[BIZTPOL] Irán

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 535
5 013
113
Néha érdemes a belinkelt videókat a laposan végignézni és a hátteret is figyelni. a fejlesztések ideje egyértelműen rövidül. A lenti videó feltóltése 2018 12 . hó
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Több száz tüntetőt lőttek le az utóbbi pár hétben a belügyi csapatok, amint azok Irán legfelsőbb vezetőjének eltávolítását követelték. A beszorult politikai elit egy hete büszkén jelentette be, hogy december folyamán az iráni-, az orosz- és a kínai haditengerészet közös hadgyakorlatot tart az Indiai-óceánon.
Irán az újabb forradalom küszöbén – hadgyakorlat jön Moszkvával és Pekinggel
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 127
11 967
113
Irán déli részén pénteken 5,1-es földrengést regisztráltak. Ezt az euro-mediterrán szeizmológiai központ jelentette.

A földrengés epicentruma Shiraz városától (kb. 1,2 millió ember) 132 km-re délnyugatra, Bushehr városától 58 km-re keletre, ahol az azonos nevű atomerőmű található. A epicentrum10 km mélyen feküdt.

A lehetséges sérülésekről és pusztításokról jelenleg nem adtak információt.

https://anna-news.info/svodka-sobytij-v-sirii-i-na-blizhnem-vostoke-za-27-28-dekabrya-2019-goda/

földrengés?
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 127
11 967
113
https://resistancenews.org/2019/12/...gainst-iran-yemen-is-now-a-threat-for-israel/


számomra a vége a lényeg:

I refer to the discovery of a huge oilfield in Iran: we all saw yesterday His Eminence the President of the Islamic Republic of Iran, Sheikh Rouhani, who officially announced the discovery of a huge oil field, a priori containing 53 billion barrels of oil! 53 billion barrels of oil! It’s definitely a heart attack for Trump! I’ve done the math: if Iran extracts, when it begins to exploit these oilfileds with God’s grace, 1 million barrels per day, how long will it take for this deposit to be exhausted? How many generations will come to pass before it is exhausted? I will not give you the result in years because I’d be afraid to be mistaken in my calculations…

His Eminence (Rouhani) explained that the area of the oil field is 2 400 square kilometers, is located in the Khuzestan region, south-west of the country, and that the width of underground oil layer is up to 80 meters. And most importantly, he stressed that the process of discovery of these oil deposits has been conducted by the National Iranian Oil Company, and lasted from 2016 to last week. So it was made by an Iranian national company of experts and Iranian specialists (not foreign). I deliberately emphasize this aspect in view of what I will say then about the Lebanese situation [reference to a widely disseminated fake news according to which a Revolutionary Guard commander threatened to destroy Israel from Lebanon: Nasrallah stressed that Iran does everything by itself, and does not need to hide behind anyone]

So, today, thank God, Iran comes out… Experts and economists believe that the value of the discovered deposit is estimated, based on the current price of oil, at more than 3 trillion dollars. I must tell Trump about both the number of barrels of oil and the dollar value, to make his heart attack complete…

In the Middle East, the heart of the Axis of Resistance (Iran) comes out of the risk of US war and overcomes the worst stage of its history more powerful and capable, and God Almighty bestows on this country these resources and this new horizon. […]

ha ez igaz akkor usa-irán háború elé nézünk.

53 millárd hordónyi olaj nagyságrendű kitermeletlen olajmező 3*10^21-n dollár értékben.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 127
11 967
113
ENU-OI9UcAEKj-Y

Az iráni elit Quds Force vezetõjét, Qassem Soleimani-t a Bagdad Nemzetközi Repülõtér közelében tartott sztrájkban meggyilkolták az iraki síai milícia magas rangú vezetõivel együtt, az Iráni Forradalmi Gárdatestület megerõsítette.
A parancsnok elhunyt hírét Irán félig hivatalos Fars hírügynöksége vitte át, hivatkozva az Iszlám Forradalmi Gárda számára.

https://www.rt.com/news/477353-iran-quds-commander-killed-strike/
rt a támadásról

https://en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13981013000048
Iráni média a támadásról


https://en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13981012000583

Bagdadaban USA helikopterei köröznek az iráni követség és az iraki miniszter elnöki hivatal felett.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 904
4 743
113
ENU-OI9UcAEKj-Y

Az iráni elit Quds Force vezetõjét, Qassem Soleimani-t a Bagdad Nemzetközi Repülõtér közelében tartott sztrájkban meggyilkolták az iraki síai milícia magas rangú vezetõivel együtt, az Iráni Forradalmi Gárdatestület megerõsítette.
A parancsnok elhunyt hírét Irán félig hivatalos Fars hírügynöksége vitte át, hivatkozva az Iszlám Forradalmi Gárda számára.

https://www.rt.com/news/477353-iran-quds-commander-killed-strike/
rt a támadásról

https://en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13981013000048
Iráni média a támadásról


https://en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13981012000583

Bagdadaban USA helikopterei köröznek az iráni követség és az iraki miniszter elnöki hivatal felett.
Bizonyára törve tetszik beszélni a magyar nyelvet.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 127
11 967
113
Igen.
Igen de bizonyára a 600-800 Ft-os benzinárnál és gázolaj árnál is a "magyar nyelvtelenségem " legyen a fő problémád.
Csak szólok elektromos autóval járok már, néha szívok de ez elhanyagolható lesz ahhoz a szíváshoz képest ami ezután várható vagy be következhet, ha te is akkor kevésbé vagy érintett.
De sajna ez tovább gyűrűzik.

Csak címszavakban:
-Izrael Nyenye repül haza Görögből Nemzeti Biztonsági tanács vészhelyzeti ülést tart. Hebron hegy lezárva.
-Bagdadban zavargások. kormány biztonsági ülésezett
-Irán nemzeti gyásznap, biztonsági üléseznek.

Szóval Az USA beleszart a Közel-Kelet ventilátorba És mindenért Iránt hibáztatja, És most még fel is kapcsolta a ventilátort turbó fokozatra.
A nemzetközi olajpiac sietve a az olajháborút beárazta. Nem, nem csökkent az olaj ára.
Szép napot neked is:)
 
T

Törölt tag 008

Guest
...A nemzetközi olajpiac sietve a az olajháborút beárazta....
Akkor Putyin meg a szaudi abroszfejűek ma Don Perignonban fürdenek....együtt :D

Az üzemanyag áremelkedés a villanyautósokat is érinti már ha esznek és vásárolnak mert az mindennek az árába bekerül.

Amúgy megtennéd, hogy ha beteszel egy linket 2-3 sorban odaírod miről is szól?
Nem hiszem, hogy túl sokan klikkelgetik végig tehát az információ tartalma 0 ellenben spamel. Köszi.
 
  • Tetszik
Reactions: therob and fip7

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 453
17 692
113
Igen.
Igen de bizonyára a 600-800 Ft-os benzinárnál és gázolaj árnál is a "magyar nyelvtelenségem " legyen a fő problémád.
Csak szólok elektromos autóval járok már, néha szívok de ez elhanyagolható lesz ahhoz a szíváshoz képest ami ezután várható vagy be következhet, ha te is akkor kevésbé vagy érintett.
De sajna ez tovább gyűrűzik.

Csak címszavakban:
-Izrael Nyenye repül haza Görögből Nemzeti Biztonsági tanács vészhelyzeti ülést tart. Hebron hegy lezárva.
-Bagdadban zavargások. kormány biztonsági ülésezett
-Irán nemzeti gyásznap, biztonsági üléseznek.

Szóval Az USA beleszart a Közel-Kelet ventilátorba És mindenért Iránt hibáztatja, És most még fel is kapcsolta a ventilátort turbó fokozatra.
A nemzetközi olajpiac sietve a az olajháborút beárazta. Nem, nem csökkent az olaj ára.
Szép napot neked is:)
Várjuk ki a végét. Elöszőr mindig nagy a hőzöngés, aztán a dolgok lecsillapodnak. Nem hinném, hogy ebből bármi komoly is kifejlődne.
 
  • Tetszik
Reactions: nyugger and emel

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 127
11 967
113
A CIA elemzője is azt mondta:
nem holnap vagy ma lesz a megtorlás de fájni fog.
Az irakiak úgy érzik egy Irán-USA proxi háború színterévé váltak.
És Irán egyik Arcát ölték meg.
És nálunk nem lényeges de az arab világban a vendég jogot sértették meg.
 
  • Tetszik
Reactions: therob

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Az az egyik fő probléma (rengeteg egyéb mellett), hogy az USA ezzel a lépésével lényegében megadta az arányos válaszlépés lehetőségét Iránnak- azt, hogy amerikai tábornokokat... iktassanak ki a Közel-Keleten. (vagy akár máshol) És ha ez megtörténik, akkor lényegében senki nem fog ez ellen komolyan felszólalni ,pláne bármilyen komolyabb ellenintézkedést tenni az USA szövetségesei közül. Mert ebbe már senki nem akarna belemenni, és saját csapatait veszélyeztetni a Közel-Keleten,
Trumpék meg természetesen sorra akarnak majd minimum diplomáciai támogatást "kérni" szövetségeseiktől (beleértve az EU országait, és természetesen az EU diplomáciai testületeit, mert az még egyszerűbb lenne...)

Ez egy nagyon veszélyes helyzet, még veszélyesebb precedens.
Nem azért mert ne lett volna még hasonló, de az egész Közel-Kelet (meg lassan Észak Afrika) már egy lőporos hordó. Az USA meg éppen most még pont Irakban teszi ezt, pláne az elmúlt napok eseményei után.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 082
10 239
113
A minap átdobott 4000 ejtőernyős hova települt? Lehet valamit tudni róluk?
Kösz.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 504
14 929
113
A dolog úgy fest, hogy EGYSZER már visszarendelte Trump az amerikai fegyvereket. MOST nem! MOST az látszik, hogy mekkora hiba volt Szaddamot kinyírni. Azért az is igaz, hogy az iraki szunniták nem állnak Irán mellett, sőt, terhes nekik a síita "uralom"... A nemzetközi közvéleményre Trump magasról sz@rik és igaza van.