[HUN] Rendőrség, határőrség, belbiztonság

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
816
4 126
93
Hazugsàg az egêsz. Eleve nem is rendörrel beszélsz a segélyhivon, hanem a két segélyhivo központ egyikében ülö diszpécserrel.Mindent rögzitenek,minden bejelentêsröl esetlap készül, melyet nem is tud lezàrni intézkedes nelkül a központ. Bombagyanus bejelentéshez alapból kimennek. Senki nem vàllal fel ilyesmit,még egy bejelentés ignoràlàsànàl kevesebbet sem.Meg oka sincs rà a telefonkezelönek. Aki csak kicsit is ismeri a rendszer müködését nevetni sem tud ezen a baromsàgon.A titkàrnönek meg az a dolga hogy minden baromàllat ne kapjon közvetlen vonalat egy fôkapitànyhoz.
 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 743
4 487
113
Orbán: Szüksége van védelemre a modern Magyarországnak

Összeköltözött az alkotmányvédelem a TIBEK-kel.


A modern magyar államnak szüksége van titkosszolgálatra, alkotmányvédelemre, nemzetbiztonsági szolgálatokra, és minden hasonló tevékenységre – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) új, XI. kerületi épületének átadási ünnepségén. A kormányfő azt mondta, védeni kell Magyarország szuverenitását, amelyet elsősorban az alkotmányos szervek és intézmények garantálnak. Az új épület csaknem 30 milliárd forintba került – közölte.

Van erőnk erre

A magyar államnak rég nem volt annyi ereje, képessége – a kormányzatnak annyi elszántsága, a gazdaságnak pedig olyan jó teljesítménye –, hogy ekkora összeget előteremtsen alkotmányvédelmi intézmények „összegyűjtésére” egy helyre. Most azonban ez megtörténhetett, és az új ingatlannak köszönhetően az AH már nem négy különböző helyszínen fog működni – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Az AH új épületének egyenes vonalai világosságot, következetességet, fegyelmezettséget sugároznak - értékelt, hozzáfűzve: a kialakítás jól adja vissza azokat a tulajdonságokat, amelyeket a kormány és a belügyminiszter elvár az intézménytől. Bár az ingatlan is fontos, az alkotmányvédelem ereje nem az épületekben rejlik, hanem azokban az emberekben, akik vállalják, hogy a titkosszolgálatnál végzik a munkájukat - hangoztatta.

Orbán Viktor kiemelte, hogy amióta szervezett társadalom létezik, alkotmányvédelem és titkosszolgálat is van. A különböző országok versenyeznek egymással, eltérő és ütköző érdekeik vannak, ezeket érvényesíteni próbálják. Az érdekérvényesítésnek vannak kitaposott, jogilag szabályozott mezsgyéi, de vannak olyan határterületek, ahol a szabályok nem vagy nem úgy érvényesek.

E területeken az ellenfeleink is dolgoznak, mi sem tehetjük meg, hogy (...) nem dolgozunk, erre valók a titkosszolgálatok – fogalmazott a miniszterelnök. Kitért a modern idők újabb kihívásaira, így a kibervédelemre, az információszerzés új eszközeire, továbbá a közösségi médiára, amely – mint mondta – kontrollálatlan, nehezen áttekinthető.

Kijelentette: az Alkotmányvédelmi Hivatalban (AH) dolgozók munkájának értelme a magyar nemzet szolgálata. Úgy fogalmazott: „amit önök tesznek, és ami ilyen különlegesen, titokzatosan hangzik, az nem különbözik lényegét tekintve attól a munkától, mint amit mi végzünk”.

Az AH különlegessége nem a küldetésében rejlik, hanem az eszközeiben – hangsúlyozta Orbán Viktor. Kijelentette: Magyarország erősödik, és így az iránta táplált érdeklődés is nő. Az országnak egyre nagyobb a befolyása Közép-Európában, valamint az Európai Unióban, és ennek vannak következményei a rivális államokra nézve is. A fokozott érdeklődésről „tudnunk kell, ezt szabályoznunk kell, és ott, ahol kell, el kell hárítanunk” azt – tette hozzá a miniszterelnök.

Orbán Viktor azt mondta, hogy a titkosszolgálatok minden mérhető szempontból jól, sőt kiválóan teljesítettek az elmúlt kilenc évben, és ez nem csupán az ő véleménye, hanem a belügyminiszteré is.

Védett tárgyalók segítik Magyarország védelmét

Kiss Zoltán, az AH főigazgatója emlékeztetett: a kormány 2016 májusában döntött arról, hogy egységes elhelyezést kell biztosítani az AH-nak, a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központnak, valamint a Kormányzati Adatközpontnak. A döntést azért volt indokolt meghozni, hogy még hatékonyabb legyen a rendvédelmi szervek működése – jelentette ki, megjegyezve: az Alkotmányvédelmi Hivatal korábban Budapest négy, egymástól távoli pontján működött, ami gyengítette az információáramlást, és így a teljesítményt.

A kivitelező kiváló munkát végzett – értékelt Kiss Zoltán. Közölte, hogy a műszaki átadás-átvételt áprilisban zárták le, ezt követően az épületet alkalmassá tették a nemzetbiztonsági feladatokra. Az ingatlan megfelel mindazon követelményeknek, amelyeket a kor kihívásai támasztanak, valamint a magyar és NATO-s jogszabályok, rendelkezések előírnak – hangoztatta a főigazgató.

Az új épület hatszintes, mintegy 35 ezer négyzetméter alapterületű. Az informatikai rendszer kialakításához 1200 kilométernyi kábelt használtak fel. Megtalálható benne egy 300 fős befogadóképességű konferenciaterem. Több mint ötven védett helyiséget alakítottak ki, és kiemelten védett tárgyalókat is építettek – sorolta Kiss Zoltán.

Az AH főigazgatója köszönetét fejezte ki, amiért az intézmény lehetőséget kapott modern, korszerű ingatlanba költözni.

(MTI)

https://mandiner.hu/cikk/20190919_orban_szuksege_van_vedelemre_a_modern_magyarorszagnak
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Ne máshol beszéljük meg ezeket, ha meg máshol kerülne elő, akkor folytassuk itt! A haditechnikai beszerzések a belügyi erőket is érintik és bizonyos esetekben és helyzetekben a katonai és belügyi területek igen szorosan összeérnek.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Mi a baj a fötiszt fizetèssel?
Sok diplomás, jogot végzett felsövezetöknek ( több tízezres állomány vezetöi ) milyen fizu kellene?
Ugyanúgy alul fizetettek...!
Az, hogy konkrétan kilenc-tízszerese (másfélmillió) a járőri fizetésnek (százötven-százhetvenezer). Az még elmenne, hogy háromszorosa mondjuk, mert az a tűréshatár teteje és normális szórás lentről fölfelé. De olyan brutális különbség alakult ki, ami az afrikai dzsungelköztársaságokban tapasztalható csak és sehol az első vagy második világban! Ha keresne az egyszerű rendőr félmillió nettót, akkor még elmenne, de itt Magyarországon már az is csoda lenne, ha a kétszázezret elérné, nemhogy a megtartóerőhöz minimálisan szükséges háromszázezer meglegyen (akkor kellene a főtiszti fizetésnek hat-hétszázezernek lennie)!
A Skoda SUV sem G-merci...
Lényegtelen, mert teljesen fölösleges volt, nincs járműhiány és a meglévők is jó vagy legalább bőven használható állapotban vannak.
a közszolgálat mindenütt áldozatokkal jár!
Ezt a tábornokoknak kellene mondanod!
A fötiszt a hazáját szolgálja töredék pénzért, mint amit a civil szférában kereshetne.
MIVAAAN! A többségük jó ha segédmunkásnak alkalmas! Az értelmesebbje, mondjuk vagyonvédelmi csoportvezetőnek, tudod aki az áruházak között ingázik, hogy ellenőrizze az embereit és viszi nekik a fizupapírt! Na ő keres háromszázezret, ez a valós piaci értéke egy rendőrségi főtisztnek, attól a kevés kivételtől eltekintve, aki mondjuk a TEK-nél szolgál, vagy olyan technikai beosztásban, amihez mérnöki diploma is társul mondjuk!
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 060
1 640
113
Ha az államapparátust nézzük, én speciel nem tartom soknak a felsővezetők fizetését, mármint rendőrségi vonalon. A gond az, amit írsz blogen, hogy a tényleges munkát végzők ennek töredékét keresik. Mindenféle politizálás nélkül, látszik a kormányzat viszonyulása a rendvédelemhez, még ilyen év után is.
 

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 546
4 690
113
Az, hogy konkrétan kilenc-tízszerese (másfélmillió) a járőri fizetésnek (százötven-százhetvenezer). Az még elmenne, hogy háromszorosa mondjuk, mert az a tűréshatár teteje és normális szórás lentről fölfelé. De olyan brutális különbség alakult ki, ami az afrikai dzsungelköztársaságokban tapasztalható csak és sehol az első vagy második világban! Ha keresne az egyszerű rendőr félmillió nettót, akkor még elmenne, de itt Magyarországon már az is csoda lenne, ha a kétszázezret elérné, nemhogy a megtartóerőhöz minimálisan szükséges háromszázezer meglegyen (akkor kellene a főtiszti fizetésnek hat-hétszázezernek lennie)!

Lényegtelen, mert teljesen fölösleges volt, nincs járműhiány és a meglévők is jó vagy legalább bőven használható állapotban vannak.

Ezt a tábornokoknak kellene mondanod!

MIVAAAN! A többségük jó ha segédmunkásnak alkalmas! Az értelmesebbje, mondjuk vagyonvédelmi csoportvezetőnek, tudod aki az áruházak között ingázik, hogy ellenőrizze az embereit és viszi nekik a fizupapírt! Na ő keres háromszázezret, ez a valós piaci értéke egy rendőrségi főtisztnek, attól a kevés kivételtől eltekintve, aki mondjuk a TEK-nél szolgál, vagy olyan technikai beosztásban, amihez mérnöki diploma is társul mondjuk!
A felsövezetök bére nem magas!
Sajnos az állományé alacsony! Ebben teljesen egyetèrtünk.
A hozzáértésükhöz annyit, hogy nekem is van személyes ismerösöm aki FBI akadémiát végzett nyomozó volt és ment is nyugdíjba. Van szintén nyugdíjas Mecsek komandós, több vízirendör, de pl aktív alezredes is.
Nem hiszem hogy mind hozzá nem értö lett volna. A felsö vezetö az felsö vezetö! Valamiért egy tulajdonos, vagy igazgatóság, esetleg az állam öket jelöli.
Egy magáncég, de akár önkormányzati cégvezér is simán keres br 3,5-5 milliót havonta. Ezek nem irányítanak több tízezer föt.
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
A felsövezetök bére nem magas!
Nem igaz, a rendőri felsővezetők bére kétszerese annak, amit Magyarország gazdasági és munkaerőpiaci helyzetében maximum kaphatnának. Egy rendőrtábornok nem kereshet nálunk hat-hétszázezernél többet és azt is csak akkor, ha az egyszerű járőrök megkeresik a háromszázezret. Itt nettókról beszélünk. Magyarország nem áll Olaszország gazdasági szintjén!
A hozzáértésükhöz annyit, hogy nekem is van személyes ismerösöm aki FBI akadémiát végzett nyomozó volt és ment is nyugdíjba.
Ezt a civil piacon pár százezerre árazzák be és teljes joggal, ez a rendőrségen kívül lényegében használhatatlan tudás. Civilként hogy tud ő elhelyezkedni! Magyarországon egy vagy szó kerint kettő olyan munkahely lehet a civil életben, ahol ez anyagi előnyt jelent.
A rendőri fizetéseket úgy beárazni, hogy a felsővezetők civilben majdhogynem értéktelenek. Csak és kizárólag az utcán szolgáló állományhoz képest van értékük, mert ez utóbbiak a testület értékes dolgozói! A társadalom számára mindeképp. Mi fizetjük őket és nem a rendőrtábornok jön ki a hívásunkra, ha egyáltalán jön még valaki.
Egy magáncég, de akár önkormányzati cégvezér is simán keres br 3,5-5 milliót havonta. Ezek nem irányítanak több tízezer föt.
Ja persze, jogi meg gazdasági végzettségekkel, stb. Vagy senkiházi politikus kinevezettként. Nohát pontosan ez utóbbi esetben megfelelő mércét alkalmazol a rendőrökre, ezért harmadikvilágbeli dzsugelköztársaságba illő állapot ez a mostani rendőri felsővezetői fizetés! Ilyet csak ott adnak, ahol nem létezik állam, a helyén valamilyen törzsi struktóra van, ahol az urambátyámok viszik haza a kasszát maguknak!
 
  • Tetszik
Reactions: Bleroka

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 060
1 640
113
Az az igazság, hogy ez egy olyan téma, amiről napestig lehet vitázni és akkor sem lenne vége. Az államapparátus rendbetételére több ígéret is volt és mint látjuk, sehol sem sikerült. Régebben többször szóba került a HM vízfejűsége, no szerintem ez a BM-et ugyanúgy érinti és valóban nem a felsővezetők bére volt a legégetőbb probléma, mert véleményem alapján eddig sem kopott fel az álluk. Nyilván, számokat nem ismerek.
A bér mértéke számomra egy olyan, hogy nem tudnám megmondani mennyi lenne az ideális. Az egyszerű járőr és a csúcsvezető tábornoki rendfokozatba tartozók között sok állománykategória van, ahol a tapasztalat és az eltöltött évek is sokat számítanak. Nekik is bele kell férni a kettő bérezés közötti térbe és úgy, hogy tudásuknál fogva valószínűleg rájuk sokkal nagyobb igényt tart a munkaerőpiac.
A BM járműbeszerzései számomra jó ideje a politikával való átitatottságot jelentik, hogy kitől és milyen érdekből vesznek, fogalmam sincs sokszor, bizonyos beszerzéseket milyen szakmai szempontok szülnek. Mint pl. most a Skoda Kodiaq meg a Toyota Landcruiser vásárlás. Az állománytábla alján meg kilóg mindenkinek a segge a gatyából mert a politikai lózungok mellett semmi nincs.
Mindazonáltal az sem teszi könnyebbé az egészet, hogy 2010.óta csak nőtt az állami szféra, államtitkárok, kormánybiztosok sora jelent meg, akiknek a bére gyanítom versenyez a rendőrség vezetőivel. Akkor kapjon egy tábornok 6-700 ezret, majd ha a fentiek is annyit kapnak. És ne felejtsd el, hogy a HM állományában is számos tábornok van, nekik is annyit adnál? Értelek egyébként, hogy a fizetés a szakmaisághoz legyen mérve és ne csak egy bújtatott iroda legyen havi nem kevés fixért, nem tudom eljön e idehaza ez a nap egyszer.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Akkor kapjon egy tábornok 6-700 ezret, majd ha a fentiek is annyit kapnak. És ne felejtsd el, hogy a HM állományában is számos tábornok van, nekik is annyit adnál?
Ők annyit is kapnak! Ezért nincs ilyen jellegű bérfeszültség a hadseregben, arányosan nem tűnik fel, hogy a tábornok mennyit keres, mert van egy fokozatosság rendfokozatonként és nem úgy van, hogy egyszer csak überbrutál szakadék tátong a főtisztek és a rendőrtisztek között! A seregben egy dandártábornok keres mondjuk hat-hétszázezret, vagy neadjisten minden pótlékkal együtt hét-nyolcat, de akkor egy sok nyelven beszélő katonaorvos is egyben. Ha ezt meghallod civilként vagy hadnagyként, akkor vállat vonsz: ezért tábornok.

De amikor meghallod a másfélmilliót, akkor felkiáltasz, hogy: MIAQRVANNYA! Hát melyik nagy bankhálózatnál vagy nemzetközi iparvállalatnál több nyelven beszélő, bsc közgazdász középvezető ez! Hát mi a fenét képzel magáról ez a senkiházi rendőrtábornok, akivel lehet malterosvödröt nem szívesen hordatnák!
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
igen de,

helyi spec példákat tegyük félre, a kokalevelet azért termeszti,mert azt tudja eljuttatni a piacra etc.
De. Marihuana. A legalizálások után a legtöbb helyen nem az történt hogy a szervezett bűnözés kiszorult a piacról, hanem az, hogy a bűnözői csoportok saját vállalkozásban állítják elő, illetve rátelepedtek és az előállítói -eladói láncra, és vastagon leveszik a sápot, védelmi pénzt, a piac felfutásáaval így kevesebb kockázattal jutnak nagyobb bevételhez...
A máktermesztés szabályozása iránymutató lehet itt is. Az pedig csak előny, ha a régi illegális termesztők legalizálják a tevékenységüket!
 

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
1 830
4 757
113
Ilyenkor előnyös a nagy tárkapacitás: hajnalban Újpesten egy őrült késsel támadt 2 intézkedő rendőrre az egyiket életveszélyesen - 4-szer szúrta meg köztük 2-szer hasba - megsebesítette mire a járőrtársa lelőtte a támadót. A rendőrnő 10 lövést adott le melyből 5 találta el a támadót. PA-val nem sikerült volna tekintve, hogy 7 lőszer is csak úgy fért a tárba ha beleerőszakolták.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Ilyenkor előnyös a nagy tárkapacitás: hajnalban Újpesten egy őrült késsel támadt 2 intézkedő rendőrre az egyiket életveszélyesen - 4-szer szúrta meg köztük 2-szer hasba - megsebesítette mire a járőrtársa lelőtte a támadót. A rendőrnő 10 lövést adott le melyből 5 találta el a támadót. PA-val nem sikerült volna tekintve, hogy 7 lőszer is csak úgy fért a tárba ha beleerőszakolták.
A teljesköppenyes lőszer megállítóereje szinte semmi testlövéseknél. Ötöt kellett ebbe is beleőni, hogy feküdjön és egy rendőr kritikus állapotban van.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
27 818
117 991
113
A felsövezetök bére nem magas!
Sajnos az állományé alacsony! Ebben teljesen egyetèrtünk.
A hozzáértésükhöz annyit, hogy nekem is van személyes ismerösöm aki FBI akadémiát végzett nyomozó volt és ment is nyugdíjba. Van szintén nyugdíjas Mecsek komandós, több vízirendör, de pl aktív alezredes is.
Nem hiszem hogy mind hozzá nem értö lett volna. A felsö vezetö az felsö vezetö! Valamiért egy tulajdonos, vagy igazgatóság, esetleg az állam öket jelöli.
Egy magáncég, de akár önkormányzati cégvezér is simán keres br 3,5-5 milliót havonta. Ezek nem irányítanak több tízezer föt.
A gond ott van, hogy nem egy összeomlás szélén tántorgó szervezetet irányítanak úgy hogy nem hogy segítenék a létszámhiányos szarrá hajtott, szarul felszerelt, szarul fizetett állomány munkáját hanem teljesen életszerűtlen (majdhogynem rosszindulatú) döntésekkel még meg is nehezíti. Az alulról jövö bármiféle javító szándékú kezdeményezést elgáncsol majd az orra alá dörgöli az állománynak hogy ha nem tetszik nyugodtan elmehet mert százak (nem) állnak sorba a helyéért aztán meg van pofája kitartást kérni tőle...
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 060
1 640
113
Ők annyit is kapnak! Ezért nincs ilyen jellegű bérfeszültség a hadseregben, arányosan nem tűnik fel, hogy a tábornok mennyit keres, mert van egy fokozatosság rendfokozatonként és nem úgy van, hogy egyszer csak überbrutál szakadék tátong a főtisztek és a rendőrtisztek között! A seregben egy dandártábornok keres mondjuk hat-hétszázezret, vagy neadjisten minden pótlékkal együtt hét-nyolcat, de akkor egy sok nyelven beszélő katonaorvos is egyben. Ha ezt meghallod civilként vagy hadnagyként, akkor vállat vonsz: ezért tábornok.

De amikor meghallod a másfélmilliót, akkor felkiáltasz, hogy: MIAQRVANNYA! Hát melyik nagy bankhálózatnál vagy nemzetközi iparvállalatnál több nyelven beszélő, bsc közgazdász középvezető ez! Hát mi a fenét képzel magáról ez a senkiházi rendőrtábornok, akivel lehet malterosvödröt nem szívesen hordatnák!
Ezt az tudja, aki a Honvédség állományában van. Mindenféle vitaindítás nélkül, akkor már nincs vízfej?
A mai eseményhez kapcsolódóan. Valahogy mindig furcsálltam, hogy bizonyos részletek egy ilyen esetnél ilyen hamar napvilágra kerülnek, mint ez a 10 lövés és abból öt talált. Ezen meg az objektív média jól el tud csámcsogni, meg a sok mesterlövész a posztok alatt.
A teljes köpenyes lőszert rég le kellett volna cserélni, csak hát, valahogy sosem volt prioritás.
 
  • Tetszik
Reactions: bel and Laci1970

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
A mai eseményhez kapcsolódóan. Valahogy mindig furcsálltam, hogy bizonyos részletek egy ilyen esetnél ilyen hamar napvilágra kerülnek, mint ez a 10 lövés és abból öt talált. Ezen meg az objektív média jól el tud csámcsogni, meg a sok mesterlövész a posztok alatt.
A teljes köpenyes lőszert rég le kellett volna cserélni, csak hát, valahogy sosem volt prioritás.
A tíz lövésen senki nem lepődik meg, a baj az, hogy a lőszer miatt le kellett adni azt a tíz lövést! Expanzív lőszerrel ez csak pár lövés lett volna, jó esetben már az első találat véget vet a támadásnak!
 
  • Tetszik
Reactions: phaidros