• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A több fronton is szorongatott elnök látványos lépésekkel próbálja a köz figyelmét elterelni saját helyzetéről és a gazdaság állapotáról. Erdogan még az atomomba beszerzését is felvetette, pont akkor, amikor az orosz légvédelmi rakéták beszerzése miatt az ország a NATO fokozódó bizalmatlanságával szembesül és amikor folyamatosak a villongások a görög légierővel.
Erdogan és az atombomba – villantana egyet a beszorult elnök
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 077
10 698
113
2. világháború kitörésekor Törökök szovjetpártiak voltak (sokáig ők voltak az egyetlen európai állam amelyik elismerte a létezésüket), a látványos német előretörés idején építettek ki egy minimális kapcsolatot a tengelyhatalmakkal (főleg olasz haditechnika vásárlásával, de vettek néhány fegyvertelen Focke Wulf-ot is).
Később a Görögök miatt léptek be a NATO-ba, nehogy amerikai támogatással megtámadják őket.
USA meg örült, hogy hozzáférést kaptak a Kaukázushoz ezért rögtön ki is nevezték a törököket a NATO 2. legerősebb haderejének, amit be is bizonyítottak azzal, hogy Koreában bukást bukásra halmoztak, mivel a harcértékük még a sorozott kínaiakét is alulmúlta.

Vettek FW-190-et is.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 960
113
Vettek FW-190-et is.
de vettek néhány fegyvertelen Focke Wulf-ot is

Amit írtam nem teljesen igaz, mert 4db Mg17-essel voltak szerelve, de annál még a Svájci Messer-eknek is jobb fegyverzete volt.
A háborúnak ebben a szakaszában már csak a britek használtak kis kaliberű géppuskákkal szerelt vadászokat, ők is 8-12db-ot raktak 1-1 gépre (+Japánoknál fordult elő kényszerből harcba küldve 1-1 korai Ki-43-as).
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 129
19 915
113
Az Aramco telephely elleni huszi dróntámadás miatt a szaúdi olajexport kb. fele, 5 millió hordó/nap esett ki. Azt mondják a jövő héten már menni fog az export.
(Az Emírségek már megkezdték a kifarolást a jemeni háborúból, mert a drón támadásokból megtanulták, hogy a másikat ütni csak addig jó amíg az nem üt vissza. A szaúdiak mikorra tanulják meg, hogy hiába van légelhárítása a nagyvárosoknak és néhány ipari telephelynek, százával vannak olyan fontos létesítmények még amiknek semmiféle védelme nincs.)
https://www.wsj.com/articles/drone-strikes-spark-fires-at-saudi-oil-facilities-11568443375
im-107229
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
"Jóllehet a húszik elismerték, hogy ők hajtották végre a támadásokat, Mike Pompeo amerikai külügyminiszter az őket támogató Iránt tette felelőssé értük, és azt mondta: nincs bizonyíték arra, hogy Jemenből érkezett a támadás." (index.hu)
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 371
7 841
113
"Jóllehet a húszik elismerték, hogy ők hajtották végre a támadásokat, Mike Pompeo amerikai külügyminiszter az őket támogató Iránt tette felelőssé értük, és azt mondta: nincs bizonyíték arra, hogy Jemenből érkezett a támadás." (index.hu)
Magyarán a szaúdiak rendessen "befostak" és visitva szóltak a nagy "sátáni cimborájuknak" ők meg mérhetetlen "szeretetből" fogd rá a nyuszira alapon rögtön az Irániakra kenték. Hogy ezáltal is végre valami kirobanjon ott.
Az okok peddig a következőek lehetnek is. Az olajexport lecsökenne ezáltal, viszont az usa palaolaj reneszánsz lenne. ( Az alaszkai maradék őserdőknek lőttek. De ez más théma).
További zsíros megrendeléseket fegyverekre.
Lehetőség szerint a legtovább elhúzni ezt a konfliktust.
Az oroszokat és a kínaikat se kihagyni belöle. Szankcióak,további megtorló vámokat rájuk. Mindvacsinált okokra hivatkozva.
Az izraeli tesokért mindent lehetőség szerint beáldozni.
És legutolsó sorban a lehető legtöbb véráldozatott feláldozni a profit és a gögős hatalom oltárján.
Csak véletlen hogy Trumpli ép most akar szorasabb katonai és "baráti" kapcsolatott izraelel?
Dehogy tettek le ezek iránrol.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and fip7