[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 120
45 459
113
A fegyverkezésről. Az egytizedét költik rá, mint amennyit az amerikaiak. Ez ám az óriási fegyverkezés.
Akkor most lapozzunk csak fel Boki többször elsütött "poénját" a rubelben mért hadi költségvetés emelkedésről?
Ezen kívül hiába csűröd csavarod,attól még a NATO,átbaszva az oroszokat,felrúgva azt, amiben annak idején megegyezett Gorbacsov és Bush, nyomul az orosz határok felé.
Tényleg? Nyomul? Meg szeretném kérdezni, hogy Magyarország csatlakozásáról a NATO-hoz ki döntötte el? Az amerikaiak vagy a magyar nép?
Melyik ország az, amelyik háborút vív (nyomul) NATO-val szomszédos állam területén?
Plusz azzal a céllal is fegyverkeznek, hogy eladják a fegyvereket.Elég jól megy nekik, mert a világ második számú fegyverexportőrei.
Ez egy elég vicces kijelentés annak tükrében, hogy mi pontosan német haditechnikát rendelünk orrba-szájba, miközben a német állam gyakorlatilag demilitarizált. ;)
Ezenkívül még mindig nem tudtam meg, hogy miképpen próbálsz meg piacot szerezni a termékednek, egy káoszba fulladt, pénzügyi csőd felé menetelő országnak? Nem tudtam, hogy hajléktalanoknak nagyobb eséllyel lehet eladni Ferrarit, mint milliárdosoknak.
Szerintem először nézz utána, hogy ki kinek, és mennyit ad el!
Mert a demagóg szöveg rohadt jól hangzik, de az embargó előtt - azaz 2014-ben - a teljes orosz-amerikai kereskedelem kb. 34Mrd USD-t tett ki (a maximum meg valami 43Mrd volt 2011-ben). Tavaly ez az érték USA-Olaszo. viszonylatban 77,9Mrd volt.
És igen az USA szempontjából folyamatosan masszív deficites az egyenleg, mivel az amerikai export 11,2Mrd volt a csúcsán 2013-ban. Ez az amerikai termékek szempontjából rohadtul marginális ügy. Malájzia és Tajföld komolyabb piacot jelent Amerikának, mint az oroszok. Miattuk mégsem kell 60.000 GI-t puccban parádéban tartani.
 
  • Tetszik
Reactions: Halfdan

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 517
113
Milyen alternatív módról beszélsz?
Arról szól a russzofil narratíva, hogy az oroszok a Nato fenyegetés ellen fegyverkeznek...
Igen a Nato vezetését meg teljesen hülyének tetszik nézni! Majd a fentebb leírt történelmi veszteségek ellenére nekirohannak a betonfalnak, meg a biztos atomháborúnak!?! Mindezt anyagi és emberi hiánnyal küzdő hadseregekkel.
Nem lehet, hogy Putyin mégis be akarja darálni a volt tagállamokat?
Hoppá várjál! Ukrajnával már pszeudoháborút vív. A Krímet már visszacsatolta. Abházia is már kvázi Oroszországhoz tartozik. Dnyesztermenti köztársaságot még nem is említettem.
Szerintem elég jól áll! Ha sikerül Fehéroroszországot is behúznia, akkor már az Anschluss szintű machinációnál tartana.
2 napja azzal lettem leoltva, hogy a "Putyin nem akarja visszaállítani a '90-es évek előtti világrendet".
Csakhogy a '90-es évek előtti világrendben nekünk az jutott, mint a harmadik ikernek...


Most direkt trollkodsz,vagy ennyire nem érted a dolgot?
Jóhiszemű vagyok,még egy hsz kapsz,mert szombat este van.
A kedves nyugat úgy 130 éve óhajtja demokratikusan felzabálni Oroszországot,vagyis az olaját,gázát,nyersanyagait,mindenét.
1884-ben ette oda nyavaja a Rockefeller srácot Bakuba,meg a Nobelt,cirka8 év alatt akkora lett a termelés,mint a világ összes többi kűtja.
images+pipe++(5).jpeg


ill1-02_Baku.jpg



Persze ez nem tett jót a globális olajárnak,na vajon milyen megoldást választottak?
Közben Cár atyuska is kezdett brenkó lenni rájuk,így képbe kerültek a piros pajzsosok is,és hirtelen kitört a forradalom,a 3 szimpatikus fiatalembert ugye nem kell bemutatni,még neked sem.

stalinlenintrotsky2.jpg



És amíg az Cári sereg az első demokrácia exportban harcolt,otthon a kedves britt,és usa alakulatok hirtelen úgy érezték,hogy mikor éljenek,ha nem most,és elfoglalták a Bakui olaj létesítményeket,nem kevés vérontással,de ugye ez a demokrácia egyik mellékhatása,ha a nyugat olcsó olajat szeretne.

Aztán véget ért az első demokrácia export,és a 11. vörös hadsereg elindult Baku irányába,ahonnan a yenkik még idejében elhúztak,de a brittek úgy érezték,hogy mit nekik egy szélroham,a vörös hadsereg is olyan lesz,mint a olajmunkásokat lelődözni,nos,tévedtek...
Azért arra még volt kapacitás,hogy felgyújtsanak maguk mögött mindent,a melósok kajubáit is,bennük mindenkivel,aki nem tudott idejében elmenekülni a szabadságjogok,a szuverenitás,az önrendelkezés elől...

4f37148a226f_Baku.jpg



Éééés mit tesz a szabad piac,az egyenlő esélyek,és a kapitalizmus,eléág volt eltüzelni a világ akkori legnagyobb olaj infrastruktúráját,az azt üzemeltető melósok egy részével,és máris az olajár az egekbe emelkedett,és már fel is volt találva az ún "creative destruction" vagyis amit rockiék vesztettek baku elvesztésén,azt visszanyerték az égig érő olajáron.
383491f71756_Baku.jpg



Azóta sikerült nekik vezetni dolfiékat,majd utána kb dekádonként belemondja a kamerába valamelyik yenki,vagy britt külügyér/egyéb miniszter/pártelnök,hogy bizony az Oroszoknak olyan sok olaja van,hogy nem fair,hogy egyedül az övék legyen,és társaik,a kedves jelcin srác alatt olyan véletlenek történtek,hogy pár év alatt addig nőtt a hodorkovszkij srác,hogy kb a fél olajvagyont akarta éppen yenki koncesszióba adni,mikor Putyin egyik hárombetüsének emberei sietve bevágták a nínós autóba,és sebtében kapott pár év börit,meg némi vagyon elkobzást.
A gugli a barátod,a csövön is van fent pár videó,ahol kissinger srác,vagy teacher néni nyilatkozik a témában.
No,dióhéjban ennyi,nyugodtan add oda nekik,hogy tartsák szárazon a puskaport,és kívül az angolszászokat,hadd fegyverkezzenek kedvükre,nem mi vagyunk az ellenségük,nem ellenünk fegyverkeznek,csak sajnos mi ebből a szempontból kellemetlen helyen vagyunk.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
A valós érvek és a történelmi ismeretek hiányának leplezése céljából.

Nyílt provokáció céljából, amit ezen a fórumon bárki megtehet, ha az oroszellenes. Engem bezzeg kivágtak innen, mert trollkodásnak minősítették azt, hogy az űrkutatás topikban le mertem írni, hogy nem tetszik az, hogy Amerika 12,000 műholdat bocsát fel Starlink néven, és ezzel nemzetközi engedély nélkül fedi le az egész bolygó felszínét.
Ez a pöcshuszár nevű troll meg már 8 oldalon keresztül szemeteli tele ezt a topikot, de megteheti, mert Oroszországot fikázza és azt itt szabad.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
Az olajvagyon ami Nyugat-Szibéria alatt található őseim birtoka akik évezredekig éltek ott. Ha visszajutna a népünkhöz én megengedném hogy NATO támaszpont jöjjön ott létre. Sajnos papír hiányában senkinek semmi joga hetvenkedni különben Isten és a világ nemzeteinek haragját vívja ki.

Nem a topik témája és személyes is, de elárulnád, hogy melyik nép fia vagy?
Csak a kíváncsiság miatt...
Szóval???
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 120
45 459
113
Nyílt provokáció céljából, amit ezen a fórumon bárki megtehet, ha az oroszellenes. Engem bezzeg kivágtak innen, mert trollkodásnak minősítették azt, hogy az űrkutatás topikban le mertem írni, hogy nem tetszik az, hogy Amerika 12,000 műholdat bocsát fel Starlink néven, és ezzel nemzetközi engedély nélkül fedi le az egész bolygó felszínét.
Ez a pöcshuszár nevű troll meg már 8 oldalon keresztül szemeteli tele ezt a topikot, de megteheti, mert Oroszországot fikázza és azt itt szabad.
Megtennéd, hogy belinkelsz tőlem egyetlen fikázó mondatot is amit Oroszországra írtam?
Attól, hogy nem vagyok russzofil, az még nem jelenti azt, hogy russzofób lennék.
Különben miért gondoltad, hogy az "Űrkutatás" topicba jó ötlet Biztpol témákkal jaszkarizni? Ugyan így nem jó ötlet még asztrológiával, ezotériával teleszemetelni azt.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 120
45 459
113
nem mi vagyunk az ellenségük,nem ellenünk fegyverkeznek,csak sajnos mi ebből a szempontból kellemetlen helyen vagyunk.
Na ez egy elég lényeges része a dolognak.
Akkor egyetérthetünk, hogy a jelenlegi világrendben - áttételesen ugyan, de - ellenünk fegyverkeznek? Mert ha itt bármilyen pofozkodás lesz, és az egyik sallernek csak a szele csap meg minket, attól is összecsokizzuk magunkat.
Na innentől nem őszinte a mosolyom, amikor a nekik való "szurkolást" látom. Csak bizonyos mértékig tudjuk függetleníteni magunkat a nagypolitikával.
De csak hajrá srácok a "BIZTPOL mocsara" mindent elbír! :rolleyes:
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 679
34 580
113
Arra nem tetszett gondolni, hogy Oroszország még a szövetségesünk is lehet egy eljövendő konfliktusban Ukrajnával vagy Romániával szemben?
Mi vagyunk az egyedüliek akik a NATO tagállamok közül blokkolják Ukrajna NATO csatlakozását.
" Magyarország blokkolja Ukrajna NATO-tagságát a nyelvtörvény miatt
https://uk.reuters.com/article/uk-u...to-membership-over-language-law-idUKKBN1Y823P"
A NATO jövője erőteljesen kérdőjeles.
A törökök most nagyon jóban vannak a muszkákkal, a Macron is egész jól elvan a Putyinnal, a germánoknak meg kezd tele lenni a tökük a bunkó jenki szankciókkal az északi áramlat ellen, meg úgy álltalában.
Szóval még az is megeshet a jövőben, hogy vègre egyszer mi is a győztes oldalon kerülünk ki a háborùbòl.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
...
Különben miért gondoltad, hogy az "Űrkutatás" topicba jó ötlet Biztpol témákkal jaszkarizni? Ugyan így nem jó ötlet még asztrológiával, ezotériával teleszemetelni azt.

Látod milyen gúnyos vagy. Az űrkutatás topikban eleve a Starlink-ről volt szó, nem én kezdtem azt a témát, hanem hozzászóltam ahhoz a témához. Amit hozzászóltam az nem "asztrológia" meg "ezotéria" volt. Persze érted te ezt, csak szemétkedsz. (Bezzeg az rendben van, hogy te ezt a topikot teleszemetelted.)
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 517
113
Nagyon dícséretes az, ahogy levezetted, hogy kinek drukkolsz. Ugyanakkor szerintem mindebből rossz következtetést vontál le.
Meggyőzni erről nem foglak... Ez nyilvánvaló!
Nekem az is elég, ha picit elgondolkozol rajta, hogy Putyin mennyire is egyenes ember. És hogy mennyire lesz is nekünk az jó, ha eléri a céljait.
És tudod mit? Ez a maratoni diskurzus sem elsősorban neked szólt.
Csak néha már nem bírja a homo sapiens sapiens nézni azt az egymásnak való szellemi genitália dörzsölést, ami a russzofilek között dívik itt a Biztpol "mocsarában".


Pedig egy alapos és tartós mea culpázás azért ráfért volna Oroszországra a HH vége után, mint a SZU közvetett jogutódjára. Mindenki jól járt volna!
Vegyük csak a nêmetek, vagy a japánok önkéntes demilitarizálását. Mindketten elég nagyot buktak 1945-ben, aztán most meg a világ vezető gazdasági hatalmai, elképeszto életszínvonalakkal...



Hja, érted a világot keményen. :)
 
  • Tetszik
Reactions: ghostrider and zeal

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 120
45 459
113
Átérzed, hogy tökön lőtted magad vagy megkérdezzem, hogy került a nato e csodaország szomszédjába?
:)
Most Ukrajna melyik NATO szomszédjára vagy kíváncsi?
Mert a Románok is már 15 éve a NATO tagjai
Arra nem tetszett gondolni, hogy Oroszország még a szövetségesünk is lehet egy eljövendő konfliktusban Ukrajnával vagy Romániával szemben?
Mi vagyunk az egyedüliek akik a NATO tagállamok közül blokkolják Ukrajna NATO csatlakozását.
" Magyarország blokkolja Ukrajna NATO-tagságát a nyelvtörvény miatt
https://uk.reuters.com/article/uk-u...to-membership-over-language-law-idUKKBN1Y823P"
A NATO jövője erőteljesen kérdőjeles.
A törökök most nagyon jóban vannak a muszkákkal, a Macron is egész jól elvan a Putyinnal, a germánoknak meg kezd tele lenni a tökük a bunkó jenki szankciókkal az északi áramlat ellen, meg úgy álltalában.
Szóval még az is megeshet a jövőben, hogy vègre egyszer mi is a győztes oldalon kerülünk ki a háborùbòl.
Ja, a szerbeknek is hogy bejött ez a szövetség! (De ez már tényleg nem szorosan a fórum témája)
Meg most Fehéroroszországnak....
 
T

Törölt tag 008

Guest
Most Ukrajna melyik NATO szomszédjára vagy kíváncsi?
Mert a Románok is már 15 éve a NATO tagjai
........
Teljessen mindegy, az NDK kivonulás és a nem terjeszkedik a nato keletre igéret után lett mind nato tag.
Ne érts félre, örülök, hogy nato tagok vagyunk. Anno én is a csatlakozásra szavaztam, csak ne mondjuk már, hogy a zoroszok a nato határához agresszorkodták magukat.
 
Status
Not open for further replies.