[HUN] Airbus Helicopters H145M HForce

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 881
22 272
113
Mindenki tudja, hisz közismert, hogy a HForce Hungarian Force-t jelent! Tartalma: egy db duplikált mezőreaktoros pajzs, közelharcra: 5Mterrawatt fézerágyú 2 db., pc-elhárítás: fézerek és kinetikus IntelliRocket rendszer, légiharc: protontorpedók......
A kullancsdroidos rakéta a kedvencem, ki ne hagyd...
 
  • Tetszik
Reactions: fedett_mókus

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 518
72 518
113
Mindenki tudja, hogy nem erről van szó. Most a H145M-ek felszerelésére kíváncsi mindenki, itthon is és külföldön is. A HForce rendszer újdonság, képességeit nem ismerik a szomszédaink, árgus szemekkel keresik a Szolnokon készült és készülő képeket. Ugyanúgy, ahogy Ti is.
A fedélzeti rendszerek nem titkolhatóak el, előbb utóbb nyilvánvalóvá válnak a képességeik, korlátaik. A képek alapján nem megismerhető információk a különböző fedélzeti berendezések működési paraméterei, titkosítási kódok, rádióhullámokkal működő eszközök frekvenciatartománya, stb. Ezeket viszont a legkönnyebben a kiszolgáló, üzemeltető katonáktól lehetne különböző módszerekkel megszerezni (zsarolás, pénz, kényszerítés, kinek mi kell). Ennyiben védendő információ lehetne az üzemeltetők, géphez hozzáférők köre. Szerintem, meg a ruszkik szerint, meg a posztkommunisták szerint...:)
De természetesen elfogadom, hogy egyedül vagyok ezzel a véleményemmel....

Az osszes szomszedos orszagnak ajanlott az Airbus helikoptert Hforce rendszerrel. Mindenki tudja, mit tud a rendszer a gyarto szerint. Ez alapjan dontottek el, hogy kell-e nekik vagy nem. Meg azt is egyertelmu, hogy ha a gyarto azt mondja valamire az erdeklodo vevonek hogy lehetseges, de ki kell fizetni az integraciot vagy egy reszet, az mit jelent. Az a szolgalat, amelyik a sajtofotok alapjan tud meg valamit a geprol, az nagyon amator. Sokkal melyebben be vannak mar epulve, mar akkkor tudtak, mi lesz a gepeken, mikor megrendeltek. Csak a magyar lakossag elol van eltitkolva minden, ezert erdekesek nekunk amatoroknek ezek a kepek. De ezekbol nem derul ki semmi fontos. Az eljarasokat ebbol nem fogja megtudni. Sokkal nagyobb problemakat lehetnek mashol, "magasabb" szinteken, nem egy forumtol lesz rosszabb a helyzet.
 

weasel007

Well-Known Member
2011. július 15.
3 780
8 333
113
4e4e7d6472a19d2092bfed1a32447f7f.jpg

Négyeske beillesztve :)
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 156
7 938
113
Bezony dugi készletet baromi nehéz felhalmozni és titkolni szinte lehetetlen. (Mondjuk nem tudom mi a limit, de ha a románnak 800+ harckocsi lehet pl. papíron, akkor elég magas lehet ez a szám (minimum 500db Mo-nak) és kb. sose fogjuk kitölteni, de jó lenne ha pl. a román nem tudna a készleteink feléről.)
Battle tanks
The Czech Republic(2) 957
The Republic of Hungary(3) 835
The Republic of Poland(4) 1 730
Romania 1 375
The Slovak Republic(6) 478
Ukraine(7) 4 080
(2) Of which no more than 754 battle tanks, 1,223 armoured combat vehiclesACVs and 629 pieces of artillery in active units.
(3) Of which no more than 658 battle tanks, 1,522 armoured combat vehiclesACVs and 688 pieces of artillery in active units.
(4) Of which no more than 1,362 battle tanks, 1,924 armoured combat vehiclesACVs and 1,319 pieces of artillery in active units.
(6) Of which no more than 376 battle tanks, 611 armoured combat vehiclesACVs and 314 pieces of artillery in active units.
(7) Of which no more than 3,130 battle tanks, 4,350 armoured combat vehiclesACVs and 3,240 pieces of artillery in active units."
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 119
45 455
113
Ez igazán érdekes!
A 2 szélső a friss szállítás, és azokon nincsen rajta az infracsapda szórók, viszont furcsa, mert a rikító HM-es embléma sincs. De lekerültek róluk a csörlők is. (Ugye a gyárudvaron még rajta voltak.)
Nagyon kíváncsi leszek, hogy mikor lesz olyan konfig összerakva, amelyiken már a fegyverek is fent lesznek.
Az látszik, hogy megint lesz ünnepélyes átadás... :rolleyes:
(Gondolom a piros terítős asztalkát a bűvész, vagy a lufiszobrász bohóc hozta magával! :p:D:D)
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 518
72 518
113
Ez igazán érdekes!
A 2 szélső a friss szállítás, és azokon nincsen rajta az infracsapda szórók, viszont furcsa, mert a rikító HM-es embléma sincs.

Viszont a 3. es 4. gepen van a sitalp vegen, a laza talajba besullyedest megakadalyozo kiszelesites. Mi annak a szakszeru elnevezese?
 

nagyoncivil

Well-Known Member
2018. október 26.
320
795
93
  • Tetszik
Reactions: arcas and Centurio