UFO / UAP (Unidentified Aerial Phenomena)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 250
113

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 250
113
Ne nézz bele!
Nézd végig,érdemes.Valahogy 1:20:00 körül kezdi összefoglalni az egészet,onnan nézd meg legalább.
Még mindig nézés alatt van, de már talán láttam régebben -talán. Engem az egyes kövek pontos vágása és összeillesztése fogott meg már korábban is..

Hasonló a témakör valahol. :)

 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 250
113
Szentgyörgyi Dezső mesél...


A hölgy nagyon szeret szerepel és elmondja:

"beszélt X Sándor nevű úrral, aki 7-szer volt a Marson 4 km átmérőjű űrhajóval és a kiképzést az oroszoktól"

Ja és kefajszosék a Holdon voltak, Jajjj. :D
Nálam itt kiverte a biztit! :eek::hadonaszos:

Rengeteg és máig nem kellően dokumentált jelenség van, a kínai lampiontól a Fáraó (magyar nevén Faragó by Hadházi L.) átkáig. :)

Köszi. :)
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Egy összeállítás Ufo felvételekből.


Ebben vannak érdekes felvételek. Ha érdekel benneteket, hozom az eredeti felvételeket. Én csak valamikor a nyáron botlottam ebbe bele. Hááát... majdnem leesetem a székről amikor megnéztem. Miért ? Mert 30 évvel ezelőtt a sát szememmel volt alkalmam ugyanezt látni, pontosan a második második variációt. Garantáltan közelről. Ránk fizikailag is hatott. Hajszálra úgy néz ki, úgy zajlik le, mint amit felvettek kínában. Ezt én mint szemtanú állítom. Hihetetlen, de igaz. És képes leszívni minden elektromos energiát. Ha akarjátok elmesélem, és hozom a dupla kínai felvételek linkjeit. (két különböző helyről is rögzítették, ez csak az egyik helyről rögzített felvételek)
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
[
Egy összeállítás Ufo felvételekből.


Nos megígértem, elmesélem az egyik sztorimat. Egyébként anno erre felénk dögivel voltak ufo észlelések, világos nappal is. Van olyan ismerősöm aki szerepel egy dokumentum filmen is a saját sztorijával, ő a haverjával látott a földön egy ufo, mások e délutáni buszról láttak egy szivar alakú nagyobb objektumot repülni, a munkatársaim gyerekeki pedig a balaton part felett az üdülésük alatt láttak hatalmas ufót megjelenni, ami beborította az eget a fejük felett, halálra is rémült az egész gyerekcsapat, falfehéren rohantak be az üdülőbe. Ezek nem áttételes, hanem személyesen első kézből kapott beszámolók mind, tökéletesen beszámítható komoly emberektől.

Nos jöjjön az én egyik sztorim zanzásítva.Kb. 1989 augustus eleje, olyan éjjel 0:30 körül jövünk be autóval pécsre, én vezetek. Mielőtt elérnénk az Ürögre bevezető szerpentin tetejét, a rendőrök ellenőriznek és szondáztatnak, minden rendben, aztán kezdünk gurulni lefelé. Már a tetőről látszott hogy viharfelhők vannak felettünk, ezek teljesen a fejünk fölé értek mire legurultunk a pécs tábláig (ez a híres pécsi hegyiversenyek útvonala innen a tetőig vagy lapisig). Nos Ürögre beérve kezdődött a gond. Folyamatos villámlás, vasrag felhőzet, felhőalap kb. max 1000 méteren van. A táblánál elkezdtek halványodni a fényszórók, majd a motor akadozni, és teljesen leállt az autó, egy gramm elektromosság nem maradt, annyi sem, hogy a visszajelzők pislákoljanak. Mivel itt lejtet az út szinte végig a városig, hagytam gurulni az autót. De nem csak mi voltunk sötétben, hanem pécs belső részétől az uránvárosi buszmegállótól északra minden koromsötét volt, áramszünet. Én hagytam gurulni, hogy a villámok fényénél leguruljak a városig, ahol már megnézhetem pazar világításban az autót, hogy mi történt v. Ahogy gurultam lefelé, kb a sötét rész 1/3-adánál megláttam a felhőalapnál kigyulladni egy fényszórószerű lámpát, úgy mint a mellékelt videokon. A kigyulladás sebessége, az elalvása hajszálra ugyan olyan volt, mint a mellékelt kínai videokon. Ez ami a videokon van VALÓS felvételek, én a saját szememmel láttam !!!!!! Semmi "trükk" nincs !!! Próbáltam "meglesni" a villámok fényénél magát az ufót, de ahogy a kínai videokon is van, SEMMIT NEM LEHET LÁTNI !!! A vastag felhőzet alján csak kigyulladnak a lámpák. (én neveztem így). Nem lehetett magasabban 1000m-nél, mert eltűnt volna a vastag zivatarfelhőben ha feljebb van !!! Én nem így oldalról láttam rá, hanem olyan 60 fokban felfelé, tehát nemsokkal voltam mellette. Nagyon közel volt. Most 30 év után tudtam meg, hogy ha nem lett volna egy szikra felhő sem, akkor sem látok belőle semmit a "lámpákon" kívül. Ez is egy nagy talány, és az is, hogyan szívta le az elektromosságot az egész városrészről, beleértve az autót is, és más ezen a területen lévő autókat.

Kikerestem őket a neten, az eredeti feltöltőket. Hogy mennyire valódi a felvétel, arra találtam bizonyítékot is, mert máshonnan más szögből mások is ugyan azt vették fel. Akkor íme az eredeti NEM MATTYANTOTT videok:


Lesik az ufót, és a lány meglepetésében felkiált amikor megjelenik. Szóval szerencsével beletrafált. A kínai szöveg is ott van alatta.


Itt jön egy referencia video az előzőekhez. Ugyan ezt vették fel, csak nagyon távolról nagyon lapos szögben. Szintén van szöveg a videon.

https://youtu.be/omS2-cBuWuM

Ez pontosan így folyik le, én is hajszálra ugyan ezt láttam 30 évvel korábban. Semmilyen trükk nincs benne, ezek valós felvételek. Láttam másik ufot is már, az egy 10-12m átmérőjű mélyvörös talán narancssárgás (mint a fidesz narancs embléma) gömb volt és kb. 800m távolságra beszállt egy domb mögé, vagyis a teljesen földközelbe. A domb mögött annak az utcának a vége volt ahonnan jöttünk, este 10 óra körül volt. Itt nem volt áramszünet. Láttam még ausztriában is, az úgy szállt fel mint a jeruzsálemi ufó, csak lassabban, de azért elég rendes sebességgel. Az éjjel 11 körül volt.
A patacsi áram leszívásról tudnék még mesélni. Kb. 10 perc múlva kezdett jönni vissza az áram az aksiba. Akkor már gyújtáson gyengén égett a visszajelző, és be tudtuk tolni az autót és hazamenni vele. A 35-40 mp akku kisülés alatt fel kellett volna izzania az aksinak és felrobbanni a hőtől. Ehelyett hideg volt... :eek::D:D:D:D Ha bármi más fogyasztó merítette volna le (önindíó, generátor bármi más), annak a hatalmas teljesítményre szénné kellett volna égnie. Itt nem égett meg semmi... :eek::D:D:D:D (nagyon komoly elektroniai szakember vagyok, nekem ez a tudás már akkor bőven a birtokomban volt, valami hasonlóan működik, mint az oroszok zavaró rendszere, szerintem azt is uforól lopták, és valahogy sikerült feléleszteniük :):) )
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 431
18 865
113
Ti mit gondoltok a Jeruzsálemi esetről vagy a törökországiról? Eléggé érdekesek ,főleg a jeruzsálemi eléggé meggyőző pláne hogy a nagy sebesség előtt villan kettőt :eek:
Kiváncsi lennék Molni Cifu vagy Allesmor véleményére főleg :)
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55 and fip7

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 291
10 355
113
Én maradnék annál a verziónál, hogy amikor már minden tévén az Eseményt mutatják live (lehetőleg harmadik típusút!) de könyörgöm, ne egy USA kertvárosi tini legyen a földi kontakt(!), akkor megnyugszom, hogy bizonyított, s nem csak a matematikai esély a lehetősége, s hogy pont a mi életünkben (időnkben és terünkben)... amúgy meg, ha balul sül el a kapcsolatfelvétel, akkor még annyi időm legyen, hogy átsuhanjon az agyamon; ...végül is szép életem volt.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 135
53 754
113
misinator

Nekem viszont van egy olyan érzésem, hogy a felvételek egy része teljesen hiteles.
Ezen hiteles felvételek egy része valószínűleg kevésbé ismert természeti jelenségeket rögzített. (pl. valamilyen gömbvillám)
Egy másik része viszont valóban rögzíthetett valamilyen "idegen" eredetű repülő tárgyat.

Meg bennem fölmerült két lehetőség is:
1. Az "UFO"-k egy közeli naprendszerből jönnek ide. Ehhez elegendő ha képesek közelíteni a fénysebességet az űrhajóikkal.
2. A naprendszeren belülről érkeznek. Pl. lehet, hogy a Jupiter egyik holdján van élet és az intelligens.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Európé_(hold)
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 516
113
misinator

Nekem viszont van egy olyan érzésem, hogy a felvételek egy része teljesen hiteles.
Ezen hiteles felvételek egy része valószínűleg kevésbé ismert természeti jelenségeket rögzített. (pl. valamilyen gömbvillám)
Egy másik része viszont valóban rögzíthetett valamilyen "idegen" eredetű repülő tárgyat.


Tényleg?
Neba!
:D
Minden bolygón van élet,de nem mind olyan típusú mint amilyet a szentfa-i filmgyárosok elképzeltetnek velünk,ill nem ezen a létsíkon élnek az ottani lények.
Mi az ,hogy intelligens?
Az emberen,meg a nagyfőnökön kívül minden lény véges létű,és egy zárt programon belül létezik,cselekszik,
annyira intelligens,amennyire az őt létrehozó szellemi erő engedi/akarja.
Az univerzum legkisebb porszemét,és a legnagyobb szikláját/akarmilyét is 1 szellemi erő hoztalétre/irányítja,nincs véletlen,szerencse,vagy baleset.;)
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 291
10 355
113
misinator

Nekem viszont van egy olyan érzésem, hogy a felvételek egy része teljesen hiteles.
Ezen hiteles felvételek egy része valószínűleg kevésbé ismert természeti jelenségeket rögzített. (pl. valamilyen gömbvillám)
Egy másik része viszont valóban rögzíthetett valamilyen "idegen" eredetű repülő tárgyat.

Meg bennem fölmerült két lehetőség is:
1. Az "UFO"-k egy közeli naprendszerből jönnek ide. Ehhez elegendő ha képesek közelíteni a fénysebességet az űrhajóikkal.
2. A naprendszeren belülről érkeznek. Pl. lehet, hogy a Jupiter egyik holdján van élet és az intelligens.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Európé_(hold)


Bevallom, hogy amikor a hozzászólást írtam, előtte sem néztem meg a felvételt.
Ami elfogadhatónak tűnik annak fényében, hogy ezeknek a - valódinak tűnő - felvételeknek sem lett következménye.:(
Miért mondom, hogy valódinak tűnő.
Egyrészt azoknál a videóknál, amiknek nincs párja, lehet videomanipuláció.:(
Ahol akár több ezer ember látta, ott pedig lehet gyanakodni kontrollált drónseregre, időlegesen megvilágított - tetszőleges formájú - léghajókra, thermoplánokra,
De akár hagyományos, sugárhajtóművel hajtott rádió távvezérelt repülő szerkezetekre - egy nagyváros zajában fel sem tűnik, hogy van hangja, viszonyítási pont és a mérete ismerete nélkül meg nem mondod milyen magasan van.
Ma már tréfás kedvű modellezők bármikor átvághatnak így minket az extrém módon manőverező pillekönnyű szerkentyűikkel.
Szándékosan egy régi, gyakorlatilag analóg szovjet, de kutatók által készített:
Ettől ma már egy műkedvelő is sokkal fejlettebb vezérlésűt tud összedobni...
De lehet bármely ország hadserege számára fejlesztett kísérleti hajtású és/vagy irányítású herkenyű is, nyilván nem fogják az orrodra kötni, hogy minek az életrevalóságát próbálják éppen ki.
Ugyan mire gondolhattak azok a civilek, akik az ötvenes évek végén (!) tapasztalhatták a torlósugár hajtóműves Burja 3 Mach-os repülésének hang és fényjelenségét!?
https://testpilot.ru/russia/lavochkin/la/350/
Volt egy dokufilm valamikor a 90-es években "csillagháborús" fejlesztésekről, abban volt egy tükörfényes pörgő, gyakorlatilag búgócsiga, amit lézerrel emeltek fel a magasba...
Már 2019-et írunk...
Persze sok mindent ez sem magyaráz meg.

Ha valaki hinni szeretne a mai fizikai ismereteinket meghaladó fejlettségű:

(Miért ne lehetne? Ma is csak kapisgáljuk, hogy mi vesz körül minket:
https://index.hu/techtud/2019/11/25..._atomki_reszecskefizika_krasznahorkay_attila/
https://index.hu/techtud/2019/11/28/tejutrendszer_fekete_lyuk_galaxis/

...lehetőleg humánus földönkívüliekben az a fiatalkori énem és még picit a mai énem is.

Emlékszem az 1980-as évek második felében (birodalmi lépegető alias járókeret remegő kézzel emelgetése) volt a miskolci Tudomány és Technika Házában egy előadás/vitaest az UFO-król. Megkockáztatom, hogy Horváth András csillagász volt az est előadója.
Voltunk vagy százan. Akkoriban futott nagyot a Nemere-féle Titkok könyve, meg Däniken, a Galaktikában is voltak érdekes írások stb.
Az előadó elmondta a mondókáját, hogy nincs bizonyíték, a hallgatóság meg a tudás fölényével; tényekkel és bizonyítékokkal lemosta a pályáról a hitetlen szkeptikust.
Ja; nem.

Ahogy utaltam rá, szeretnék hinni, de nem szeretném magam nevetségessé sem tenni.
Sajnálom azokat az embereket, akiknek esetleg tényleg volt valamilyen kontaktja, netán még következménye is (sugárterhelés, égési sérülések stb.), de nevetségessé váltak a környezetükben, ill. azzá tették őket ellenérdekeltek.
Nehéz elképzelni, hogy évtizedek óta világszerte kormányok jöttek-mentek, az őket kiszolgáló szervezetek tagjai is folyamatosan cserélődtek, s mindenki átvette a titkokat és mégis senki nem kezdett el szószátyárkodni. Mert vagy nincs titok, vagy van, de akkor az annak elmondásában nincs köszönet, de nagyon nem.
Tudom, voltak szószátyárak, de ők is úgy jártak, mint az "egyszeribb" halandók. (Ahogy voltak árulók is; Vanunu, Walker).
A világ mégis ment tovább ilyen olyan következményekkel, de az átlagember ebből semmit nem érzékel.
Az UFO észleléseknél sincs nincs ilyen, átlagember számára észlelhető változás.
Ha lenne, lesz korszaknyitó megjelenés, én úgy képzelem el:rolleyes:, hogy megjelennek a Földön (égen, vízen), a vezető politikusok és tábornokok meg sóbálvánnyá merednek (Istenem, milyen szép is lenne:rolleyes::rolleyes::rolleyes:), Az idegenek átveszik az irányítást és...ééés.... Macskafogó záró idilli jelenet!

De vegyük komolyra: Valóban az lesz hitelt érdemlő, ha letagadhatatlanná válik a megjelenésük.
...(Vagy Óceánia, Keletázsia, Eurázsia működőképessé tette az agyhullámfegyvert:confused:)
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 135
53 754
113
misinator

"Bevallom, hogy amikor a hozzászólást írtam, előtte sem néztem meg a felvételt."

Pedig vannak nagyon érdekesek köztük.

"Nehéz elképzelni, hogy évtizedek óta világszerte kormányok jöttek-mentek, az őket kiszolgáló szervezetek tagjai is folyamatosan cserélődtek, s mindenki átvette a titkokat és mégis senki nem kezdett el szószátyárkodni. Mert vagy nincs titok, vagy van, de akkor az annak elmondásában nincs köszönet, de nagyon nem."

Volt egy sorozat, az Európai UFO akták ahol a jelenségek egy részét a Brit és a Francia kormány által nyilvánosságra hozott dokumentumokból rekonstruálták és mesélték el. Ott voltak a híres Belga UFO észlelések, ahol a Belga légierő F-16-osai fogócskáztak tehetetlenül a légtérbe behatoló ismeretlen repülő tárgyakkal. Ezek mind nyilvánosak és államilag elismert UFO észlelések.
https://en.wikipedia.org/wiki/Belgian_UFO_wave
https://en.wikipedia.org/wiki/Phoenix_Lights
https://en.wikipedia.org/wiki/Petrozavodsk_phenomenon
https://en.wikipedia.org/wiki/Ghost_rockets
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 135
53 754
113
Roni

Nem voltam ott, nem tudom mi történt ott, de az biztos, hogy nem ő az első úrhajós aki furcsa dolgokat lát az ablakon kinézve.
Amúgy a Fermi paradoxon, és a rengeteg UFO észlelés alapján én a mondó vagyok, hogy biztos van élet a földön kívül, sőt erős a gyanúm, hogy jártak már a földön. Viszont az is szinte biztos, hogy nem akarnak velünk szóba állni.
A legtöbb UFO-s felvételen olyanok a járművek, mintha valamilyen drónok lennének. Felderítenek, adatokat gyűjtenek, de direkt kerülik a közvetlen kontaktust.
 
  • Tetszik
Reactions: gacsat and Roni

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 135
53 754
113
Amúgy jó analógia lehet erre, hogy a számunkra nem kellemes környezetbe mi is drónokat küldünk. Lásd. mélytengeri kutatások vagy mondjuk a mars járók és szondák.
 
  • Tetszik
Reactions: ghostface and Roni