• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 2361

Guest
Afrika, Elefántcsontpart, már itt is vizsgálnak gyanús esetet!
https://www.scmp.com/print/news/chi...810/africa-alert-first-case-wuhan-coronavirus
..
Na az lesz a kemény, amikor megtörténnek majd az első etnikai villongások a feketék, fehérek és az ázsiai kinézetűek közt az EU multikulti & nagyonhappy metropoliszaiban!
Már most megy a másik méregetése pl. Párizsban!
..
Remélem az elhárításunk és összes hárombetűs egységünk 0-24-ben ülésezik és készül!


szerintem az lesz a kemeny amikor ez a betegseg betor indiaba,bangladesba, afrikai nyomororszagokba stb..

ott sem penz,sem iq, sem higienia, az orvosi elattas is sz@r..emberek meg vannak dogivel..


majd lesz vonekolas a nyugatnak hogy segitsetek meg adjatok penzt amit majd az ottani nagyvezerek elopnak...
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

Lord Gazember

Well-Known Member
2015. március 18.
1 345
2 349
113
Na ezt csak tényleg az erős idegzetűek nézzék meg:
https://www.vidmax.com/video/193401...-Show-The-Apocalyptic-Nightmare-It-Has-Become
..
https://www.vidmax.com/video/193397...s-Lying-About-The-Coronavirus-And-Not-Helping
..
Jó hallású, jó fülű htka-soktól kérdezem, hogy az első videóban a Holdújév miatti petárdázás hallható vajon (bár ki petárdázna egy ilyen helyzetben), vagy (figyelmeztető)lövések azok!??
Nem szarkazmusból kérdezem! Komolyan!
/vagy hekkelt/vágott fake videó, akkor meg nagyon morbid "vicc"/
A második kicsit kamunak tűnik. Ha zaklatott lenne és kimerült, akkor nem ilyen lenne a beszéde. Hallatszik, hogy csak a mondatok végén szipog és vesz levegőt. Valamint amikor a halottakról beszél, akkor semmilyen hangtónus változást nem lehet észlelni. Én így látom. Az első szerintem petárda. Mindenhol vannak olyanok akiket nem érdekel a veszély vagy nagyon kötődnek a hagyományokhoz.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 515
113
Most olvasom, hogy az egyik hely ahonnan vásárolni szoktam, nem tud péntektől szállítani. Akkor ment ki az utolsó szállítmány ami addig nincs posted státusban az nem tudják mikor fog megjönni.
Nincs kimenő forgalom péntektől.

Mondjuk a dolog másik része, hogy péntekig volt...
 
  • Tetszik
Reactions: borisz

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 435
10 189
113
Na ezt csak tényleg az erős idegzetűek nézzék meg:
https://www.vidmax.com/video/193401...-Show-The-Apocalyptic-Nightmare-It-Has-Become
..
https://www.vidmax.com/video/193397...s-Lying-About-The-Coronavirus-And-Not-Helping
..
Jó hallású, jó fülű htka-soktól kérdezem, hogy az első videóban a Holdújév miatti petárdázás hallható vajon (bár ki petárdázna egy ilyen helyzetben), vagy (figyelmeztető)lövések azok!??
Nem szarkazmusból kérdezem! Komolyan!
/vagy hekkelt/vágott fake videó, akkor meg nagyon morbid "vicc"/

Az elején petárda és tűzijáték, a végén tűzijáték. Amúgy azért óvatosan, ezek valószínűleg eredeti felvétlek most készültek, de rengeteg politikai céllal készült videó van twitteren amit hong kong meg Taiwanból nyomatnak, van néhány ami egyértelmű (évszakok váltakoznak a videón belül)
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Az elején petárda és tűzijáték, a végén tűzijáték. Amúgy azért óvatosan, ezek valószínűleg eredeti felvétlek most készültek, de rengeteg politikai céllal készült videó van twitteren amit hong kong meg Taiwanból nyomatnak, van néhány ami egyértelmű (évszakok váltakoznak a videón belül)

Kössz, nekem is gyanús volt, mert közben a népek tettek vettek tovább, semmi szokatlan a mozgásukon.
Na meg igen, jha, rengeteg ide-oda dezinfó megy!
..
Itt egy hivatalos állami, ez a küzdelem hősiességét és precízségét domborítja:
http://www.xinhuanet.com/english/2020-01/27/c_138737680.htm
 
  • Tetszik
Reactions: Morishima

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
Persze, vegyük komolyan a dolgokat, de kerüljük a hisztériát!

Mondtam én ennek az ellenkezőjét?

Nem is rád gondoltam. Sokkal inkább a neten terjedő hírekre, amelyek sokszor nem feltétlenül megbízhatóak , viszont eléggé nyugtalanítók .

A halálozások számának a megítélésekor vegyük figyelembe, hogy azért ott egy zsúfolt városban él kb magyarországnyi lakosság.

A halálozások száma a vírus mortalitásától függ, nem attól, hogy mekkora a város lakossága. A zsúfoltságtól a vírus terjedési sebessége függ, nem a halálozások száma, és ehhez kb. a világ összes nagyvárosa kellően zsúfoltnak mondható.

Tévedsz. Ezt gondold át mégegyszer!
A mortalitás azt mutatja meg, hogy egy adott mortalitasú betegségben megbetegedett személy közül hányan halnak meg.
Adott mortalitás mellett egy tíz milliós városban ötször annyi halott lesz mint egy két milliós városban. (Ha feltesszük, hogy hasonló arányban betegszenek meg.)


Ugye amikor Moszkvában volt egy több tízezres tüntetés valami ellenzéki pasi miatt, akkor írta itt valaki, hogy nekünk az lehet, hogy nagy tüntetésnek látszik, de azért az egy tizenmilliós város!

Ez irreleváns itt most. Ráadásul érvelésileg is hibás, hiszen ezzel épp azt indokoltad meg, hogy Kínát miért nem fogja hazavágni ez a "tüntetés" (a járvány), viszont ez irreleváns abból a szempontból, hogy máshol mi lesz.

Úgy tűnik, félreértettél !
Mi egy hetvenezres tüntetést nagynak gondolunk, mert nálunk nagynak számít.
De a tízmilliós Moszkvában nem az, mert ott az a lakosság nagyon kis százaléka.
Ehhez hasonlóan 70 halott egy városban soknak tűnhet az általunk megszokott nagyságrendben. Pedig az ott nem sok.
Tehát azt mondom, hogy amit, eddig hallottunk, nem olyan súlyos.
Aztán, hogy mi a valóság?

Azért idéztem ezt a pasit, mert úgy tűnik, Magyarországon nem sokan lehetnek, akik nála jobban ismerik ezt a betegséget.
Nem tudhatjuk, hogy a nyugalma mennyire őszinte, és mennyi belőle az indulatok szándékos csillapítása.

A kínaiak ez a járvány most komoly károkat okoz.
Most voltam a kedvenc kínai kajáldámban. Tök üres. Alig volt ma vendég. Mivel ők egyfolytában kommunikálnak egymással, tudják, hogy a többi kínai kajáldában is hasonló a helyzet.
A fiukat már kérdezték az osztálytársai, hogy ő vagy a családtagjai betegek-e?
A kinai ismeretségi körükben sincs olyan ember, aki beteg lenne.
Mondjuk a legtöbb Magyarországon élő büfés jellemzően Csöcsien és Fucsien tartományból jött. Nem Vuhan környékéről.
 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 209
3 550
113
Azért jó lenne tudni az elismert fertőzöttek és halottak életkor szerinti megoszlását... Melyik korosztály leginkább érintett. Egy-két kommentben láttam 80 év körüli életkort. Ez számomra nem hírértékű. Hazánkban a szokásos éves influenza járvány idején is megugrik a mortalitás az idősek körében.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A Vuhan-koronavírus keményebb, mint a 2003-as SARS-világjárvány volt. Nehéz megjósolni, mire számíthatunk Magyarországon: nagy valószínűséggel eljut hozzánk is, de a közös európai intézkedéseknek köszönhetően a terjedési láncot minden bizonnyal sikerül hamar megállítani. A legnagyobb baj most az lenne, ha eljutna Afrikába, ott ugyanis nagyon veszélyes új gócpont alakulhat ki.
https://24.hu/kozelet/2020/01/27/koronavirus-virus-jarvany-kina-magyarorszag-veszely-terjedes/
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 732
64 922
113
Miközben óráról órára súlyosbodik az új koronavírus okozta járvány, felmerül a kínai hatóságok felelősségének kérdése a fertőzések terjedésében. Kezdetben ugyanis inkább a megbetegedések eltussolásán ügyködtek a helyi hatóságok, semmint a megoldáson. Éppúgy nem merték bevallani a krízishelyzetet, mint az atípusos tüdőgyulladás (SARS, amelynek okozója szintén koronavírus) idején.
Titkolózás és elhallgatás Kínában: a koronavírus első napjai
Bekaptam ma par konteot.
1. Bill Gates 2019 oszen valahol arrol hadovalt hogy szimulaljanak mar valahol egy koronavirusos szitut.
2.Vuhanban vagy hol van a kinai number one bio labor, amilyen csak 56 van a vilagon. 2017 - ben epult.
3. Par honapja volt valami nemzetkozi elmeleti szimulacio egy ilyen koronavirusos helyzetrol, hogy mi van akkor ha meghal 60 millio ember.
 
  • Tetszik
Reactions: zztop

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 732
64 922
113
Afrika, Elefántcsontpart, már itt is vizsgálnak gyanús esetet!
https://www.scmp.com/print/news/chi...810/africa-alert-first-case-wuhan-coronavirus
..
Na az lesz a kemény, amikor megtörténnek majd az első etnikai villongások a feketék, fehérek és az ázsiai kinézetűek közt az EU multikulti & nagyonhappy metropoliszaiban!
Már most megy a másik méregetése pl. Párizsban!
..
Remélem az elhárításunk és összes hárombetűs egységünk 0-24-ben ülésezik és készül!
Jah, azt en is ovastam hogy Parizsban paraznak az azsiaiaktol.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 732
64 922
113
Azért jó lenne tudni az elismert fertőzöttek és halottak életkor szerinti megoszlását... Melyik korosztály leginkább érintett. Egy-két kommentben láttam 80 év körüli életkort. Ez számomra nem hírértékű. Hazánkban a szokásos éves influenza járvány idején is megugrik a mortalitás az idősek körében.
88 eves halt meg talan HK-ban a napokban.