• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 354
46 160
113
Az idz is kb annyi idős, amúgy.
Érdekes, hogy az amerikaiaknál is azt írják - amit mellesleg én is inkább a helyes iránynak tartanék- , hogy ez egy kollektiv felszerelés (értem ezalatt, hogy csak raj pk., szakasz pk. kapna csak ilyet.), mintsem egyéni, mint ahogy a BW tervezi használni.
Mindenesetre ez biztosan sokkal jobban működő rendszernek tűnik nekem, hogy 2 szemes, és az NVG is bele van integrálva.
 
R

rejsz felügyelő

Guest
Biztos volt már mert régebbi fejlesztés: 40m-es gránát kamerával, amolyan olcsó minidrón-alternatívának szánt eszköz.

https://newatlas.com/sparcs-camera-grenades-drone-replacement/30908

https://www.tactical-life.com/gear/sparcs-camera-grenade

sparcs-camera-grenade-swmp-oct-round.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: silurusglanis
W

Wilson

Guest
Érdekességként berakom ide.

ATEŞKES | Orvlövész-érzékelő rendszer
Író Rasim Anil Knut
Feladva 2017. június 3-án





A mesterlövész-érzékelő rendszert a lőfegyverek nagy számú akusztikus érzékelővel történő lokalizálására tervezték. A lőfegyverrendszerekből, például puskákból kilőtt golyók hangot adnak, amikor elhagyják a fegyvercsövét. A hangsebességnél gyorsabb golyók sokkhullámokat bocsátanak ki a levegőben. Akusztikus érzékelők a lőfegyver helyét a fegyvercső hangjának és a sokkhullámoknak köszönhetően érzékelik majd érzékelő algoritmusok segítségével meghatározzák.

Az akusztikus érzékelők önállóan is használhatók, de több akusztikus érzékelőből felállított rendszer a pontosabb észlelést tesz lehetővé. Ebben az esetben az egyes akusztikus érzékelők adatait egyesítik. A hullám irányának meghatározása után a központi egység az érzékelő(k) adatait speciálisan kifejlesztett algoritmusokkal feldolgozzák és orvlövész helyét meghatározza. A GPS-helyzetet, a gyorsulásmérő és a magnetométer adatait szintén felhasználja a helymeghatározáshoz.

MŰSZAKI ELŐÍRÁSOK

  • Telepíthető rögzített állomásokon
  • A személyzethez és a járművekhez is adaptálható
  • Autonóm működés, gyors beállítás (önmagában meghatározza a pozíciót,és az irányt)
  • Vezeték nélküli érzékelőhálózat és érzékelő-fúzió
  • A baráti tűz területeinek meghatározása
  • Parancsvezérlő felület
  • Súly <10 kg
  • Energiafogyasztás <20 W
  • Ethernet és vezeték nélküli RF kapcsolat
  • Kivitel kompatibilis a MIL-STD 810F és az MlL-STD 461E készülékkel
Fejlesztő: HAVELSAN

IMG_20170603_174950.jpg
 
W

Wilson

Guest
Ez a kép a kabuli repülőtéren készült az evakuáció idején, nekem nagyon úgy tűnik, hogy a 82. légi szállítású hadosztály amerikai katonája a Land Warrior rendszerrel van felszerelve..

E-Zphv-WUAAg7-Ea.jpg
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 149
119 593
113
Ez a kép a kabuli repülőtéren készült az evakuáció idején, nekem nagyon úgy tűnik, hogy a 82. légi szállítású hadosztály amerikai katonája a Land Warrior rendszerrel van felszerelve..

E-Zphv-WUAAg7-Ea.jpg
Ezt miből látod rajta?
Mellkason egy mobiltok van.
A sisakon lévő cucc az kamerának tűnik. De nem látom sem a HUD-ot sem a központi egységet.
 
W

Wilson

Guest
Ezt miből látod rajta?
Mellkason egy mobiltok van.
A sisakon lévő cucc az kamerának tűnik. De nem látom sem a HUD-ot sem a központi egységet.
Abból gondolom, hogy szerintem ott van rajta a NETT Warrior..

Nett Warrior (NW)

Nett Warrior


Mission:
Provide situational awareness to the dismounted leader (Team Leader & above)
Description:
Nett Warrior (NW) provides situational awareness to the dismounted leader (Team Leader & above). It allows for faster, more accurate decisions in the tactical fight, connecting the dismounted leader to the network in Brigade Combat Teams. NW uses commercial smart devices with tactical applications networked through the Integrated Tactical Network (ITN) for multiple transmitting options.
Nett Warrior employs the Tactical Assault Kit (TAK) software suite along with custom NW applications. The software is a Map-Based, Situational Awareness application. NW leverages a cross platform approach which includes Android, Windows, Linux, and HTML. NW provides Tactical interoperability for Military, Federal Government, and host nation partner operations. Its’ extensible plugin architecture allows enhanced capabilities for specific mission sets and the Software Development Kit (SDK) allows external program offices the opportunity for integration.




Army’s Nett Warrior Adopts ATAK, TAKServer​

March 21, 2018 - Leave a Comment

Amy edit of Sydney J. Freedberg Jr. photo


 
  • Tetszik
Reactions: krisss