[BIZTPOL] Irán

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 077
10 698
113
Viszont a véletlen lelövés benne van a pakliban, főleg hogy válaszcsapást vártak, ott most háborús helyzet van.

Nyilván nem szándékosan, de nyilván teljes riadókészültségben várakozott az iráni légvédelem, főleg az elmúlt éjszaka. Hogy emellett nem állítják le a polgári légiforgalmat... hát no comment. Simán lehet, hogy egy légvédelmi egységnél annyira fel voltak spannolva, hogy ráindítottak egy rakétát.

És nem tűnik fel a radarászoknak, hogy a célpont kurva nagy, kis sebességgel emelkedik, és Iránban szállt fel?
 

Matróz Kommandó

Well-Known Member
2017. március 21.
1 102
3 816
113
Amúgy összességében nem rossz hogy több forrásból gyűjt híreket, és mivel nekem az angol nem igazán megy, én is csak a Google-ra hagyatkoznék. Az meg a magyarral nem nagyon boldogul.
Akkor jobb lenne, ha az eredeti angolt linkelné be, aztán mindenki lefordítja ahogy tudja.
Pl.nem keverné a lábat a méterrel.
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113

Nem kötelező kiadni az adatrögzítőket, sőt.
Az ő területükön történt a baleset.Nekik csak arról kell gondoskodniuk, hogy megfelelő körülmények között olvassák ki és lehetőleg a gyártó ország képviselője is jelen legyen.De még ez sem kötelező, meg hát sok esély sincs rá, tekintettel a nemzetközi helyzetre.
Ha nem Irán lőtte le, akkor azok a rögzítők az egyetlen bizonyítékok amikre hivatkozhatnak.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and ghullaire

neptun892

Well-Known Member
2016. augusztus 13.
304
484
63
T

Törölt tag 1586

Guest
Ha igaz az infó hogy a svájci követséget értesítették a támadás előtt két órával, akkor egyértelműnek látszik hogy csak egy a közvélemény felé adott látszat csapás volt az egész!
Teljesen egyértelműen látszat csapás volt.
2017-ben amikor Deir ez-Zor-ban az ISIS főhadiszállást támadták 100-150 m-es pontossággal találták el e kijelölt épületeket (volt amit telibe találtak !!) és az egészet élőben közvetítették.
A mostani generációs iráni rakétáknak már manőverező kazettás és HE harci része van fejlett GPS és INS irányítással.
 
  • Tetszik
Reactions: sidewinder12

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 203
2 673
113
És nem tűnik fel a radarászoknak, hogy a célpont kurva nagy, kis sebességgel emelkedik, és Iránban szállt fel?

Lehet, hogy valaki olyan is lehetett a gepen akit nem szivleltek. Nemreg jottek igaze felhivasok, hogy hagyjak el pl. Irakot alkalmazottak lehet, hogy valaki onnan is el akart jonni a kialakult helyzet miatt, de ez mar Tom Clancy kategoria...
 
  • Tetszik
Reactions: ghullaire

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Most néztem meg a felvételeket a légikatasztrófáról, hát nekem ez azért gyanús!
Ha a hajtómű felrobban kis magasságon nincs ekkora pusztítás, a képek tanúsága szerint minden apró darabokra hullott. Talán az üzemanyag robbant fel? De nyoma sincs egy nagyobb törzsdarabnak! Lehetett bomba is a gépen, talán?


Az ilyen hülyeségek mindig előkerülnek amikor lezuhan egy utasszállító. A klasszikus a Pentagonba csapódotté volt (hol van a gép volt az agyalágyult kérdés, pedig ott volt a milliónyi apró darabja). Egyrészt ott a videó, hogy lezuhan és felrobban az egész. Másrészt meg az utasszállító repülőgépek nagyon kicentizett konstrukciók és különlegességük ezen belül is az, hogy lényegében alufóliából épülnek. Ez szó szerint erős túlzás, de kör keresztmetszetű törzs hihetetlenül könnyű és anyagtakarékos szerkezeteket tesz lehetővé. Ha ez lezuhan, akkor cafatokra szakad, mintha papírból lenne. Ahogy egy hat-hétszáz kilométer/órás sebességgel becsapódó hajtómű is szétesik erősen. Már maga a zuhanás és becsapódás így szétszaggatja a gépet, a majd full üzemanyagkészlet csak ráadás ezen (azért égett minden kis darab a videón).
 
  • Tetszik
Reactions: Lord Gazember

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 080
11 761
113
Akkor jobb lenne, ha az eredeti angolt linkelné be, aztán mindenki lefordítja ahogy tudja.
Pl.nem keverné a lábat a méterrel.

amúgy teljesen jogos de én flightradar24 -t ritkán használom és nem néztem meg rendesen ez van ha 2-3 dolgot csinálunk egyszerre
Különben szerintem elkerülte a figyelmedet hogy mindig mutatom a forrást is, vagy forrásokat. csak a szerintem fontos részeket vagy oldal fordítását másolom be.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 425
44 139
113
Igen, ez szerintem eléggé nyilvánvaló volt...:cool:
Ettől még én pl. néhány random amerikai tábornok halálát kívánnám angolul angol származásúként egy ami katonai portálon/fórumon, mondjuk nem lennék meglepve ha kibasznának, miután elmondanának a tagok mindenféle hazaárulónak.

Just sayin'...
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 080
11 761
113
Just sayin'...

momentán a 4* tábornok a Moonofalabama angol oldalról volt bemásolva amit Paul Robert Craig, is emleget, és Sakerr is hivatkozik rá, alternativ média lehet de vagy az előre gyártott maszlagot eszed/hiszed vagy te nézel a nyúl üregének a mélyére abban pedig bármi lehet.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 616
113
Hála a papnak nem lesz semmi, Irán előre szólt, hogy mennek a rakketták, amcsik így idejében elcuccoltak, eszközöket meg majd pótolják, ha akarják.
Viszont ez most baj is egyben, mert amerika így jogosan azt érzi, hogy ő bármit megtehet büntetlenül és van 1 olyan érzésem, hogy ezután még jobban élni fog ezen lehetőségével.
 

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Ettől még én pl. néhány random amerikai tábornok halálát kívánnám angolul angol származásúként egy ami katonai portálon/fórumon, mondjuk nem lennék meglepve ha kibasznának, miután elmondanának a tagok mindenféle hazaárulónak.

Just sayin'...
Az amerikaiaknak ennel sokkalde sokkal jobb a humorerzekuk! Raadasul nem kivantam a magyar tabornokok halalat. Csak humor volt. IRONIA. Raadasul arra epitve amit itt egy olvtars irt egy ket nappal ezelott. Egy hatalmas blodseget hogy Trump konyorogmar az iraniaknak hogy ne legyen haboru es mar egy tabornoka eletet is felajanlotta.

De ahogy mondtam az amerikaiaknak ugy nez ki jobb a humorerzekuk.
 
  • Tetszik
Reactions: pöcshuszár