A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Mondtuk eddig is, hogy lesz.
Ó, hogy az a... :hadonaszos:
Dehogy mondtátok. Soha semmit nem lehet kiszedni belőletek. Mindig csak utólag derültök rajtunk egy jót. Ha a kiképzésetek csak fele olyan jó, mint amilyen szinten tudtok titkot tartani/vetíteni/terelni/kamuzni, akkor tuti megnyerjük a 3. vh-t. :cool:
Amúgy nagyon halgassátok meg a Benkő interjút, elmondja a beszerzések menetét meg mindent. Sokkal jobban beszél mint vártam.
Szóval megint kezdödhet elölről a barkóba. Hogy az a ... :hadonaszos:;)
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
27 816
117 963
113
Ó, hogy az a... :hadonaszos:
Dehogy mondtátok. Soha semmit nem lehet kiszedni belőletek. Mindig csak utólag derültök rajtunk egy jót. Ha a kiképzésetek csak fele olyan jó, amilyen szinten tudtok titkot tartani/vetíteni/terelni/kamuzni, akkor tuti megnyerjük a 3. vh-t. :cool:

Szóval megint kezdödhet elölről a barkóba. Hogy az a ... :hadonaszos:;)
Pont olyan jól tartunk titkot mint aki az állását félti :D
 

igaziigaz

Well-Known Member
2019. február 11.
351
288
63
Vadászgépeket nem számiutva,egyikkel sem kell sietniük.Ha az eddig bejelentett beszerzéseink holnap itt lennének,akkor sem elég még a paritásra sem.Még ha a minőségi mutatókat figyelembe vesszük,akkor sem.A már meglévő felszerelésüket számitva.
És nálunk sem tot siecher,hogy zökkenőmentesen végigmegy a Z2026 program.Csak nekünk nincs semmi,ami tarthatná a frontot,amig nem jön meg az új-ami egyébként szerintem kevés tényleges országvédelemhez,ha meg is jön
Már megint a terelések XD

1. A magyaroknak szerződéseik vannak, olyanok amilyenek a gripeneknél voltak.
Az oláhknak semmiük sincs a pofázáson kívül.

2. A romáknak sincs semmijük. Elavult eszközeik vannak, kis hadrafoghatóságal, és rendkivül sz@r logisztikával.
 
  • Tetszik
Reactions: rappali_

igaziigaz

Well-Known Member
2019. február 11.
351
288
63
És a másik 4 együttműködés amit aláírtak pl a rheinmetallal, airbussal stb-vel meg belengették hazai gyártásra x-y típust (pl boxer) és nem gyártottak/ szereztek belőle semmit sem?
rheinmetallal is tipikus kamu volt és terv semmi komoly együttműködés. Airbus is kiröhögte őket.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 498
72 473
113
"The Chief of the Hungarian Air Force, Brigadier General Nandor Kilian (centre) being briefed by Chief Combat Ops Division, German Colonel (GS) Hermann Hornung (left) as the Hungarian Liaison Officer at the German Air Operations Command, Colonel Zolt Kaloczi, looks on.
Photo courtesy Zentrum Luftoperationen PAO"

70736566_2616960115029466_6006873008860299264_o.jpg
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 074
10 691
113
https://honvedelem.hu/fooldal-kiemelesek/kozos-celok-bovulo-egyuttmukodes/


"Benkő Tibor a honvedelem.hu kérdésére elmondta: a Visegrádi Négyek már most is nagyon sok területen működnek együtt, melyeket tovább lehet még fejleszteni. Ilyen például a különleges műveleti képességek egészségügyi biztosítása, melyet a Állandó Strukturált Együttműködés keretein belül lehet még magasabb szintre emelni. A PESCO ad teret például a tüzérségi, illetve a közös lőszerbeszerzési területek fejlesztésének, de további lehetőségek vannak még a Česká Zbrojovka fegyvergyárral kötött megállapodás értelmében.

A miniszter leszögezte: továbbra is folyamatosan fenn kell tartani a V4 EU Harccsoportot. Ehhez egy kiszámítható, rotációs váltási rendet kívánnak kialakítani, melynek értelében négy évente, tehát legközelebb 2023-ban várható ez a feladatvállalás.

Magyarország és Csehország védelmi iparának együttműködésével kapcsolatban kiemelte az új generációs kiképzőrepülőgépet, az L-39NG-t. A meglévő, illetve a 36, nemrég megrendelt katonai helikopterre utalva elmondta: mintegy 130-150 pilótára lesz szükség. „Az ő kiképzésükhöz meg lehet találni a közös képzés, felkészítés terét és eszközét is.” Emellett a kézifegyverek, a különböző kaliberű lőszerek gyártása biztosít lehetőséget a további együttműködésre, Csehország mellett Szlovákiával és Lengyelországgal is, tette hozzá a miniszter."

Soknak tűnik ennyi pilóta. Két teljes személyzet gépenként. De remélem nem L-39-en akarnak helikopter pilótát képezi.

Pont olyan jól tartunk titkot mint aki az állását félti :D
Ezt? Minek?? :D
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
27 816
117 963
113
Már megint a terelések XD

1. A magyaroknak szerződéseik vannak, olyanok amilyenek a gripeneknél voltak.
Az oláhknak semmiük sincs a pofázáson kívül.

2. A romáknak sincs semmijük. Elavult eszközeik vannak, kis hadrafoghatóságal, és rendkivül sz@r logisztikával.

Hát azért ott van egy zászlóalj piranha mint modern eszköz, meg egykét hasonló méretű modern eszközökkel ellátott alegység. Meg nekik az sem haladja meg a képességeiket, hogy egyforma lövédékálló mellényt meg zsebeket adjanak a katonáiknak ami olyan színű mint a gyakorlójuk.