Wasp LHD osztály (USA)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

K

kamm

Guest
Nem talaltam ilyet, pedig ezek nagyon allat amphibious assault hajok, egy egesz partraszallo USMC erot elvisznek, es pont most olvastam ezt a hirt:
US Marines turned a warship into an F-35 'Lightning carrier' in a test to boost US power.
https://www.thisisinsider.com/marines-test-lightning-carrier-concept-in-the-south-china-sea-2019-4

Amugy ha jol emlekszem, jartam is pont ezen a hajon (USS Wasp, az osztaly nevado/vezeto hajoja), ugy 7-8 eve a NYC Fleet Week alatt, a gyomraban mindenfele partraszallo cuccot lehetett megmaszni, a fedelzeten meg minden letezo USMC repuloeszkoz ott volt - ha szepen megkertek, talan elokotrom a kepeimet. :)
 
  • Tetszik
Reactions: therob

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 188
13 464
113
Bámulatos, hogy 40+ éve ebből az tudhattál meg, amit talán megmutattak, most meg élőben nézed...
Sőt! Már a wikipedia is frissítette!
https://en.wikipedia.org/wiki/USS_B...eNvbQxv2A_cWHR8YOWJ33u0OESvegMUJc-8#Incidents

On 12 July 2020, an explosion occurred onboard the Bonhomme Richard resulting in a significant fire. Several sailors were injured in this incident.[13] Per Pulsepoint, the first call for assistance to SDFD went out at 8:54 am and was then upgraded to a 3-alarm fire call.

Durva fordításban: 2020 július 12-én egy robbanás történ a Bonhomme Richard fedélzeté, mely heves tüzet okozott. Az incidensben több tengerész is megsérüt. A tűzriasztást 8:54 reggelén adták le.
 
  • Tetszik
Reactions: endre and KoviUbi
K

kamm

Guest
Hol van a sok okos , hogy Ilyesmi csak az oroszoknâl fordulhat elö, mert nyugaton annyi biztonsági szabâly van ?

Az egesz US Navy brutalisan rosszul van menedzselve evek ota, ez az elmult evekben tortent sorozatos utkozesek (!) kapcsan kiderult, gyakorlatilag mindenki szinte allva alszik (!!) szolgalat kozben, olyan szinten kimerult, mert annyira nincs ember, hogy szanaszet hajtjak oket, 100 oras (!!!) munkaheteik vannak es hasonlok.

https://www.businessinsider.com/sle...hreat-to-the-navy-related-to-accidents-2017-8

https://www.usni.org/magazines/proceedings/2017/july/let-our-sailors-sleep

https://www.navytimes.com/news/your...ork-100-hour-weeks-lack-sleep-watchdog-warns/

Evek ota megy az igergetes, hogy javitjak, de semmi valtozas - fuggetlen felmeres 2019-bol:

"The responses by the sailors — consistent, repeated — can be jarring to read:

Are you getting enough sleep? “No.”

Do you feel well-trained to do your job? “No.”

Have there been scenarios in which you or your bosses had concerns about the safety of the ship and crew but felt they could not say no to new tasking? “Yes.”

Please rate your confidence in Navy leadership in the Pentagon. “I am not confident.”"


https://www.propublica.org/getinvol...-concerns-about-navy-readiness-and-leadership
 

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 230
17 097
113
Ecv53WAXkAAXrng
 
M

molnibalage

Guest
Hol van a sok okos , hogy Ilyesmi csak az oroszoknâl fordulhat elö, mert nyugaton annyi biztonsági szabâly van ?
Ezt senki nem mondta.
Csak vedd már észre, hogy kb. a US Navy 1/10-nél kisebb flottának az ékköve égett, illetve volt egy másik nagyobb tűz is egy másik hajón, ami miatt késve jött.

Tehát akkor ez a flotta méret x év, azt jelenti, hogy a flotta mennyiség * szolgálati/javítási időt nézve kb. 10-20-szor több lehetőségből volt egy komoly tűz.
A hh alatti tengó incidensek száma is beszédes, amit Hpasp tett be. Az oroszoknál valahogy a hajózás nem megy...

Ez kb. annyira buta kijelentés volt, hogy a Magyar Légierő a király, mert 2005-2020 között talán, ha 3 db gépet vesztett le, bezzeg az USAF hány tucatot balesetben. Remek. És ezt mennyi gépből és repült órából és mi a fajlagos eredménye.

Na, ez a fajlagos eredmény, ahol baj van, ha tűzeseteket nézed...
 
  • Tetszik
Reactions: Ocses and endre