[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Egyre tarthatatlanabbá válik Donald Trump és hívei védekezése, mely szerint szó se volt arról, hogy az elnök valamit valamiért alapon függesztette fel az Ukrajnának szánt hadisegélyt. Ukrajnai különmegbízottja és EU-s nagykövete már két hete utalt rá meghallgatásán, hogy az elnök a hivatalos diplomáciát megkerülve próbált nyomást gyakorolni Ukrajnára, kedden aztán az Egyesült Államok jelenlegi ukrajnai top-diplomatája, a nagykövetet ügyvivőként (Chargé d'affairs) irányító William B. Taylor minden korábbinál egyértelműbb megerősítését adta annak, ami Trump Volodomir Zelenszkij elnökkel folytatott telefonbeszélgetése alapján is egyértelműnek tűnt:
Donald Trump valóban azért függesztette fel az Ukrajnának szolgált hadisegélyt, hogy rábírja Ukrajnát a politikai riválisai elleni büntetőeljárás megindítására.

Taylor amúgy minisztériuma határozott tiltása ellenére jelent meg a képviselőházi meghallgatásán, ahol aztán egészen részletesen számolt be arról, hogy milyen nyomást gyakorolt Trump Ukrajnára a Joe Biden elleni eljárás megindítása érdekében. Szerinte ugyanis Trump az egész amerikai-ukrán viszonyt ezektől a nyomozásoktól tette függővé.
Taylor vallomásában felidézte, hogy a Nemzetbiztonsági tanács egy júliusi konferenciahívásában egy költségvetésért felelő tisztviselő konkrétan megerősítette, hogy az elnök utasítására utasította el a hadisegély átutalását. Taylor meghallgatásán több feljegyzésre és memorandumra is utalást tett. Ez nagy segítség az elnök elleni vádemelésen dolgozó demokratáknak, ugyanis ezeket az iratokat is megpróbálhatják beidézni, további tárgyi bizonyítékot szerezve rá, hogy az elnök valóban saját önös érdekei szerint próbálta alakítani az Egyesült Államok külpolitikáját.
Az amerikaiak ukrajnai ügyvivő nagykövete szerint Trump igenis kért valamit Zelenszkij elnöktől
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 991
53 878
113


Most komolyan mit kellett volna mondania Viktorunknak?
Nyaljon be a bélbolyhokig,és segítse ukrajnát a natoba,hátha a yenkik a seggünkbe dugnak pár atomtöltetet,hogy majd innen kiindulva bevesszük Moszkvát?:hadonaszos:
Mekkora királyság lenne ha teleraknák ukrajnát fegyverekkel egy nukleáris szuperhatalom határán,ugye?:hadonaszos:
Vagy felbátorítani az ukrán nackókat a kisebbségek ellen?:hadonaszos::hadonaszos:
Még jó, hogy ezt mondta!
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 127
2 461
113
Nyilvánvaló hogy TO csak az Fekete Tengeri szoros miatt kell a NATOnak. Ez sajnos nagyon erős lap Erdogan kezében az USA ellen. A migránsok meg az EU ellen.
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Nyilvánvaló hogy TO csak az Fekete Tengeri szoros miatt kell a NATOnak. Ez sajnos nagyon erős lap Erdogan kezében az USA ellen. A migránsok meg az EU ellen.

Többek között ezért hangolják Isztambult a török vezetés ellen. Az európai részen nem népszerű Erdogan.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Trump tiltása ellenére amerikai kormánytisztviselők sora tett vallomást az elnök ukrajnai kavarása miatt indított alkotmányos vádeljárásban. Vallomásaikból az bontakozik ki, hogy Trump és köre szerintük Trump, és nem az Egyesült Államok érdekében gyakorolt nyomást az ukrán vezetésre; sőt, szerintük a különutas, a hivatalos csatornákat megkerülő diplomácia egyenesen káros volt az amerikai nemzetbiztonság szempontjából. Trump célja legfőbb politikai riválisa lejáratása és az oroszügyi vizsgálat eredményeinek megkérdőjelezése volt. Ez már sok volt az államapparátusnak, főleg mert úgy sejtették, hogy Trump akciója nemcsak szokatlan, hanem törvénysértő is.
Tények mellett már tanúk sora igazolja, hogy Trump a nemzeti érdek elé helyezte saját önző céljait
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 174
20 114
113
Az amcsik szíriai stratégiája.
EHzz45VXYAU_R1L.jpg
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Miért is volt nemzeti érdek beültetni egy amcsi politikus fiát, az ukrán gázcégbe? :D

Gondolom azért, mert így nehéz fenntartani a demokrácia látszatát, hogy már külföldi országokat kell megkérni, hogy ugyan dolgozzanak már bele a kampányba :D
Bár ez a látszat amúgy se nagyon lenne ott, de egyesek még hisznek abban, hogy az USA csak Trump miatt romlott, holott Trump csak a romlottság következménye.