[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Whyper

New Member
2018. július 20.
9
20
3
Csak egyetlen kérdés és ha megválaszolod feleslegessé válik az egész hozzászólásod.
Kik azok az erősek és miért erősebbek ők a többieknél?
Amúgy sem lényeges a hozzászólásom :) Nincs értéke, nem akar semmit senkire ráerőszakolni, és nem létszükséglet a megléte....azaz tulajdonképpen felesleges :) Úgy hívják vélemény, mely nem kell, hogy egyezzen és megfeleljen.
Erős hatalom például globálisan az Egyesült Államok, Kína, Oroszország, De erősek lokálisan az Únió országai is. Miért, mit hittél? Hogy jövök itt mindenféle konteóval a trilaterális bizottságról vagy a Bilderberg csoportról, esetleg bármilyen érdekérvényesítő tőkekonglomerátumról.....áááá....ugyan már....ők semmiféle erőt nem képviselnek, sőt kitalálmányok, jobboldali maszlag csupán....
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 303
113
Igen, csak te egy elemet nézel. Az SZJA csökkent, de az áfa nőtt + többen fizettek SZJA-t mint előtte és a végösszeg nem lett kevesebb.
Kissebb réteg fizet be többet = nagyobb réteg fizet be kevesebbet. Az eredmény ugyanaz, csak a társadalom egy bizonyos rétegének nem annyira megterhelő.
A rezsicsökkentés lehet vitt el pénzt, de legalább nem kell a külföldi cégeknek kifizetni a garantált profitot, mert ugye így adta el a kedves baloldal. Szóval lehet még az sem volt akkora mínuszos.
De. Kevesebb lett a végösszeg. Nőt valamivel az adóbevétel más oldalon, de nem annyival mint amennyit kidobtak a költségvetésből. Ezért kellett a milliónyi plusz adó!
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Nem volt megszorítás??? Bakker, annyi új adót vezettek be, hogy addig még Chuck Norris sem tud elszámolni! Aminek többek között az volt az oka, hogy a dunaparti Napóleon kitalálta az egysávos SZJA-t, amivel 400-500 milliárdot kidobott a költségvetésből és majdnem csődbe mentünk. Ennyire értenek a makrogazdasághoz! Az országhelyzete 2013 után kezdett javulni, amikor egyrészt megoldódott az euró válság, pluszba jött az új 7 éves EU-s költségvetési ciklus, aminél évente átlagban 1500 milliárd forint jut nekünk! Ez most első blikkre harmadával romlik, plusz egyéb ínyencségek. Na utána kíváncsi vagyok, hogy mi lesz.

Teljesen el vagy tévedve, ne haragudj, hogy ezt kell mondjam...
Milyen új érdemi adókat vezettek be?? (csipszadóra gondolsz, vagy mire??)
Vess egy pillantást a tényekre is!
A főbb sarokpontok: 15 %-osra csökkentett EGYKULCSOS szja, 9 %-osra csökkentett társasági adó és 27 %-os ÁFA!
Legjobb arány eddig a rendszerváltás óta! Lehet majd korrigálni azzal, hogy még lejebbvinni az szja-t!
A magas ÁFA meg környezetvédelmi szempontból is elsőrendűen fontos! Túl azon, hogy az országba érkező és
szolgáltatást, terméket vásároló külföldiektől is bevételt termel a hangsúly azon is van, hogy az fizeti csak, aki FOGYASZT!
Azaz, egyúttal takarékosságra is ösztönöz, környezetterhelést csökkent!
Aki sokat fogyaszt - sokat adózik, aki kevesebbet - az kevesebbet!
Látványosan több adóbevétel érkezik mint évekkel ezelőtt, nem EU-s pénzek, hanem magyar adóbevétel!!!!
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20191027/honnan-van-ennyi-penze-az-orban-kormanynak-405115
Ettől van mozgástér és ettől lehet, Kárpát-medencei magyar geopolitikát folytatni VÉGRE!!!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 888
82 452
113
Szerencsét próbálni a népmesékben szoktak. A kivandorlás fő oka a jövőkép hiánya, a bizonytalanság, ami mögött a szar fizetések, a lerohadt infrastruktúra állnak. A héten beszélgettem egy takarítócégnél dolgozó ismerőssel. Tele vannak diplomás pedagógusokkal, akik minden szar melót bevállalnak, mert arra gyűjtenek, hogy lelépjenek innen. Ez nem kalandvágy, viszont óriási veszteség az országnak, és nem csak pénzben. Szétszakad a családok szövete, idegenben és idegenként születik az új generáció egy része. Az is vicc, hogy itthon fizetem a zongoratanárt a gyereknek, miközben a nagybátyja nyugaton tanít zongorát gazdag kínaiaknak, mert itthon nem tudott úgy elhelyezkedni a szakmájában, hogy felelősen családot alapíthasson. Így mennek veszendőbe a közös értékeink, és ez rohadt nagy gáz. Pár évtized alatt generációk felhalmozott tudása megy a levesbe, amit soha nem szerzünk vissza. Csaladok éve, mi?! Skype-ot a nagyszülőknek...

"Szerencsét próbálni a népmesékben szoktak. A kivandorlás fő oka a jövőkép hiánya, a bizonytalanság, ami mögött a szar fizetések, a lerohadt infrastruktúra állnak."

Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Svédországban, Norvégiában, Dániában is NŐTT a kivándorlók aránya a korábbiakhoz képest. Hol van ott szar fizu, lerohadt infrastruktúra? Max. a jövőjükben nem bíznak. Kelet-Európa 43 évig volt elzárva a nyugattól, és 2011ig (hiába voltuk uniós tagok) se Németországban, se Ausztriában nem lehetett magyarként munkát vállalni. Feri alatt is mentek el, de az utóbbi miatt mentek el Viki alatt többen.
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg and zeal

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 888
82 452
113
Az úniós támogatásokat nem tudom számszerűen,a 35-37% az nekem nagyon soknak tűnik,de ne felejtsd el,hogy egy csődben lévő országot vettek át,csődben lévő fővárossal,hát,mondjuk 2010-ben azért még rendesen válság volt itt is,inkább 13-tól kezdett enyhülni.
Nem vagyok gazdasági szakember,de azt is meg kellene nézni,hogy mennyi lett az eu-s pénzekből fizikai értékre,építményekre váltva,amik itt maradnak,használjuk azokat,és javíítják az életünket,vonzóbbá teszik,versenyképesebbé az országot,szerintem úgy lenne teljesebb a kép.
Abba meg bele sem merek gondolni,hogy hová lett volna az összes eu-s pénz,mi épült volna belőle,ha fletóék maradnak,görcsbe is rándult a gyomrom.:oops:

Semmi. Ezek a faxok lehívni is buták voltak hozzá ...
 
  • Tetszik
Reactions: zeal and antigonosz

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 888
82 452
113
Tény az EU-s tamogatások dobnak az országon, dehát éppen ezért léptünk be! Az is egyértelmű hogy ez a kormány ezt jobban kihasználja mint az előző. Sőt a többi országnál is jobban kimaxolja, pedig nekünk Brüsszelből politikai okokból ez ügyben is igyekeznek keresztbetenni. De a német iparlobbi azért még erősebb mint a zöld hippik.

A Manyup lenyúlása szükséges volt. Nem veletlen, hogy ezt a csak Kelet-Europara az IMF által ráerőltetett konstrukciót igyekeznek mindenhol a minket követve kivezetni. Ez a modell csak az ország eladósításához vezetett. Ezt a pénzt anno fullban egyből elköltötték tűzoltásra, adósságtörlesztésre. Hogy kikerültünk az adósságcsapdából a devizahitelek kivezetése mellett ez volt az egyik legfontosabb lépés.

Ugye a kommunizmusban sikerült eladósítani az országot. Ezért a mai nyugdíjbefizetésekből fizetik az öregek nyugdíját. A Manyup rendszer ezen ütött rést. Kivezetett egy csomó nyugdíjbefizetést külföldi cégeknek. Így, hogy fizessük a nyugdíjakat, hitelt kellett felvenni. A poén az, hogy ezeknek az állampapíroknak jó részét ezek a magánnyugdíjpénztárak vásárolták meg. Tehát az állam ingyen utalt nekik nyugdíjpénzt, ők meg ebből kamatra adtak kölcsön az államnak. A kamat fokozatosan nőtt, mivel egyre több hitelre volt szükségünk. Ez qrvajó üzlet volt csak nem nekünk!! Köszönjük IMF....

A főleg külföldi tulajdonú magánnnyugdíjpénztárak meg a semmin kerestek egy csomó pénzt kockázat nélkül. Max.az államcsőd volt a kockázat. De ott 2008-2009ben az IMF közbelépett. És Magyarország gazdasági irányításáért cserében tovább finanszírozta ezt a kiszipolyozó rendszert. Nem véletlen lett Bajnai, aki lényegében az IMF helyi helytartója volt, önálló gondolat nélkül. Nem is arra vették fel, hanem hogy gazdasági szakemberként végrehajtsa, amit az IMF diktál.

A manyupért nem kell sírni! Az önkéntes nyugdíjpénztár viszont más tészta. Aki tud abba tegyen zsét, csak válogassa meg hova. Ezt támogatja is kedvezményekkel az állam. Ez nem a nyugdijbefizetésekből, hanen azon felül megy. Ez a rendszer működik tőlünk nyugatabbra is érdekes módon, nem a kiherélt korábbi magyar rendszer, aminek megszüntetésén anno balhéztak. Az az ő üzleti érdekeiket sértette, nem a magyar emberek megtakarításait. Az csak a duma része volt.


Hagyjátok már ezeket az EU-s pénzeket!

https://makronom.mandiner.hu/cikk/2...opat_a_visegradi_orszagokba_aramlo_unios_penz
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 888
82 452
113
  • Tetszik
Reactions: BiancoGasto

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 303
113
Megtennéd, hogy felsorolod őket? Nem találom a fizetési papíromon. Köszike.
Minek lett kevesebb a vegösszege?
Teljesen el vagy tévedve, ne haragudj, hogy ezt kell mondjam...
Milyen új érdemi adókat vezettek be?? (csipszadóra gondolsz, vagy mire??)
Vess egy pillantást a tényekre is!
A főbb sarokpontok: 15 %-osra csökkentett EGYKULCSOS szja, 9 %-osra csökkentett társasági adó és 27 %-os ÁFA!
Legjobb arány eddig a rendszerváltás óta! Lehet majd korrigálni azzal, hogy még lejebbvinni az szja-t!
A magas ÁFA meg környezetvédelmi szempontból is elsőrendűen fontos! Túl azon, hogy az országba érkező és
szolgáltatást, terméket vásároló külföldiektől is bevételt termel a hangsúly azon is van, hogy az fizeti csak, aki FOGYASZT!
Azaz, egyúttal takarékosságra is ösztönöz, környezetterhelést csökkent!
Aki sokat fogyaszt - sokat adózik, aki kevesebbet - az kevesebbet!
Látványosan több adóbevétel érkezik mint évekkel ezelőtt, nem EU-s pénzek, hanem magyar adóbevétel!!!!
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20191027/honnan-van-ennyi-penze-az-orban-kormanynak-405115
Ettől van mozgástér és ettől lehet, Kárpát-medencei magyar geopolitikát folytatni VÉGRE!!!

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20131119/igy-buktunk-es-nyertunk-az-egykulcsos-adoval-191940
Remélem így már mindenki számára érthető!!!
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113

Igen, ezzel semmiben nem mondtál most ellent. Ez a 2013-as helyzet volt, egy pillanatkép az "adóátállás" idejéből!
Mit akarsz ezzel alátámasztani???
A mostani számokat vessed össze a 2010-essel! Az vizsgáztatja az előnyeit!
Azt meg értsed meg, hogy attól még nem veszített senki az évi 4 milliós fizetéssel rendelkező dolgozók közül semmit sem az egykulcsos 15%-os szja bevezetésével, csak mert, voltak akiknek a 8 milliós éves fizetése esetében ez nominálisan nagyobb "nyereséget" jelentett!
Éppen ez az egyik nagy előnye az egy kulcsnak, hogy "kiszedte a rendszerből" a trükközési faktort is!
Nem éri meg bűvészkedni a jövedelemmel, mert tiszta egyenlő helyzet van! (az egalitárius liberálisaink nem is értem miért ágálnak...??)
Sőt az egy kulcs ellenben arra ösztönöz, hogy megéri képezned magad adott esetben és jobb állást találni (már ha előre akarsz lépni), mert 4 millió után fizetsz 600.000 Ft szja-t, viszont 8 millió után is csak 1.200.000-et! Igazi versenyképességet növelő elem az adórendszerben!
Persze értem én, hogy a múlt rendszerbeli "langyos víz is jó nekünk"-mentalitással ezt nehéz felfogni. Nem is értik, mint a cikkíró sem, csak marad az irigykedés arra aki vált esetleg és többet keres így...
 
T

Törölt tag 008

Guest
"Az így megjelenő újabb adótételeket, különadókat, áfaemelést, tranzakciós illetéket pedig mindenki megfizeti, az is, aki az adóváltozásokkal eleve rosszul járt."
Valahogy a portfóliósoknak sem sikerült felsorolni azt a barmi sok adót.
9 éve hallom a ballibtől, hogy rengeteg új adó van és belerokkanunk, de egyik sem tudja felsoroni őket.
Az ÁFA 2%-ot ment föl és mivel fogyasztás alapú így akinek kevés pénze van az kevesebbet költ ergó nem nagyon érinti....és mielőtt jön a sipákolás, ami az élethez kell az szinte minden 5%-os kulcsot kapott. Hát ja az ájfónon 27% van.
Tranzakciós adót azt elvileg a bankoknak kell fizetni. Igaz részben vagy teljesen áthárították, na de akinek kevés a pénze azt megint nem érinti, akik meg milliókkal játszanak meg sorba veszik az ingatlanokat azok meg tejelnek.
Na de mennyi is ez a tranzakció illeték amibe belerokkan a magyar? Én spec sosem vettem észre, hogy fizetek...na most megnéztem.
havonta 4 db max 100 000 ft-os ingyen van. A csoportos beszedés, közművek, ingyen van.
Na ezért nem vettem észre 7 év alatt, hogy valaha fizettem volna.
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 303
113
"Az így megjelenő újabb adótételeket, különadókat, áfaemelést, tranzakciós illetéket pedig mindenki megfizeti, az is, aki az adóváltozásokkal eleve rosszul járt."
Valahogy a portfóliósoknak sem sikerült felsorolni azt a barmi sok adót.
9 éve hallom a ballibtől, hogy rengeteg új adó van és belerokkanunk, de egyik sem tudja felsoroni őket.
Az ÁFA 2%-ot ment föl és mivel fogyasztás alapú így akinek kevés pénze van az kevesebbet költ ergó nem nagyon érinti....és mielőtt jön a sipákolás, ami az élethez kell az szinte minden 5%-os kulcsot kapott. Hát ja az ájfónon 27% van.
Tranzakciós adót azt elvileg a bankoknak kell fizetni. Igaz részben vagy teljesen áthárították, na de akinek kevés a pénze azt megint nem érinti, akik meg milliókkal játszanak meg sorba veszik az ingatlanokat azok meg tejelnek.
Na de mennyi is ez a tranzakció illeték amibe belerokkan a magyar? Én spec sosem vettem észre, hogy fizetek...na most megnéztem.
havonta 4 db max 100 000 ft-os ingyen van. A csoportos beszedés, közművek, ingyen van.
Na ezért nem vettem észre 7 év alatt, hogy valaha fizettem volna.
A vitánk kiindulópontja az volt, hogy lyukat ütött a költségvetésen. Ez pontosan le van írva, szóval igazolódott amit mondtam.
 

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
Amúgy sem lényeges a hozzászólásom :) Nincs értéke, nem akar semmit senkire ráerőszakolni, és nem létszükséglet a megléte....azaz tulajdonképpen felesleges :) Úgy hívják vélemény, mely nem kell, hogy egyezzen és megfeleljen.
Erős hatalom például globálisan az Egyesült Államok, Kína, Oroszország, De erősek lokálisan az Únió országai is. Miért, mit hittél? Hogy jövök itt mindenféle konteóval a trilaterális bizottságról vagy a Bilderberg csoportról, esetleg bármilyen érdekérvényesítő tőkekonglomerátumról.....áááá....ugyan már....ők semmiféle erőt nem képviselnek, sőt kitalálmányok, jobboldali maszlag csupán....

A kérdés egyik felére adott részválasz sem sikerült túl meggyőzőre de a másik felére úgy látom egyáltalán nincs válaszod.
 

papi

Well-Known Member
2017. április 22.
1 584
4 670
113
De mind a mentőknél, mind a tűzoltóknál folyamatos a fejlesztés

Sikerült már a mentőkbe pár Tourniquetet pakolni, vagy még mindég nincs rájuk pénz/akarat? Mondjuk, ha egy 5 dolláros vacaknak itthon 20 000 forint a beszerzési ára...Jut eszembe, hány mentőautó áll most azért mert nincs rá személyzet?
Az, hogy tapasztalt vonulós tűzoltó lassan nincs, az ne is zavarjon. Éljen a "lángálló" R13, az Aquadux 4000 meg a tüzet soha nem látott, de minden nap vizsgáztatva ellenőrző vízfej.
Vannak beszerzések, átalakítások, hogy ezek fejlesztések lennének azzal a vonulós állomány nagy része nem fog egyet érteni.
 
  • Tetszik
Reactions: krisss