[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 956
113
Éppen ellenkezőleg, ezért (is) választották meg. Azt vállalta, hogy kivonja onnan az amerikai katonákat. Egy (tipikus, közel-keleti) lehetetlen helyzetbe került és egy gordiuszi csomót kellett átvágnia, de megtette amit vállalt. Ebben a helyzetben nincs olyan lépés ami mindenkinek tetszene, de lépnie kellett valamit. (Elnézést a fogalmazásért. A harmadik pohár pezsgőmnél járok. :))
Pohar? Az is valami? :D
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 250
113
A végeredmény miben lett volna más? Egyetlen nap alatt találtak védőhálót a kurdok, és nem/alig rosszabb mint az amik voltak.

Szíriában annyi olaj van, hogy az országnak elég legyen. Irakban exportra is futja. o_O

(negyedik pohár pezsgő magasságában írom le a véleményem...:cool:)
Én fejből arra emlékszem, hogy Irántól jóval kevesebb van ott, de elég a követelőzőeknek.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Na már csak egyet kell aludni, és max. 12-16 óra múlva megtudjuk, hogy döntöttek a "nagykutyák" Ugyan Kardigán csak Putyinhoz megy raportra, de mint tudjuk, mind az öt folyamatos összeköttetésben van egymással, úgy hogy mára már biztosan eldöntötték mi fog történni, és ezt majd Putyinon keresztül tudjuk meg. Ő lesz a szóvivő.:)
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 129
19 915
113
Eddig 176 ezer menekült.
352v1th73yt31.png
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Eddig 176 ezer menekült.
352v1th73yt31.png

Abban bízok, hogy a nagykutyáknak (a nagy-részének) Kardigán és bábhadserege bevonulása szíriába (mindamellett semmilyen ensz határozat nem ad erre jogot neki) otthon belpolitikailag annyira kínos lesz, hogy lépni fognak. Mert valljuk be, itt arról szól ez a döntés, hogy mennyi szavazót és népszerűség vesztést okoz ez nekik otthon. Erről persze nem árultak el semmit, de a sietve meghozott EU-s azonnali nyilatkozat az sejteti, hogy komoly érvágásra számíthatnak, ha hagyják az egészet. Ha nem így lett volna, nem tartanak a nagykutyák azonnali virtuális röpgyűlést. Szorítja a nyakukat a dolog. Pld Jemennél még véletlenül sem volt ilyen aggódás, pedig ott súlyos járvány és éhínség volt, komoly áldozatokkal. Az emberi jogok is attól függenek, hol élnek az emberek. Anno Ruandával se foglalkoztak. Tehát a kulcs a saját ország beli belpolitikában van, ott okoz-e veszteséget nekik a török bevonulás, na meg a háborús bűncselekmény (a lakosságcsere).
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Több mint hárommillió menekültet küldene vissza a Szíriában létrehozandó biztonsági övezetben Recep Tayyip Erdogan török elnök, aki erre hivatkozva indított támadást a polgárháború sújtotta ország északi részén élő kurdok ellen. A menekültek visszaküldése azonban nem csak a háború miatt nehéz feladat: legtöbbjük városokban él és dolgozik, gyerekeik születnek, majd török iskolába íratják be őket. Ankarában és a török-szír határon beszélgettünk a menekültkérdésről törökökkel, szírekkel és az őket támogatókkal.
"Ha visszaküldenének, belehalnánk" – Erdogan háborúja szír menekültek szemével
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Hétfőn Mark Esper amerikai védelmi miniszter, aki előre be nem jelentett látogatásra utazott Afganisztánba, Kabulban már közölte: a Pentagon (védelmi minisztérium) azt tervezi, hogy kisebb létszámú csapatot hátrahagy az ottani olajmezők védelmére annak érdekében, hogy azok ne kerülhessenek az Iszlám Állam terrorszervezet kezére. Esper ugyanakkor leszögezte, hogy ez a terv még nem végleges. Amerikai sajtóinformációk szerint Lindsey Graham dél-karolinai republikánus szenátor már tájékoztatta a javaslatról Trump elnököt, aki támogatta is az elképzelést.
Egy "kis hadsereget" Szíriában hagy Donald Trump


Donald Trump amerikai elnök szerint egy kis létszámú amerikai csapat Szíriában marad. Trump szerint a Szíriában maradó kevés amerikai katona Szíria teljesen más részén, részben a jordániai és az izraeli határhoz közel, részben pedig Irakhoz közel tartózkodik majd.
Közben az amerikai katonák a korábbi washingtoni bejelentésnek megfelelően elhagyták Szíria északkeleti vidékét. "Mindig is azt mondtam, hogy ha már oda megyünk, óvjuk meg az olajmezőket" - mondta az elnök a Fehér Házban újságíróknak.
Egy kis létszámú amerikai kontingens marad Szíriában
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Én is csodálkoztam, hogy két pohár meg egy "Óóóó..." = egy üveg, de ez van.
Már 2 üvegnél járok, plusz a pálesz. (Aztamindenit' a családi pálesz mekkora higitó hulladék... :hadonaszos:) :D:D:D
Pezsgőtől (már 1 üvegtől is) 1 napig minimum mocskos másnapos lennék, 2 üvegtől és pálesz "dugóktól" a tetejére pedig legalább 2 nap teljes lepusztulás iszonyatos fejfájással. Ezt a pezsgő dolgot nem nekem találták ki. 1-2 deci maximum, ezt már megtanultam. :)
 
  • Tetszik
Reactions: svajcibeka and zeal

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 192
3 478
113
https://kitekinto.hu/2019/10/21/europan-kivul/megis-maradhatnak-sziriaban-amerikai-csapatok/176343/
"Az Egyesült Államok fontolgatja, hogy csapatokat hagyjon a kurdok vezette Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű milícia ellenőrzése alatt álló északkelet-szíriai olajmezők térségében, hogy az energiahordozók ne juthassanak az Iszlám Állam vagy más terrorszervezetek kezére – közölte Mark Esper amerikai védelmi miniszter hétfőn Kabulban. A tárcavezető ugyanakkor hangsúlyozta: végleges döntés a kérdésben – különösen, ami a kontingens létszámát illeti – még nem született."

Ez elég aljas húzás. Ha kurdok Irakba menekülnek, akkor miért is maradnának nekik olajmezőik Szíriában? Ráadásul mi ez a szar duma a terroristákról. Eddig úgy volt, hogy a terület az SDF területe az pedig, ha jól tudom tagozódik a Szír Hadseregbe. Szóval nem tudom mi ez szarkavarás megint. Azok a lelőhelyek mindíg is a Szír állam tulajdonában voltak, míg az ISIS, majd a kurdok vezette SDF rá nem tette a kezét...