Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 933
113
Akkor menjenek a versenyszférába 2-3%-os emelésé meg fél havi bónuszé.
A teljes összképhez hozzá kell tenni, hogy 2015 óta volt évi 30,5,5,5,5 és most 20-ban lesz ugye 10, azaz összesen 60% emelés. Előtte meg ahogy én emlékszem, jó régre és több liberális kormányig visszatekintve, hogy korrekt legyek leírom, a LÓFASZ volt esti fényben! Semmi!
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
A Tanárképzőn, ha már ilyek kis precíz vagy! :rolleyes:
Az volt régen az orvosi központi épülete, nem? Vagy van több ilyen medence is? :)
Én imádtam. Nagy ötlet volt oda építeni. Lehetne sok hasonlót tervezni, mert gondolom a költségei sem akkorák, mint a versenymedencéké.
Pesten a margitszigeti Hajós A. uszodába lehetett járni, de az utazási idő miatt azt csak kevesen vállalták. Meg egyébként is folyton akvárium volt az összes medence. Nem szerette senki sem.
 
  • Tetszik
Reactions: Hegylakó

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
 

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 550
4 704
113
Az volt régen az orvosi központi épülete, nem? Vagy van több ilyen medence is? :)
Én imádtam. Nagy ötlet volt oda építeni. Lehetne sok hasonlót tervezni, mert gondolom a költségei sem akkorák, mint a versenymedencéké.
Pesten a margitszigeti Hajós A. uszodába lehetett járni, de az utazási idő miatt azt csak kevesen vállalták. Meg egyébként is folyton akvárium volt az összes medence. Nem szerette senki sem.
Ezek szerint van. Fent a volt TK-n, ma talán PTE. Amúgy van több suliban még (3 ban biztos), de most kimondott verseny medencéről beszéltünk, meg olyanról ahol ha bemész eléri a nacit a vízszint.
A másik hogy tudj leparkolni, de tömegközlekedéssel is jól elérhető legyen...
Futópályákkal ugyanez a helyzet. A Pestiek fel sem fogják mekkora kincs a Margit-Szigeten a futópálya... :rolleyes:
Annyira tökéletes, hogy ilyen már nincs is....., és mégis van!
 
  • Tetszik
Reactions: zeal
M

molnibalage

Guest
Okosak voltak szerintem, nagyon. A 10% legénységi vonalon lószar. Viszont most hozzávágnak mindenkihez egységesen egy tiszti fizut 13.-haviban, ami ugye kb. őrmi szinten olyan mint ha kapnának egy 13, meg egy 14. havi fizut is pluszban a decemberi mellé, és belengetik a 3 év múlva 6 havi bónuszt.

Nyilván rájuk kell szavazz ha akarod a nagy zsetont, és NYILVÁN addig is itt kell maradj. Szerintem nagyon ügyesen csinálták, mert úgy adnak valamit, hogy közben kapnak is, nem is keveset.

Megmondom őszintén, mikor 2 sec után átláttam hogy ebben az igazi lényeg az a 3 évente 6 havi zseton, ami mondom nálam több mint két misi lenne most, ördögi mosoly ült ki az arcomra, mert az EB ott van elásva.

Akárki akármit mond, Viktorék három szinttel rafináltabbak, dörzsöltebbek, magasabban kvalifikáltak mint az összes többi együttvéve. Ezek nagyon nem hülyék.
Kvázi zsarolasnak tapsolsz. Tisztesseges fizu helyett itt "majd ha" bonuszozas megy. Rohej.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 933
113
Kvázi zsarolasnak tapsolsz. Tisztesseges fizu helyett itt "majd ha" bonuszozas megy. Rohej.
Ez működhet, oda vissza, ugyanis az állomány egy része hivatalból morog, de nagyobbik része azért elégedett, s ezzel a módszerrel extra röghözkötést is elért a kormány oldal, ami nekik fix céljuk volt! A legfájóbb jelenség számukra az, hogy már jól képzett tisztek is kezdtek leszerelni, de azért leírom még 1x, nekem ez most több mint 2 millát jelentene, tehát 3x meggondolnám ha teleszalad valamivel a bré, de van még odáig 1 év, hogy lépjek e, vagy nyeljek tovább...

A hatalom soha nem ad hátsó szándék nélkül semmit, sőt ahogy leírtam volt olyan évtized is, még Viktorék előtt, hogy konkrétan nem adott semmit. Na a büdös nagy lófasztól ez sokkal jobb a soft röghöz kötésével, prompt 500 Br és 10% kombójával és örülök neki, nem tapsolok a zsarolásnak, viszont átlátom hogy ügyesen csinálták, meg azt is hogy mi volt vele a céljuk, s leírtam hogy nem kell őket szeretni, de tehetségesek. Ellentétben a túloldalon nyomuló szörny jobbiktól momentum-dk ig tartó koalícióval, akik ebbe akartak beletrollkodni, s feszültséget kelteni kapkodva.
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 218
4 571
113
Csak előtte annyi elvonás volt, hogy mindenki menekült már; a korkedvezményes nyugdíjbavonulás lehetőségének elvesztésétől a legutóbbi túlóra kifizetés helyett szabadságban kiadásig problémáig. Azt nem tudom, hogy lakásvásárlási támogatás van-e még, régen az is nagy vonzerő volt a rendőri pályára lépéshez. Most egy kicsit visszaadtak abból, amit elvettek. Mint a klasszikus viccben: a hidegben dugd ki a lábad a takaró alól, ha visszahúzod milyen jó lesz...
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 218
4 571
113
Mielőtt nekem esnétek, csak a rendőri pálya nehézségeiről írtam, nem arról, hogy melyik kormány mit tett a helyzet idáig fajulásának érdekében, és hogy a mostani intézkedés csak szépségtapasz az eddigi elvonások után, bár most jól esik, és szükséges is minden anyagi megbecsülés a fegyveres testületek tagjainak.
De béremelést is úgy csinálnak mostanában, mint nyugdíjemelést, akinek magasabba jövedelme, jobban jár vele. Szerintem ez méltánytalan a járőröző, határon szolgáló alacsonyabb jövedelmű rendőrökkel-katonákkal szemben, mint a kisnyugdíjasokkal is. És ennek a megváltoztatása csak akarat kérdése, a sávosan százalékosan csökkenő emelést ugyanabból a pénzből ki lehet hozni.