9/11 elméletek

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
673
2 018
93
Már volt róla szó kultúrbajnok rektor úr. A Kingdom stadion robbantásánál keletkezett rengésekkel lett összehasonítva, már lett posztolva de keresd meg magad ha ennyire benne vagy. Jó hogy ezt behánytad ide, de már volt. 2.3 Richteres rengések voltak és egyik sem hosszabb 10 másodpercnél, Az alacsonyabb, nagyobb alapterületű, kisebb tömegű Kingdomnál laza talajon ez 52 másodperc.
Bocs 11 másodpercet akartam írni.
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
A repülőgépüzemanyag 428 C és 816 C között ég, a thermite gyulladáspontja 1760 C körül van, szóval nem gyullad meg az égő kerozintól.
https://www.reference.com/vehicles/temperature-jet-fuel-burn-e3ad8709cbb3330a
https://chemistry.stackexchange.com/questions/24644/best-ways-to-start-a-thermite-reaction
Köszi, hogy utánanéztél, én még dolgoztam. :) Még így is dilemma, amit Molni vetett fel, hogy a vezérlés is tűzálló kell legyen. Még ha a kábelezés ki is váltható vmilyen rádiós megoldással, akkor sem tűnik egyszerű feladatnak tűzálló rendszert telepíteni, ami megbízhatóan működik ennyire kiszámíthatatlan viszonyok között (repülők okozta rombolás + tűz). Majd utánatúrok, hogy mit mondanak erre a termithívők.
 

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
673
2 018
93
Ez az egész kezd már kicsit félremenni... Folyamatosan arról megy a duma, hogy akkor minek és hol kéne lennie, de mire érv ezek hiánya? Az, hogy egy kupac építési törmelékben ki mit látott és milyen eséllyel az mire érv...?
Most akkor rom eltakarítunk, régészkedünk vagy mi...?

Ez egy nagy kép. Van rajta minden. Csőszerű dolgok, acélidomok, ami kell. Egy nagyfelbontású kép alapján nemigen lehet megmondani, hogy mit látsz, de egyesek meg azon rugóznak, hogy mentés közben ki mit tapasztalt vagy mit érzett furának nem utána gondolva...? Ez miben és hol relváns?
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0a/WTC-Fireman_requests_10_more_colleagesa.jpg


Ez akkor lenne igaz, ha nem mászkálták volna össze a helyszínt a mentés miatt. Akkor meg amit kell és tudnak odébb tesznek. Ergo nem releváns, hogy mit látni későbbi fotókon. Ez nem egy izolált helyszín volt, ami úgy maradt mindörökké ámen...


Egészen egyszerűen arról van szó, hogy egy felismerhetetlen mocskos törmelékkupac az egész, aminek a fotón meg kb. a tetejét láttad.. Eleve nem értem az egészet. Ki és miért keresne ott bármit és lásd fent, ez mire érv...?

A képen látható ívek magasságáig is ért helyenként a törmelék és a föld alá is. A felszín alapján ebből extrapolálni mondjuk úgy a hülyeség csúcsa.

wtcbase.jpg



Bakker az egyik videón még az is látszott, hogy elképesztő módon néhány másodpercig egy cérnavékony kis rész az épület szélén állva maradt, majd lekonyult az is.
Ha az egész teherviselő szerkezet leamortizálódott, akkor mit akarunk megtalálni? Az épület legaljából marad meg egy kicsi, de erről is tettek be képet, hogy az alsóbb szintekre is bezuhant egy rakás törmelék azt elég jól kitöltve..

A 7-es épület összeomlása meg miért valószínűtlen? Mert te annak tartod? Érdekes módon az érintettek nem tartották annak és inkább kiürítették. A linken el volt magyarázva a sérülés kiterjedtsége. Az épület meg eredeti tervezett terhelése felett dolgozott.


De itt már megint arról van szó, amit mondtam fent úgy tízszer. Az, hogy egyes nem ismert emberi szándékok és célokról fantáziál valaki, az egy dolog. De amikor egy épület statikánál az egyetlen érve, hogy "szerintem", az erős. Vagy az, amikor azon rugózik, hogy a törmelék tömeg és térfogatarányos picsányi részét nem látta pár ember és fura volt neki, mert nem gondolta végig és ezek műszakilag statisztikailag cáfolhatóak, az szezon és fazon.

A fenti egész ez és az hiányzik faszság mögé az eredeti posztoló SEMMIT NEM TETT, hogy ez mire érv...
Hogy meddig ér a törmelék?
https://kepkuldes.com/image/Wz24dl
Van pár kép a Rektorúrnak albumban erről. Az általad mondott boltívek alját ha eléri. Az meg hogy a föld alatt...na ezt most hagyjuk is. Külön téma az a pár épület amibe lyukak lettek marva-nem kicsik. Vagy csak a belseje dőlt össze a ráeső romok miatt több emelet mélyen? (visszamaradt anyag itt is nuku)
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Kiegészítésképpen dragonette olvtárs leírásaihoz talán hasznos lesz ez a videó, ahol maga Judy Wood magyarázza el az elméletét. Két és fél óra, egyelőre csak belekezdtem én is.

 
  • Tetszik
Reactions: dragonette

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Kiegészítésképpen dragonette olvtárs leírásaihoz talán hasznos lesz ez a videó, ahol maga Judy Wood magyarázza el az elméletét. Két és fél óra, egyelőre csak belekezdtem én is.

Végignéztem. Bár nagyon értékelem dragonette erőfeszítéseit, hogy átadja nekünk a könyv tartalmát, mégis azt javaslom, hogy akit érdekel a téma, az inkább nézze meg az előadást, elsősorban a képek és videók miatt.

Annyit spoiler nélkül el kell mondani, hogy Wood használ pár duplafenekű narratív trükköt, ne dőljetek be :)
Egyrészt azt állítja, hogy előbb kell helyesen szemlélni az eseményeket és a tényeket, és azután kell levonni a következtetést -- ami persze igaz, csakhogy valójában egy olyan közönség előtt beszél, ami már tisztában van Wood következtetéseivel, és pont ezért is hívták ide. A trükk az, hogy erre a nyitásra mindenki helyeslőleg bólogat, hogy ő is milyen elfogulatlan, és Wood a hallgatóság szemében máris rokonszenves. De egy szabadenergia konferencián vagyunk, ahol a közönség nagyon erősen beállított nézőponttal rendelkezik: a fóliasapkás őrültek, kiátkozott tudósok, csodabogarak, mozgalmárok stb. között persze biztos akad jó pár józanabb elme is, de azért ez egy elfogult közönség.

Ügyesen állítja át a néző szemléletmódját -- ez a mondanivalójától függetlenül így van. A legjobb példa erre a Dustification magyarázata, ahol kétszer-háromszor is végigvisz ugyanazokon a képeken és videoloopokon, amíg a néző tényleg azt látja, amit ő akar.

Ugyanezt több alkalommal eljátssza, jó ritmusban. Hatásos a kép- és videóválogatás, a törmelékhiány és a megsütött autók sztorija is meggyőzően össze van rakva.

Tehnikai értelemben jó helyen van a proof of concept rész, amikor rámutat a laborkörülmények között elért hasonló effektusokra.

Ügyes a debubkolás, mert összeköt egy szabadenergia-kutatásokat leállító régebbi szavazást a nanotermites hívőkkel. Nicola Tesla is képbe kerül.

A végén nagyon belehúz a propagandába, "szem nem marad szárazon". A végkövetkeztetése kb. az, hogy vmilyen titkos szabadenergia-eszközzel porították el a tornyokat, tehát a technológia létezik, bár titkos. Műszaki tartalmától függetlenül ügyesen összerakott előadás, bár maga Wood kissé ellenszenves, és a viccei sem túl jók.
 
  • Tetszik
Reactions: dragonette

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 962
113
A repülőgépüzemanyag 428 C és 816 C között ég, a thermite gyulladáspontja 1760 C körül van, szóval nem gyullad meg az égő kerozintól.
https://www.reference.com/vehicles/temperature-jet-fuel-burn-e3ad8709cbb3330a
https://chemistry.stackexchange.com/questions/24644/best-ways-to-start-a-thermite-reaction
Volt meg abban az epuletben boven eleg egheto anyag ami taplalja a tuzet. Na meg egy akkora faklyaval mint az a repulogep eleg komoly maglyat lehet rakni. Rengeteg muanyag, gumik, aluminium, uveg, emberek, olajok, egy ido utan az allando ho miatt magat erosithette a tuz. A kerozin maga csak a grillgyujto folyadek lehetett.
 
  • Tetszik
Reactions: dragonette

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
673
2 018
93
Nemsokára kiírom a könyv többi részét - ebben lesznek az észbontóbb részek. Nem lesz nálam a könyv kb másfél hétig, de lehet hogy megpróbálom FilcTroll videójából kiírni az infókat ha fedik a könyvet (és nem zárják le addig a topikot).
Ami új információ volt nekem is, az az Építészmérnökök és mérnökök a 911 Igazságáért (AE911Truth) állításai melyekkel alternatívákat állítottak Wood elmélete ellenében- Nemerson linkelte feljebb. Két témátjukat le is fordítottam mert érdekes: Ők a szétégett és kirozsdásodott autókat a termit-vasolvadék-maradványhullás-és reakcióba lépés jelenségével magyarázzák. Nagyon kívánics lennék milyen indíttatásból tették ezt, tudva hogy: Tornyoktól 200 méterre északnyugatra egy egész parkoló kapott belőle, valamint kb egy kilométerre dél-délkeletre a WTC től a Brooklyn híd lehajtója alatti(!!) verdák. Itt láthatóak. Itt vannak képek erről:
http://wheredidthetowersgo.com/articles/DEW/StarWarsBeam5.html
Van itt félig elolvadt tűzoltókocsi is, gondolom azt már nem a termitesőre fogják, hanem a robbanás nagy hőjére. De miért csak a fele akkor? Na mindegy.
Ami ebben a jelenségben-és magyarázatában, hogy a híd láthatóan fém oszlopain, a lámpaoszlopokon közvetlenül a kiégő autók mellett semmi ilyesmi nem látszik. Érdekesek még a semmilyen sérülést nem szenvesett normál fák általában a tüzek közelében.
 

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
673
2 018
93
Az energiafegyver kapcsán cáfolni? Mit kéne? Neki kéne bizonyítania, hogy egy istentudja hány TW-os lézer vagy bármilyen fegyver az hol van, hogyan működik stb.
Kíváncsi lennék, hogy egy ilyen fegyvert mekkorának képzel el, mi táplálná és miért láthatatlan mindenki számára.
Első körben kiszámolhatnád, hogy mekkora teljesítmény kell az épület át lövéséhez...
Megeszem a kalapom, ha ezt levezeti. Ha ezt elhiszed annál is butább vagy, mint gondoltam.
Ha kíváncsi vagy akkor olvasd el a könyvet. Nem szoktam hinni senkinek, de ha mégis akkor Wood jóval többet tett le az asztalra a témában mint te (pont 500 oldallal), ezért mellé teszem a voksom.
 

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
673
2 018
93
WTC Fizika
Miért cáfolja az állandó gyorsulás a progresszív összeomlást?

https://www.ae911truth.org/images/WTCPhysics/World-Trade-Center-Physics.pdf
Ez ismét az EA911truth állásfoglalása. Itt jórészt a hivatalos "progressive" meggyengült és összedôlt mesét cáfolják, és igyekeznek bizonyítani a kontrollált robbanás teóriáját. Elôkerül az olvadt fém is, mint bizonyíték a robbanóanyagra (Termit-amúgy welding anyag nem robbanó). Nem szeretném karóhoz kötni az ebet, de Wood az olvadékos sztorit is szépen megcáfolja. Ezt fordítom és posztolom amint tudom. Maga az EA911truth igen furcsa kijelentéseket tett több jelenségrôl is a WTC összeomlásával kapcsolatban, amiket nem igazán bizonyított be. Természetesen Woodot akarták cáfolni vele. Most komolyan, nem szállok vitába szakemberekkel, de ezek a sztorijaik komoly szemöldökráncolásra késztettek.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 480
113
A lényege ennek az egésznek, hogy annyi tökéletesen az eddigi ismereteknek ellentmondó esemény volt láncban, amit senki nem hitt el akinek kis esze van. Amikor történt, épp hazaértem valahonnan, talán iskolából még. Lehet, fura vagyok, de semmi megdöbbenés nem volt bennem, csak az a gondolat egyből, hogy a széthulló tőzsdéből páran rohadtul nagyot fognak aratni. Ez gyönyörűen meg is valósult aztán, mellette meg jött a sk egyéb infó. Mert hát összefoglalva ezt az egészet:

-A teljes légtérvédelem erre készül, gyakorlatozik, mégis megszopatják őket. Mert nem állítják le a gyakorlatokat, mert rengeteg a fantom cél a radarokon, mert elküldik őket minél messzebb. Későn adnak ki parancsokat, nem a protokollnak megfelelően. Ugyanígy nem ennek megfelelően szállnak fel végül elhárítani a gépek. Nem az erre megadott egységtől, nem a megadott reptérről. Terrortámadás közben. :D

-Két gép bevágódhat a tornyokba. Az üzemanyaguk java elég az épületen kívül mégis arra hivatkoznak, hogy az épületen belül égett ez mind és ez gyengítette meg a szerkezetüket. Rövidebb és kisebb tüzet nem bírtak, mint bármelyik másik acélszerkezetes magasépítmény, amik kibírták azt minden esetben. A déli torony teteje az elvártaknak megfelelően asszimetrikusan omlott le és rázuhant a néegyes épületre, a torony mégis ugyanúgy omlott magába, mint a másik, pedig a fenti emeletek súlya nem tudta nyomni a tömegével az alsóbb szinteket emiatt. Minden megsemmisül. A torony ledőléséről a new yorki polgármester előre tud hangfelvétel bizonyítja.

-Ugyanebben az időben itt-ott kigyullad a hetes épület, amibe nem csapódott lángoló alkatrész. Ez is ledől a verzió: a tűztől, b verzió: a tulajdonos drótoztatta be a tűzoltókkal a nyilatkozata szerint miközben a szerkezetét meggyengíteni képes tűzorkán tombolt. Tökéletesen omnlik magába. Ezt az épületet tekintik a kivitelezés irányító központjának a konteók, minden megsemmisül. A sajtóorgánumok közül van aki előre tud a ledőléséről és még áll a háttérben amikor közlik az összeomlását. Ezt követően a sajtó nem beszél többet a hetes épületről.

-Mindegyik épületnél robbanásokról számolnak be a benntlévők akik még kiértek és az utcán levők is. A felvételeken látható jelenségeik vannak. A Deutsche Bank tetején, 120 méterrel odébb rengeteg apróra robbant csontmaradványt találnak. Hatalmas éületdarabok, köztük 300 tonnás is akad, átrepül az utcán és belevágódik más épületek oldalába.

-Az eltérítők mind ismertek, a velük foglalkozó ügynők időben figyelmeztet, letagadják a figyelmeztetését, bebizonyítja, hogy megtette. Mindegyik eltérítőnek azonosítható személyes tárgya marad az amúgy tökéletesen mindent elégető tüzekben. Miután többükről kiderül, hogy életben vannak, az FBI közli, hogy esetleg tévedhettek pár személyben, de nem veszik le őket az elkövetők közül. Szinte mindegyik elkövetőről kiderül, hogy azonos névvel az usa támaszpontjain voltak szolgálatban azonos nemzetiségű emberek, de nem adnak információt az esetleges egyezésről. Osama bin Laden soha nem kerül körözési listára a támadás miatt. Más ügyekben igen.

-Becsapódhat egy gép a pentagonba, olyan útvonalon, amin ember nem tud repülőt vezetni, hogy az ésszerű útvonalon végigvitt, ésszerű csapásmérés helyett az egyetlen javarészt kiürített szárnyat találja el. Az elkobzott felvételek kilencven százaléka a mai napig nem nyílvános. Minden bizonyíték tökéletesen megsemmisül, minden holttest elég, a repülő is elég teljesen, de azonosítható személyes tárgy marad a az eltérítőktől. A pilóta minden elmondás szerint kisgép önálló vezetésére is alkalmatlan volt. A szemtanúk java nem utasszállító repülőt látott, mások annak nevezték ami becsapódott.

-A pentagon dolgozói nem a protokollnak megfelelő utasítások szerint cselekednek, a légitámadásra reflexszinten felkészítve kellene a bunkerekbe húzódniuk, mégis békés nyugalomban vezetik ki őket szinte komótosan a területről. Egyes tagjaik roncsokat szednek láncban a területen. A hatóságok tagjai is roncsokat szednek a területen. Senki nem rögzít nyomokat.

-A 93-as járat bebizonyította, hogy az amerikaiak hősök. Emelett bebizonyította, hogy aznap a kerozin nyílt színen is eléget egy komplett repülőt. Megint minden tökéletesen megsemmisült, de azonosítható tárgy maradt az elkövetőkől. A felvételeken minden kivezényelt ember arcán a teljes tanácstalanság ül. Semmi nincs ami a repülőszerencsétlenségekkor lenni szokott. Több hivatalos verzió is született a lelövéstől az utasok ellenállásán kívül az idő előtt felrobbant bombáig(ami minek lett volna?) Többen állítólag életben vannak, akik elméletileg meghaltak aznap a gépen.

-Egyik helyszínen sem tartanak tulajdonképpeni nyomrögzítést, a bizonyítékokat a leggyorsabban elszállítják. Nincsen összeállított géproncs, mint normál esetben szokás. Megtiltják a területekre való belépést, képrögzítést. Ennek ellenére pár mintát sikerül szerezni szkeptikus kutatóknak a tornyok területéről. Ebből több laborban is kimutatják a nanothermit nevű atomi szinten reagnes anyag jelenlétét. Ez megmagyarázza az olvadt fém jelenlétét, aminek a léte természetesen tagadva van a képanyag ellenére is.

-A vizsgálat költségvetése nevetséges. A vizsgálat lefolyása a nyílvános részen felháborító, a zárt meghallgatások az elnökség részéről felrúgják a szabályokat.

-A rádióforgalmazás java része titkosítva van minden polgári és katonai szerv részéről.

-A hetes épületben és a pentagon megsemmisült szárnyában is óriási tételű pénzügyi visszaélések dokumentumait tárolták.

-A vizsgálatban résztvevők annak az akadályozásáról számolnak be.

-A hatóságok állítása ellenére nagytételű pénzmozgás előzte meg visszakövethetően a támadást. Állami szintű beavatkozás volt megtolás nélkül. Az adott állam vezetősége és kíséretük a repülési tilalom ellenére elhagyhatja az országot.

-Egy évvel az esemény előtt elkészült egy programtervezet, ami számolt egy ilyen léptékű esemény katalizáló bekövetkeztével és azóta a benne szereplő, leigzásra szánt országok java háborúval és polgárháborúval sújtott terület. Ami még nem, az ellen ma tapasztaljuk a mindenáron kierőszakolt casus belli keresését.

Szóval ebben az eseményben minden tökéletesen sértette meg a fizikát, kivéve a fő vonalat bizonyító tárgyakat. Tökéletesen égett a tűz zárt helyen és nyílt színen. Tökéletesen égett el a fa, műanyag, emberi test, alumínum, vas, acél, üveg, arany. Tökéletsen mentek tönkre a feketedobozok. Tökéletsen maradtak meg ebben a tűzben a terroristák személyes holmijai(persze kicsit megégtek). Tökéletesen omlottak össze a tökéletes tűztől olyan épületek, amik még soha máskor. Tökéletsen sértették meg a védelmi protokollt az összes létező területen. Tökéletesen nem reagáltak a támadásra, a tökéletesen erre gyakorlatozó erők. Tökéletesen nem vették figyelembe az előrejelzéseket. Tökéletesen tagadták ezek létét és aztán tökéletesen buktak le ezzel minden vonalon. Bocs, hogy nem linkelgettem mindenhez a a "bizonyítékaimat", de úgyis ti is láttatok szerintem mindent ebből, én is ezeket tudom elérni. Én baromira nem gondolom, hogy ez egy nagy rakás véletlen és egyedülállóan rendhagyó lefolyású eseménysorozat volt.
 
M

molnibalage

Guest
A teljes légtérvédelem erre készül, gyakorlatozik, mégis megszopatják őket.
Ennél a pontnál felesleges tovább olvasni, mert ordító marhaság.

https://www.wbur.org/news/2011/09/07/fighter-pilots

"It didn’t matter if we had gotten there 15 or 20 minutes earlier, it wouldn’t have mattered.... We wouldn’t have been cleared to shoot. It wasn’t until the second plane hit that it became clear we were under attack."

Col. Tim Duffy


Vagy itt.
https://theaviationist.com/2011/09/07/9-11/

Esetleg itt.
https://www.hsdl.org/?view&did=722055
A 7. oldaltól.

On September 11, 2001, the responsibility for defending continental U.S. airspace rested with only fourteen fighter aircraft at seven air defense alert sites across the country.11 Based in Rome, New York, the Northeast Air Defense Sector had only two alert sites on which to call—Otis Air National Guard Base in Cape Cod, Massachusetts, and Langley Air Force Base in Hampton, Virginia. Each site had two designated alert fighters on duty twenty-four hours a day, seven days a week. Many other fighter aircraft were based across the country, but they were not NORAD assets, and it would take time to arm them and organize their crews.

Earlier, far larger numbers of U.S. Air Force aircraft had provided air defense for the entire nation. The post-World War II chill in relations between the United States and the Soviet Union, the expansion of the Soviet long-range bomber fleet, and the detonation in 1949 of a Soviet atomic bomb contributed to the evolution of the continental air defense mission and its dedicated fighter force in the United States. Established in 1957, the joint U.S.-Canadian North American Air Defense Command, as it was then called, was responsible for intercepting any Soviet long-range bombers that might attack the Northern Hemisphere. The command’s forces numbered about twelve hundred interceptors by 1960.

The number of alert fighters and alert sites changed as the Soviet military threat evolved. In light of increased Soviet reliance on ballistic missiles over manned bombers beginning in the early 1960s, and because of budget constraints, the Department ofDefense had by the mid-1970s reduced the number of NORAD interceptors to about three hundred. The number of alert sites and alert fighters continued to drop as the breakup ofthe Soviet Union and the dissolution of the Warsaw Pact in 1991 greatly diminished the threat of nuclear attack, which NORAD’s core structure had been developed to counter.

Thereafter, NORAD strategists began to consider shifting the mission from air defense against nuclear attack to defending the United States and Canada by maintaining peacetime air sovereignty. This meant “providing surveillance and control of the territorial airspace.” To do so, NORAD air sovereignty fighters would carry out a number of missions. These included “intercepting and destroying uncontrollable air objects; tracking hijacked aircraft; assisting aircraft in distress; . . . and intercepting suspect aircraft, including counterdrug operations and peacetime military intercepts.” In the early years after the fall of the Soviet Union, NORAD’s leaders believed that the command’s most pressing mission was intercepting drug smugglers. But, in fact, the largest percentage of alert sites’ total activity involved assisting aircraft in distress and inspecting unidentified aircraft.

In February 1993, Gen. Colin L. Powell, U.S. Army, the Chairman of the Joint Chiefs of Staff (CJCS), determined that because of the greatly lessened Soviet threat “the United States no longer needed a large, dedicated air defense force.” He therefore recommended that the number of dedicated Air National Guard units assigned to the continental air defense mission “be sharply reduced or eliminated” and that the mission be carried out “by dual tasking existing active and reserve general-purpose fighter and training squadrons in the Air Force, the Navy, and the Marine Corps.” In a report sent on May 3, 1994, to the chairmen of the U.S. Senate and U.S. House armed services committees and subcommittees on defense appropriations, the General Accounting Office—as the General Accountability Office was then called—supported Powell’s recommendations, concluding, “A dedicated continental air defense force is no longer needed.”



Lefordítom neked. Egy Magyarországnál kb. kb. 86-szor nagyobb területű országban (Alaszka nélkül + tengerparti légtér) 14 db vadászgép volt összesen készültségben, de ez is erős túlzás a fentiek fényében. Mert ez nem központi QRA volt, mint ma a NATO-é...
https://en.wikipedia.org/wiki/Contiguous_United_States

Persze elhiszem hogy egyszerűbb téveszmékben - elnézést, baromságokban - hinni, mint utána nézni, hogy mi volt valóság. Lehet hinni azokban, amit dehánytál, ahogy a nagy spagettiszörnyben is. Szíved joga. A hitben az a "szép", hogy ahhoz semmit nem kell tudni, kőhülyén is megy. Csak ne csodálkozz, ha az értelmes és tájékozott ember nettó kreténként kezel aztán...
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 480
113
Ennél a pontnál felesleges tovább olvasni, mert ordító marhaság.

https://www.wbur.org/news/2011/09/07/fighter-pilots

"It didn’t matter if we had gotten there 15 or 20 minutes earlier, it wouldn’t have mattered.... We wouldn’t have been cleared to shoot. It wasn’t until the second plane hit that it became clear we were under attack."

Col. Tim Duffy


Vagy itt.
https://theaviationist.com/2011/09/07/9-11/

Esetleg itt.
https://www.hsdl.org/?view&did=722055
A 7. oldaltól.

On September 11, 2001, the responsibility for defending continental U.S. airspace rested with only fourteen fighter aircraft at seven air defense alert sites across the country.11 Based in Rome, New York, the Northeast Air Defense Sector had only two alert sites on which to call—Otis Air National Guard Base in Cape Cod, Massachusetts, and Langley Air Force Base in Hampton, Virginia. Each site had two designated alert fighters on duty twenty-four hours a day, seven days a week. Many other fighter aircraft were based across the country, but they were not NORAD assets, and it would take time to arm them and organize their crews.

Earlier, far larger numbers of U.S. Air Force aircraft had provided air defense for the entire nation. The post-World War II chill in relations between the United States and the Soviet Union, the expansion of the Soviet long-range bomber fleet, and the detonation in 1949 of a Soviet atomic bomb contributed to the evolution of the continental air defense mission and its dedicated fighter force in the United States. Established in 1957, the joint U.S.-Canadian North American Air Defense Command, as it was then called, was responsible for intercepting any Soviet long-range bombers that might attack the Northern Hemisphere. The command’s forces numbered about twelve hundred interceptors by 1960.

The number of alert fighters and alert sites changed as the Soviet military threat evolved. In light of increased Soviet reliance on ballistic missiles over manned bombers beginning in the early 1960s, and because of budget constraints, the Department ofDefense had by the mid-1970s reduced the number of NORAD interceptors to about three hundred. The number of alert sites and alert fighters continued to drop as the breakup ofthe Soviet Union and the dissolution of the Warsaw Pact in 1991 greatly diminished the threat of nuclear attack, which NORAD’s core structure had been developed to counter.

Thereafter, NORAD strategists began to consider shifting the mission from air defense against nuclear attack to defending the United States and Canada by maintaining peacetime air sovereignty. This meant “providing surveillance and control of the territorial airspace.” To do so, NORAD air sovereignty fighters would carry out a number of missions. These included “intercepting and destroying uncontrollable air objects; tracking hijacked aircraft; assisting aircraft in distress; . . . and intercepting suspect aircraft, including counterdrug operations and peacetime military intercepts.” In the early years after the fall of the Soviet Union, NORAD’s leaders believed that the command’s most pressing mission was intercepting drug smugglers. But, in fact, the largest percentage of alert sites’ total activity involved assisting aircraft in distress and inspecting unidentified aircraft.

In February 1993, Gen. Colin L. Powell, U.S. Army, the Chairman of the Joint Chiefs of Staff (CJCS), determined that because of the greatly lessened Soviet threat “the United States no longer needed a large, dedicated air defense force.” He therefore recommended that the number of dedicated Air National Guard units assigned to the continental air defense mission “be sharply reduced or eliminated” and that the mission be carried out “by dual tasking existing active and reserve general-purpose fighter and training squadrons in the Air Force, the Navy, and the Marine Corps.” In a report sent on May 3, 1994, to the chairmen of the U.S. Senate and U.S. House armed services committees and subcommittees on defense appropriations, the General Accounting Office—as the General Accountability Office was then called—supported Powell’s recommendations, concluding, “A dedicated continental air defense force is no longer needed.”



Lefordítom neked. Egy Magyarországnál kb. kb. 86-szor nagyobb területű országban (Alaszka nélkül + tengerparti légtér) 14 db vadászgép volt összesen készültségben, de ez is erős túlzás a fentiek fényében. Mert ez nem központi QRA volt, mint ma a NATO-é...
https://en.wikipedia.org/wiki/Contiguous_United_States

Persze elhiszem hogy egyszerűbb téveszmékben - elnézést, baromságokban - hinni, mint utána nézni, hogy mi volt valóság. Lehet hinni azokban, amit dehánytál, ahogy a nagy spagettiszörnyben is. Szíved joga. A hitben az a "szép", hogy ahhoz semmit nem kell tudni, kőhülyén is megy. Csak ne csodálkozz, ha az értelmes és tájékozott ember nettó kreténként kezel aztán...


Tételezzük fel, hogy az usa a teljes területére 14 db repülőt tart készenlétben. Gyakorlatilag 18 éve hadiállapotban is. Így már egyből simán érthető, hogy ötven percig nem reagáltak és mivel csak két repülő csapódott a wtc-be, meg egy (valami) a hadseregük agyába, így kijelenthető, hogy nem, nem lett beszopatva a légtérvédelem és felesleges is továbbolvasni. :D Hát gratulálok. :D
 
  • Imádom
  • Tetszik
Reactions: Nber and Kim Philby
M

molnibalage

Guest
Tételezzük fel, hogy az usa a teljes területére 14 db repülőt tart készenlétben. Gyakorlatilag 18 éve hadiállapotban is. Így már egyből simán érthető, hogy ötven percig nem reagáltak és mivel csak két repülő csapódott a wtc-be, meg egy (valami) a hadseregük agyába, így kijelenthető, hogy nem, nem lett beszopatva a légtérvédelem és felesleges is továbbolvasni. :D Hát gratulálok. :D
Milyen 18 éve hadiállapotban 2001-ben.....?????
 
  • Tetszik
Reactions: wolfram
M

molnibalage

Guest
Sejtettem, hogy erre a mondatra fogsz harapni. :D A többi nem is lényeges. :D Okés, hibáztam, egyből tudtam, ahogy beleírtam, kicsit zilált a világom épp. De a többi a lényeg.
Figyu, amikor egyik hülyeséget építed a másikra és már az első kapitális tévedés, akkor mit vársz? Simogassuk meg a buksidat? 30 sec volt megtalálni,. amit linkeltem.
Érdekes szelektív keresője és optikája van ezeknek a konteósoknak valahogy mindig...