[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 821
31 821
113
Putyin úgy fenyeget, hogy nem fenyeget :hadonaszos:

Oroszország olyan fegyverekkel rendelkezik, amelyekhez hasonlóval a külföld nem rendelkezik, de ezekkel senkit nem fog fenyegetni


- fenyegetőzött szerdán Vlagyimir Putyin, amikor magas rangú katonatisztek és ügyészek előléptetési ceremóniája után mondott beszédet. Az MTI által szemlézett beszédben az orosz elnök a 2018-as, elnökválasztás előtti beszédjében megígért úttörő haditechnikai fejlesztésekre utalva újból megígérte, hogy

Védelmi képességeink kiépítését tervezzük, hiperszonikus, lézer és más olyan fegyverrendszerek hadrendbe állításával, amelyekkel más államok nem rendelkeznek.

https://index.hu/kulfold/2019/11/06/putyin_nem_fenyegeteskent_mondja_de/

A Burevesztnyik most valamiért kimaradt a listáról.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Egy kis zsarolás
https://www.rt.com/news/473355-ukra...edium=aplication_firefox&utm_campaign=firefox
5dcc402185f5406c5d57af7b.JPG
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/kis...vaslatot-a-moldovai-szocialista-part-7491347/
"A moldovai szocialisták támogatják Igor Dodon államfőnek azt a javaslatát, hogy egy kisebbségi, szakértői kormányt hozzanak létre, miután megbukott a Maia Sandu vezette kabinet – közölte a párt vezetése szerdán, az államfővel folytatott konzultációjuk után...
...Néhány órával korábban Zianida Greceanii, a szocialisták frakcióvezetője még új kormány alakítására tett javaslatot eddigi koalíciós partnerüknek, az ACUM-nak, leszögezve ugyanakkor, hogy Sandut nem támogatják többé a miniszterelnöki tisztségben. Kijelentette egyben, hogy nem kívánnak előrehozott választásokat.
Sandu kabinetje a koalíciós partner szocialisták által kezdeményezett parlamenti bizalmi szavazáson bukott meg hétfőn...
...A Sandu vezette, a korrupció elleni harcot zászlajára tűző ACUM pártszövetség és koalíciós társa, az Oroszország által támogatott Szocialista Párt viszonya a főügyész kinevezésének joga körül folytatott vitában mérgesedett el..."



-Alapvetően Dodonék vannak minden szempontból jobb helyzetben- mert Moldova lakossága nagy többségében oroszbarátnak mondható.(Transznyisztra nélkül is)
-Transznyitrával azért sem békéltek meg eddig, nert az alapvetően már akkor Oroszország felé billentette volna Moldovát.
-Románia befolyása jelenleg marginális.
-Sanduék koalíciója egy valószínűtlen barátság volt, ami a Nyugat barátnak mondott erőket eddig a felszínen tartotta.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Milyen ügyes, hogy bejelölik Hegyi-Karabahot is, ahol szerük sincs orosz katona. jelölhetnének még dolgokat, ahol nincs orosz katona.
Ja, ennyi erővel pirossal jelölhetnék a 3 balti országot, Belorussziát vagy akár Magyarországot is, odaírva hogy nincsenek orosz csapatok. De a piros terület "jól mutatna" ... :D:p
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and borisz
Status
Not open for further replies.