A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 687
90 781
113
Végigolvastam. A hozzászólásokat is. Ennyit találok belőle érdekesnek:

"Azt is pletykálják, hogy a magyarok feladták a NASAMS2 vásárlási szándékot és IRIS-T rakéta alapú SHORAD rendszert vásárol(t) Németországból."

Egyébként ugyanolyan mint a HTKA Biztpol topik, csak a másik oldalról nézve :)
Azért összefoglalónak jó a cikk és érdekes volt olvasni mások nézeteit a világról.
Hát tényleg érdekesebb volt a cím és beköszönő Leo vs. Abrams kép.
Jól érzik magukat az USA seggébben és bátran tekintenek Kelet felé. Mást nem is irhatok erre, mint hajrá, hajrá!!! :D
 

Firga bácsi

Well-Known Member
2019. december 8.
499
767
93
A közösségi médiából lopva:
80809046_1782003735263339_6660918256557096960_o.jpg


Kellemes Ünnepeket Boldog Új évet a htka olvasóknak!
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 371
7 841
113
Egyiptomnak, Iraknak melyik változatú Abramsot adták el ?
M1A1 abból is export "részben" egyiptomban gyártott licenc változatot.
Ha a románok mégis Abramsra adnák a fejüket akkor ők is csak export verziót szerezhetnek be. Vagy egyiptomit vagy usa beli m zárolt készletekből felújítotat, modernizáltat. Teljesen mindegy mit választanak. A haszon úgy is az usa ba vándorol.
 
  • Tetszik
Reactions: Kishuszár

Star Trek86

Well-Known Member
2017. október 23.
203
398
63
https://www.janes.com/article/92905/south-korea-hungary-sign-defence-mou
Dél-Korea és Magyarország megállapodást írt alá a védelmi kapcsolatok kiterjesztéséről olyan területeken, beleértve a katonai kutatást, fejlesztést és gyártást.

November 28-án, Szöulban, dél-koreai védelmi miniszter, Jeong Kyeong-doo és magyar társa, Benkő Tibor között, Szöulban aláírták a védelmi egyetértési memorandumot - összhangban a Szöul európai védelmi exportjának kiterjesztésére tett erőfeszítéseivel.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 787
75 825
113
Egyiptomon és Irakon kívül minden külföldi üzemeltetőnek az van. Talán a szegényített uránnal készült páncélbetétekre gondolsz!

Többek közt attól A2 az A2.Persze voltak A1-esek is urános páncéllal de azok ilyen szörnyszülött neveken futottak,hogyM1A1HA meg H+ meg a fene se tudja miket ki nem találtak attól függően,hogy átépítették vagy alapól uránosan jött le a gyártósorról agy,hogy a kettő variáció közül melyik "urán páncélt" kapta meg.
De ezbmind1 is mert sima M1A1-et exportálnak márpedig ilyen név alatt nem létezik urános.
 

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 904
4 743
113
M1A1 abból is export "részben" egyiptomban gyártott licenc változatot.
Ha a románok mégis Abramsra adnák a fejüket akkor ők is csak export verziót szerezhetnek be. Vagy egyiptomit vagy usa beli m zárolt készletekből felújítotat, modernizáltat. Teljesen mindegy mit választanak. A haszon úgy is az usa ba vándorol.
Honnan vetted, hogy a romulánok Abramsot vesznek? Ők annyi mindent vennének, hogy az már tényleg érdekes, de pénzük hála égnek semmire nincs.