[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 467
19 013
113
3d6152b4eaaa99aab27b1496e2ab4e65.jpg
[/url][/IMG]
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
Pontosan. Dolgozni kellett volna hivatalosan, teljes munkaidoben, rendes munkahelyen. Kollegam nyaron ment nyugdijba, egyszeru targoncaskent, tobb muszakban dolgozva 28 evet, kb 50 ev munkaviszonnyal. Erre kap nyugdijat havi 250000-et.
Az en magannyugdij penzemet meg pont a Bajnai - Gyurcsany paros alatt loptak el, kozel a negyedet egy ev alatt a befizetettbol mert xar volt a tozsde azon az even vagy mi. Na igy bizza ra ilyen koklerekre az ember a nyugdijas eveinek jovedelmet. Mi lenne ha addigra az egeszet eldorbezoltak volna a maganbiztositok?
A bajnai-gyurcsany paros hogyan lopata el a magannyugdij penzedet? Erről meg nem hallottam es tényleg erdekelne.
 

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 550
4 704
113
A bajnai-gyurcsany paros hogyan lopata el a magannyugdij penzedet? Erről meg nem hallottam es tényleg erdekelne.
Pl úgy hogy 10 év működés után akkora tőke halmozódhatott fel, hogy a befizetések nem pótolhatták a veszteségeket.
Kor alapon automatikusan tettek bele alapokba (pl részvény alapok) és ott teljesen kiszolgáltatott voltál...
A lopás, valójában tőke veszteség, ahol a nyereségből korlátozottan részesedhetsz, a veszteségből 100%ban.
Amúgy az a 2000Mrd vagyon 3000Mrd hiányt generált az államháztartásnak.
Ráadásul kötelező volt. Nem választhatták mást! :oops:
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 777
65 093
113
A bajnai-gyurcsany paros hogyan lopata el a magannyugdij penzedet? Erről meg nem hallottam es tényleg erdekelne.
2008-as vagy 2009-es evben mar nem emlekszem pontosan, kezdtem az evet kb 1300000 ft befizetessel, befizettem ev kozben kb 150-200000-et, aztan zartam az evet 1150000 ft korul. Az indok meg kb annyi volt hogy igy jartam. Az igazgatonak azert biztos futotta kurvazni akkor is a penzembol. Mi a garancia arra hogy nem baxxak elaz egeszwt mire nyugdijas leszek? Igy legalabb kaptam vissza 2011 korul 150000-et a tobbit meg betereltek az allami kasszaba. Ettol a svindlis maszek modszertol meg az is jobb. Az en olvasatomban igy Orban visszaszerezte a penzem.
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
2008-as vagy 2009-es evben mar nem emlekszem pontosan, kezdtem az evet kb 1300000 ft befizetessel, befizettem ev kozben kb 150-200000-et, aztan zartam az evet 1150000 ft korul. Az indok meg kb annyi volt hogy igy jartam. Az igazgatonak azert biztos futotta kurvazni akkor is a penzembol. Mi a garancia arra hogy nem baxxak elaz egeszwt mire nyugdijas leszek? Igy legalabb kaptam vissza 2011 korul 150000-et a tobbit meg betereltek az allami kasszaba. Ettol a svindlis maszek modszertol meg az is jobb. Az en olvasatomban igy Orban visszaszerezte a penzem.

Az igen, neked aztán remek biztosítód volt. Szépen eltőzsdézte a pénzed.
1500000 forintból egy év alatt csinált 1150000-ret.
Persze ok, akkor volt a válság, na de magánnyugdíjakat nem szokás ekkora mértékben részvényekben tartani.
Állítólag nagyrészt államkötvényekben tartják, amik még válság alatt is növekednek és csak kis része van részvényekben.
Épp ez az egyik problémám a magánnyugdíjakkal.
Mi van, ha pont nyugdíj előtt jön a válság? Akkor nemcsak a kamat úszik el, hanem még a befizetéseim egy része is?
A másik meg a politikai helyzet bizonytalanságai. Mi van ha berakom a pénzem egy amerikai biztosítóba, 30 év múlva meg az USA épp Európát szankciózgatja, rákötelezve az amerikai bankokat, hogy befagyasszák a pénzeinket is?
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Egy nagyhatalmi konfliktus kellős közepén találta magát az Orbán-kormány 2019-ben. Az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi háborúban tavaly új front nyílt, amikor Washington elkezdte a kínai államnak való kémkedéssel, illetve ipari kémkedéssel vádolni a kínai távközlési vállalatot, a Huaweit. A kínai cég az egyik legfontosabb szereplője az úgynevezett 5G hálózatok fejlesztésének. Ezek nem csak gyorsabbak, mint a most működő 4G-sek, de jóval több eszköz összekötésére alkalmasak, így a következő években jelentősen át fogják alakítani az internethasználatot és mindennapjainkat.

Az amerikaiak nagyon idegesek a Huawei térnyerése miatt, az Európai Uniónak viszont nincs egységes álláspontja. Több, a céghez kötődő embert vádoltak kémkedéssel az elmúlt években és európai titkosszolgálatok többször adtak ki figyelmeztetéseket arról, hogy a cég eszközei kockázatosak. Ennek ellenére az 5G hálózatokat számos NATO tagországban is a Huawei technológiailag piacvezető, ugyanakkor olcsó eszközeivel építik ki. A Huawei a kémvádakat visszautasította, a cég szerint azok alátámasztására semmilyen konkrétumot nem tudtak felhozni sem az amerikaiak, sem mások. A Huawei azt is mindig hangsúlyozza, hogy ők - például a ZTE-vel szemben - egy kínai magánvállalat, nem pedig állami cég.

Bár Magyarország jelentősége mérete miatt a NATO és az EU döntéshozásában is viszonylag kicsi, a Huaweiről szóló európai vitában mégis fontos szerepet tölt be. A magyar kormány rendszeresen vétóz meg olyan európai döntéseket, amelyek kényelmetlenek lennének a kínai politikai vezetésnek, a Huawei egyik legfontosabb európai központja pedig épp Magyarországon van. A cég több állami telekommunikációs fejlesztésben is részt vett az elmúlt években, eszközei pedig a magyar biztonsági szerveknél is felbukkantak.

A magyar kormány szerint képmutatás őket és a Huaweit támadni, miközben a nagy nyugat-európai távközlési vállalatok éveken át működtek együtt a céggel. A magyar Kína-politika bírálói szerint azonban épp azt a hibát követi el a magyar kormány, amellyel az elmúlt évtizedekben a nyugati telekommunikációs cégek megkerülhetetlenné tették a Huaweit: a rövidtávú gazdasági előnyökre hajt és nem foglalkozik a hosszútávú kockázatokkal.
Csendben csinálja, de már nyakig benne van a magyar kormány a Huawei-háborúban
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 850
91 314
113
Ez nagy siker!!
A románok és a szlovákok is kiállnak a kárpátaljai magyarok jogai mellett! :D:D

https://m.kuruc.info/r/2/204394/

"A NATO-tagállamok és Ukrajna az utolsó utáni pillanatban, a hivatalos határidő lejárta után elfogadták a magyar javaslatot a NATO-Ukrajna közös nyilatkozattal kapcsolatban.
Végül mégis figyelembe vették a javaslatainkat, így a közös nyilatkozat határozottan kiáll a jogfosztott magyar közösség mellett, és felszólítja Ukrajnát a nemzetközi szabályok, valamint a nemzetközi szervezetek előírásainak betartására. Ez újra világossá teszi, hogy Ukrajnának a nemzeti közösségek elvett jogait az oktatás és az élet egyéb területein vissza kell adnia” – írta közleményében Szijjártó Péter."
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 850
91 314
113
Ez nagy siker!!
A románok és a szlovákok is kiállnak a kárpátaljai magyarok jogai mellett! :D:D

https://m.kuruc.info/r/2/204394/

"A NATO-tagállamok és Ukrajna az utolsó utáni pillanatban, a hivatalos határidő lejárta után elfogadták a magyar javaslatot a NATO-Ukrajna közös nyilatkozattal kapcsolatban.
Végül mégis figyelembe vették a javaslatainkat, így a közös nyilatkozat határozottan kiáll a jogfosztott magyar közösség mellett, és felszólítja Ukrajnát a nemzetközi szabályok, valamint a nemzetközi szervezetek előírásainak betartására. Ez újra világossá teszi, hogy Ukrajnának a nemzeti közösségek elvett jogait az oktatás és az élet egyéb területein vissza kell adnia” – írta közleményében Szijjártó Péter."
A NATO főtitkára is felszólalt a kárpátaljai magyarok jogaiért!! Ez sztem nagyon fontos lépés volt.
MŰKÖDÖTT A MAGYAR VÉTÓ: A NATO-FŐTITKÁR A KÁRPÁTALJAI MAGYAROK JOGAIÉRT EMELT SZÓT KIJEVBEN
https://azonnali.hu/cikk/20191031_m...ataljai-magyarok-jogaiert-emelt-szot-kijevben
 

Schurrer

Well-Known Member
2019. március 9.
1 053
792
113
1

168 Óra.:confused: Felesleges a vita,amikor a másik fél,minden kormányzati megoldást félremagyaráz. Így nehéz.
Mellárt olvasd, ne azt nézd hol jelent meg. Miért nem az origo vagy a 888 készít vele interjút? De tudom, neked felesleges egyáltalán a vita mint fogalom, ha az kritikus a kormányra nézve, micsoda dolog ellentmondani az "aranykorszaknak"..
 
  • Tetszik
Reactions: BiancoGasto

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 777
65 093
113
Ez nagy siker!!
A románok és a szlovákok is kiállnak a kárpátaljai magyarok jogai mellett! :D:D

https://m.kuruc.info/r/2/204394/

"A NATO-tagállamok és Ukrajna az utolsó utáni pillanatban, a hivatalos határidő lejárta után elfogadták a magyar javaslatot a NATO-Ukrajna közös nyilatkozattal kapcsolatban.
Végül mégis figyelembe vették a javaslatainkat, így a közös nyilatkozat határozottan kiáll a jogfosztott magyar közösség mellett, és felszólítja Ukrajnát a nemzetközi szabályok, valamint a nemzetközi szervezetek előírásainak betartására. Ez újra világossá teszi, hogy Ukrajnának a nemzeti közösségek elvett jogait az oktatás és az élet egyéb területein vissza kell adnia” – írta közleményében Szijjártó Péter."
Jol van Peti, ugyes voltal. :) A pezsgot az elobb megittam de keresek erre egy sort. :)
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 404
4 424
113
Ez nagy siker!!
A románok és a szlovákok is kiállnak a kárpátaljai magyarok jogai mellett! :D:D

https://m.kuruc.info/r/2/204394/

"A NATO-tagállamok és Ukrajna az utolsó utáni pillanatban, a hivatalos határidő lejárta után elfogadták a magyar javaslatot a NATO-Ukrajna közös nyilatkozattal kapcsolatban.
Végül mégis figyelembe vették a javaslatainkat, így a közös nyilatkozat határozottan kiáll a jogfosztott magyar közösség mellett, és felszólítja Ukrajnát a nemzetközi szabályok, valamint a nemzetközi szervezetek előírásainak betartására. Ez újra világossá teszi, hogy Ukrajnának a nemzeti közösségek elvett jogait az oktatás és az élet egyéb területein vissza kell adnia” – írta közleményében Szijjártó Péter."

Nézzük a kronológiát:
1.: Készül a NATO csúcs után egy nyilatkozat hogy elküldjék a búsba az egyik diktatórikus államot a diktatórikus vezetőjével együtt de mi megvétózzuk.
2.: Másnap a meg nem nevezett diktatórikus állam fődiktátora kedélyesen parolázik a mieinkkel.
3.: Harmadnap elfogadjuk mi is a nyilatkozatot hogy elküldjük a búsba a diktatórikus államot a diktatórikus vezetőjével együtt.

Reálpolitika mi? Pragmatizmus mi? Tessék, lehet újra írni hogy bolond vagyok mert mással ellentétben én nem értem most ez így hogy?
 
  • Tetszik
Reactions: haubagoi

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 850
91 314
113
Nézzük a kronológiát:
1.: Készül a NATO csúcs után egy nyilatkozat hogy elküldjék a búsba az egyik diktatórikus államot a diktatórikus vezetőjével együtt de mi megvétózzuk.
2.: Másnap a meg nem nevezett diktatórikus állam fődiktátora kedélyesen parolázik a mieinkkel.
3.: Harmadnap elfogadjuk mi is a nyilatkozatot hogy elküldjük a búsba a diktatórikus államot a diktatórikus vezetőjével együtt.

Reálpolitika mi? Pragmatizmus mi? Tessék, lehet újra írni hogy bolond vagyok mert mással ellentétben én nem értem most ez így hogy?
Az érted, hogy a 2 nyiilatkozat között mi volt az apró különbség?
Az egyikben benne volt a magyar érdek, a másikban nem.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 404
4 424
113
Az érted, hogy a 2 nyiilatkozat között mi volt az apró különbség?
Az egyikben benne volt a magyar érdek, a másikban nem.
Ez kristálytiszta számomra.
De mit gondolhat rólunk a legutóbbi vendégünk? Amit nyilatkoztunk róla annak a mondanivalója ugyanúgy nyomatékosan ellenséges célú azzal együtt is hogy odebiggyesszük a mondat mögé hogy a magyarokat meg kell védeni.
 
  • Tetszik
Reactions: haubagoi

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
707
3 020
93
Ez kristálytiszta számomra.
De mit gondolhat rólunk a legutóbbi vendégünk? Amit nyilatkoztunk róla annak a mondanivalója ugyanúgy nyomatékosan ellenséges célú azzal együtt is hogy odebiggyesszük a mondat mögé hogy a magyarokat meg kell védeni.

Azon te ne aggódj, hogy ő mit gondol rólunk. Feltehetően ő tovább lát az orránál.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 404
4 424
113
Azon te ne aggódj, hogy ő mit gondol rólunk. Feltehetően ő tovább lát az orránál.
Ez nem így működik. Nem lopott kacsintások alapján köttetnek barátságok meg szerződések.
Ez a jómadár hazament alig hűlt ki a széke a Budai Várban és a kissé radioaktív népe azt látja hogy a vendéglátói utánaköpködnek már másnap.
Azután fapofával kell lenyilatkoznia hogy újabb barátság köttetett Vengrijában.
 
  • Tetszik
Reactions: haubagoi

geseft

Well-Known Member
2019. február 20.
444
1 467
93
Ez nem így működik. Nem lopott kacsintások alapján köttetnek barátságok meg szerződések.
Ez a jómadár hazament alig hűlt ki a széke a Budai Várban és a kissé radioaktív népe azt látja hogy a vendéglátói utánaköpködnek már másnap.
Azután fapofával kell lenyilatkoznia hogy újabb barátság köttetett Vengrijában.
Még szerencse, hogy te tudod, hogy "hogy működik". Én már csak reménykedni tudok, hogy a felsőbb vezetésből is olvassák a hozzászólásaidat s jegyzetelnek, hogy legközelebb már ők is megértsék, hogy hogyan működnek a dolgok... hja s a kárpátaljai magyarok meg amúgy is külhoniak nem? gondoskodjon róluk az ukrán állam, ha már Ukrajnában élnek...
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Ez nem így működik. Nem lopott kacsintások alapján köttetnek barátságok meg szerződések.
Ez a jómadár hazament alig hűlt ki a széke a Budai Várban és a kissé radioaktív népe azt látja hogy a vendéglátói utánaköpködnek már másnap.
Azután fapofával kell lenyilatkoznia hogy újabb barátság köttetett Vengrijában.
Figyelj, eddig én úgy tudtam, hogy üzleti-kereskedelmi szerződéseket írtak alá, nagy barátunkhoz az USA-hoz hasonlóan, akik (többek között!!) még az űrhajózási hordozórakétákat is az oroszoktól veszik - minden barátságtalanság és egymásra köpködés ellenére! Szóval én úgy tünik végzetesen tájékozatlan vagyok, így arra kérlek, írj már ide egy linket a napokban aláírt friss orosz-magyar barátsági szerződésről amit szerinted "Vengrijában" írtak alá.