[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Nekem úgy tanították, hogy civilben nem szabad TQ-t használni mert volt belőle végtagveszteség.

Civilbe abszolút tilos. Nyomókötés helyes használatára vannak kiképezve az orvosok és ápolók, így meg lehet menteni az adott végtagot nagyobb eséllyel. A traumatizált beteg erei amúgy is szűkültek, továbbá leszakadt végtagnál a sérült végtag szabadon lévő ereit érszorító csipesszel való elzárása szükséges.
A civil szférában nem lőnek, van elég sok szer a mentő kocsi/helikopterben, továbbá sokkal gyorsabban az egészségügyi ellátóegységbe kerül a páciens, mint egy esetleges frontvonalról.
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
A vitánk kiindulópontja az volt, hogy lyukat ütött a költségvetésen. Ez pontosan le van írva, szóval igazolódott amit mondtam.
A 2013as költsegvetesbe? Kit erdekel az már.Azota millio valtozas az ado rendszerben, szabályzókban, bejelentesekben, ellenőrzésekben. Es meg így is szamos kiskapú van a rendszerben.
 

Whyper

New Member
2018. július 20.
9
20
3
A kérdés egyik felére adott részválasz sem sikerült túl meggyőzőre de a másik felére úgy látom egyáltalán nincs válaszod.
Hát nem értem, pontosan mit szeretnél, ha nagy kritikuskirály szeretnél lenni, ne velem kezd :) én nem vagyok nagy trófea......Amúgy kérdezted ki az erő, úgyhogy megismétlem: az Egyesült Államok nagyhatalom, a legnagyobb erő, katonai, gazdasági és civilizációs és kulturális értelemben is.....Hozzá nő fel lassan Kína, Az oroszok pedig oroszok. Amerika, a modern kori Róma. MIndenhova belefolyt, mindenhol ott van, érdekit mindenhol érvényesíteni próbálja. Hol így (média, filmek, vagy akár az ismeretterjesztő csatornák műsorai), hol úgy (a vasak által). De kérlek a próba-bealázás helyett, mond el a te véleményed....tudod ez egy fórum, lehet az ellentétes vélemények cáfolatok közlésére is használni, nem csak péniszméregetésre, és önmagunk hozzáértésének pár, erősnek és hatásosnak gondolt kérdés általi, felmagasztalására.
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
Hát nem értem, pontosan mit szeretnél, ha nagy kritikuskirály szeretnél lenni, ne velem kezd :) én nem vagyok nagy trófea......Amúgy kérdezted ki az erő, úgyhogy megismétlem: az Egyesült Államok nagyhatalom, a legnagyobb erő, katonai, gazdasági és civilizációs és kulturális értelemben is.....Hozzá nő fel lassan Kína, Az oroszok pedig oroszok. Amerika, a modern kori Róma. MIndenhova belefolyt, mindenhol ott van, érdekit mindenhol érvényesíteni próbálja. Hol így (média, filmek, vagy akár az ismeretterjesztő csatornák műsorai), hol úgy (a vasak által). De kérlek a próba-bealázás helyett, mond el a te véleményed....tudod ez egy fórum, lehet az ellentétes vélemények cáfolatok közlésére is használni, nem csak péniszméregetésre, és önmagunk hozzáértésének pár, erősnek és hatásosnak gondolt kérdés általi, felmagasztalására.

Nem kötekedni akartam csak "a mitől lett azzá"- n, ami a kérdés második és szerintem fontosabb része volt elegánsan átsiklottál.
Azt hittem szándékos elhallgatás de ha csak elfeledkeztél róla vagy félreértetted, esetlen nem tulajdonítottál jelentőséget neki akkor boccs.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 559
80 908
113
Jut eszembe, hány mentőautó áll most azért mert nincs rá személyzet?

Kb. ahány román vadászgép a jövedéki adó miatt. Míg az egyik ilyen az élet, a másik ilyen a hülyeség. Oké, de a tiéd csóri Magyarisztánban, ahol semmi se működik, míg a másik Bezzegromániában, ahol kolbászból van a kerítés is.
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 279
7 745
113
https://www.origo.hu/gazdasag/20191028-harom-az-igazsag-es-egy-a-raadas.html
"Nézzünk négy fontos elemet:
  1. Az egyedüli világhatalom és a többiek között minden fronton és minden lehetséges eszközzel folytatódik a küzdelem, de elkerülhetünk egy totális amerikai-kínai háborút. Amerika megértette, hogy már nem nyerheti meg, Kína sohasem akarta azt megvívni.
  2. Amerika a Nyugat vezetésére összpontosít, ezt veszélyeztette a dollár helyére törekvő euro és az 500 milliós Európai Egyesült Államok felé araszoló Európa. Ez nincs többé: a Brexit, a német gazdaság meggyengülése, a francia-német tengely repedései, a V4 szövetség, az európai gazdaság globális térvesztése és technológiai lemaradása, valamint a migráció megroppantották a nyugat-európai elit világhatalmi tervét.
  3. Európa politikai, gazdasági és pénzügyi hadszíntér marad, mert az új 30 éves háború nem lép át teljesen Ázsiába. Éppen a mi legnagyobb gazdasági partnereink érzik majd legerősebben a háború terheit.
  4. Amerika megkísérli világháború nélkül bezárni Kínát Kelet-Ázsiába, körül venni ellenfelekkel, ezért bármilyen békekötése után is mindig kettős világ lesz: Global2 együttműködés és War2 szembenállás."
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 687
90 781
113
Nem akarok seggnyalónak tűnni, de ez a beszéd 10/10es. Szíjjártó beszéde a budapesti Eurázsia Fórumon.

https://index.hu/gazdasag/2019/10/30/szijjarto/

Szijjártó: Nem azért érvelünk így, mert az oroszok kémei vagyunk

A kioktatás, lenézés, leckéztetés időszakát le kell zárni, le kell vetni a politikai korrektség béklyóját, és pragmatikus alapokra kell helyezni a kelet és nyugat együttműködését, mondta Szijjártó Péter külügyminiszter az MNB által szervezett budapesti Eurázsia Fórumon szerdán.

Szijjártó szerint mi nem azért érvelünk emellett, mert az oroszok kémei vagyunk - nevetséges inzultusok ezek nyugati barátaink részéről - hanem azért, mert ez az érdekünk. Mi itt Közép-Európában megtanultuk a leckét: ha kelet és nyugat között konfliktus volt, mi mindig vesztettünk. Éppen ezért érdekünk az, hogy a kelet és nyugat együttműködjön, mi pedig híd szerepet töltsünk be.

RÉGEBBEN LENÉZVE MONDTÁK MAGYARORSZÁGRA, HOGY A LEGKELETIBB NYUGATI ÉS LEGNYUGATIBB KELETI ORSZÁG EURÓPÁBAN. MÁRA EZ DICSÉRETNEK SZÁMÍT.

Egyáltalán nem túlzás egy új világrend létrejöttéről beszélni a külügyminiszter szerint, hosszú időn keresztül felbonthatatlannak hitt szövetségek bomlottak fel, régi barátságok szűntek, és olyan új barátságok jöttek létre, amelyekről korábban nem is gondolkodhattunk volna.

Ennek az új világrendnek két fő szereplője emelkedik ki: az egyik az USA a másik Kína. Az USA-ban egy patrióta döntéshozatal jelent meg, erre a jelenségre furcsa európai válasz született, vitatva, hogy az "Amerika az első" politikája legitim-e. Hányadik legyen Amerika Amerikában, tette fel a kérdést Szijjártó.

AZ EURÓPAI ELIT IDEOLÓGIAI GERILLAHÁBORÚBA KEZDETT, AHELYETT, HOGY A VERSENYKÖVETELMÉNYEKNEK PRÓBÁLT VOLNA MEGFELELNI.

Prédikálni próbáltak ahelyett, hogy valós intézkedések születtek volna. A képmutatás miatt az Európai Unió a versenyben lemaradt. Pedig fontos, hogy a képmutatást a hátunk mögött hagyva pragmatikusan vizsgáljuk a helyzetet.

Rossz hatással van például Szijjártó Péter szerint Európa versenyképességére, hogy a belső versenyt bénítani próbálják. Példaként erre azt hozta, hogy Magyarország strukturális reformot hozott létre azért, hogy az adócsökkentés politikáját elkezdhesse. Erre mi Európa válasza? Hogy az európai adóharmonizációt akarja erőltetni. "Ezt mi nem fogjuk hagyni. Ez rendkívül sértő" - mondta.

Sokan beszéltek arról, hogy a kínai felemelkedés csak átmeneti. Szijjártó azonban közgazdasági végzettséggel csak mosolyog ezen. Lehet, hogy van némi lassulás, de a mostani 6 százalékos növekedés nominálisan még több is, mint a korábbi 10 százalékos. És beszédes az is, hogy

MÍG 2007-BEN A VILÁG TŐKEKIFEKTETÉSEINEK 77 SZÁZALÉKA NYUGATRÓL ÉRKEZETT, MÁRA EZ MÁR CSAK 30 SZÁZALÉK.


Együttműködés tehát zajlik a kelet és nyugat között, csak a képmutatást kellene félretenni Szijjártó szerint. Például a paksi erőmű építése körüli kritikák jóval halkabbak, mint voltak, amióta francia, német és amerikai cégek is részt vesznek az építésében. A Vodafone és a Telekom is a sokat támadott Huaweit bízta meg az 5G kiépítésére, holland barátaink pedig, akik előszeretettel oktatnak ki minket jogállamiságból, 23 százalékkal növelték kereskedelmi forgalmukat az oroszokkal.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Nem akarok seggnyalónak tűnni, de ez a beszéd 10/10es. Szíjjártó beszéde a budapesti Eurázsia Fórumon.

https://index.hu/gazdasag/2019/10/30/szijjarto/

Szijjártó: Nem azért érvelünk így, mert az oroszok kémei vagyunk

A kioktatás, lenézés, leckéztetés időszakát le kell zárni, le kell vetni a politikai korrektség béklyóját, és pragmatikus alapokra kell helyezni a kelet és nyugat együttműködését, mondta Szijjártó Péter külügyminiszter az MNB által szervezett budapesti Eurázsia Fórumon szerdán.

Szijjártó szerint mi nem azért érvelünk emellett, mert az oroszok kémei vagyunk - nevetséges inzultusok ezek nyugati barátaink részéről - hanem azért, mert ez az érdekünk. Mi itt Közép-Európában megtanultuk a leckét: ha kelet és nyugat között konfliktus volt, mi mindig vesztettünk. Éppen ezért érdekünk az, hogy a kelet és nyugat együttműködjön, mi pedig híd szerepet töltsünk be.

RÉGEBBEN LENÉZVE MONDTÁK MAGYARORSZÁGRA, HOGY A LEGKELETIBB NYUGATI ÉS LEGNYUGATIBB KELETI ORSZÁG EURÓPÁBAN. MÁRA EZ DICSÉRETNEK SZÁMÍT.

Egyáltalán nem túlzás egy új világrend létrejöttéről beszélni a külügyminiszter szerint, hosszú időn keresztül felbonthatatlannak hitt szövetségek bomlottak fel, régi barátságok szűntek, és olyan új barátságok jöttek létre, amelyekről korábban nem is gondolkodhattunk volna.

Ennek az új világrendnek két fő szereplője emelkedik ki: az egyik az USA a másik Kína. Az USA-ban egy patrióta döntéshozatal jelent meg, erre a jelenségre furcsa európai válasz született, vitatva, hogy az "Amerika az első" politikája legitim-e. Hányadik legyen Amerika Amerikában, tette fel a kérdést Szijjártó.

AZ EURÓPAI ELIT IDEOLÓGIAI GERILLAHÁBORÚBA KEZDETT, AHELYETT, HOGY A VERSENYKÖVETELMÉNYEKNEK PRÓBÁLT VOLNA MEGFELELNI.

Prédikálni próbáltak ahelyett, hogy valós intézkedések születtek volna. A képmutatás miatt az Európai Unió a versenyben lemaradt. Pedig fontos, hogy a képmutatást a hátunk mögött hagyva pragmatikusan vizsgáljuk a helyzetet.

Rossz hatással van például Szijjártó Péter szerint Európa versenyképességére, hogy a belső versenyt bénítani próbálják. Példaként erre azt hozta, hogy Magyarország strukturális reformot hozott létre azért, hogy az adócsökkentés politikáját elkezdhesse. Erre mi Európa válasza? Hogy az európai adóharmonizációt akarja erőltetni. "Ezt mi nem fogjuk hagyni. Ez rendkívül sértő" - mondta.

Sokan beszéltek arról, hogy a kínai felemelkedés csak átmeneti. Szijjártó azonban közgazdasági végzettséggel csak mosolyog ezen. Lehet, hogy van némi lassulás, de a mostani 6 százalékos növekedés nominálisan még több is, mint a korábbi 10 százalékos. És beszédes az is, hogy

MÍG 2007-BEN A VILÁG TŐKEKIFEKTETÉSEINEK 77 SZÁZALÉKA NYUGATRÓL ÉRKEZETT, MÁRA EZ MÁR CSAK 30 SZÁZALÉK.


Együttműködés tehát zajlik a kelet és nyugat között, csak a képmutatást kellene félretenni Szijjártó szerint. Például a paksi erőmű építése körüli kritikák jóval halkabbak, mint voltak, amióta francia, német és amerikai cégek is részt vesznek az építésében. A Vodafone és a Telekom is a sokat támadott Huaweit bízta meg az 5G kiépítésére, holland barátaink pedig, akik előszeretettel oktatnak ki minket jogállamiságból, 23 százalékkal növelték kereskedelmi forgalmukat az oroszokkal.
..
Én sem akarok annak tűnni, de tényleg telitalálat!
Annyit fűznék még hozzá, hogy lehet az ostoba ideológiai gerillaháború mellett fanyalognia a nyugat európai politikai elitnek, de a kínai gazdasági teljesítmény, - így a szerény 6 %-os növekedésével is - 5x akkora ütemű mint az euróövezeté.
https://tradingeconomics.com/

Ha lenne esze az eszetleneknek, akkor az EU vezetői "a nekünk Európa az első" politikát hirdetnének... Illúzió ez persze a részemről, mert a liberális rágás már létfontosságú idegpályákat szakított szét, tett tönkre.
Marad a sorvadás és süllyedés, erkölcsi, mentális-szellemi, demográfiai, gazdasági-katonai és kulturális szinten egyaránt...
Bár ne így lenne...
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 030
2 706
113
..
Én sem akarok annak tűnni, de tényleg telitalálat!
Annyit fűznék még hozzá, hogy lehet az ostoba ideológiai gerillaháború mellett fanyalognia a nyugat európai politikai elitnek, de a kínai gazdasági teljesítmény, - így a szerény 6 %-os növekedésével is - 5x akkora ütemű mint az euróövezeté.
https://tradingeconomics.com/

Ha lenne esze az eszetleneknek, akkor az EU vezetői "a nekünk Európa az első" politikát hirdetnének... Illúzió ez persze a részemről, mert a liberális rágás már létfontosságú idegpályákat szakított szét, tett tönkre.
Marad a sorvadás és süllyedés, erkölcsi, mentális-szellemi, demográfiai, gazdasági-katonai és kulturális szinten egyaránt...
Bár ne így lenne...

Bárki "nekûnk európa az első" mondatért akkora hazátlan bitangozást kapna mint...