[BIZTPOL] NATO - North Atlantic Treaty Organization

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.
T

Törölt tag 008

Guest
Az 1.es scenárió atomháborúval végződne, szóval a 4. VH-ra olyan sokat kell várni, hogy senki sem fog rá emlékezni. Esetleg a nagy könyvben mint a mindent elsöprő katasztrófa és özönvíz lesz megemlítve amit csak néhányan élnek túl egy bárkán.
a 2.es scenárió meg kizárja, hogy Kína megkapja Szibériát.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 112
45 412
113
És a 3ik? Az mi lesz?
:p:D

A III-ik: megpróbálja az USA legyőzni Kínát. Két lehetséges változata van:

1) Az USA Oroszországot is megpróbálja legyőzni Kína mellett. Kína győz, Oroszo. bukik, USA bukik, Kináé lesz Szibéria. Oroszo. európai része (Urálig) beolvad az EU-ba.

2) Az USA nem olyan hülye, hogy Kína mellett Oroszországot is megpróbálja legyőzni, a háttérben titkos paktumot ajánl nekik, amely a SZU és érdekszférájának visszaállításáról szól Kína és az EU rovására. Kína veszít, USA marad, EU szétbomlik. Visszaáll a régi 1989 előtti 2-pólusú világrend, 2 szuperhatalommal: USA és a SZU 2.0.
És milyen időtávra tervezzek? A szemetet még levihetem, vagy addig lejár a lakástakarékom, és még érdemes lakáscélt keresnem? :)
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 845
9 665
113
Elég szelektív a memóriád!
Én magam linkeltem be neked a szovjet utódállamok Biztpol topicba amikor Putyin azt nyilatkozta, hogy a SZU felbomlása volt a legnagyobb hiba, és hogy ez ellen fog dolgozni.
Az a vicces, hogy attól hogy itt páran, akik azon társalogtak azóta abban a topicban, hogy civil szerveződések vannak a tanácsrendszer visszaállítására, meg a SZU felélesztésére, teljességgel hülyének tettetik magukat, amikor erre a témára terelődik a szó.
Hülyének néz másokat - rácsodálkozik, örül neki - megint hülyének néz másokat. :rolleyes::D
Oroszországban ezek az emberek támogatva vannak, nemhogy ezeket a "elvtársi köröket" feloszlatnák, még támogatják is őket.
Csak kérdezem, hogy mi jár az olyannak Németországban, aki neonáci szervezeteket hoz létre, vagy mondjuk Hitler tetteit relativizálja, tagadja, felmagasztalja?
Mi jár ugyanezért Sztalánnal kapcsolatban Oroszországban? Hát mondjuk nehéz is lenne ha Putyin saját magát fenekeltetné el...

Nem lesz új Szu! Kár is erről beszélni.(mondjuk én nem is beszéltem róla soha)
Amiket te belinkeltél, azok is csak kiragadott mondatokról szóltak. Sehol nem mondta Putyin azt, hogy a Szovjeúniót és a KGST-t, valamint a Varsó Szerződést szeretné visszaállítani. Sehol!
Persze te és még páran itt, a látens orosz gyűlöletetektől vezérelve próbáltok mindent úgy látni. Kár, mert egy modern XXI. századi gondolkodással rendelkező ember nem gyűlölhet egy népet zsigerből. Te és még páran ezt előszeretettel teszitek meg itt. Angelsoul barátodat már bannolták is párszor a nyíltan oroszgyűlölő hozzászólásai miatt.
Szerintem próbáld elfogadni, hogy Oo.-ban is emberek élnek, akik rendelkeznek azzal az intelligencia szinttel, hogy eldöntsék, hogyan szeretnének élni a saját országukban. Ahogy mi magyarok is szeretnénk magunk eldönteni, hogy hogyan élünk itt Mo.területén, hogy kitől veszünk gázt, kinek adjuk el az almánkat, kit engedünk be az országba, stb. Ne utáld őket azért, mert nem kell nekik annyi McDonalds vagy iphone.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Amerikai Népszava annak van, aki olvassa. Annyira nem olvasott, hogy egy időben sértődötten meg is szűnt.
Az egy szimbólum volt a máig velünk élő, csak most épp véresszájú nyugatos sajtóra, aminek mindegy ki az ura éppen, de a magar érdekek felé helyezi azt, a kompromisszumokat elutasítja, stb.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 112
45 412
113
Úgy, hogy 2 havonta jon egy lelkes onkéntes, aki újra elmagyarázza, hogy a gaz Oroszok mindjárt megtámadnak minket/európát, és rettegjunk ám!
:D
Én meg erre írtam, hogy nem 2 havonta jön egy lelkes önkéntes, hanem folyamatosan van sok lelkes önkéntes, akik meg elmagyarázzák, hogy mekkora király dolog Oroszország térnyerése, és ezzel együtt a SZU restaurálása.
Értem én, ha nem tetszik ha nem a te kezedben van a lapát a homokozóban...:rolleyes:
Az ovónéni is el szokta ilyenkor magyarázni, hogy nem szemét amcsi/izraeli/háttérhatalmi ügynöközésbe kell fulladni, hanem szépen meghallgatni a másikat.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Én meg erre írtam, hogy nem 2 havonta jön egy lelkes önkéntes, hanem folyamatosan van sok lelkes önkéntes, akik meg elmagyarázzák, hogy mekkora király dolog Oroszország térnyerése, és ezzel együtt a SZU restaurálása.
Értem én, ha nem tetszik ha nem a te kezedben van a lapát a homokozóban...:rolleyes:
Az ovónéni is el szokta ilyenkor magyarázni, hogy nem szemét amcsi/izraeli/háttérhatalmi ügynöközésbe kell fulladni, hanem szépen meghallgatni a másikat.
Milyen térnyerés? Mondjuk láttam egy új Ladát parkolni a ház előtt...
 

ProPatria

Active Member
2019. június 30.
116
68
28
Tehát bárkinek lehet befolyási övezete, de az oroszoknak nem
Attól, hogy mást hazudsz a számba, kikarikaturázod, és eltorzítod, nem lesz igazad. Nem bárkinek, Európában nekünk, az európai országoknak. És még egy nagy különbség: a NATO-hoz önként kértük a tagságunkat.
Azt mondod, hogy az oroszok befolyási övezetének a növekedése a "mi" befolyási övezetünk csökkenését jelenti.
Nem. Ha nem azt mondod vissza tőlem, amit én írtam, akkor persze, hogy nem lesz értelme. Az én írásomban minden szóválasztásnak jelentősége van. Én azt írtam, ami az oroszoknak érdekszerzés, az nekünk érdekvesztés.
Vagy az amcsi német, angol, stb befolyási övezet miatt aggódsz?
Nem arról volt szó, hogy érzelmek(fóbia) nélkül Magyarország érdekei vezérelnek téged?
Amint mondtam: ez önkéntes védelmi közösség. És nem vonulnak be, ha valami nem tetszik nekik, mint az oroszok. (Vagy épp fosztanak meg alapvető létszükségletektől a tárgyalási szerepek bepozicionálására, mint most Minszkkel történt.)
Lehet mondani, hogy így Brüsszel, meg úgy Merkel, de fejcsóváláson kívül soha nem volt érdemi következmény bármilyen belpolitikai döntésünk kapcsán. Az elmarasztaló jelentések annyit érnek, mint a papír, amire nyomtatták. A kötelező kvótát sem érték el akaratunk ellenében.
Úgy látom nem érted, hogy Oroszország Európa része.
Oroszország pont annyira Európa része, mint Törökország.
Ha az angoloknak franciáknak németeknek lehetnek befolyási övezetei, akkor az oroszoknak miért nem?
Nekik ezek szerzése, bővítése a cél. Nekünk pedig a saját érdekérvényesítésünk a szempont, így mi pedig védjük a sajátunkat, ezzel szemben is.
Nem az oroszokat akarom minél több ponton gáncsolni, hanem a magam környezetének és szeretteinek az érdekét védeni mindennel szemben. Ma az oroszokkal szemben szükséges. Elhiheted, hogy Kirgizisztánban vagy Kazahsztánban leszarnám, mit csinálnak. Nem valakik ellen, hanem valakikért vagyok. Te ezt nem fogod fel, az oroszok bántását érzed - amit ráadásul, értelmezhetetlen módon, magad elleni sértésként veszel.
Feltűnt már neked, hogy az amcsik amióta itt vannak Európában az oszd meg és uralkodj elvét alkalmazzák? Megdöbbentő sikerrel!
Mondjuk NATO-tagok között sosem volt háborús konfliktus, így ez éppen fordítva igaz.
Azt mondod 1849-ben az oroszok azért nem végezték ki tömegesen a magyar foglyokat és tiltakoztak többször is az osztrákoknál minden szinten, végül a foglyok átadását megtagadva, mert nem voltunk az érdekszférájukban.
Nem. Harmadszorra hazudsz egy kommenten belül, így nem lehet párbeszédet folytatni. Azt mondtam, az oroszokat nem érintette személyesen a magyaroszági szabadságharc. Nem pedig azt, hogy nem volt az érdekszférájukban.
Azt pedig látjuk, hogy az oroszok addig terjesztik ki utóbbit, amíg lehet - mint minden hatalom, igen, de minket ez érint, ránk ez hat, minket ez érdekel -, ha mód van rá, a tőlünk sokkal nyugatabbra lévő Berlinig is.
1941-ben a ruszkik nem offenzív háborúra készültek, hanem egy megelőző csapásra.
Hány év levéltári munka van mögötted, hogy egzakt kijelentéseket teszel? Vagy elég a személyes emóció, és a 30+ éve nyomtatott könyvek tartalma...?
A VSZ országok szerinted bel és külpolitikájukban szuverén, önálló döntésre képes államok voltak? Mert ha ezt így gondolod, akkor ugorj neki a töri könyveknek újra!
A negyedik hazugságod is megvolt. Nem állítottam, hogy önálló döntéssel rendelkező országok voltak, azt mondtam, hogy nem voltak a Szovjetunió - vagy a te szóhasználatoddal a Szovjet Birodalom - részei.
Az egyéb példáimban azt próbáltam nem sok sikerrel megértetni veled, hogy a szomszédok elleni agresszió nem kizárólag az oroszok történelmi hagyománya.
Csakhogy neked nem jött át eddig sikeresen, hogy én nem történelmi, múltbéli sérelmekről, traumákról beszélek, hanem az élő jelen aktualitásáról, a létező valóságról, amit a bőrünkön átélünk.
Te magad írtad, hogy a NATO bármikor lenyomja a ruszkikat mint a rajzszöget.
Akkor ki jelent fenyegetést kire? A horpadt mellkasú könyvelő az öklét az orra alá dugó nehézsúlyú boxolóra?
Láthatóan nem a NATO az oroszokra, hiszen a boxoló a pozíciója ellenére sem üti meg a könyvelőt, mint tapasztaljuk, míg az a fizikai gyengeségét késsel pótolva fenyegetőzik mások testi épségével szemben, és szóhasználatában is a szocializáció hiányát mutatja - így erősebb helyzetben ésszerű veszélyt jelentene mindannyiunkra.

Te kit tartanál veszélyt jelentő szereplőnek az utcán, ha sétálsz? Egy állig felszerelt, vaskos BV-st, fegyvert célra tartva, de az ujját nem az elsütő billentyűre helyezve, vagy az előtte késsel hadonászó, beszédstílusában is alpáriságot mutató, 50 kilós cigány suhancot, aki fenyegeti a közelében állókat?
Melyiktől éreznéd kockázatnak kitéve a biztonságodat?
 
  • Tetszik
Reactions: alali77

ProPatria

Active Member
2019. június 30.
116
68
28
"amikor Putyin azt nyilatkozta, hogy a SZU felbomlása volt a legnagyobb hiba"

Ezt a mondását Putyinnak teljesen félreértitek. Nem azért volt a SZU felbomlása a legnagyobb hiba, mert Putyin személyes érzelemből vágyik a SZU után, hanem azért mert ennek olyan világpolitikai, erőegyensúlybeli következményei voltak, vannak ill. még lesznek, amelyek katasztrófába sodorják a világot.
Mire gondolt Putyin: a SZU megszűnése miatt az USA túl erőssé vált, Kína nagyhatalommá vált, és a SZU nélkül Oroszo. nem biztos, hogy meg tudja tartani Szibériát (erre szokott utalgatni Nógrádi is). Ha viszont Oo. nem tudja megtartani Szibériát és az Kínáé lesz, akkor az USA akkora ellenféllel találja magát szembe, amelyből óriási háború lesz és amelyet az USA elveszít. Közben a Szibériát elvesztő oroszok beolvadnak az EU-ba (ez az EU ill. a németek célja) az Urálig. Viszont azután az Urálig kibővült EU rájön, hogy mégiscsak hiányzik Szibéria, vissza kellene foglalni azt Kínától. Ez megágyaz a IV. világháborúnak, épp ugyanúgy, ahogy a II. is következett az I.-ből. A IV. világháború pedig arról fog szólni, hogy az Urálig kibővült EU visszafoglalja Szibériát Kínától. Tehát a SZU megszűnése nem 1, hanem 2 világháborút fog okozni. Ezt gondolta végig Putyin, amikor arról beszélt, hogy a SZU felbomlása (felbomlasztása) volt a legnagyobb hiba (amelyet az USA ill. a Nyugat elkövetett). Erre jött most rá az USA is, és kezdett el azon dolgozni, hogy visszaállítsa a SZU-t Kína ellenében.
Netán gondolatolvasó is vagy? Feltűnt, hogy tényekre fektetett gondolatok ütköznek az érzelmi alapú fantáziákkal?

Kína két oldallal arrébb még a közeli jövőben Oroszország szövetségesének szerepében volt említve a NATO ellen.
Egyébként pedig nem lesz ilyen háború, lévén, Oroszországnak és Kínának is jelentős atomkészlete van. Más egy-egy befolyásszerzés, hibrid hadviselés, és konkrét offenzív háború.
 
  • Tetszik
Reactions: pöcshuszár

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 822
31 816
113
Hát igen, Magyarország volt Népköztársaság, aztán már csak Köztársaság, ma meg már csak Magyarország, Köztársaság nélkül. Lehet, hogy már nem is állam, hiszen az államformát jelölő szó kikerült az ország nevéből.

Gondolom akkor Ukrajna és Románia sem államok.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 112
45 412
113
Sehol nem mondta Putyin azt, hogy a Szovjeúniót és a KGST-t, valamint a Varsó Szerződést szeretné visszaállítani. Sehol!
Hát tulajdonképpen...
- Kijelentette nagy nyilvánosság előtt egy orosz műsorban, hogy nagyon sajnálja a SZU megszűnését, és hogy mindent megtesz ellene.
- A KGST reinkarnációját úgy hívják, hogy EAEU
- A Varsói szerződés utódja meg éppen alakul Belorusziával, Szerbiával, Azerbajdzsánnal és az "sztánok" erőteljes presszionálásával, kézivezérlésével. Tegyük hozzá a Krímet, meg Kelet-Ukrajnát, Abháziát, A Dnyeszter-menti Köztársaságot. Csakhát ez a katonai tömb sokkal kevésbé ízlik azoknak, akiknek főzték. Mert eredetileg Ukrajnának, Grúziának, Moldovának főzték.
Csakhogy állítólag nekik a SZU-ban annyira jó volt, és csak az oroszok szívtak. Ígyhát, most megpróbáltak beinteni az Oroszoknak.
Magyarország is megpróbált többször beinteni az oroszoknak. Aztán ez nem annyira jött össze pl. 56-ban. NATO tagként legalább azt el tudjuk kerülni, hogy teljesen alárendelt szerepbe kerüljünk. Így meg már lehet velük üzletelni. De remélem, hogy soha nem jutunk újra abba a helyzetbe, hogy úgy kelljen velük tárgyalni, hogy közben "ideiglenesen hazánkban állomásoznak".
 
  • Tetszik
Reactions: Halfdan

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 112
45 412
113
Milyen térnyerés? Mondjuk láttam egy új Ladát parkolni a ház előtt...
Erről a térnyerésről kérdezd meg a fentebb említett Ukrajnát, Belorussziát, Moldovát, Grúziát, Türkmenisztánt, Üzbegisztánt, Finnországot, meg a Balti államokat! ;)
És nagyon remélem, hogy nem a tied az az új Lada! :p
 

ProPatria

Active Member
2019. június 30.
116
68
28
Hát igen, Magyarország volt Népköztársaság, aztán már csak Köztársaság, ma meg már csak Magyarország, Köztársaság nélkül. Lehet, hogy már nem is állam, hiszen az államformát jelölő szó kikerült az ország nevéből.
Ja, imádtam ezeket a siralmakat akkor is. "Megszűnt a köztársaság".
Merthogy az Alaptrövény úgy írja:
"Hazánk neve Magyarország"

Rögtön utána következik ez:
"(1) Magyarország független, demokratikus jogállam.
(2) Magyarország államformája köztársaság.
"
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 112
45 412
113
Szerintem próbáld elfogadni, hogy Oo.-ban is emberek élnek, akik rendelkeznek azzal az intelligencia szinttel, hogy eldöntsék, hogyan szeretnének élni a saját országukban.
Akkor tegyük meg KÖZÖSEN ezt a gesztust a volt SZU utódállamainak állampolgáraival is.
Gondolom a vegzált orosz ellenzékiek ilyen irányú jogaival nem foglalkozol...
Mert hidd el, hogy nem jó kéthetente 2-3 napot menetrendszerint fogdán ülni, úgy hogy általában azt sem mondják meg nekik, hogy miért vitték be őket. Na ők nem azok, akik úgy élhetik az életüket, ahogy szeretnék.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 030
2 706
113
Nem lesz új Szu! Kár is erről beszélni.(mondjuk én nem is beszéltem róla soha)
Amiket te belinkeltél, azok is csak kiragadott mondatokról szóltak. Sehol nem mondta Putyin azt, hogy a Szovjeúniót és a KGST-t, valamint a Varsó Szerződést szeretné visszaállítani. Sehol!
Persze te és még páran itt, a látens orosz gyűlöletetektől vezérelve próbáltok mindent úgy látni. Kár, mert egy modern XXI. századi gondolkodással rendelkező ember nem gyűlölhet egy népet zsigerből. Te és még páran ezt előszeretettel teszitek meg itt. Angelsoul barátodat már bannolták is párszor a nyíltan oroszgyűlölő hozzászólásai miatt.
Szerintem próbáld elfogadni, hogy Oo.-ban is emberek élnek, akik rendelkeznek azzal az intelligencia szinttel, hogy eldöntsék, hogyan szeretnének élni a saját országukban. Ahogy mi magyarok is szeretnénk magunk eldönteni, hogy hogyan élünk itt Mo.területén, hogy kitől veszünk gázt, kinek adjuk el az almánkat, kit engedünk be az országba, stb. Ne utáld őket azért, mert nem kell nekik annyi McDonalds vagy iphone.

Alapvetően neked kellene elfogadnod, hogy a fenti kérdéseket a '90-es évek elején, a rendszervàltáskor, eldöntöttük. A közép európai államok többsége -vitákkal terhelten, de alapvetően normális, kulturált módon- elbúcsúzott kelettől és átcuccolt nyugatra (ami nem "rettegés" meg "oroszgyűlölet") hanem értékválasztás kérdése!
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Igen tudjuk! Az oroszoknak a Szovjetúnióhoz az égvilágon semmi köze nem volt. Az orosz emberek a 20. század nagy részében otthon itta vodkát, és minden népirtást, háborús bűnt kizárólag tatárok, kaukázusiak, lappok, kazahok, kirgizek, grúzok, - és sorolhatnám az összes nemzetiséget -, stb. követett el.
:confused:

A semminél azért kicsit több, de a kommunizmust és a Szovjetuniót, mint eszmét New Yorkban alapították alapvetően...
Na, meg a kezdeti időkben onnan is finanszírozták. Uljanov elvtárs és társai, ugye...
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 845
9 665
113
Hát tulajdonképpen...
- Kijelentette nagy nyilvánosság előtt egy orosz műsorban, hogy nagyon sajnálja a SZU megszűnését, és hogy mindent megtesz ellene.
- A KGST reinkarnációját úgy hívják, hogy EAEU
- A Varsói szerződés utódja meg éppen alakul Belorusziával, Szerbiával, Azerbajdzsánnal és az "sztánok" erőteljes presszionálásával, kézivezérlésével. Tegyük hozzá a Krímet, meg Kelet-Ukrajnát, Abháziát, A Dnyeszter-menti Köztársaságot. Csakhát ez a katonai tömb sokkal kevésbé ízlik azoknak, akiknek főzték. Mert eredetileg Ukrajnának, Grúziának, Moldovának főzték.
Csakhogy állítólag nekik a SZU-ban annyira jó volt, és csak az oroszok szívtak. Ígyhát, most megpróbáltak beinteni az Oroszoknak.
Magyarország is megpróbált többször beinteni az oroszoknak. Aztán ez nem annyira jött össze pl. 56-ban. NATO tagként legalább azt el tudjuk kerülni, hogy teljesen alárendelt szerepbe kerüljünk. Így meg már lehet velük üzletelni. De remélem, hogy soha nem jutunk újra abba a helyzetbe, hogy úgy kelljen velük tárgyalni, hogy közben "ideiglenesen hazánkban állomásoznak".

Tők jókat írsz, csak épp semmi közük ahhoz, amit én írtam.:D

Mert ugye Handrás azt az elég butuska állítást tette, hogy Oo. próbálkozik a Kelet európai régi feletti irányítás átvételével.
Ehhez képest te jössz az Eurázsiai Gazdasági Unioval, meg az orosz-belarusz katonai szövetséggel, ami mindig is megvolt, sosem szüntették meg.
Majd ezekkel próbálod párhuzamba állítani az 1956-os eseményeket.

"De remélem, hogy soha nem jutunk újra abba a helyzetbe, hogy úgy kelljen velük tárgyalni, hogy közben "ideiglenesen hazánkban állomásoznak"

Ha nem küldünk Oo.-ba mások parancsára százezerszám katonákat(mint ahogy már tettük egyszer ugye), akkor nem kell attól tartanunk, hogy újra ide jönnek "ideiglenesen állomásozni".
De ha netán Putyin vagy az utódja mégis ok nélkül próbálná meg ide küldeni a hadseregét, én is kifogom venni a részemet az ellenük folyó harcból. Viszont véleményem szerint akad intenzívebb fenyegetés is az országra nézve, sokkal közelebbről.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 030
2 706
113
Teljesen más volt a világ helyzete. Az egy gyenge Szovjetúnió volt, amely éppen fél Európát hagyta el, Berlin alól vonult vissza. Ma egy acsarkodó és bizalmatlan légkör van a nagyok közt, illetve a NATO már Moszkvához van nekik vészesen közel. Sokkal barátságtalanabb helyzetben sokkal inkább be vannak szorítva. Gazdaságilag is faragják őket.

Nem, nem sírom vissza a SZU-t, a VSZ-t, sem a KGST-t.

A nato mennyire van közel moszkvához? Szerintem közös határ is alig van?
 

ProPatria

Active Member
2019. június 30.
116
68
28
A semminél azért kicsit több, de a kommunizmust és a Szovjetuniót, mint eszmét New Yorkban alapították alapvetően...
Na, meg a kezdeti időkben onnan is finanszírozták. Uljanov elvtárs és társai, ugye...
Hogyan lesznek az oroszok a kommunizmus bűnei alól felmentve, és lesz átterhelve az amerikai zsidó árnyékhatalomra a szovjet terror.....
 
  • Tetszik
Reactions: alali77

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Igen.
A békébe belerondítás és a hatalmi kiterjesztés során megvalósuló felforgatás logikusan ezzel ellentétes, és ebből következően az ellenségeim.
És most válaszolsz...?

Mit forgatott fel Oroszország eddig?
Nem vagyok russzofil, és ha majd ilyet tesznek, szóvá is teszem.
De az úgy nem megy, hogy az amerikai felforgatást nem vesszük észre,
ellenben ott is oroszokat látunk, ahol nincsenek!
Nem kellene Európát Oroszországtól félteni és össze-vissza delirálni mindent ezzel kapcsolatban!
Van éppen elég területük keleti irányba, aminek a "belakása" a jelenlegi technikai adottságok mellett
is több évszázados projekt!
Pont.
 
Status
Not open for further replies.