• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 001
9 976
113
Te ideges vagy...
..
Szerintük a Patkány éve van, azt készültek volna megünnepelni, ha nem jön a járvány.
..
Nem vagyok szerencsétlen.
..
Nem vagyok laposföldhívő.
..
Részemről lezártam.
..
(egyébként igen gyorsan elolvastad, hogy mi az a precessziós mozgás, igazi gyorsolvasó lehetsz)
Asztrológiát értelmes ember maximum a történelmi érdeklődéséből kifolyólag olvas, szórakozni hogy volt ilyen. Pont mint a Gyűrűk urát és a Narnia krónikáit vagy más meséket.
Ezeknek a szaroknak csinálj egy fórumtémát és tedd oda, van már UFO meg halálsugaras WTC hívő téma is, menj oda. fetrengeni a mocsárba,
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Remélhetően a magyar állam és hatóságok felkészültek :D

Remélhetőleg, de ha mégsem akkor majd a lakosok veszik kézbe a dolgokat, mint Kínában.
Íme. Emelik a barikádokat mindenfelé, Businessinsider tudósítása:
https://www.businessinsider.com/wuh...ages-wall-themselves-in-to-stop-spread-2020-1
..
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6
Nem vagyok orvos, de nem az a legaggasztóbb, hogy a halottak száma jobban emelkedik, mint a felgyógyultaké?
 

Ainz

Member
2017. április 18.
58
88
18
Remélhetőleg, de ha mégsem akkor majd a lakosok veszik kézbe a dolgokat, mint Kínában.
Íme. Emelik a barikádokat mindenfelé, Businessinsider tudósítása:
https://www.businessinsider.com/wuh...ages-wall-themselves-in-to-stop-spread-2020-1
..
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6
Nem vagyok orvos, de nem az a legaggasztóbb, hogy a halottak száma jobban emelkedik, mint a felgyógyultaké?

Ebben nincsenek benne azok akik lábon kihordják a betegséget, valószínűleg ők vannak a legtöbben.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Remélhetően a magyar állam és hatóságok felkészültek :D

A hazai járványügyet 2,5 éve kvázi szétcseszték, még mindig nem álltak teljesen talpra. Ha jönne egy olyan igazi nagy járvány, akkor max. a Katasztrófavédelem muzsikálna kb. úgy mint a Mátrai Erőműnél történteknél tették: olyan csernobili módiban; a járványügy az heteken, ha nem egy héten belül összeomlás tüneteit produkálná!
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A 2019-nCoV-nak elnevezett vírus genetikailag a SARS közeli rokona, terjedési képessége is ahhoz hasonló. Kicsi a valószínűsége, hogy Európában elterjed, de csak akkor, ha a hatóságok gyors és hatékony járványügyi intézkedéseket tesznek. A fertőzés kezelésében két gyógyszer is segíthet.
Minden, amit tudnod kell az új kínai koronavírusról
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Németországban is megerősítettek egy megbetegedést, amelyet az úgynevezett koronavírus okozott. Újabb 25 beteg vesztette életét Kínában. További húsz amerikai repülőtérre terjesztették ki a Kínából érkezők vizsgálatát.
A bajor egészségügyi minisztérium hétfő éjjeli közlése szerint a 33 éves, beteg férfi Münchentől 30 kilométerre délnyugatra lakik, írja az MTI. Állapota stabil. A férfi nem járt Vuhanban, viszont a múlt héten, egy céges rendezvényen találkozott egy kínai kolléganőjével, akit a közelmúltban meglátogattak a szülei. A nő azóta visszarepült Kínába, és mivel betegnek érezte magát, orvoshoz ment. Azóta nála is azonosították a vírust, írja a CNN.
Időközben kiderült, hogy Kanadában immár ketten fertőződtek meg bizonyítottan a kórokozótól. Eddig csak egy férfit támadott meg a ragály, aki Vuhanból tért vissza, hétfőn azonban bebizonyosodott, hogy a feleségét is megfertőzte. Közös háztartásukban más nem lakik. Az Egyesült Államok kormányzata ugyancsak hétfőn már egész Kínára szólóan eltanácsolta állampolgárait az utazástól. Addig csak Vuhant és környékét ajánlotta elkerülni. Az USA-ban öt bizonyított koronavírusos megbetegedést jelentettek eddig. Ugyancsak néhány esetről számolt be Dél-Korea, Tajvan, Nepál, Vietnám, Szaúd-Arábia, Szingapúr, Franciaország és Ausztrália.
Nem is járt Kínában a német férfi, mégis megfertőződött


A Kínából kiindulva lassan az egész világot pánikba ejtő koronavírus elsősorban a potenciális emberáldozatok miatt kelt aggodalmat (a hét elejére száz főlé nőtt a halottak száma Kínában), de a járványnak vannak húsba vágó gazdasági vonatkozásai is. Különösen most, hogy a világgazdaság amúgy is törékeny, bizonytalan állapotban van, így az átlagosnál érzékenyebb a sokkhatásokra. Ha a járvány elhúzódik, annak Kínán belül súlyos gazdasági következményei lesznek, de az ország világgazdaságban betöltött kulcsszerepe miatt mindenhol máshol is megakaszthat folyamatokat, még a magyar autógyárak is megérezhetik.
Más se hiányzik a világgazdaságnak, mint egy globális járvány
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Itt az ideje korlátozni a Kínából beutazást. Úgy értem most azonnal megtiltani. Ha megjelenik Magyarországon, akkor az elsősorban azért fog megtörténni, mert a kínaiak szabadon járnak-kelnek az országba ki-be ebben a helyzetben!
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Jelenlegi ismereteink szerint a világ lakosságának ötödét fenyegeti az egyelőre gyógyíthatatlan, azaz csak természetes úton elmúló, rossz esetben halállal fenyegető koronavírus-fertőzés. Az új adatok szerint a helyzet sokkal rosszabb, mint a szakértők korábban gondolták.
A világnak minden oka megvan arra, hogy sokkal jobban aggódjon a Vuhan városából indult újfajta influenzaszerű járvány miatt, mint egy héttel ezelőtt - vezeti fel cikkét Anjana Ahuja, a Financial Times tudományos témákkal foglalkozó szakírója. A legfrissebb tudományos kutatásból kiderült, hogy a SARS-hoz hasonló kórokozó már december 1-jén megjelent Kínában, ám a hatóságok csak egy hónappal később nyomták meg a riadócsengőt. Mostanra több ezer esetet jegyeztek fel és a halálos áldozatok száma átlépte a százat. A drákói karanténszabályok ellenére a vírus terjed. Számos ország elkezdte evakuálni állampolgáraik a "forró zónából", a szakértők úgy vélik: itt az ideje, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) világszintű egészségügyi rendkívüli helyzetet hirdessen (Public Health Emergency Concern, PHEIC). A felülvizsgált időrend a The Lancet orvosi újságban megjelent tanulmányokból derült ki, amelyek további aggasztó részleteket tartalmaztak.
Koronavírus: akár minden ötödik embert megfertőzhet a világon
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113

A feltételezések a cikk alapján:
- a SARS-hoz hasonló kórokozó már december 1-jén megjelent Kínában, ám a hatóságok csak egy hónappal később nyomták meg a riadócsengőt.
- A vírus reprodukciós mutatója ugyanis kettő és négy között van, ami azt jelenti, hogy egy megfertőzött ember átlagosan kettő-négy társának adja át a vírust. Az átlagos szezonális influenza-kórokozók esetén ez a szám mindössze 1,4.
- A lappangási időszak egy hét is lehet, amikor az érintett vagy semmilyen tünetet nem mutat, vagy csak gyenge jeleit érzi a betegségnek.
- február 4-ére 190 ezerre ugorhat a fertőzöttek száma. (a fentebb idézett hongkongi modell szerint 250 ezer körül lenne ekkor)
- A bolygó lakosságának ötöde számíthat arra, hogy a könnyen terjedő légúti kórokozó, amelynek nincs ismert gyógymódja, viszont halálos is lehet, megfertőzi.


Az ismert tények:
- A járványügyi központ az eddig ismert esetek alapján úgy becsli, hogy a kór a betegek 17 százalékánál vezet súlyos tüdőgyulladás kialakulásához, a halálozási arányt pedig kevesebb mint három százalék.
- Azoknál a betegeknél, akiknél a vírus csupán enyhébb tüneteket - hőemelkedést, köhögést - okoz, a felépülési idő egy hét, míg a súlyosabb, légzési nehézségekkel járó esetekben akár két hét is le


A feltételezések és az ismert tények együttes konklúziója: ha így van, akkor teljes határzárrat kell azonnal életbeléptetni és leállítani minden nemzetközi forgalmat Magyarország kapcsán! De valószínűleg már késő, a halálos áldozatok száma 50-100 ezer körül lesz Magyarországon, döntő többségük abba fog belepusztulni, hogy az egészségügyi infrastruktúra képtelen lesz több százezer tüdőgyulladásos fekvőbeteget egy időben ellátni!
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 395
4 392
113
Hazank fo problemaja elsosorban az evrol evre alacsonyabb szinvonalu korhazi ellatas, amit meg tetez hogy a betegseg tovabbi magasfoku felkeszultseget igenyel.
Masodsorban ideologiailag a kormany elkotelezett a Kinai Nepkoztarsasag iranyaban igy ha akarjuk a penzugyi segelyt es a BP Belgrad vasutat akkor ki kell tarnunk a kapukat a kinai kereskedelmi kepviselok es csaladjai elott.
Satuba kerultunk.
 
  • Tetszik
Reactions: Python
T

Törölt tag 2577

Guest
Hazank fo problemaja elsosorban az evrol evre alacsonyabb szinvonalu korhazi ellatas, amit meg tetez hogy a betegseg tovabbi magasfoku felkeszultseget igenyel.
Masodsorban ideologiailag a kormany elkotelezett a Kinai Nepkoztarsasag iranyaban igy ha akarjuk a penzugyi segelyt es a BP Belgrad vasutat akkor ki kell tarnunk a kapukat a kinai kereskedelmi kepviselok es csaladjai elott.
Satuba kerultunk.


Mostanában nincs dolgod Wuhanban? Ulippóval kiugorhatnátok élőzni. Összedobjuk az odaútra. :D
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
A Csengtu és Hszian városába közvetlenül repülő járatok ünnepélyes sajtótájékoztatóját január 16-án tartották a Liszt Ferenc Repülőtér kormányvárójában.

China_3.jpg


Magyar Levente külgazdasági és külügyminiszter-helyettes azt hangsúlyozta, hogy ezek az új járatok a kormány keleti nyitás politikájába illeszkednek. A miniszterhelyettes hangsúlyozta, hogy a Budapest Airport a jövőben is megkapja majd a magyar kormány támogatását az ország gazdaságának és turizmusának is létfontosságú, újabb és újabb légi járatok nyitásához.

Magyar Levente emlékeztetett arra is, hogy mostantól lehet még nagyobb jelentősége annak, hogy Budapestet választotta székhelyéül a Kína -Közép-Kelet-Európa Turisztikai Koordinációs Központ.
forrás