[BIZTPOL] NATO - North Atlantic Treaty Organization

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

ProPatria

Active Member
2019. június 30.
116
68
28
A média félremagyarázásai és clickbait címadásai ma már politikiacsináló hatással vannak a világra.
Valóban így van ez. Így lett a kurucinfó fű alatti irányváltásával, és a migránskrízis során indult rengeteg témával foglalkozó, és abba az oroszokat - pozitívan - észrevétlenül beleszövő sablon álhíroldallal (mézesmadzag címekkel, mint "máriaországa", "nemzetiharc", újmagyartudat", stb) a 2008-ban még egyértelműen orosz-, és Putyin-ellenes szélsőjobbos radikális oldal egyszerre ruszofil, és lett például orosz kapcsolata a szélsőjobbos Nemzeti Arcvonalnak.
Egyszerre méltatni a Waffen SS-t, és Putyin krími annexióját.... Mennyire hat a hibrid hadviselés a társadalomra. És ezellen nem védekezik az ország. Pedig itt van a szemléltetés, hogyan formálódott a tudat tíz év alatt.
Olyanokkal kerülök vitába, akikkel 2008-'09-ben még véleményközösségben voltam. De működik a videojátékokból kivett hamisítás az oroszok szíriai műveletének hatékonyságára, az amerikaiak ISIS-t érintő támogatására, - a videojátékos "bizonyítékokra" valahogy rá vannak állva - vagy a sokéves, máshol készült felvételek alá kevevert hamis hangsáv, de már korlátokat nem ismerően bárhol, a kontár módon photoshoppolt képekkel a maláj gépről, a példák sora nehezen érne a végére.
És még mielőtt valaki papagájként visszamondaná az orosz mellébeszélést a tévedésről: a játékra utaló keret és feliratok tudatos levágása némiképp hitelteleníti ezt a hárítást...
Megsúgom, a fenyegető orosz veszély addig jó csak, amíg újabb megrendeléseket lehet behúzni. A szankciók se másra jók, csak blokkolják az oroszok piaci érdekeit, ahogy az EU-ét is.
Mert az üzlet ott is csak üzlet.
Ez a számotokra olya kedves, ténybeni cáfolattal kiirthatatlan mantra ott bukik meg a valóságban, hogy semmi amerikai eredetű haditechnikát nem vettünk, de milliárdokat költöttünk el.
És nem, nem Orbán megy úgymond szembe a függéssel. A balti államok, mint volt róla szó, szintén Pzh. 2000-eket, Boxereket, CV-90-eket vettek. A lengyelek Leopárdokat, finn Patriákat, és most a dél-koreai K2-ről van híresztelés. A horvátok szintúgy Pzh. 2000-eket, finn Patriákat, a csehek is Gripenek és Patriákat, és a sort lehetne folytatni.
 

ProPatria

Active Member
2019. június 30.
116
68
28
Látom, nem érted!
Nem a döntéssel van a baj. Hanem a kirekesztéssel. Lehetnénk úgy is tagjai egy szövetségnek(mindegy, hogy gazdasági vagy katonai), hogy közben nem égetjük fel a többi kapcsolatunkat, amik ugyanúgy a mi, vagyis Mo hasznát szolgálják. Mert ahogy Allesmor is leírta ezek a kamu hírek az orosz fenyegetésről csak azt szolgálják,hogy elvágjanak minket a saját jól felfogott érdekünktől.
Mint láttad, bizonyítottam, Oroszország jelenti ki, hogy aki csatlakozik a NATO-hoz, az az ellensége. Annyira álságosak ezek s krokodilkönnyek, és a vértől csöpögő késsel ártatlan hüppögés a csúnya viselkedésről....
 
  • Tetszik
Reactions: ladagrant

ProPatria

Active Member
2019. június 30.
116
68
28
Mondom, ez csak azért maradthatott így, mert most nem olyan vezetése van az országnak, akik feltétel nélkül végrehajtanak mindent, amit az épp aktuális "gazda" parancsol. Nem mindig volt ez így. Sőt! Talán most van először így, nagyon hosszú ideje. De nem szeretnék belpol bűnözővé válni, úgyhogy a belpolt be is fejeztem.:)
Hagyjuk már.... Gyurcsány hányszor találkozott Putyinnal? Hányszor? Volt is belőle minden alkalommal tüntetés.
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 845
9 665
113
Mint láttad, bizonyítottam, Oroszország jelenti ki, hogy aki csatlakozik a NATO-hoz, az az ellensége. Annyira álságosak ezek s krokodilkönnyek, és a vértől csöpögő késsel ártatlan hüppögés a csúnya viselkedésről....

Nem bizonyítottál semmit. Csak kb. Kacsa magazin szintű cikkeket linkeltél.
A NATO-t 49-ben dedikáltan a Szovjet blokk ellen hívták életre. Tehát maga a NATO mint olyan a SZU ellenségeként aposztrofálta magát. Mikor a SZU és a keleti blokk megszűnt létezni, a NATO maradt életben. Ezzel sem lett volna baj, mert oké a terrorizmus ellen kell valami, csak aztán egyrészt elkezdtek keleti irányba terjeszkedni, illetve elutasították az oroszok csatlakozási ötletét. Azért ez a két dolog már lehet elég indok arra, hogy kiújuljon az oroszok, általad paranoiának nevezett gyanakvása, miszerint ez a NATO mégsem olyan barátságos szándékú, mint azt gondoltuk. Nos ezek után ők lennének a legnagyobb hülyék, ha nem reagálnának, amikor egy újabb NATO tagállam nő ki a semmiből a határaik mellett, hiszen tudják, hogy ilyenkor azért megjelennek az ezzel együtt járó apróságok is: Támaszpontok, radar állomások, hírszerző tisztek, kémrepülők az új tagállam légterében, stb. Ugye nem várod, hogy egy atomhatalom az ilyen dolgokat figyelmen kívül hagyja?
 

ProPatria

Active Member
2019. június 30.
116
68
28
A horvátok is vettek pár darab Pzh 2000-est és mellé nem vehették meg az izraeli F-16-ost, mert azt vagy Amerikától veszed, vagy sehonnan.
Neked nem tűnik fel, hogy szembe mész a valósággal? A románok talán nem portugál F-16-osokat vettek? Egyszerűen pofoncsap a tény téged, hazudsz abban, amit leírsz!

Számodra többszázmilliárd forintos fegyverüzlet nem tétel? Gépekre szerinted mennyit költöttünk volna?
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Hagyjuk már.... Gyurcsány hányszor találkozott Putyinnal? Hányszor? Volt is belőle minden alkalommal tüntetés.

iu


Te nem Ladagrant vagy másik nick-en?? :)
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 589
8 710
113
Neked nem tűnik fel, hogy szembe mész a valósággal? A románok talán nem portugál F-16-osokat vettek? Egyszerűen pofoncsap a tény téged, hazudsz abban, amit leírsz!

Számodra többszázmilliárd forintos fegyverüzlet nem tétel? Gépekre szerinted mennyit költöttünk volna?

Nyilván portugál gyártmányú hajtóművekkel és portugál gyári kiszolgálószemélyzettel kapják a gépeket. LOL. Te itt kőkeményen hazugozol mindenkit aki neked a te szent véleményednek ellentmond, állítólag katona vagy, közben meg azt sem tudod hol készül az F-16-os.
 

ProPatria

Active Member
2019. június 30.
116
68
28
Nem bizonyítottál semmit. Csak kb. Kacsa magazin szintű cikkeket linkeltél.
Nyiltan hazudsz, és ez már az a szint, ami érdemtelenné tesz téged a vitára.
Putyintól magától idéztem, pár oldallal arrébb:
"Az az ország, amely a NATO-hoz csatlakozik, tisztában kell hogy legyen, milyen kockázatokat vállal lépésével."
lletve elutasították az oroszok csatlakozási ötletét.
Ellentétben velem, te továbbra is úgy jelentesz ki ex cathedra állításokat, hogy a világon semmi alátámasztást még mindig nem szemléltettél.
Feltűnt, hogy én minden kijelentésemet megtámasztom? Nem vagy vitaképes. Nincs meg hozzá a készséged.
 
  • Tetszik
Reactions: ladagrant

ProPatria

Active Member
2019. június 30.
116
68
28
Nyilván portugál gyártmányú hajtóművekkel és portugál gyári kiszolgálószemélyzettel kapják a gépeket. LOL. Te itt kőkeményen hazugozol mindenkit aki neked a te szent véleményednek ellentmond, állítólag katona vagy, közben meg azt sem tudod hol készül az F-16-os.
Ha a horvátok nem vehettek F-16-osokat, mert azok nem amerikaiak voltak, hanem izraeliek, akkor a románok miért is vehettek portugál F-16-osokat.....?o_O
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Nem ő. Új bértrollnok csak a cég max ugyanaz. Látszik abból, hogy a quote-ot nem tudja használni.

Meg a magyar nyelvet sem. Csak azért gondoltam... :D
Szóljon már neki valaki, hogy megtámasztani az "olyan nőket szokták a sikátor falánál az olyan férfiak"...
Az érveket meg alá-támasztjuk!
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Ez a számotokra olya kedves, ténybeni cáfolattal kiirthatatlan mantra ott bukik meg a valóságban, hogy semmi amerikai eredetű haditechnikát nem vettünk, de milliárdokat költöttünk el.
És nem, nem Orbán megy úgymond szembe a függéssel. A balti államok, mint volt róla szó, szintén Pzh. 2000-eket, Boxereket, CV-90-eket vettek. A lengyelek Leopárdokat, finn Patriákat, és most a dél-koreai K2-ről van híresztelés. A horvátok szintúgy Pzh. 2000-eket, finn Patriákat, a csehek is Gripenek és Patriákat, és a sort lehetne folytatni.
Folytatom akkor a sort:
Szlovák F-16 vadászgépek, helikopterek(uh-60m, bell). Cseh helik (bell). Lengyel F-35, asszem patriotok is, magyar amraam üzlet, horvát F-16 még kérdőjeles, a helikopterek viszont már megérkeztek. Román F-16-okat is nyugodtan ide lehet szamolni, stb, stb...

(Szerencsére Trump máshogy áll a térségünkhöz, mint az elődje tette. Az is jól jött, hogy a szaudiakkal kötött gigaüzlet szinte egymaga túlteljesíti a lobbisták álmát.)
Ha a horvátok nem vehettek F-16-osokat, mert azok nem amerikaiak voltak, hanem izraeliek, akkor a románok miért is vehettek portugál F-16-osokat.....?
Ez is ki volt már itt tárgyalva. A horvátok is vehetnek F-16-osokat, csak azt az amiktól kell kérniük(, vagy az izraelieknek előbb vissza kell alakítania a gépeiket).
 

ProPatria

Active Member
2019. június 30.
116
68
28
Nem ő. Új bértrollnok csak a cég max ugyanaz. Látszik abból, hogy a quote-ot nem tudja használni.
Tudnám, ha nem döcögne az oldal betöltése, és a szerkesztése, minthogy eddig is csináltam.
De hogy ennyi maradt, a személyeskedés az érvek cáfolata helyett, az az emberi jellemtelenséget jól szemlélteti.
 

ProPatria

Active Member
2019. június 30.
116
68
28
Ez is ki volt már itt tárgyalva. A horvátok is vehetnek F-16-osokat, csak azt az amiktól kell kérniük(, vagy az izraelieknek előbb vissza kell alakítania a gépeiket).
És a románok miért vehettek portugál F-16-osokat...? Valahogy az összes itteni klisé addig marad meg, amíg a valóság vissza nem köszön.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Nektek két vélemény létezhet a világotokban, a tiétek, és a fizetett.

Számomra meg annyi vélemény játszik egyszerre, hogy még a legvadabb elképzeléseknek is hagyok egy fiókot mindig (ezért meg én kapok)...
Az orosz-veszélyt sem zárom ki, csak látnám akkor...
(De sem tendencia, sem emberanyag, sem racionalitás, sem belső kényszer vagy nyomás erre nem látszik. Ha Oroszország tele lenne már és ők lennének 1.4 milliárdnyian, akik nem férnek el és elfogyóban lenne a nyersanyag, na akkor más lenne a tészta, akkor tartanék én is, de így..., ugyan...)
..

Nyugodj meg hát.
Élvezd az életet, mert szép!
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 030
2 707
113
Nem bizonyítottál semmit. Csak kb. Kacsa magazin szintű cikkeket linkeltél.
A NATO-t 49-ben dedikáltan a Szovjet blokk ellen hívták életre. Tehát maga a NATO mint olyan a SZU ellenségeként aposztrofálta magát. Mikor a SZU és a keleti blokk megszűnt létezni, a NATO maradt életben. Ezzel sem lett volna baj, mert oké a terrorizmus ellen kell valami, csak aztán egyrészt elkezdtek keleti irányba terjeszkedni, illetve elutasították az oroszok csatlakozási ötletét. Azért ez a két dolog már lehet elég indok arra, hogy kiújuljon az oroszok, általad paranoiának nevezett gyanakvása, miszerint ez a NATO mégsem olyan barátságos szándékú, mint azt gondoltuk. Nos ezek után ők lennének a legnagyobb hülyék, ha nem reagálnának, amikor egy újabb NATO tagállam nő ki a semmiből a határaik mellett, hiszen tudják, hogy ilyenkor azért megjelennek az ezzel együtt járó apróságok is: Támaszpontok, radar állomások, hírszerző tisztek, kémrepülők az új tagállam légterében, stb. Ugye nem várod, hogy egy atomhatalom az ilyen dolgokat figyelmen kívül hagyja?

Totál fölösleges ez a nagy nato rettegés, nem nőttek ki a földből nato tagok, nyomulás sincsen, csak néhány korábban megszállt orszàg (baltiak, közép eu) a nato és az eu felé mozdultak, a többiek meg Moszkva a vonzóbb. Szabadon lehet választani az "ajánlatok" közül.
 
  • Tetszik
Reactions: ladagrant
Status
Not open for further replies.