Sz-400 Triumf / S-400 Triumf / SA-21 Growler (Oroszország)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 431
18 869
113
fdd-infographic-S400-timeline.jpg
 

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 904
4 743
113
"Moszkva, október 2. - RIA hírek."
"Az Asztraháni térség S-400 számításait az egyedi Favorit RM hiperszonikus célrakétákra lőtték, és ezzel minden célpontot elpusztítottak - mondta a ZVO sajtószolgálata nyilatkozatában."
forrás

Ez a lokátor nem az SZ-500-as része, rossz a fordítás. Hiperszónikusokra majd valamikor az SZ-500 lesz képes (talán). Javaslom, kicsit olvassunk vissza. Orosz terminológia szerint mindent is elpusztítanak, illetve a légvédelemre "IMMUNIS" vadászbombázókkal rendelkeznek. Tehát a hír igaz: Moszkvában Mercedeseket osztogatnak, csak hogy nem Moszkvában, hanem Leningrádban, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. Erről ennyit.
0_11e734_780ca06e_XXXL-415x300.jpg

Favorit-RM link


"Sz-500 rendszerek tesztelték Szíriában"
forrás

PK1_4622.jpg
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 571
113
Szerezték, vagy kapták?



2018. július 23-án Izrael két rakétát indított szír Tocska ballisztikus rakéták megsemmisítésére. Az egyik
müszaki hiba miatt nem találta el a célt és Szíria területén landolt. Nem robbant fel és a szír csapatok megtalálták majd átadták az oroszoknak, akik azonnal Moszkvába szállították tanulmányozásra.
 
M

molnibalage

Guest
Nem tudom volt-e már, de nagyon érdekes, ami 2:36-tól látható.
Masszív füstgenerálással álcázzák az ütegeket. Nem is annyira hülyék ezek az oroszok.

Egy mm--es radarral rendelkező AARGM-et vagy HARM változatot maximálisan nem érdekel a füst, ahogy a GPS vezérlést sem. Ez legfeljebb az EO/IR fegyverek ellen ér valamit, de ha ilyen indítottak ellenük, akkor már régen rossz, mert akkor 8-15 km-re van aki indítja..

A jövő drónrajai ellen esetleg még érhet valamit, csak azok sebessége meg annyira lassú, hogy a füstbe érve lassítanak és akkor úgy repülnek neki a célnak majd. Meg akkor őket sem lehet optikailag megcélozni, mert a füstből sem látni kifelé messzire. Sőt, mivel így a célpontok kb. helyzete is megvan, még keresgélni sem kell annyira. Vagy magát a füstölőt kapják szét elsőre.

Szóval nem értem a nagy ovációt. A harckocsiknál is már a kb. a végszükség esete, amikor magukat füstbe burkolva kitolatnak a harctérről.

Meg senki sem mondta, hogy hülyék, de egy kb. 100 éves dolog előtt miért is kell leborulni? Min. ennyi ideje alkalmaznak füstöst a hajók takarásra...
 
  • Tetszik
Reactions: Bleroka

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Egy mm--es radarral rendelkező AARGM-et vagy HARM változatot maximálisan nem érdekel a füst, ahogy a GPS vezérlést sem
A legújabb fejlesztési irányzat,hogy a milis radarok ellen is védjen a füst.Valamiféle radarhullám visszaverő aeroszolt is tartalmaz.A konkrét megoldás nekem kinaiul van.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 120
45 463
113
Nem tudom volt-e már, de nagyon érdekes, ami 2:36-tól látható.
Masszív füstgenerálással álcázzák az ütegeket. Nem is annyira hülyék ezek az oroszok.

Egészen vicces, ahogy menet közben üzemeltetik a radarokat, miközben pattognak, mint kecskeszar a deszkán. Majd 1 percnél látható az eredmény is egy erősen jobbradőlő "megfáradt" antenna.;)
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 829
31 844
113
A hírek szerint Szerbiában jelent meg a napokban - külföldi gyakorlaton elsőként - egy S-400-as rendszer.
https://jogalappal.hu/kozelben-jart-az-orosz-medve/

Vúcsity cáfolta, hogy vennének belőle (az USA gyorsan megfenyegette őket szankciókkal erre az esetre, és lóvéjuk sincs (mondjuk azt sem nagyon értem, honnan van pénzük annyit költeni katonai fejlesztésekre enélkül is, az oroszok adhak nekik pénzt a saját fejlesztéseikre is?))
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 371
7 842
113
Vúcsity cáfolta, hogy vennének belőle (az USA gyorsan megfenyegette őket szankciókkal erre az esetre, és lóvéjuk sincs (mondjuk azt sem nagyon értem, honnan van pénzük annyit költeni katonai fejlesztésekre enélkül is, az oroszok adhak nekik pénzt a saját fejlesztéseikre is?))
Ha hogy is nézne ki hogy a szomszédban valahol valamelyikben ott ücsörögne alig pár tíz,száz km re légvonalban egy F-35 század.
Majd megoldják okosban. Nem féltem őket. Elég leleményesek ahhoz.
 
  • Tetszik
Reactions: svajcibeka