[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 146
10 863
113
Nem akarom a Mistral topikot offolni.

Ha balhé lesz a balkánon (mert sajnos várhatóan lesz) akkor ők is benne lennének nyakig (a szarban). És ha nem akarják hogy olyan kataszrofát szerezenek mint mi a 2 világháború vége felé. Akkor amelyik szomszédal ha lehet jobban lenni.
Mi meg egy újboli balhé esetén sajnos nem maradhatunk ki. Vagy így vagy úgy benne leszünk. Hiú ábránd lesz hogy ne avatkozunk be. Nem tehetjük meg. Mert akkor ismét szarban leszünk. És sajnos nem egy irányból fognak minket nyomni a rosz akaró szomszédok is nagy hatalmak.

Kellene egy rakat udvarias zöld emberke...
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 380
23 091
113
https://karpathir.com/2019/12/23/karpatalja-nem-akar-egyesulni-masokkal/
"A Kárpátaljai Megyei Tanács képviselői nem akarják, hogy Kárpátalját összevonják más régiókkal, írja a goloskarpat.info.
A közigazgatási reform előrehaladtával flmerült annak a veszélye, hogy Kárpátalját összevonják több szomszédos régióval. Mint arról Mihajlo Rivisz, a megyei tanács elnöke beszámolt a médiának, a képviselői testület levélben fordult Volodimir Zelenszkijhez és a parlamenthez, arra kérve az elnököt, és a törvényhozást, ne egyesítsék megyénket más régiókkal...
...Maga az elképzelés Volodimir Zelenszkijtől származik, áll az információban."


Eddig még "csak" arról volt szó, hogy Lemberghez/Lvovhoz csatolják Kárpátalját. Viszont mostanra már egyenesen szét akarják darabolni, és több régió között szétosztani, hogy darabjainak semmi kapcsa/kapcsolata -közössége se legyen. Lényegében meg akarják semmisíteni Kárpátalja identitását. Szellemileg, területileg... be akarják darálni lényegében Galíciába.
És ez már nem a Porosenko korszak..

Mondjuk az Észak-Alföldi és az Észak-Magyarországi régióval összevonhatnák!

Egyébként meg stratégiai cél a közös lengyel-magyar határ :)
De jó lenne: nazwa akcji wojskowej Łom
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2019/12/27/az-ukran-mediaban-tilos-lesz-putyint-idezni/
"A strana.ua birtokába került az új média törvény tervezetének egyik péáldánya. A kultuszminisztérium által előkészített tervezetet hamarosan a parlament elé terjesztik.
A média tevékenységét szabályozni hivatott új jogszabály nem csak a nyomtatott és elektronikus sajtóra vonatkozik, de kiterjesztették valamennyi információ közlőre, és az online filmszínházakra is. A kidolgozásában figyelembe vették a Nép Szolgája parlamenti képviselőinek javaslatait is.
A regnáló hatalom létrehozza a teljhatalommal felruházandó nemzeti médiatanácsot, amelynek dolga lesz egyebek között eldönteni azt is, ki nevezhető újságírónak és ki nem.
A félretájékoztatásért, hamisnak minősített hírek terjesztéséért például pénzbírságot róhatnak ki a vétkes médium ellen, és azonnali hatállyal bezárhatják az internetes portálokat, gyorsított eljárással betilthatják a lapokat.
A portál szerint különös figyelmet érdemel a törvénytervezet 37. cikke, amely a tiltásokat tartalmazza. Tilos lesz például igazat adni a szakadároknak, kétségbe vonni Ukrajna területi egységét, nem közölhetnek a médiumok olyan híreket, amelyek az ukrajnainál kedvezőbb színben tüntetik fel a szakadár területeken lévő állapotokat, azokat csakis elmarasztaló hangnemben lehet majd ábrázolni.
Szigorúan tilos lesz jókat írni Putyinról, szépeket mondani a szovjet éráról, az egykori kommunista vezetőkről, nem lehet majd dicsérni a szovjet iskolarendszert és egészségügyet, az akkori vívmányokat..."


A teljesség igénye nélkül.

Ezeknek egy rakás nagyon komoly problémájuk van.
-Attól, hogy a valóságot nem akarják hogy bárki megmutassa,lássa... az álomviláguk még nem lesz új valóság.
-Az internet, műholdas tévék... világában nyilvánvalóan nem tudják megakadályozni a valós hírek beszivárgását. E helyett még csak nem is relativizálni akarnak, hanem lényegében tiltanák minden olyan hír továbbítását- nota bene lényegében megtekintését, továbbítását, megvitatását... amely az alternatív valóság ellen szólna.
- A médiatanács megtilthatja újságírók működését, bezárathat azonnali hatállyal újságokat, portálokat, ez alapján lényegében blogokat is.
- Nem mellesleg Lényegében igazából azonnal ellehetetleníthetné Kárpátalja magyar, magyar ajkú, magyarul tudó ... népességének (is) kommunikációját , ami nagy szó, mert mindezt a nyelvtörvény nélkül tenné önmagában.
- Az új média törvény, az új nyelvtörvény, oktatási törvény ... lényegében lehetetlenné tenné a magyar közösség kommunikációját- ha ehhez hozzávesszük Kárpátalja szétszedésének koncepcióját,már ezek alapján annyi a Kárpátaljai magyarságtudatnak közép távon.
- Az új médiatörvény alapján is lényegében azonnal meg tudják torpedózni Kárpátalja Magyarország általi gazdaság, oktatás, kultúra... fejlesztő intézkedéseit, terveit. Az indok pedig lényegében bármi lehet majd. Hiszen ez is egy gumi törvénynek látszik.

- Mindettől függetlenül, egyszerűen képtelenség hogy a Galíciai területeken (és sajnos Kárpátalján) kívül ezt (meg a többi Nagyon Ukrán gumi törvényüket) érvényesíteni tudnák.
- Szétesik minden Ukrajnában, de Oroszország rossz, a szakadárok rosszak, nyomorognak. Ukrajna egysége nem vitatható, egyébként is Putyin hazudik...

- Az azért ténylegesen vicces lesz (meg persze minimum tragikomikus is) hogy a nyelvtörvény alapján csak ukránul lehet kommunikálni. ( Ha ténylegesen meg akarnák szervezni és pláne finanszírozni az ehhez szükséges nyelvoktatást, akkor az teljességgel kivitelezhetetlen lenne, ezért már csak emiatt is a terv rosszindulatú, politikai, és lényegében másodrendű állampolgárság törvényi kikiáltásához vezetne, és ez még csak a felszín...)Viszont az ország túlnyomó része oroszul kommunikál+ a többi nyelvcsoport (pl az csak egy dolog, hogy 150 ezer magyart mondanak, de egy pár éves statisztika szerint csak Kárpátalján fél milliónál többen beszélnek magyarul) ami azt eredményezi, hogy az Ukrán nyelv nem alkalmazható közvetítő nyelvként Ukrajnában, mert a közvetítő nyelv az ország Galícián kívüli részében egyértelműen az orosz. (és az internetes statisztikák szerint még a Galíciai részben is alapvetően az orosz nyelvet használják az internet használatára)
Ennek következtében (is) a médiatörvény (is) többek közt egy fegyver lesz az Ukranizálási törekvésben/kísérletben

Ez a médiatörvény totalitárius megoldás.
Lassan azt várom, hogy fantom intézkedéseket hoznak, amit senki nem kritizálhat, mert az hazafiatlan, és törvénytelen, tehát büntetendő.

"A papír mindent kibír", és ez a lényeg, a mérvadó, -és apelláta nincs.


Orwell . 1984. Egy látnok volt.

Az Ukránok nagyon kétségbeesettek. - de ezzel csak Galíciát (sajnos Kárpátaljával együtt) tudják esetleg megtartani, de valamiért úgy vélik, ha kizárják Oroszországot+ DNR/LNR lényegében országnyi népességű területét/lakosságát, és lényegében egy információs karantént vonnak, akkor a széteső gazdaságuk, az orosz többségük nem lesz akadály.
De Porosenko már elsütötte a start pisztolyt, ő már Galíciáért harcol, tehát jelenleg minimum Galícia, Malorossia, Novorossia területi felosztás a legkevesebb ami várható (ha mindenki más érdekelt nem tesz semmit, aminek az esélye elhanyagolható)
Jelenleg éppen felépítenek nyelvrendőrséget, és már lényegében kultúrális és már politikai felügyeleti/ellenőrző/megtorló rendszert is kiépítenének.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 994
53 885
113
https://karpathir.com/2019/12/27/az-ukran-mediaban-tilos-lesz-putyint-idezni/
"A strana.ua birtokába került az új média törvény tervezetének egyik péáldánya. A kultuszminisztérium által előkészített tervezetet hamarosan a parlament elé terjesztik.
A média tevékenységét szabályozni hivatott új jogszabály nem csak a nyomtatott és elektronikus sajtóra vonatkozik, de kiterjesztették valamennyi információ közlőre, és az online filmszínházakra is. A kidolgozásában figyelembe vették a Nép Szolgája parlamenti képviselőinek javaslatait is.
A regnáló hatalom létrehozza a teljhatalommal felruházandó nemzeti médiatanácsot, amelynek dolga lesz egyebek között eldönteni azt is, ki nevezhető újságírónak és ki nem.
A félretájékoztatásért, hamisnak minősített hírek terjesztéséért például pénzbírságot róhatnak ki a vétkes médium ellen, és azonnali hatállyal bezárhatják az internetes portálokat, gyorsított eljárással betilthatják a lapokat.
A portál szerint különös figyelmet érdemel a törvénytervezet 37. cikke, amely a tiltásokat tartalmazza. Tilos lesz például igazat adni a szakadároknak, kétségbe vonni Ukrajna területi egységét, nem közölhetnek a médiumok olyan híreket, amelyek az ukrajnainál kedvezőbb színben tüntetik fel a szakadár területeken lévő állapotokat, azokat csakis elmarasztaló hangnemben lehet majd ábrázolni.
Szigorúan tilos lesz jókat írni Putyinról, szépeket mondani a szovjet éráról, az egykori kommunista vezetőkről, nem lehet majd dicsérni a szovjet iskolarendszert és egészségügyet, az akkori vívmányokat..."


A teljesség igénye nélkül.

Ezeknek egy rakás nagyon komoly problémájuk van.
-Attól, hogy a valóságot nem akarják hogy bárki megmutassa,lássa... az álomviláguk még nem lesz új valóság.
-Az internet, műholdas tévék... világában nyilvánvalóan nem tudják megakadályozni a valós hírek beszivárgását. E helyett még csak nem is relativizálni akarnak, hanem lényegében tiltanák minden olyan hír továbbítását- nota bene lényegében megtekintését, továbbítását, megvitatását... amely az alternatív valóság ellen szólna.
- A médiatanács megtilthatja újságírók működését, bezárathat azonnali hatállyal újságokat, portálokat, ez alapján lényegében blogokat is.
- Nem mellesleg Lényegében igazából azonnal ellehetetleníthetné Kárpátalja magyar, magyar ajkú, magyarul tudó ... népességének (is) kommunikációját , ami nagy szó, mert mindezt a nyelvtörvény nélkül tenné önmagában.
- Az új média törvény, az új nyelvtörvény, oktatási törvény ... lényegében lehetetlenné tenné a magyar közösség kommunikációját- ha ehhez hozzávesszük Kárpátalja szétszedésének koncepcióját,már ezek alapján annyi a Kárpátaljai magyarságtudatnak közép távon.
- Az új médiatörvény alapján is lényegében azonnal meg tudják torpedózni Kárpátalja Magyarország általi gazdaság, oktatás, kultúra... fejlesztő intézkedéseit, terveit. Az indok pedig lényegében bármi lehet majd. Hiszen ez is egy gumi törvénynek látszik.

- Mindettől függetlenül, egyszerűen képtelenség hogy a Galíciai területeken (és sajnos Kárpátalján) kívül ezt (meg a többi Nagyon Ukrán gumi törvényüket) érvényesíteni tudnák.
- Szétesik minden Ukrajnában, de Oroszország rossz, a szakadárok rosszak, nyomorognak. Ukrajna egysége nem vitatható, egyébként is Putyin hazudik...

- Az azért ténylegesen vicces lesz (meg persze minimum tragikomikus is) hogy a nyelvtörvény alapján csak ukránul lehet kommunikálni. ( Ha ténylegesen meg akarnák szervezni és pláne finanszírozni az ehhez szükséges nyelvoktatást, akkor az teljességgel kivitelezhetetlen lenne, ezért már csak emiatt is a terv rosszindulatú, politikai, és lényegében másodrendű állampolgárság törvényi kikiáltásához vezetne, és ez még csak a felszín...)Viszont az ország túlnyomó része oroszul kommunikál+ a többi nyelvcsoport (pl az csak egy dolog, hogy 150 ezer magyart mondanak, de egy pár éves statisztika szerint csak Kárpátalján fél milliónál többen beszélnek magyarul) ami azt eredményezi, hogy az Ukrán nyelv nem alkalmazható közvetítő nyelvként Ukrajnában, mert a közvetítő nyelv az ország Galícián kívüli részében egyértelműen az orosz. (és az internetes statisztikák szerint még a Galíciai részben is alapvetően az orosz nyelvet használják az internet használatára)
Ennek következtében (is) a médiatörvény (is) többek közt egy fegyver lesz az Ukranizálási törekvésben/kísérletben

Ez a médiatörvény totalitárius megoldás.
Lassan azt várom, hogy fantom intézkedéseket hoznak, amit senki nem kritizálhat, mert az hazafiatlan, és törvénytelen, tehát büntetendő.

"A papír mindent kibír", és ez a lényeg, a mérvadó, -és apelláta nincs.


Orwell . 1984. Egy látnok volt.

Az Ukránok nagyon kétségbeesettek. - de ezzel csak Galíciát (sajnos Kárpátaljával együtt) tudják esetleg megtartani, de valamiért úgy vélik, ha kizárják Oroszországot+ DNR/LNR lényegében országnyi népességű területét/lakosságát, és lényegében egy információs karantént vonnak, akkor a széteső gazdaságuk, az orosz többségük nem lesz akadály.
De Porosenko már elsütötte a start pisztolyt, ő már Galíciáért harcol, tehát jelenleg minimum Galícia, Malorossia, Novorossia területi felosztás a legkevesebb ami várható (ha mindenki más érdekelt nem tesz semmit, aminek az esélye elhanyagolható)
Jelenleg éppen felépítenek nyelvrendőrséget, és már lényegében kultúrális és már politikai felügyeleti/ellenőrző/megtorló rendszert is kiépítenének.


Ééééés a jó,öreg göbbi most csap a homlokára,ha ő 39-ben ilyen találékony lett volna...
Ez már tényleg egy rossz vicc,az arab diktátorok,vagy sejkek,indiai maharadzsák kiskirály ötletei ilyesmik talán.
Eu kussol,a washningtoni demokrácia,sajtószabadság bajnokai kussolnak,éljen a demokrácia.

giphy.gif
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 454
17 713
113
https://karpathir.com/2019/12/27/az-ukran-mediaban-tilos-lesz-putyint-idezni/
"A strana.ua birtokába került az új média törvény tervezetének egyik péáldánya. A kultuszminisztérium által előkészített tervezetet hamarosan a parlament elé terjesztik.
A média tevékenységét szabályozni hivatott új jogszabály nem csak a nyomtatott és elektronikus sajtóra vonatkozik, de kiterjesztették valamennyi információ közlőre, és az online filmszínházakra is. A kidolgozásában figyelembe vették a Nép Szolgája parlamenti képviselőinek javaslatait is.
A regnáló hatalom létrehozza a teljhatalommal felruházandó nemzeti médiatanácsot, amelynek dolga lesz egyebek között eldönteni azt is, ki nevezhető újságírónak és ki nem.
A félretájékoztatásért, hamisnak minősített hírek terjesztéséért például pénzbírságot róhatnak ki a vétkes médium ellen, és azonnali hatállyal bezárhatják az internetes portálokat, gyorsított eljárással betilthatják a lapokat.
A portál szerint különös figyelmet érdemel a törvénytervezet 37. cikke, amely a tiltásokat tartalmazza. Tilos lesz például igazat adni a szakadároknak, kétségbe vonni Ukrajna területi egységét, nem közölhetnek a médiumok olyan híreket, amelyek az ukrajnainál kedvezőbb színben tüntetik fel a szakadár területeken lévő állapotokat, azokat csakis elmarasztaló hangnemben lehet majd ábrázolni.
Szigorúan tilos lesz jókat írni Putyinról, szépeket mondani a szovjet éráról, az egykori kommunista vezetőkről, nem lehet majd dicsérni a szovjet iskolarendszert és egészségügyet, az akkori vívmányokat..."


A teljesség igénye nélkül.

Ezeknek egy rakás nagyon komoly problémájuk van.
-Attól, hogy a valóságot nem akarják hogy bárki megmutassa,lássa... az álomviláguk még nem lesz új valóság.
-Az internet, műholdas tévék... világában nyilvánvalóan nem tudják megakadályozni a valós hírek beszivárgását. E helyett még csak nem is relativizálni akarnak, hanem lényegében tiltanák minden olyan hír továbbítását- nota bene lényegében megtekintését, továbbítását, megvitatását... amely az alternatív valóság ellen szólna.
- A médiatanács megtilthatja újságírók működését, bezárathat azonnali hatállyal újságokat, portálokat, ez alapján lényegében blogokat is.
- Nem mellesleg Lényegében igazából azonnal ellehetetleníthetné Kárpátalja magyar, magyar ajkú, magyarul tudó ... népességének (is) kommunikációját , ami nagy szó, mert mindezt a nyelvtörvény nélkül tenné önmagában.
- Az új média törvény, az új nyelvtörvény, oktatási törvény ... lényegében lehetetlenné tenné a magyar közösség kommunikációját- ha ehhez hozzávesszük Kárpátalja szétszedésének koncepcióját,már ezek alapján annyi a Kárpátaljai magyarságtudatnak közép távon.
- Az új médiatörvény alapján is lényegében azonnal meg tudják torpedózni Kárpátalja Magyarország általi gazdaság, oktatás, kultúra... fejlesztő intézkedéseit, terveit. Az indok pedig lényegében bármi lehet majd. Hiszen ez is egy gumi törvénynek látszik.

- Mindettől függetlenül, egyszerűen képtelenség hogy a Galíciai területeken (és sajnos Kárpátalján) kívül ezt (meg a többi Nagyon Ukrán gumi törvényüket) érvényesíteni tudnák.
- Szétesik minden Ukrajnában, de Oroszország rossz, a szakadárok rosszak, nyomorognak. Ukrajna egysége nem vitatható, egyébként is Putyin hazudik...

- Az azért ténylegesen vicces lesz (meg persze minimum tragikomikus is) hogy a nyelvtörvény alapján csak ukránul lehet kommunikálni. ( Ha ténylegesen meg akarnák szervezni és pláne finanszírozni az ehhez szükséges nyelvoktatást, akkor az teljességgel kivitelezhetetlen lenne, ezért már csak emiatt is a terv rosszindulatú, politikai, és lényegében másodrendű állampolgárság törvényi kikiáltásához vezetne, és ez még csak a felszín...)Viszont az ország túlnyomó része oroszul kommunikál+ a többi nyelvcsoport (pl az csak egy dolog, hogy 150 ezer magyart mondanak, de egy pár éves statisztika szerint csak Kárpátalján fél milliónál többen beszélnek magyarul) ami azt eredményezi, hogy az Ukrán nyelv nem alkalmazható közvetítő nyelvként Ukrajnában, mert a közvetítő nyelv az ország Galícián kívüli részében egyértelműen az orosz. (és az internetes statisztikák szerint még a Galíciai részben is alapvetően az orosz nyelvet használják az internet használatára)
Ennek következtében (is) a médiatörvény (is) többek közt egy fegyver lesz az Ukranizálási törekvésben/kísérletben

Ez a médiatörvény totalitárius megoldás.
Lassan azt várom, hogy fantom intézkedéseket hoznak, amit senki nem kritizálhat, mert az hazafiatlan, és törvénytelen, tehát büntetendő.

"A papír mindent kibír", és ez a lényeg, a mérvadó, -és apelláta nincs.


Orwell . 1984. Egy látnok volt.

Az Ukránok nagyon kétségbeesettek. - de ezzel csak Galíciát (sajnos Kárpátaljával együtt) tudják esetleg megtartani, de valamiért úgy vélik, ha kizárják Oroszországot+ DNR/LNR lényegében országnyi népességű területét/lakosságát, és lényegében egy információs karantént vonnak, akkor a széteső gazdaságuk, az orosz többségük nem lesz akadály.
De Porosenko már elsütötte a start pisztolyt, ő már Galíciáért harcol, tehát jelenleg minimum Galícia, Malorossia, Novorossia területi felosztás a legkevesebb ami várható (ha mindenki más érdekelt nem tesz semmit, aminek az esélye elhanyagolható)
Jelenleg éppen felépítenek nyelvrendőrséget, és már lényegében kultúrális és már politikai felügyeleti/ellenőrző/megtorló rendszert is kiépítenének.

Na és ez az ország akar az EU-hoz csatlakozni? Abnormális hülyék.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 404
4 425
113
Lehet mégse volt baklövés az új államtitkár:

https://index.hu/belfold/2019/12/29...anem_oroszorszag_jelenthet_veszelyt_europara/

A kormány a fiatalokhoz akar szólni és a fiatalok nagyon helyesen látják hogy a hírekben, közösségi médiában hogyan manipulálnak a haza ellenségei.
A kormány ezúttal helyesen egészséges nemzettudatot táplál a magyar fiatalokba aminek kardinális pontja a keleti autoriter hatalmak teljes elutasítása.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 504
14 929
113
Ez a Ladagrant gyerek akkor lesz nagy szarban, ha az USA és Oroszország Egyesült Flottája korallzátonyt csinál a kínai flottából és a Marines a 24. Gárda Pc- Hadosztállyal az oldalán Peking felé nyomul :) :) :) :)
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 376
7 860
113
Lehet mégse volt baklövés az új államtitkár:

https://index.hu/belfold/2019/12/29...anem_oroszorszag_jelenthet_veszelyt_europara/

A kormány a fiatalokhoz akar szólni és a fiatalok nagyon helyesen látják hogy a hírekben, közösségi médiában hogyan manipulálnak a haza ellenségei.
A kormány ezúttal helyesen egészséges nemzettudatot táplál a magyar fiatalokba aminek kardinális pontja a keleti autoriter hatalmak teljes elutasítása.
Oroszországot teljes mértékben fel kell számolni,le kell atomozni,sóval be kell hinteni.
Csak tudnám hogy utána ki lesz a következő? Kína és ha azzal is végeznek akkor ki? Ó demokrácia. Egyeseknek áldás, másoknak meg átok. Mert a függöny mögé bújva másról se szól mint a hatalom,uralkodj másokon,és foszd ki a föld teljes készletét. Aki meg nem állna be a sorba. Azt teljes mértékben számold fel. Jó dolog lenne. Feltéve ha tényleg arra használnák mint az ó görögök vagy 2500 éve.
Látom hogy 22 évesen és egy szint alatti riporterrel csodás színvonalú beszélgetés volt. Kár hogy 22 évesen semmi fogalma sincs hogy mi volt itt 30 éve a térségben,meg Oroszországban. Kár érte. Ha várt volna még pár évet a politikai pályán és tapasztaltabb lett volna jó pár kérdésben talán még kariert is csinálhatott volna.
 

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 550
4 704
113
Oroszországot teljes mértékben fel kell számolni,le kell atomozni,sóval be kell hinteni.
Csak tudnám hogy utána ki lesz a következő? Kína és ha azzal is végeznek akkor ki? Ó demokrácia. Egyeseknek áldás, másoknak meg átok. Mert a függöny mögé bújva másról se szól mint a hatalom,uralkodj másokon,és foszd ki a föld teljes készletét. Aki meg nem állna be a sorba. Azt teljes mértékben számold fel. Jó dolog lenne. Feltéve ha tényleg arra használnák mint az ó görögök vagy 2500 éve.
Látom hogy 22 évesen és egy szint alatti riporterrel csodás színvonalú beszélgetés volt. Kár hogy 22 évesen semmi fogalma sincs hogy mi volt itt 30 éve a térségben,meg Oroszországban. Kár érte. Ha várt volna még pár évet a politikai pályán és tapasztaltabb lett volna jó pár kérdésben talán még kariert is csinálhatott volna.
Nem èrted te ezt a szakmát! :oops:
Az autoriter azt jelenti, hogy nagy többséggel nyer egy demokratikus választást.
Bezzeg ha nem nyer és háttéralkukkal, média lejáratással jut hatalomba.... Hmmmm! Lada gatyába él...z a gyönyörtöl az ukrán követségen.
Biztos lehetsz benne, hogy a vesztes Renzi kormányon nem gáz... Söt, Stefan Lövfen svéd heggesztönunkás, pardon miniszterelnök sem gáz neki... az a nép akarata. Ja, nem!
Azok a genyák éppen lecserélés alatt vannak... o_O autorier! Ízlelgessük a szót! :rolleyes::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
Lehet mégse volt baklövés az új államtitkár:

https://index.hu/belfold/2019/12/29...anem_oroszorszag_jelenthet_veszelyt_europara/

A kormány a fiatalokhoz akar szólni és a fiatalok nagyon helyesen látják hogy a hírekben, közösségi médiában hogyan manipulálnak a haza ellenségei.
A kormány ezúttal helyesen egészséges nemzettudatot táplál a magyar fiatalokba aminek kardinális pontja a keleti autoriter hatalmak teljes elutasítása.
Hogyan jelent veszelyt Oo europára?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 782
65 146
113
A kolkok fele már most nem labanc, megjottek a sógorok, úgy érzem.
Nem kizart hogy elobb jon az a tamadas rank nyugatrol egy dzsihadista horda altal mint egy soha be nem kovetkezo keletrol (keletrol honnet? ukrajna vagy romania?) vart tamadas altal. Teljesen elhibazott strategia keleti iranybol keszulnunk mikor muszlim csoportok jarnak at balhezni hetvegente soproni diszkokba mar most is. Husz ev, egy emberolto (bar naluk akar attol kevesebb) mulva a nyugati nagyvarosok, varosok zome muszlimtobbsegu lesz, kitor egy polgarhaboru a jogaikert, a sariaert mint osi torvenyeik, es a hatalmi vezeto pozicioert. Bedaraljak par ev alatt a megmaradt, zommel videki lakossagot es megindulnak a maradek kereszteny teruletek, azaz kelet fele. Ilyen szempontbol nem is lakom olyan jo helyen itt par kilometerre az osztrak hatartol. Ekozben Budapesten a nyolcadik keruletben a diakok fele hivatalosan roma, tehat tovabb gyengulunk. Egy lepusztult, ellenseges ukrajna a hatunkban tiszta hab meg a tortan. Es addigra mar Vlagyimir Vlagyimirovics is a Kreml falaban lesz eltemetve, puff neki orosz segitseg mint katonailag legerosebb kereszteny europai allam.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Nem kizart hogy elobb jon az a tamadas rank nyugatrol egy dzsihadista horda altal mint egy soha be nem kovetkezo keletrol (keletrol honnet? ukrajna vagy romania?) vart tamadas altal. Teljesen elhibazott strategia keleti iranybol keszulnunk mikor muszlim csoportok jarnak at balhezni hetvegente soproni diszkokba mar most is. Husz ev, egy emberolto (bar naluk akar attol kevesebb) mulva a nyugati nagyvarosok, varosok zome muszlimtobbsegu lesz, kitor egy polgarhaboru a jogaikert, a sariaert mint osi torvenyeik, es a hatalmi vezeto pozicioert. Bedaraljak par ev alatt a megmaradt, zommel videki lakossagot es megindulnak a maradek kereszteny teruletek, azaz kelet fele. Ilyen szempontbol nem is lakom olyan jo helyen itt par kilometerre az osztrak hatartol. Ekozben Budapesten a nyolcadik keruletben a diakok fele hivatalosan roma, tehat tovabb gyengulunk. Egy lepusztult, ellenseges ukrajna a hatunkban tiszta hab meg a tortan. Es addigra mar Vlagyimir Vlagyimirovics is a Kreml falaban lesz eltemetve, puff neki orosz segitseg mint katonailag legerosebb kereszteny europai allam.

Tudom, hogy az "örök optimista" képében tűnök majd fel ismét csak, de tuti, hogy így lesz?? Kérdezem!?
Mert ha kitör a balhé egyszer, (márpedig ki fog, ez a történelem örök leckéje), akkor én egészen biztos vagyok benne, hogy a muszlimok húzzák majd ki a rövidebb gyufaszálat a skatulyából s nem fordítva az őslakosok! Legalábbis a germán-muszlim relációban garantáltan!
..
Nem látni még szerintem (mert talán odébb van akár egy generációnyi idővel is), hogy mi fogja borítani a bilit és mi katalizálja majd az eseményeket (merénylet, gazdasági válság, természeti csapás stb.), de a nyílt összeütközés évről-évre érlelődik!
Eközben van egyfajta szociológiai átrendeződés is nyugaton a "white-fly" jelensége okán, vagyis hogy a fehér őshonosok "kirepülnek" vidékre, ami még jobban felerősíti a kontrasztokat! Már nem pusztán város(metropolisz) vs. vidék ellentét van kibontakozóban, hanem ez átszíneződik egy markáns etnikai különállással is!
..
Nem akarok megint mundánasztrológiai és egyéb tágabb összefüggéseket idehozni, hogy a germánok miért is nem fognak ebben a sztoriban kikapni, de racionálisan, katonailag és geostratégiailag nézve is a fehér őshonosok szempontjából ez a vidék-város szétrendeződés szintén nem a muszlimoknak kedvező jelenség! Az élelmiszertermelés, területi kiterjedés, domborzati előnyök, közlekedési hálózat zöme, ivóvízbázisok mind-mind maradnak az őshonosok kezén vidéken!
Blokádolni majd a muszlim város(magokat) lehet könnyebben vidékről kiindulva és nem fordítva!
..
Sajnos sok áldozat lesz szerintem, mert a kontúrok azért nem fekete-fehéren élesek. Dögivel lesz zárvány mindkét oldalról!
..
Egyetértek, hogy a határvédelmet nyugati irányba is el kell kezdeni megszervezni, mert nekünk elemi érdekünk, hogy amennyire csak lehet (időbelileg és térben is) kimaradjunk ebből a közelgő nyugat európai káoszból, ameddig csak lehet!
..
Remélni tudom csak, hogy a vezetésünknek van erre a szcenárióra forgatókönyve...
 
T

Törölt tag 008

Guest
....
Mert ha kitör a balhé egyszer, (márpedig ki fog, ez a történelem örök leckéje), akkor én egészen biztos vagyok benne, hogy a muszlimok húzzák majd ki a rövidebb gyufaszálat a skatulyából s nem fordítva az őslakosok! Legalábbis a germán-muszlim relációban garantáltan!...
Ha kitör a balhé akkor ott nem lesz kímélet. Sebrenica játéktér ahhoz ami ott lesz. Ellenben a "világ" ezt nem fogja hagyni, úgyhogy mennek a békefenntartók vagyis egy szíria közeli állapotot fognak konzerválni.