• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 152
113
Ezt ide is beteszem:

A Shanghai Airlines kedden 19:37-kor landóló járatának pilótáját mentő szállította el. A repülőgép Sanghajból érkezett a magyar főváros repülőterére. A szemtanú állítása szerint a pilóta lázas, eszméletlen állapotban volt, hordágyon vitték el. Kedden késő este megkerestük a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. kommunikációs osztályát, amely megerősítette értesülésünket. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy semmi jel nem utal koronavírusra.
https://magyarhang.org/belfold/2020...ferihegyrol-egy-kinabol-erkezo-gep-pilotajat/


Ez is kamu, vagy ez valoban megtortent?
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Szíjjártó Petike most avatott fel a hét elején egy új Kínába tartó közvetlen járatot. Szerinted ez most így mekkora pofon...?! Teszt van, vérvétel alapú, szóval azt nem a Liszt Ferenc reptéren csinálják meg ripsz, ropsz. Megy az altatás, nehogy pánik legyen, ha netán 2019-nCoV fertőzött az elsőtiszt. Reméljük csak influenza! De ez is jól mutatja, hogy mennyire is vagyunk felkészültek, és mennyire van egyenlőre politikai akarat a komoly fellépésre!

1. Azt, hogy mennyire vagyunk felkészültek majd az idő eldönti, mint ahogy minden ország esetében is, ha vége lesz a járványnak.
2. Biztos lehetsz benne, hogy az elhárítás és a szolgálatok ezen rajta vannak (mint ahogy mindenütt amúgy), de nyilván nem a sajtóhoz fognak rohangászni egyből.
3. A politikai akaratot a járvány kivédésére megkérdőjelezned az ország vezetőitől minimum pitiáner belpolitikai piszkálódás, de inkább ízléstelen és primitív hozzáállás. Ezzel Tibor'bá blogján, meg egyéb Gyurcsány-szektás helyeken lehet villogni, de itt szerintem inkább elemezni próbáljunk és ne az ország vezetése elleni hangulatkeltésre használjuk fel a járványt. (Próbáljunk majd meg egy irányba húzni, ha majd helyzet lesz!)
4. Szíjjártó Péter a neve egyébként és nem Petike, külügyminiszter, és majd az idő eldönti, na meg az utókor összegezheti a teljesítményét a pályafutása végeztével!
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Ezek a barmok azt hiszeik ez vicces??!! :eek::mad::mad: Mit is kellene jutalmul adni pánikkeltési szándék és rémhírterjesztés esetén?!! :hadonaszos::hadonaszos:

Btk. tényállás, de ez inkább a közveszéllyel fenyegetés esete:

Rémhírterjesztés
337. §
Aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely a közveszély színhelyén alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Közveszéllyel fenyegetés
338. §
(1) Aki a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állít, híresztel, vagy azt a látszatot kelti, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a közveszéllyel fenyegetés a köznyugalmat súlyosan megzavarta.
..
http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=152383.375430
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 691
90 786
113
Semmit.
Le kell leplezni, és rámutatni hogy kik ők, ennyi elég szerintem.
Sztem nem. Mivel folyamatosan dezinformálnak és ezek a montenegróban bejegyzett oldalak csak hazug hangulatkeltéssel foglalkoznak, be kell perelni őket és anyagilag a szerkesztőket felelősségre vonni.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 420
44 082
113
Sztem nem. Mivel folyamatosan dezinformálnak és ezek a montenegróban bejegyzett oldalak csak hazug hangulatkeltéssel foglalkoznak, be kell perelni őket és anyagilag a szerkesztőket felelősségre vonni.
Nagyobb érvágás az nekik, ha kiderül hogy kiknek az érdekében csinálják, mint hogy fizetniük kell valamennyit. Pénzük van, szavazójuk nincs elég, szerencsére.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Semmit.
Le kell leplezni, és rámutatni hogy kik ők, ennyi elég szerintem.
Hát szerintem ez nem nyert, ez szerintem nagyon kevés, mondhatnám semmi!! Visszatartó eredménye meg pláne nem lesz semmi, csak felbátorodnak az elkövetők ...
Ilyen alapon a milliókat "tájékoztató" sajtó tudatos, célzatos hazugságai, bárkinek a rágalmazása után elég lenne a cáfolat?!!
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 420
44 082
113
Hát szerintem ez nem nyert, ez szerintem nagyon kevés, mondhatnám semmi!! Visszatartó eredménye meg pláne nem lesz semmi, csak felbátorodnak az elkövetők ...
Ilyen alapon a milliókat "tájékoztató" sajtó tudatos, célzatos hazugságai, bárkinek a rágalmazása után elég lenne a cáfolat?!!
Szerintem azoknak akik pro-kontra az álhírek mögött állnak és nyilvánvaló politikai haszonlesés a céljuk, az fáj jobban ha rámutat valaki, hogy hazudnak, nem szavahihetőek, s hozzájuk lehet ezt kötni. Bukják a szavazatok egy részét, ez jobban fáj, mint az ha X összeget ki kell fizetni, vagy egy két rabszolgájukat eljárás alá helyezik, mert majd megfizet utána másik újságírót, pénzük meg van.

Azt kell ütni ami fáj a háttérben meglévő gazdának. Ettől persze felőlem még perelhetitek őket, nekem nincs ellenemre :p!
 

vpet

Member
2018. július 24.
23
55
13
A vírus terjedése egyre inkább nem csak Kínáról szól. Nem lenne érdemes az egész vírusos kommentfolyamot áttenni egy csak erről szóló topikba? Mert ez most elnyom minden más valóban Kínáról szóló hírt. Keresni is könnyebb lenne a vírussal kapcsolatos dolgokat, és a végén visszanézni is.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 960
113
Naluk is most landolt a kor E-mail hogy ceges uzleti utak Kinaba letiltva, aki meg magan megy az utana maradjon otthon ket hetig es jeletse az utat a cegnek.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 691
90 786
113
Végre egy jó hir. Az első német beteg családja nem kapta el.

"Az első koronás beteg felesége és gyermeke egészséges
A német koronavírussal kezelt első beteg családtagjai továbbra is egészségesek. "Az anyának és a gyermeknek még mindig nincs tünete" - mondta a Landsberg am Lech sajtószóvivője, Wolfgang Müller, szerdán, utalva a kettő egészségi állapotáról szóló legfrissebb információkra. Ezért a bölcsőde, amelyben a gyermeket általában gondozzák, továbbra is nyitva áll."
(gugli azért fura a szöveg)

Illetve egy kínai doki a csúcsot 7-10 nap múlva jósolja. Oltás 3-4 hónap múlva. Addig marad az izolálás.