Magyarország ipara

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 192
3 485
113
https://m.origo.hu/gazdasag/20191003-atadtak-orszag-egyik-legnagyobb-tejipar-beruhazas.html
"Ünnepélyesen is átadták az Alföldi Tej Kft. összességében 15 milliárd forintos költségvetésből megvalósult sajt- és porítóüzemét Debrecenben. Az évi 8000 tonna kapacitású sajtgyár a teljes magyar sajtimport hetedét képes kiváltani. A porítóban évente mintegy 6500 tonnányi porterméket készítenek édes savóból, írja a vállalat közleményében."
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 632
113
Előfordulhat, hogy az autóipari cégeknél bejelentett költségcsökkentések elsősorban a fejlett országok drágábban működő üzemeit érintik a közeljövőben, eközben az olcsóbb munkaerőt biztosító feltörekvő régiók még profitálhatnak is a gyártósorok áttelepítéséből.

Még igaza lesz Orbánnak és beelőzzük Nyugat-Európát.
Mi nővünk, ők befékeznek, középen találkozunk. :)
 
  • Tetszik
Reactions: zeal and svajcibeka

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 743
4 487
113
Tizenhat milliárdos miskolci beruházást jelentett be Szijjártó Péter
Bővíti gyárát a közlekedésbiztonsági eszközöket gyártó, kínai tulajdonú Joyson Safety Systems Hungary Kft. Miskolcon, a beruházás értéke 50 millió dollár, mintegy 16 milliárd forint - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A fejlesztéssel még modernebb termelési folyamatot valósítanak meg, új technológiai módszert vezetnek be.

A mostani beruházással újabb keleti nagyvállalat döntött Magyarország mellett, és a legmodernebb csúcstechnológiát hozták Magyarországra, a beruházást nagy nemzetközi versenyben sikerült elnyerni - közölte a miniszter.

Ezzel a beruházássalMagyarországon fog működni a világ legnagyobb, passzív biztonsági eszközöket gyártó vállalata,a cég miskolci termékeinek 35 nagy autógyártó vásárlója van. A gyártás mellett termékfejlesztést és tesztelést is végeznek, és a gyártott termékek több mint 90 százalékát exportálják. A Joyson a világ 30 országában 100 gyártóegységgel van jelen, és több mint 50 ezer dolgozót foglalkoztat.

A külügyminiszter a sajtótájékoztatón kitért arra is, hogy a kínai-magyar kereskedelmi forgalom tavaly rekordot döntött: 10 százalékos emelkedéssel megközelítette a 9 milliárd dollárt, az idei év első hét hónapban pedig átlépte az 5 milliárd dollárt.

Szijjártó Péter közölte azt is, hogy szeretnék növelni a kínai beruházásokat Magyarországon, amelyből jelenleg 16 van az országban.

https://www.origo.hu/gazdasag/20191...-beruhazast-jelentett-be-szijjarto-peter.html
 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 743
4 487
113
Magyarország már nem az összeszerelő-üzemek országa
Magyarország már nem az összeszerelő-üzemek, hanem az innováció országa, ezt mutatják a nemzetközi felmérések is – jelentette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter pénteken Zalaegerszegen.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) zalaegerszegi gazdálkodási karán közel egymilliárd forintból kialakított Innovációs és Tudásközpont avatásán beszélt arról, hogy az IMF néhány hete értékelte a különböző országok gyártási rendszereit.

A felmérés szerint Magyarország Németországgal azonos szinten áll, ami azt mutatja, hogyma már nem csak idehozzuk és alkalmazzuk a fejlett technológiát, de képesek vagyunk a továbbfejlesztésre is.
https://www.origo.hu/gazdasag/20191...ag-mar-nem-az-osszeszerelouzemek-orszaga.html
 
  • Tetszik
Reactions: Anti and blitzkrieg

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 192
3 485
113
https://m.origo.hu/gazdasag/20191011-heti-gazdasagi-osszefoglalo.html
"Méreteiben a debreceni BMW-gyár nagyságú beruházást jelentett be a Samsung.
A héten jó inflációs adat érkezett, és több óriásberuházást is bejelentettek Magyarországon, köztük a Samsung közel 400 milliárd forintos bővítését. Külföldön hatalmas botrány robbant ki az észak-amerikai profi kosárlabda liga (NBA) és Kína között, de az is kiderült, hogy mikor szállhatnak fel leghamarabb a Boeing 737 Max típusú gépei. A hét gazdasági összefoglalója."
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 961
113

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 156
7 938
113
A továbbfejlesztésre értették ezt, hogy már vannak ilyen mechanizmusok Magyarországon.
Nem pedig másra.
Most a mondatból csak kiragadtál egy részletet.
"...az IMF néhány hete értékelte a különböző országok gyártási rendszereit." Erre gondolsz? Örülnék, ha igaz lenne, de nem hiszem. Még egy rendes tűzoltóautót sem tudunk gyártani, olyan nagy innovációt meg nem látok. Sajnos.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 791
113
"...az IMF néhány hete értékelte a különböző országok gyártási rendszereit." Erre gondolsz? Örülnék, ha igaz lenne, de nem hiszem. Még egy rendes tűzoltóautót sem tudunk gyártani, olyan nagy innovációt meg nem látok. Sajnos.

Összeszerelőüzem mi?:)

High-tech exportban Kelet-Európából csak a csehek előttünk. Népességearányosan meg egész Európát nézve is ott vagyunk a szeren. :cool:

 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 791
113
ipari-termeles-329497.png


Németország befékez, mi még tartjuk magunkat.
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 156
7 938
113
Na, mi az a high tech cucc, amit nagy tételben exportálunk? Csak nem Audit, Mercedest?
Örülök, hogy megelőztük Németországot, csak én megnézném a helyedben a GNP adatokat is.
Úgy látom, hogy tartod magad a hiedelmeidhez.
 
  • Tetszik
Reactions: Bleroka

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Csak azt tudnám,miféle magyar iparrol megy itt a vita?Nincs magyar ipar.Másodrendű részegységeket gyártunk,meg kihelyezett összeszerelő üzem vagyunk.Semmit nem tudunk önállóan gyártani.Van néhány innovativ üzem,de az nem ipar.
 
  • Tetszik
Reactions: Bleroka