[Kantin] Számítógépes játékok - általános topik

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 762
14 691
113
Nálam gond nélkül indul és nagy jóindulattal közepes gépen (8350/960GT/16Gbyte) teljesen jól fut.
 
M

molnibalage

Guest
Jól teszed, ott legalább van valami 2 óra pénzvisszafizetési garancia. Szóval ha el sem indul legalább nem buksz rajta.
Biztos javítani fogják, csak ilyen állapotban kiadni egy AAA játékot. Ez egész egyszerűen gáz.

Nálam gond nélkül indul és nagy jóindulattal közepes gépen (8350/960GT/16Gbyte) teljesen jól fut.
Nekem Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16GB DDR3 1600 MHz konfigom van, ez elvileg akkor jó lenne.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
Nekem AMD Jaguar 1,6 Ghz, integrált GPU-val, 8GB ram-mal simán futott 1080p-ben.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Kint van a CPU benchmark is. Már amivel sikerült elindítaniuk. Szégyen.....nem a Gamers Nexusra nézve.
 
M

molnibalage

Guest
Kint van a CPU benchmark is. Már amivel sikerült elindítaniuk. Szégyen.....nem a Gamers Nexusra nézve.
Jött valami patch és az annyira jól sikerült, hog sok játékos, akinek eddig elindult, már náluk sem. Én várok a vétellel egy jó darabig, mert nem akarok agyfaszt kapni. De azért valahol elképesztő, hogy itt tart a AAA piac. A komment az SG-ről.

Hát hölgyek/urak nem rövid számítógépes pályafutásom alatt megértem egy olyat - végre -, hogy egy eredeti játékot nem tudok sehogy elindítani.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Mi közük a kínaiakhoz?

A hongkongi események, tienanmen tér, vagy micimackó tabuk lettek, Blizzconról kitiltás, blizzard onlineból user törlés járhat érte, enhogy a kínai befektetők megijedjenek, ésnehogy a piac bezáruljon. A nyugati öncenzúra a pénz lehetőségének látványára. Mint a Nike, beleive in something, sacrafice everything, but china...

https://www.ign.com/articles/2019/1...ard-hong-kong-china-boycott-blizzard-response

lizzard has found itself under international criticism after imposing a 12-month ban on professional Hearthstone player Ng Wai "blitzchung" Chung for vocalizing his support of Hong Kong's liberation movement.
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
Olyan formában igazat adok nekik, hogy egy "sportoló" ne politizáljon, mert lehet, hogy ő Hong Kong mellett állt ki, de a következő már /pol dumákkal is jöhet ha hagyják.
 
  • Tetszik
Reactions: megazez

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Olyan formában igazat adok nekik, hogy egy "sportoló" ne politizáljon, mert lehet, hogy ő Hong Kong mellett állt ki, de a következő már /pol dumákkal is jöhet ha hagyják.

Egy sportoló is politizálhat, a rajongói meg szponzorjai eldöntik, hogy támogatják-e, a bíróság pedig azt, hogy törvényes-e amit mond. Focis hasonlattal: nem a focipálya tulajdonosának a joga eldönteni. Másfelől jöhet akár /pol dumával is, jobb helyeken nincsenek tiltott vélemények, főleg nem a médiumok által. Ami törvényt sért, arról majd a hatóságok intézkednek.

De nézd így: "a következő már libsi dumákkal is jöhet, ha hagyják", ez hogy tetszene? Ugye, hogy ugye? Nem kell a kettős mérce, amíg nem törvényt sértő egy vélemény, addig lehessen elmondani.
 
T

Törölt tag 008

Guest
RDR2 részletes grafikai beállítás magyarázat. Mi mit csinál és hogy lehet gépre tweakelni.....már ha valakinek elindul :)

 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 314
13 347
113
Én csak az Otherworld csatornán levő több órás Metal Gear Retroworldot szenvedtem végig. Egy ideig érdekes volt, amíg a valósággal nem kezdte volna összemosni. Kb. annál a pontnál fejeltem le az asztalt, amikor....

Egy tudós visszazsarolásáért Kubai rakétaválság... Realizmus? Hitelesség? Anyám... Kényelmes házasítás? Nem bírtam ki röhögés nélkül.

Aztán jött ez...
Ja persze, magányos ezredesek (ez biztos Khadaffi miatt van, ő is az volt, "enyhe sztereotip gondolkozás) akkora hatalommal bírnak és felügyelet nélkül mindenféle hülyeséget csinálnak, ami még a KB-nek sem menne? Ez a Zskat és röhejes James Bond filmek szint alatt van kettővel...

Azt meg senki nem jelenti be, hogy mikor fog atomháborút indítani, mert semmi értelme. A nagy sztori író eddig sem jut el... Az, aki számára politikai összeesküvés és stb. az egész magja. És ilyen baromságokat tesz bele.

De végső ütés ez volt...
Közös letét? Ellenfelek között...? Ki kezeli...?

Erre jön még rá, hogy a hülye Metal Gear-eket építgetik, a világuralomért, mert atomrakéta platfrom....
...amit aztán egyedül legyak a főhős...
Az, hogy miért kell egy felfegyverzett lépegető szerű hülyeségnek lenni egy lényegében rakétasilónak, az is homályos.

Ezen a ponton kb. eljutottam oda, hogy ezt kb. egy kiskamasz által elképzelt világból rakták össze. Ez egy szamurájok, pisztolyhős cowboyok és totális hülyeség inkoherens egyvelege. Hogy ezért miért vannak oda az emberek, számomra teljesen érthetetlen.

A végén már a folyamatos nanogépes háborús rész nevetséges sztorija és a 20. árulás után már tényleg csak röhögni tudtam, főzni alig, mert aközben néztem végig.

Ráadásul Kojima minden játékán látszik, hogy ő filmet szeretne rendezni, nem játékot csinálni. Csak ahhoz ilyen "kvalitás" az kevés. Bár pont ilyen szar filmeket raktak össze, ergo nem értem, hogy miért nem lett belőle forgatókönyvíró vagy rendező.

Honnan jönnek a fenti gondolatok és Kojima ekézése? Onnan, hogy játszottam 1,5 Splinter Cell játékkal, ahol egy percig nem éreztem elszállt baromságot. Sam Fisher egy különlegesen képzett ember volt, de semmiféle ilyen nevetséges Zskat hülyeség nem volt gyártva és nem legyőzhetetlen gépeket nyomtunk le egyedül, hanem egy értelmes és vállalható történet része voltál.

Igen, nem játszottam egy percet sem egyik MG(S) játékkal sem. Mert a videókon látottak alapján számomra hulladék az egész. Meg konzolom sose volt.

Ez alapján a DS-t lehet, hogy ki fogom próbálni, de az eddig leírtak alapján az erős koppanás és csalódás valószínűségét igen magasra tenném...

Azért egy olyan játékot ne vegyél szimulációnak, aminek a dobozán egy bazi nagy lépegető robot van :D

Az egész MGS (és úgy Kojima, vagy éppen Ogure Ito a mangák vonalán) nagyjából ugyan azt csinálják, mint mondjuk Nolan a Batman-nel... vegyél egy alapvetően fantasy történetet és ágyazd bele a valóságba amennyire lehet. az MGS egy fantasy - srsly, egy vámpír csávó, aki a tökén hordja a kését, szado-mazó bőrcuccba feszítő pszicho mantisz és a többiek... köze nincs a valósághoz, még ha UH-60-ason jönnek a katonák és M-16-ossal lövöldöznek egymásba egész tárakat. Mese, de a japánok szeretik valami úton-módon közelebb hozni a valósághoz - ez amolyan cyber-fantasy eredményeket hoz ki, tele van vele ott a piac (Star Oceantól a Final Fantasyig n+1 darab).

Én a Death Strandinget tegnap fejeztem be - mivel japánból jó vagyok, szépen átjött. Tudni kell, hogy a japánok számára a tenger az élet bölcsője, a tengerpart így ezt szimbolizálja. Mivel alapvetően az egész az emberi elmúlást és a kihalást járja körbe, így nem igazán lehet realisztikus (az élet és halál mesgyéjén ugrálunk), de mivel eléggé a jövőben játszódik, nem kell félned, szinte semmi realisztikus eszköz nincs benne (pár lőfegyver max).

Én ajánlom DSt, nekem 10/10 :D
 
M

molnibalage

Guest
Azért egy olyan játékot ne vegyél szimulációnak, aminek a dobozán egy bazi nagy lépegető robot van :D

Az egész MGS (és úgy Kojima, vagy éppen Ogure Ito a mangák vonalán) nagyjából ugyan azt csinálják, mint mondjuk Nolan a batman-nel... vegyél egy alapvetően fantasy történetet és ágyazd bele a valódágba amennyire lehet. az MGS egy fantasy - srsly, egy vámpír csávó, aki a tökén hordja a kését, szado-mazó bőrcuccba feszítő pszich mantisz és a többiek... köze nincs a valósághoz, még ha UH-60-ason jönnek a katonák és M-16-ossal lövöldöznek egymásba egész tárakat. Mese, de a japánok szeretik valami úton-módon közelebb hozni a valósághoz - ez amolyan cyber-fantasy eredményeket hoz ki, tele van vele ott a piac (Star Oceantól a Final Fantasyig n+1 darab).

Én a Death Strandinget tegnap fejeztem be - mivel japánból jó vagyok, szépen átjött. Tudni kell, hogy a japánok számára a tenger az élet bölcsője, a tengerpart így ezt szimbolizálja. Mivel alapvetően az egész az emberi elmúlást és a kihalást járja körbe, így nem igazán lehet realisztikus, de mivel elggé a jövőben játszódik, nem kell félned, szinte semmi realisztikus eszköz nincs benne (pár lőfegyver max).

Én ajánlom DSt, nekem 10/10 :D
OFF

Nolan + Batman. Na, ez a két párosítás még az, amitől a plafonon vagyok. Fogalmam sincs, hogy mitől ajnározzák az szériát. Az első részét még HBO-n láttam. A tesók elrángattak moziba a második részre, nem kellett volna. Olyan logikátlan hülyeség volt az egész.... A harmadik részt áttekerve tudtam torrenttékán megnézni.

A Dunq. is így néztem meg. Én most jutottam el oda, hogy többet nem vagyok hajlandó Nolan filmet nézni. Mert úgy tűnik, hogy nem én vagyok a célközönség. Legfeljebb átlagos filmeket csinál az én szememben. Egyedül a The Prestige tetszett tőle. Az Inception körül is akkora fanfár volt, hogy na jó, megnéztem. Egy esetlegesen mély filmből csináltak valamit, ami egy akciófilmmé degradálta le az egészet. Csak azért, mert a végén pörgött a búgócsiga, húúúúúúúúúúú. Hát egy cliffhangeres befejezéstől nem csinálok magam alá.

Pont olyan az ipse nálam, mint Tarantino. Elhiszem, hogy sokaknak tetszik. Nekem nem. A Ponyvaregény egyes részei jók, más része dögunalom. A többi T film közül a Brigantikat tudtam élvezni, semmi mást. A Jackie Brown-on kétszer aludtam be, a Kutyaszorítóban filmből a kávézós jeleneten kívül semmi sem tetszett. Alig bírtam ki a végéig. Emiatt soha nem tudtam magam rávenni, hogy megnézzem az Aljas Nyolcast. A Django is a feléig volt jó. Aztán tök feleslegesen elhúzták.
ON

A DS-t majd meglátom, de ha nagyon japános és kojimás, akkor nálam sanszosan el fog vérezni,
 
  • Tetszik
Reactions: Ooorky

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
Már értem miért támadták annyira a 4chan-esek ezt az "ártatlan" gyerekjátékot.