[BIZTPOL] Irán

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 029
113
.
.
Egyebkent azon a repteren mennyire volt suru a civil legiforgalom? Mennyire lenne elvarhato a raketasoktol, hogy megszokjak, hogy ott utasszallito gepek repkednek?
.
Ez azert erdekes kerdes, mert ha ott suru a forgalom, akkor a raketasok is latjak a kepernyön, hogy ott sorban jönnek mennek az utasszallitok, ha viszont mas senki nem mert onnan repulni akkorra, es ezert neztek katonai gepnek az ukranokat, akkor viszont az is kerdes, hogy ök egyedul miert rizikoztak.

Illetve szamomra az is furcsa, persze lehet, hogy ez csak veletlen, de egy ukran menetrendszeru jaraton Iranbol miert mindenki kanadai vagy pont Kanadaba igyekvö?
 

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 614
5 354
113
Nohát... Nem gondoltam hogy szájba kell rágni!
Szóval a hozzászólásom egy reakció volt arra hogy bombázzák az irániakat merthogy ok csak az erőszakból értenek! Erre írtam hogy jaja (de közben az usára utaltam (lásd:több ezer km) ...mintha nem tudnám hogy ő kire gondolt...), amivel a tudomására szerettem volna hozni hogy az usa tör-zuz és csak az erőszakból ért.

Bocs a zavaros mondatokért de bosszantó ez az ostobaság. Kéretik nem egy szinten kezelni a "mindenkit bombáztunk szét" egyedekkel!
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti
T

Törölt tag 008

Guest
...hogy az Annunaki és különféle frakciói ...
vPsYKAfLMR.gif


...Gábriel arkangyal ládáját ....
BkbwoXKPc7.gif


...sumér csillagkapukat is találtak Irakban,...
t4d2LIHh-B.gif
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 435
46 328
113
Minden lehetséges irányból egyszerre, tengerről, afganisztánból, szaudi és izraeli, iraki és talán még török területről is. Csak hát ehhez azt a mennyiséget odavinni ami kell, az nem tréfa dolog. Társadalmi támogatottság meg hamar olvadna ahogy elkezdik hozni a fekete zsákokat. Mert lenne nekik is bőven.
Nem! Az első csapások direct bevetések lesznek (ha sor kerül rájuk o_O) B2 esekkel Amerikából. Illetve CM-lel az Indiai óceán felöl.
Addig a közeli bázisokról levegőbe sem emelkedik semmi a rutinon kívül...:rolleyes:i
 
  • Tetszik
Reactions: gacsat

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
.
Ez azert erdekes kerdes, mert ha ott suru a forgalom, akkor a raketasok is latjak a kepernyön, hogy ott sorban jönnek mennek az utasszallitok, ha viszont mas senki nem mert onnan repulni akkorra, es ezert neztek katonai gepnek az ukranokat, akkor viszont az is kerdes, hogy ök egyedul miert rizikoztak.

Illetve szamomra az is furcsa, persze lehet, hogy ez csak veletlen, de egy ukran menetrendszeru jaraton Iranbol miert mindenki kanadai vagy pont Kanadaba igyekvö?
Ne felejsd el hogy csapatlegvedelemrol beszelunk. Ezek altalaban a csapatokat azok bazisait vedik.Valszeg a nagy raketazas miatt telepitettekoda. Frissen erkezhetett es meg nulla helyszini tapasztalata volt. Ehez jott a haborus stresz.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Bocs, hogy beleszólok, de
szerintem kaptak egy kamu jelet a számítógépre Iránban, erre ezek az agyhalottak, le allahuakbarozák a repülőt.
Aki nem 10 évesen netezik, az látja a roncsokból is, hogy ez a gép cafatokban érkezett le.
USA-nak win-win a szitu, a légtérzár miatt szankciók nélkül milliárdokat vesznek ki az Irániak zsebéből, amit a kormánynak kell majd betolnia, ha akarnak légközlekedést, lefejezték az iráni katonai stratégiát, ráadásul még Irán magyarázkodhat. Irakban az Irán felé nyitó szárnyat vissza tudják fogni és a saját bábjaikat megerősíthetik.
Előbb lesz MC' Donald's Teheránban, mint, hogy az USA katonák kivonulnak Irakból.

USA nagyon jól csinálta a saját érdekei szerint, csak az ebben ami felháborít engem, hogy bizonyos emberek, legyenek azok oroszok, jenkik, zsidók, arabok, pirézek, egy tollvonással, lelkifurdalás nélkül küldenek ártatlanokat a halálba. Igaz a családtagjaim nem utaznak mostanság Perzsia felé, de ez bárhol előfordulhat, ahol érdek van.
De a világ sajnos így működik mióta a követ az ember progresszíven meginnoválta és fejbequrta vele a legjobb csaj pasiját....

(Nem lennék meglepődve, ha 2 hónap múlva kiderülne, hogy azon a repülőn ült valami olyan személy is, aki miatt, majd valaki-valakin bosszút akarna állni.)
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 533
44 987
113
Nem! Az első csapások direct bevetések lesznek (ha sor kerül rájuk o_O) B2 esekkel Amerikából. Illetve CM-lel az Indiai óceán felöl.
Addig a közeli bázisokról levegőbe sem emelkedik semmi a rutinon kívül...:rolleyes:i
Az azért önmagában elég kevés lenne ahhoz, hogy olyan szintű "gőzhenger" legyen a hatása mint Irak ellen csinálták. Egy olyanhoz fel kell vonulni, komolyan.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 952
19 242
113
Meglepett, hogy a legnyugodtabb fél az egész történetben pont Ukrajna.Hisztizik az USA, amelyiket szinte semennyire nem érinti(oké, ők a gyártók), ugrik utánuk Kanada, meg az angolok, eközben az az Ukrajna, akit a legjobban érint a baleset szépen nyugodtan odament és részt vesz a vizsgálatokban, nem készítik el előre az ítéletet.Pedig nekik is egyszerűbb lenne bevágni a durcit és segget a földhöz verve az irániakra kenni.
Azért az ukránok egyből oroszokat láttak a dolog mögött...
 
  • Tetszik
Reactions: szuvorov
T

Törölt tag 2361

Guest
elfelejtitek a legfontosabbat..

A gepel mar felszalas elott is volt gubanc es tobb mint egy orat keset..

ha az irani pvo-snak nem szoltak hogy a repulo kesesben van... szerinte mar egy oraja elment...latot valamit ami kozeledik a repter fele..megnezte a papirt..akor nincs jarat...kozzben epp azelott kurtak szet az amcsi bazist irakban, vartak az ellencsapast..mindenki full ideges...egyaltalan nem volt volna furcsa hogy az gondoltak itt a rohadt amcsi, mingya lepuffantom...

de itt nem az irani raketas a bunos, sem a ukri pilota...

a irani allam a bunos, be kellet volna tiltani minden felszalast es leszalast meg nem nyugszik le a helyzet..

ej megraketazod amerikat aztan meg engeded a civil repuloknek hogy repuljonek mikozbe varod a ellencsapast?

komolytalan, nagyon komolytalan...tiszta jatek az emberek eletivel.
 
  • Tetszik
Reactions: gacsat

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Ha előre be volt jelentve az iráni látványrakétázás és tudhatták, hogy nem lesz ellencsapás, akkor ez nem illeszkedik...
(esetleg emiatt sem függesztették fel a polgári járatokat, mert ebben biztosak voltak)
Amerikai légvédelem semmit nem reagált, még a második hullámban érkező rakétákra sem! Ez fontos! Ez megerősíthette őket, hogy "terv szerint haladunk nem lesz visszacsapás"!
..
Ettől függetlenül irtó idegállapotba lehettek sokan, légiirányítók, pilóták, kiskatonák meg úgy majdnem mindenki, aki nem volt "beavatva"!
Amit most látunk az az, hogy pszichológiailag minden fél igyekszik a maga hasznára fordítani a tragédiát!
Ukránok oroszokat látnak, amerikaiak irániakat, a perzsák jenkiket, a kanadaiak meg valószínűleg mindkettőt...
Ugyanúgy nem fogunk megtudni semmit teljes bizonyossággal mint az MH17-es járat esetében.
 

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Ha előre be volt jelentve az iráni látványrakétázás és tudhatták, hogy nem lesz ellencsapás, akkor ez nem illeszkedik...
(esetleg emiatt sem függesztették fel a polgári járatokat, mert ebben biztosak voltak)
Amerikai légvédelem semmit nem reagált, még a második hullámban érkező rakétákra sem! Ez fontos! Ez megerősíthette őket, hogy "terv szerint haladunk nem lesz visszacsapás"!
..
Ettől függetlenül irtó idegállapotba lehettek sokan, légiirányítók, pilóták, kiskatonák meg úgy majdnem mindenki, aki nem volt "beavatva"!
Amit most látunk az az, hogy pszichológiailag minden fél igyekszik a maga hasznára fordítani a tragédiát!
Ukránok oroszokat látnak, amerikaiak irániakat, a perzsák jenkiket, a kanadaiak meg valószínűleg mindkettőt...
Ugyanúgy nem fogunk megtudni semmit teljes bizonyossággal mint az MH17-es járat esetében.
Azt nem tudtak csak REMELTEK hogy nem lesz valaszcsapas.

Amugy az is lehet hogy a Tor automata uzemmodban volt. Vagy szandekosan mert eppen civil reulesi szunet volt elmeletileg vagy eppen emberi hanyagsagbol.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
W

Wilson

Guest
Előre bocsájtom,hogy abszolút nem értek a témához,de előfordulhat-e az a verzió,hogy az ukrán utasszállítót eltalálta az iráni rakéta,de valamilyen okból nem robbant fel a rakéta harci része,tehát csak a légvédelmi rakéta ütközése, okozott sérülést az ukrán utasszállítón és ezért tudott a gép még visszafordulni és repülni még egy ideig?
 

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Lehet olvasni a sorok kozott :
"Igaz, ezt Teherán máris árnyalta, közölve, hogy a vizsgálat egy-két évig is eltarthat, a feketedobozok vizsgálata önmagában egy-két hónapot vehet igénybe, és ezt Irán önállóan kívánja elvégezni. A feketedobozokból az adatok kinyerésére csak szükség esetén vonna be másokat."

Ugy szeretnek megnezni mi van a felveteleken hogy azt mas ne lassa. Ennyit az atlathatosagrol.