Társadalmi folyamatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 303
113
Nem ezt írtam de egyik évben sem ütötte meg a 41000-et. A rosszabbokon is inkább csak a felét.
Nálunk nincs illiegális bevándorlás, de legálisan jön ukrán ,külhoni magyar, holland és német ide költözni. Egyre több hollandot és németet találni Baranyában, a Balaton mellett (főleg déli part), és Budapesten is.
Ott van bent a KSH statisztikában, amit linkeltem a 41000!!! Jó lenne ha elolvasnád!
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Ott van bent a KSH statisztikában, amit linkeltem a 41000!!! Jó lenne ha elolvasnád!

Ennyire nem lehetsz értetlen. Van kib@aszott bevándorlás. Ha egy házban él 10 ember meghal 3 ember születik 1 meg jön még 1 a szomszédból az 9 ember lesz nem 8. Remélem felfogod így! B@sszus te nem tudom, szándékosan akarsz ennyire értetlen lenni vagy csak beütötted a fejed.

Az országokban Tényleges népességváltozást mérünk mindig mindegyikben! Ha nemzetiségit akarsz akkor keress olyat de ne dobálózz marhaságokkal!
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 303
113
Ennyire nem lehetsz értetlen. Van kib@aszott bevándorlás. Ha egy házban él 10 ember meghal 3 ember születik 1 meg jön még 1 a szomszédból az 9 ember lesz nem 8. Remélem felfogod így! B@sszus te nem tudom, szándékosan akarsz ennyire értetlen lenni vagy csak beütötted a fejed.

Az országokban Tényleges népességváltozást mérünk mindig mindegyikben! Ha nemzetiségit akarsz akkor keress olyat de ne dobálózz marhaságokkal!
"-30.000 Volt a születés/halálozás aránya 2018-ban. vándorlási korrekció nélkül. Korrekcióval, ez olyan 18-20.000 körül volt. Szóval ne csúsztass 60.000 meg 100.000-es számokkal."

Ez volt az eredeti állításod! Te -30000-t írsz, de benne van a KSH statisztikában, hogy 41300. Érthető, hogy miről beszélek?
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
A problémáddal fordulj Orbán Balázs miniszterelnökségi államtitkárhoz:
https://hu.euronews.com/2019/04/10/minden-hatodik-magyar-gyerek-kulfoldon-szuletik


Ja, meg azt az apróságot elfelejtik, hogy tavaly választási év volt és "véletlenül" megnövekedett az itt lakó magyar állampolgárok száma.

Tegyük akkor kicsit tisztába a dolgokat:
1. "Fontos kiemelni, hogy anyakönyvi szempontból jelenleg nem tudunk különbséget tenni azon két eset között, ha az anyakönyvezésre egy kiskorú születését követően közvetlenül került sor, vagy valaki csak nagykorúként kezdeményezi a születésének hazai anyakönyvezését" - válaszolta Orbán Balázs"
Azt hiszem ezt nem kell különösebben kommentálni...

2. Az sem derül ki ebből a tudósításból, hogy ezek közül hány gyerek az, aki olyan magyar állampolgár gyermeke, aki a kettős állampolgárság lehetősége miatt lett magyar állampolgár, de sosem volt magyarországi lakcíme, ergo Kárpát-medencei határon túli magyar.

Ha az első két pontban szereplő lehetőség közül egyik sem fordulna elő, hanem tényleg csak az innen kivándorolt magyarok gyerekei születtek volna ennyien 3 év leforgása alatt, akkor pedig ezen nem szomorkodni kellene, hanem örülni neki!
Mivel ez azt jelentené, hogy az utóbbi éveket alapul véve jelenleg évente születik ~90 ezer gyerek Magyarországon, + ~18 ezer gyermek a Kárpát-medencében a határon túliaktól, s végül még + 55 ezer/3 év = újabb ~18 ezer szerte a világban a Kárpáthazán kívül!
Vagyis ez cirka 126 ezer magyar gyermek évente!
..
Vagyis ha az van, amit mondasz, illetve a cikk sugall, akkor ez kellene legyen a helyzet!
/Szerintem viszont a cikkben szereplő számadatot így lefordítani nem lehet, már csak azért sem, mivel mint említettem kb. ~9 ezrelékes élveszületési rátával kalkulálva ez azt jelentené, hogy az EU csatlakozás óta 2 millióan vándoroltak ki, ugyanis ekkora populáció tud évente 1000 fő/9 élveszületési rátával 18 ezer gyermeket világra hozni! Ugye nem kell ecsetelnem, hogy ez nonszensz!
Másik oldalról is bajosan jön ki a matek, mert a reálisan kalkulált ~500 ezres (de inkább kevesebb) számú kivándorolt magyar meg akkor tudna évente 18 ezer utódot nemzeni, ha közöttük az élveszületések rátája 1000 fő/36 élveszületés lenne! Ez meg azt jelentené, hogy a kivándorolt magyar nők kenterbe verik még India és egy sereg afrikai ország termékenységi mutatóit is!
Szóval valahol az első két pontban felvetettek + az 500 ezer kivándorolt kombinációja eredményezheti a kapott számokat!/
..
Ami meg Fekete Gyula állításait illeti, minden tiszteletem ellenére hatalmasat téved abban amit állít, erre maga a valóság az ami rácáfol (vizsgáld meg Bulgária, Lettország, Litvánia, Horvátország, Románia, de akár Szerbia vagy Észtország példáját)!
Ezek közül nem egy jóval nagyobb arányú népességvesztést szenvedett el 1990 óta, mint, amit a példájában említ, nem is beszélve az élveszületések számának mégdrámaibb - van ahol 40%-osnál is nagyobb mértékű - visszazuhanásáról, DE ennek ellenére még ezen országok is az egyensúlyi állapot felé tendálnak, azaz növekszik a termékenységük a korábbi mélyponthoz képest! Más kérdés, hogy a stabilizáció alacsony szinten fog beállni!!!
Nem volt kedvem számolgatni, de megteheted:
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Bulgaria
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Latvia
..
Ami meg az EU csatlakozás óta bekövetkezett kivándorlást illeti, annak nem csak negatív vetülete van, remélem tudod!
1. Először is ha pusztán anyagi okai vannak a kivándorlásának akkor alapvetően az megy külföldre, akiben az anyagi érvényesülés ösztöne erősebb a hazához való kötődésénél és az élet egyéb területein való kibontakozódás fontossága háttérbe szorult!
2. Azáltal, hogy valaki kiment, nem jelenti azt hogy ne akarna majd visszajönni egyszer és később itt élni, családot alapítani (lásd a cikkben is említett 55 ezer gyermeket, akiket fontosnak tartottak a szüleik magyarként anyakönyveztetni)
3. Aki külföldön is kipróbálja magát az élettapasztalatot szerez egyúttal, nyelvtudást, stb.
4. Nagyon sok olyan magyar van, akinek a magyarsága semmit nem jelent, nemzettudata nincsen, viszont egy néhány éves távollét, a honvágy, az elveszettség érzése, felébreszti benne a nemzeti öntudatot, a közösségéhez való kötődés értékét (táncházba kezd járni, magyar klubba, stb., ilyen is van), s utána magyarságában megerősödve tér haza!
5. Aki meg azért megy el eleve mert nem szeret itt élni és utál bennünket, azért meg nem kár egy percig sem, hiszen semmit sem veszítettünk vele mint nemzet. Eddig sem kötődött ide, csak itt lakott, azáltal hogy elmegy és hátat fordít, attól mi nemzetként tömörödünk és egységesülünk is párhuzamosan, míg ahová a sorsa veti, azok meg fragmentálódnak, töredeznek!
Bizony ez az érem másik oldala!
..
Folyik egyfajta "nagy szétválogatás" is, nem tudom kinek mennyire érzékelhető ez...
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3 and gergo55

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 303
113
Tegyük akkor kicsit tisztába a dolgokat:
1. "Fontos kiemelni, hogy anyakönyvi szempontból jelenleg nem tudunk különbséget tenni azon két eset között, ha az anyakönyvezésre egy kiskorú születését követően közvetlenül került sor, vagy valaki csak nagykorúként kezdeményezi a születésének hazai anyakönyvezését" - válaszolta Orbán Balázs"
Azt hiszem ezt nem kell különösebben kommentálni...

2. Az sem derül ki ebből a tudósításból, hogy ezek közül hány gyerek az, aki olyan magyar állampolgár gyermeke, aki a kettős állampolgárság lehetősége miatt lett magyar állampolgár, de sosem volt magyarországi lakcíme, ergo Kárpát-medencei határon túli magyar.

Ha az első két pontban szereplő lehetőség közül egyik sem fordulna elő, hanem tényleg csak az innen kivándorolt magyarok gyerekei születtek volna ennyien 3 év leforgása alatt, akkor pedig ezen nem szomorkodni kellene, hanem örülni neki!
Mivel ez azt jelentené, hogy az utóbbi éveket alapul véve jelenleg évente születik ~90 ezer gyerek Magyarországon, + ~18 ezer gyermek a Kárpát-medencében a határon túliaktól, s végül még + 55 ezer/3 év = újabb ~18 ezer szerte a világban a Kárpáthazán kívül!
Vagyis ez cirka 126 ezer magyar gyermek évente!
..
Vagyis ha az van, amit mondasz, illetve a cikk sugall, akkor ez kellene legyen a helyzet!
/Szerintem viszont a cikkben szereplő számadatot így lefordítani nem lehet, már csak azért sem, mivel mint említettem kb. ~9 ezrelékes élveszületési rátával kalkulálva ez azt jelentené, hogy az EU csatlakozás óta 2 millióan vándoroltak ki, ugyanis ekkora populáció tud évente 1000 fő/9 élveszületési rátával 18 ezer gyermeket világra hozni! Ugye nem kell ecsetelnem, hogy ez nonszensz!
Másik oldalról is bajosan jön ki a matek, mert a reálisan kalkulált ~500 ezres (de inkább kevesebb) számú kivándorolt magyar meg akkor tudna évente 18 ezer utódot nemzeni, ha közöttük az élveszületések rátája 1000 fő/36 élveszületés lenne! Ez meg azt jelentené, hogy a kivándorolt magyar nők kenterbe verik még India és egy sereg afrikai ország termékenységi mutatóit is!
Szóval valahol az első két pontban felvetettek + az 500 ezer kivándorolt kombinációja eredményezheti a kapott számokat!/
..
Ami meg Fekete Gyula állításait illeti, minden tiszteletem ellenére hatalmasat téved abban amit állít, erre maga a valóság az ami rácáfol (vizsgáld meg Bulgária, Lettország, Litvánia, Horvátország, Románia, de akár Szerbia vagy Észtország példáját)!
Ezek közül nem egy jóval nagyobb arányú népességvesztést szenvedett el 1990 óta, mint, amit a példájában említ, nem is beszélve az élveszületések számának mégdrámaibb - van ahol 40%-osnál is nagyobb mértékű - visszazuhanásáról, DE ennek ellenére még ezen országok is az egyensúlyi állapot felé tendálnak, azaz növekszik a termékenységük a korábbi mélyponthoz képest! Más kérdés, hogy a stabilizáció alacsony szinten fog beállni!!!
Nem volt kedvem számolgatni, de megteheted:
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Bulgaria
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Latvia
..
Ami meg az EU csatlakozás óta bekövetkezett kivándorlást illeti, annak nem csak negatív vetülete van, remélem tudod!
1. Először is ha pusztán anyagi okai vannak a kivándorlásának akkor alapvetően az megy külföldre, akiben az anyagi érvényesülés ösztöne erősebb a hazához való kötődésénél és az élet egyéb területein való kibontakozódás fontossága háttérbe szorult!
2. Azáltal, hogy valaki kiment, nem jelenti azt hogy ne akarna majd visszajönni egyszer és később itt élni, családot alapítani (lásd a cikkben is említett 55 ezer gyermeket, akiket fontosnak tartottak a szüleik magyarként anyakönyveztetni)
3. Aki külföldön is kipróbálja magát az élettapasztalatot szerez egyúttal, nyelvtudást, stb.
4. Nagyon sok olyan magyar van, akinek a magyarsága semmit nem jelent, nemzettudata nincsen, viszont egy néhány éves távollét, a honvágy, az elveszettség érzése, felébreszti benne a nemzeti öntudatot, a közösségéhez való kötődés értékét (táncházba kezd járni, magyar klubba, stb., ilyen is van), s utána magyarságában megerősödve tér haza!
5. Aki meg azért megy el eleve mert nem szeret itt élni és utál bennünket, azért meg nem kár egy percig sem, hiszen semmit sem veszítettünk vele mint nemzet. Eddig sem kötődött ide, csak itt lakott, azáltal hogy elmegy és hátat fordít, attól mi nemzetként tömörödünk és egységesülünk is párhuzamosan, míg ahová a sorsa veti, azok meg fragmentálódnak, töredeznek!
Bizony ez az érem másik oldala!
..
Folyik egyfajta "nagy szétválogatás" is, nem tudom kinek mennyire érzékelhető ez...
Teljesen mindegy, hogy számolják. A lényeg, hogy a mostani születésszám 1/6-a külföldi. Ennyivel születnek kevesebben Magyarországon.
Fekete Gyula 20 és 50 százalék közötti veszteséget állít. Az általad említett két példa alig van húsz felett. Ez azt jelenti, hogy van egyfajta játéktér, illetve több tényezős a dolog. De a 20-50 már a veszélyzóna, 50 felett pedig kampó.
 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 209
3 549
113
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...rofa-ennyire-egyszeru-lenne-a-megoldas-409053
"A társadalom idősödése adottság, de megfelelő felkészültséggel ennek negatív következményei ellensúlyozhatók – állapítja meg egy friss tanulmány. A Szociológiai Szemlében megjelent írás szerint könnyen lehet, hogy a magyar nyugdíjrendszer jövőbeli problémái is kisebbek lesznek annál, amivel most riogatnak, a kulcs az lehet, hogy tovább dolgozzunk, de ez ne menjen a nyugdíjas évek rovására."
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 990
53 869
113
Nem is tudom,hogy hová írjam,de talán társadalmi folyamat is ez,a társadalom elhülyülése,avagy a demokrácia,mint teljesen alkalmatlan létszerveződési forma.
Szóval itt volt az anyósom 1 hétig,meg a pasija,épeszűnek tűnő,meglett 61 éves munkásember,3 gyereket nevelt fel,unokák,most is dolgozik,szóval gondoltam mégiscsak otthon élnek,majd jól együtt örvendezünk az otthon zajló folyamatoknak,meg,hogy erőst hazatérnék,és majd milyen szép is lesz újra otthon.
Nos,hogy finom legyek,eléggé tájékozatlannak bizonyult a világ dolgaiban,de abból legalább nem engedett.:D
A főbb témák,ugye a mostani jövedelmek a tízen évvel ezelőttiekhez képest.
Ugye,hangoztatja,bezzek a kádár rendszerben,mondom neki,hogy a mostani fizujából vegye ki amit a netre,telefonokra,unokák ajándékaira,kocsira,üdítőre,szarvaskolbászra,Erdélyi szilveszterezésre,éttermi vacsikra költ,csak pár dolog hirtelen,és úgy számoljon,mert ugye akkoriban ezek nélkül tudott "olyan jól" élni.:eek:
Őőőő,de akkoris,milyen dolog az,hogy egyetlen ember él meg Magyarországon,és mennyit lop,mert azorbán barátja...
Mondom neki,hogy mert a nemzet vízszerelője elnyer pl 600 mlrd forintnyi közbeszerzést,az nem azt jelenti,hogy annyit kapott a helyi otp-ben lévő magán számlájára,és azt kp-ben hazaviheti a cihába begyűrni,majd sötét,füstös szobákban kötegenként szétosztják a fidesz potentátokkal.
hanem kb sok százas nagyságrendű kisebb-nagyobb vállakozónak ad így munkát,akik akár több 100ezer melósnak,alvállalkozónak adnak így munkát,amik el vannak végezve,mindenki időben ki van fizetve,és a lapátos is vehet túró rudit az unokájának,pl.
Ezek után nem láttam értelmét elmagyarázni,hogy hogyan is működik a nagypolitika,és a köré épülő nagytőkés rendszer.:rolleyes:
No belpol,csak példálódzok.
Ettől megint bekészült,és jött,hogy miért emelik a nyugdíj korhatárt,mit karnak már tőle,és különben is!
Mondom neki,hogy téged ugyan nem érint,te mehetsz majd időben,de kb azért,mert a jelenlegi formályában alig fentartható a rendszer,mert kevés kis kuruc születik,és több az eltartott,mint az eltartó.
Mondom,hogy kb ezért is hozz(t)a a mostani adminisztráció a jelenlegi családtámogatási rendszert létre,hogy szülessen több krumplifejű kis hun,és majd fizethessék a fizetni valókat.
No,erre jött a tromf,hogy szerinte ebből úgyis baj lesz,ő már látja,mert meg fogják szívatni a fiatalokat ezzel a sok hitellel,mert megint el fognak szállni a törlesztők,és milyen dolog az,hogy az állam kötelezi a fiatalokat a gyerek szülésre...
Itt már vinnyogva röhögtem,amikjor kimentem a következő sörétesért a konyhába,nem éreztem fontosnak megemlíteni a hasonlóságot/különbséget az általa áhított rendszer otp-s gyerekei,és a mostani helyzet között.:rolleyes:
Mondom neki,hogy a devizahitelek piaci alapú,kereskedelmi bankok által kihelyezett hitelek voltak,ez meg államilag támogatott,fix kamtú,és törlesztőjű,forint hitel,vagyis senkit sem kötelez semmire az állam,hanem a fiatal házasoknak van lehetőségük arra,hogy kapjanak 10 misi hitelt,ha jön 1 gyerek,akkor kevesebbet kell visszafizetni,ha jön mégegy,akkor még kevesebbet,ha jön a harmadik,akkor meg jóváírják a hátralékot,és mindenki boldog,nem áll ott egy szigorú tekintetű állami alkalmazott gumikesztűben az ágy mellett,és biztatja Tibit,hogy márpedig nyomja rendesen,mert nem lesz hitel...:D
Ő mondja nekem,hogy nézzek ellenzéki tévét is,mert majd ott elmondják a tutit,azért vagyok ilyen tájékozatlan,mert csak a kormánytévét nézem.:D
Max hetente 1 híradót nézek meg,ennyit tévézek,de ő ezt nem tudja.
Persze hasonló hatékonysággal,és tájékozottsággal érvelt a manyup pénztár,meg az egészségügy vonatkozásában is.
Szóval nehogy hazamenjünk,mert minden szar,mindenki mindjárt éhenhal,mi is éhen fogunk halni,és az az hazugság,hogy pl most,az utolsó negyedévben mi nőttünk a legnagyobbat eu-s szinten,vagy ,hogy x százezerrel többen dolgoznak mint 8-10 éve,meg 220 a bruttó minimálbér,úgyhogy mind meghalunkl,és különben is!
Ma hajnalban vittem fel a reptérre őket,végig az volt a téma,jó tegnaposan,hogy azorbán meg fog bukni,ne jöjjünk haza,szart se érnek a fizetések otthon,mindenki elégedetlen,meg szarul él,stb.
Bakker,és még csodálkoztam,hogy kik nyertek a nagy faluban,hogy ki szavazott rájuk,és miért.
:D
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 293
54 662
113
papajoe

Átérzem a dolgot, részvétem!
Van akinek semmi sem jó. Van egy prekoncepciója a világról és azt erőlteti. Jó példa erre a minden pénteken össze omló orosz gazdaság, vagy a minden negyed évben kipukkanó GDP növekedésünk. Egyszerűen vannak emberek akik nem hiszik el, hogy az ő világnézetükkel ellentétben is mehetnek jól a dolgok.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 990
53 869
113
papajoe

Átérzem a dolgot, részvétem!
Van akinek semmi sem jó. Van egy prekoncepciója a világról és azt erőlteti. Jó példa erre a minden pénteken össze omló orosz gazdaság, vagy a minden negyed évben kipukkanó GDP növekedésünk. Egyszerűen vannak emberek akik nem hiszik el, hogy az ő világnézetükkel ellentétben is mehetnek jól a dolgok.



A faterom dettó,az a mottója,hogy a vitya nem szereti a nyugdíjasokat.
Mondom neki,b+nézz már rá a kedvemért mennyi nyugdíjat kaptál a fletóéktól,meg mennyit kapsz most....
Válasz:a vitya nem szereti a nyugdíjasokat....:rolleyes:
Rezsicsökkentés dettó,kevesebbet fizet pár ezerrel,de ha mondom neki,akkor azért azt mondja,na jó, de izé,meg az nem az,és.különben is.:cool:
Imádom a vén okostojást.:D
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 293
54 662
113
A Puzsér se a legfelkészültebb , de a másik csávó félelmetesen vakon van...
(A téma a szabad piac vs. állami szabályzás)
 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 209
3 549
113
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...r-magyar-gyermeket-veszitunk-el-evente-409867
"Évről évre több ezer magyar gyermek születhet külföldön magyar szülőktől – derül ki a KSH és az Eurostat adatainak összehasonlításából. Részben ennek köszönhető, hogy a termékenységi arányszám itthon évek óta nem tud emelkedni, a külföldön élő magyarokkal együtt magasabb lehetne ez a szám, vagyis jobb lehetne a magyar demográfiai helyzet. Ez persze nem is csoda, hiszen logikus, hogy elsősorban a fiatalok vándoroltak el az országból, akiknek egy része aztán külföldön alapít családot, sőt akár le is telepednek. Az viszont talán már meglepőbb, hogy az elsősorban munkavállalási, tanulási célből külföldre költözők gyerekvállalási kedve magasabb, mint az itthon maradóké."
 

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 125
2 460
113
A Puzsér se a legfelkészültebb , de a másik csávó félelmetesen vakon van...
(A téma a szabad piac vs. állami szabályzás)

A Robi hozza a formáját, nem okoz csalódás. De a libertárius srác, hát rajta sírva röhögtem. A Robinak meg majd egyszer elmagyarázom hogy a párkeresés az marketing.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and gergo55
Status
Not open for further replies.