[BIZTPOL] NATO - North Atlantic Treaty Organization

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

ProPatria

Active Member
2019. június 30.
116
68
28
Drága fiam!
Először is én előbb voltam katona, mint te. Már ha ez bármit is számít.
Nem, nem számít.
Ugyanakkor alaposan átolvasva a hozzászólásaidat elnézést kell, hogy kérjek tőled. Te vagy ennek az országnak az egyetlen igazi HŐSE! A nemzet legjobb katonája! Én őszintén csodállak, hogy mennyit tettél már értünk, szaros honpolgárokért, hogy nyugodtan hajthassuk álomra gyarló fejünket.
Na ez az, ami tőlem nem hangzott el. Tudod, mi az az árnyékboksz? Egyszerű emberek retorikai technikája az érvek hiányának kipótlásra, amivel egyszerű embereket fűznek be. Nem megyek feléd ezen az úton.
És igen, a te hozzászóólásaidban minden szóválasztásnak jelentősége van. Nem úgy a mieinknél.
Igen, számít. És minthogy nem levegőben lógó állításokat teszek, így ott is bemutattam konkrét szemléltetéssel, hogy amikké te a szavakat eltorzítva megmásítottad a mondataim értelmét, azok eredeti állapotukban, lám, mégis értelmet nyernek.
Mi csak írogatunk össze-vissza
Valóban, érzelmi alapon felvázolt szubjektív elgondolásokat ecsetelsz, amiben én érveléssel állítok alátámasztott ellenpontot, valós történésekre való rámutatással, konkrét adatokra mutató hivatkozásokkal, és ténybeli cáfolatokkal.
még szerencse, hogy el se olvasod őket.
Ismét hazugság, és meg sem kell erőltetnem magamat, visszakövethető, hogy mint most is, eddig is sorról sorra haladva írtam, és még az önismétlő körökre sem hagytam el a választ.
A szlovákok 15 éve nagyjavíttaták a gépeiket az oroszokkal, tetettek bele egy MFD-t. Az egy másik korszak volt, de sebaj.
Na, akkor kezdjük. Hazugság, hat és fél éve.
A lengyelek semmit se végeztetnek az oroszokkal, erről már írtam eleget.
Hazugság, konkrét példát adtam a katasztrófát szenvedett Kaczyński-kormánygépen keresztül.
Az oroszok csak annyiban modernizálhatták a gépeinket, hogy NVG-képessé tették a gépeket és rakta bele egy GPS-t.
Most akkor már beszélünk modernizációról, csak annak fokozata a kérdés?:)
Szerintem te nem tudod, mi a javítás jelentése. (Dehogy nem, csak tetszelegsz a szerepedben.)
csak az ostoba ember érvel a tekintélyével
Így van, és én éppen ezért nem is hivatkoztam ilyenre, például életkorra. Sőt, a másik fél személyiségét sem romboltam fizetettség emlegetésével, ügynöközéssel, hogy az enyém alá nyomjam, hanem még ezekre is érveléssel reagáltam tovább. Amíg pedig Te nem kezdtél el díszkatonázni, nem is tértem ki ebbe az irányba. Amiben, minthogy visszaolvasható, igazolnom sem kell magamat, azt írtam, olyantól fogadok el kritikát, aki többet, vagy annyit tett, mint én, ami nem sok.
Ezután az első bekezdésed ömlengéseire visszautalva megengedem magamnak, hogy kijelentsem veled szemben: Egy jellemtelen suttyó vagy.;)
Ennyi már kijárt.
minden hozzászólás inkább előtt vegyél egy nagy levegőt és tájékozódj alaposan az adott témában
Összesen nem hoztatok annyi hivatkozást, külső linket, forrást, alátámasztást, tárgybeli érvet, és ezeknek szemléltetését, mint én. És ez nem öndicséret, hanem számszerűsíthető ténybeli valóság.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 922
73 343
113
Hazugság, konkrét példát adtam a katasztrófát szenvedett Kaczyński-kormánygépen keresztül.

Ok, a semminél több a kettő. De tudnál még példákat mondani a két utasszállító Tu-154-esen kívül is?
A lengyel légierőnek kb. 287 db repülőgépe és helikoptere van. És a hadseregnek is vannak még helikopterei.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 922
73 343
113
  • Tetszik
Reactions: fishbed

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 348
46 150
113
Ok, a semminél több a kettő. De tudnál még példákat mondani a két utasszállító Tu-154-esen kívül is?
A lengyel légierőnek kb. 287 db repülőgépe és helikoptere van. És a hadseregnek is vannak még helikopterei.

És a haditengerészetnek.
Összesen 461 db lengyel repülőeszköz.
Hogy ebből jelenleg mennyi repülőképes, azt nem tudjuk.
Ha megnézed a típusokat, akkor láthatod, hogy vagy olyan gépeik vannak, amik már nyugatiak (és leggyakrabban azt is maguk javítják, karbantartják), vagy saját gyártásúak (PZL M-28, M28B, W-3 Sokol, SW-4, Orlik, Iskra), vagy pl. olyan Mi helikopterek amire már korábban megszerezték a jogosítványaikat. Hogy a MIG-29-esekkel mi a helyzet azt nem tudom.
De azt is el tudom képzelni, hogy hasonló a helyzet, mint a mi Mi-24-eseink esetén hogy a gépek jelentős részével már nem érdemes foglalkozni, csak míg nálunk az oroszok (és gondolom a magyar szakemberek egyetértésével) visszadobják az ilyeneket, addig a lengyelek az olyan gépeket is rendzserben tartják, amit különben már nem kellene. Nekik ehhez simán elég, hogy pár rakétával fel tud szállni, hasonlóan a szárazföldi technikákhoz, csak ott a T-72, PT-91 max. kint marad a mezőn, míg a 29-es odacsapja magát.
 

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
Kiüresedett közhely, amikor erre válaszul Tolsztojjal vagy Puskinnal érvelnek. Egy 140 milliós ország karakterét nem a magasművészszet adja meg. Vologya nem festeget Mona Lisát a nappalijában, ahogyan Szergej sem ír Mephistót.
Kultúrák között nem az elitet az elittel hasonlítjuk össze. Főleg nem a 200+ éves csúcspontokat. Hanem a szocializációt, a mentalitást, a társadalmi normákat. Azzal, hogy előveszünk egy arab írót, vagy az algebrát, alkémiát, nem emeljük ki annak kulturális lényegi valóságát a csadorra kényszerített, vezetéstől egészen a közelmúltig eltiltott nők helyzetének, vagy a melegek, keresztények, házasságtörők halálrakövezésének joggyakorlatát adó büntetési módok általános közegéből. Benne van a kiházasítás, a poligámia, és sok egyéb, ami miatt másik világ.
Az amerikaiak ebben a perspektívában közelebb állnak hozzánk, földrajzi elhelyezkedésük mellett is, és ezért beszélünk nyugati kultúrkörről. Én egy finn kisvárosban otthonabb tudom érezni magamat, az utcák jellegében, a környezet karakterében, az élet ritmusában éreztem saját szülővárosom megszokott közegét, jobban, mint amikor a Balkánon mentem keresztül.
Csehszlovákia szétválása megtörtént viszonylag rendben. És az nálunk már feszültségnek számított. Az viszont európai szemmel megdöbbentő és elképzelhetetlen volt, ahogyan Jugoszlávia vérengzésbe fordult. Egy olyan háború volt ott, ami után a kútból kihúzhattak egy bőrét lenyúzott emberi tetemet - beszéltem valakivel, aki erről beszámolt. Ez a vérkultúra, az erőszak szocializációja. Nem az élet elvétele volt a cél, hanem a kín minél nagyobb fokú elérése, az öncélú brutalitás maga. És ez nem a pillanatnak szóló elszabadult érzelem volt. A második világháború után negyvenezer magyart gyilkoltak le a Vajdaságban a szerbek, gyomorforgató módon, sziklán szétcsapott csecsemőkkel, terhes nőkből baltával kivágott magzatokkal, levágott végtagokkal kútba dobott még élő emberekkel, kettéfűrészelt áldozatokkal. A tizedekkora partizánrazzia megtorlásaként.
Szombathelyi vezérezredest karróba húzták a háború után. Igen. Nálunk is volt ilyen. Ötszáz évvel korábban, a középkorban. Ott vannak lemaradva fejben a szerbek. Az 1848-'49-es szabadságharcban, míg mindenhol mentek a háború szokásos mocskos következményei, kifosztott falvakkal, felégetett paraszti házakkal, sehol nem jutott ez odáig, mint ami a Délvidéken lezajlott, a változatos módon kiélt ölési kéj tömeges jelensége. Nem, még Erdélyben sem, ahol etinakai alapú gyilkolások voltak faluszerte.
Amikor Vak Béla magyar király udvarában felkoncolták a magyar nemesi réteg jelentős hányadát, történészek azon az állásponton vannak, hogy ez szerb felesége irányításával történt. Mert a magyar udvartól idegen volt ez a fajta véres esemény (nem véletlenül Vak Béla is csak vak lett, de sok példa van a többszörösen fellázadt, és soha ki nem végzett trónkövetelőtől elkezdve a száműzött utódokig, így tért vissza Géza és László is.)
Ha Európában valakinek a kezébe adsz egy tyúkot és egy kést, nagy eséllyel nem fogja tudni levágni. Ha macskát, vagy kutyát, szinte biztos. Keleten embereket ölnek úgy, ahogy mi állatokat sem tudnánk. Ami Kelet-Ukrajnában történik, az mutatja ezt meg.
És ezt lehet úgy értékelni, hogy Európa "elpuncisodott". Szerintem a társadalmi EQ általánosan magasabb fejlődési fokán van.
De a tény az, hogy Oroszország nem Európa része.
Ezért fogalom a Balkán, balkáni szavak használata a nyelvben. Ahol esküvőkön simán lemészárolják egymást lőfegyverekkel a lerészegedett, összevesző családok. Vagy lövöldöznek a levegőbe ünneplésként. És ezért külön kategória az "orosz videók" a YouTube-on.

Álljunk meg itt egy bekezdésre! Visszaolvasható - előnye ez az internetnek a tisztességes emberek számára! -, hogy én voltam az, aki többször, az értetlenkedéssel szemben is elismételve kihangsúlyoztam, hogy nem gonoszságból teszi Oroszország, amit tesz, hanem mert természetszerűen a mi érdekérvényesítésünk rovására folytatja a sajátját. Ezt a te véleményközösséged egy tagja torzította át sokadik elmagyarázás után is jellemtelenül arra, hogy én genetikailag gonosz oroszokról és jó amerikaiakról beszélek.

A jelen valósága az, hogy most vagyunk a világ legerősebb katonai és gazdasági közösségének tagja (mindkettő közösségé), és Moszkva az, ami ennek bomlasztására minden szereplőt és eszközt felhasznál, mert neki ez visszaszorulás.
Miben lenne jobb, ha egy 180 milliós (többségében legatyásodott) embertömeggel számolunk a 320 millió cseréjére, egy olasz GDP szintjén állóval a világ legnagyobb gazdasági termelésével szemben, a második legnagyobb atomarzenállal az első helyett? Azon kívül, hogy térképre ránézve az egyszerű embernek "nagyobb", mind lakosságszámban, mind katonai erőben, mind pedig GDP-ben, minden téren kevesebb lenne egy Lisszabontól Vlagyivosztokig vett társulás. Minden téren csökkenés.

Putyin az a cukros bácsi, aki el akarja hitetni velünk - és akivel csak lehet -, hogy a NATO gonosz és atomháborúra készül, így ki kell lépni - kieső védelem -, hogy a Krímben felhúzott sarló-kalapács nekünk jó, mert teret ad a revizinoizmusunknak - pedig annak az orosz külpolitikai fasznak mi ugyanúgy kerülhetünk a rossz végére, hiszen Putyint nem érdekli más, csak a dezintegráció, majd a saját hatalmi érdekérvényesítése -, és hogy az EU nekünk rossz, kihasznál, és ki kellene lépnünk belőle - kiütve, vagy legalábbis gyengítve ezzel a hagyományos módon, piaci versenyben beérhetetlen gazdasági ellenpólust a maguk számára.
Ez az a cukros bácsi, amitől félteni kell a jelen életünk körülményeit. Putyin abszolút nem akar semmit Európának. Csak Oroszország szempontjait érvényesíteni rajta.

1) Én megmaradtam a vita keretében, szándékosan nem kezdtem bele az, egyébként bőséges alapanyagból helyesírási hiábák kiemelésébe - én egyébként nem ejtettem meg olyat -, nem kezdtem bele személyeskedésbe, mint velem szemben tettétek, hogy "nem tudom használni az quote-funckiót sem", mikor láthatóan az oldal diszfunkcionált, minden szerkesztésemet egy újabb hozzászólásként duplikálta, szerkesztés nélkül, és nem kezdtem bele személyeskedő dehonesztálásba sem, fizetett, ügynököző, és engem különböző korábbi felhasználók nickjei mögé hazudó jellemtelenségekkel.
2) Ahol én azt mondtam, ott konkrét, explicit, tárgyszerű hazugságok kerültek leírásra, amit szemléltettem is.
Én
vitaképes vagyok más véleménnyel szemben, nekem nem az ügynöközés, cégezés, fizetettség az ellenválaszom, hanem érvelek (még az előbbiek után is, ezzel különböztetve meg magamat), és ami még megkülönböztet, alátámasztom az állításaimat tényszerű igazolásokkal is, nem csupán elméleteket vázolok fel, és érzelmi alapú világképet szövök.
Tehát ha az orosz kultúrát nem Tolsztoj és Puskin határozza meg, akkor nyilván a németet sem Bach és Goethe, hanem a szabadidejében akvarelleket festegető Dirlewanger és a többi einsatzgruppés.
Bár rendszeresen hivatkozol arra, hogy te érzelemmentesen csak a tényekre szorítkozol, a balkáni népek elleni indulatos (mondhatnánk rasszista) kirohanásodra nem válaszolok.

Most vagyunk a világ legerősebb szövetségében valóban. Amelynek legjelentősebb tagja ellenérdekelt egy erős egységes jól működő és teljes Európában.
Ha egy szövetség tagjaként lemondunk a szuverenitásunk egy részéről, nem mindegy, hogy a kontinensünk erősödésében vagy gyengén tartásában érdekelt szövetséges javára tesszük.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 403
4 422
113
Tehát ha az orosz kultúrát nem Tolsztoj és Puskin határozza meg, akkor nyilván a németet sem Bach és Goethe, hanem a szabadidejében akvarelleket festegető Dirlewanger és a többi einsatzgruppés.
Bár rendszeresen hivatkozol arra, hogy te érzelemmentesen csak a tényekre szorítkozol, a balkáni népek elleni indulatos (mondhatnánk rasszista) kirohanásodra nem válaszolok.

Most vagyunk a világ legerősebb szövetségében valóban. Amelynek legjelentősebb tagja ellenérdekelt egy erős egységes jól működő és teljes Európában.
Ha egy szövetség tagjaként lemondunk a szuverenitásunk egy részéről, nem mindegy, hogy a kontinensünk erősödésében vagy gyengén tartásában érdekelt szövetséges javára tesszük.
Europa most is egyseges, maximum annyi lehet a vita targya ki mit tekint Europanak.

Az eros egyseges Europa fo kerekkotoi azok a soviniszta partok akiket Moszkva anyagilag tamogat. Ez teny.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 162
60 903
113
Nem, nem számít.

Na ez az, ami tőlem nem hangzott el. Tudod, mi az az árnyékboksz? Egyszerű emberek retorikai technikája az érvek hiányának kipótlásra, amivel egyszerű embereket fűznek be. Nem megyek feléd ezen az úton.

Igen, számít. És minthogy nem levegőben lógó állításokat teszek, így ott is bemutattam konkrét szemléltetéssel, hogy amikké te a szavakat eltorzítva megmásítottad a mondataim értelmét, azok eredeti állapotukban, lám, mégis értelmet nyernek.

Valóban, érzelmi alapon felvázolt szubjektív elgondolásokat ecsetelsz, amiben én érveléssel állítok alátámasztott ellenpontot, valós történésekre való rámutatással, konkrét adatokra mutató hivatkozásokkal, és ténybeli cáfolatokkal.

Ismét hazugság, és meg sem kell erőltetnem magamat, visszakövethető, hogy mint most is, eddig is sorról sorra haladva írtam, és még az önismétlő körökre sem hagytam el a választ.

Na, akkor kezdjük. Hazugság, hat és fél éve.
Hazugság, konkrét példát adtam a katasztrófát szenvedett Kaczyński-kormánygépen keresztül.
Most akkor már beszélünk modernizációról, csak annak fokozata a kérdés?:)
Szerintem te nem tudod, mi a javítás jelentése. (Dehogy nem, csak tetszelegsz a szerepedben.)

Így van, és én éppen ezért nem is hivatkoztam ilyenre, például életkorra. Sőt, a másik fél személyiségét sem romboltam fizetettség emlegetésével, ügynöközéssel, hogy az enyém alá nyomjam, hanem még ezekre is érveléssel reagáltam tovább. Amíg pedig Te nem kezdtél el díszkatonázni, nem is tértem ki ebbe az irányba. Amiben, minthogy visszaolvasható, igazolnom sem kell magamat, azt írtam, olyantól fogadok el kritikát, aki többet, vagy annyit tett, mint én, ami nem sok.
Ezután az első bekezdésed ömlengéseire visszautalva megengedem magamnak, hogy kijelentsem veled szemben: Egy jellemtelen suttyó vagy.;)
Ennyi már kijárt.

Összesen nem hoztatok annyi hivatkozást, külső linket, forrást, alátámasztást, tárgybeli érvet, és ezeknek szemléltetését, mint én. És ez nem öndicséret, hanem számszerűsíthető ténybeli valóság.


A szmolenszki katasztrófa 2011-ben volt. Azután egyből kivonták a másik megmaradt Tu-154M-et is. Te komolyan ezt hozod fel példának???
Most 2020 van. A lengyelek semmiféle kooperációban nem állnak a MiG-29-eseik, a Szu-22-eseik, a Mi-24-eseik és a Mi-8-asaik javítása, karbantartása ügyében. Ezt fogd fel.

A szlovák MiG-29AS program, 15 éve, 2005-ben indult. Pável Vlaszlov, az RSzK MiG főpilótája 2007-ben repült az első modernizált géppel, a teljes 12 darabos flottát 2008-ra fejezték be. Amire te gonolsz, az 2014-ben egy három évre szóló szerződés volt a Szlovák Légierő és a RAC MiG között, ami csak a nagyjavításra tért ki, de modernizációt nem tartalmazott, nem is tartalmazhatott.
 

ProPatria

Active Member
2019. június 30.
116
68
28
Tehát ha az orosz kultúrát nem Tolsztoj és Puskin határozza meg, akkor nyilván a németet sem Bach és Goethe, hanem a szabadidejében akvarelleket festegető Dirlewanger
Valóban nem. És éppen ezért írtam, hogy nem elitet az elittel hasonlítunk össze.
Elég alaposan kifejtettem, végigvezettem, elmagyaráztam, hogy mi az alapvető különbség, szocializációs, kulturális, társadalmi szinten.
Ez pedig nem rasszizmus, mert nem genetikai, hanem szociológiai kérdéskör. De látom, szereted ezt a szót.

Érdekes módon arra sokadik alkalomra sem kaptam választ, hogy mi ad ilyen szoros érzelmi kapcsolatot az oroszokkal, és/vagy a szerbekkel.
Származás? Ortodox felekezet? Politikai szimpátia?

Én már többszörösen válsszoltam megismételt kérdésekre. Erre még egyszer sem jött visssza. Gyanítom, ha lesz is rá, az sem nyílt, őszinte lesz.

Bár rendszeresen hivatkozol arra, hogy te érzelemmentesen csak a tényekre szorítkozol, a balkáni népek elleni indulatos (mondhatnánk rasszista) kirohanásodra nem válaszolok.
Néha a hallgatás jobban szemlélteti, hogy hogyan állunk. Amikez leírtam, ebben az esetben is történelmi tények, valós esetek, semmi genetikához kötött sztereotipizált személyiséget, jellemvonást nem sorolgattam. Minden példának* komplett irodalma van, a nyilvánvalók linkelgetésétől eltekintek.
*Két eset van benne, ami nem ilyen, az egyik egy személyes beszámoló olyantól, aki ott volt - ezt nyilván nem tudom bizonyítani. Ellenben lényegtelen, hogy ezt az egy konkrét példát igaznak vesszük-e, hiszen hatalmas mennyidégben vannak ugyanebből az eseményből más példák is, amikről még a mai napig is perek zajlanak.
A másik az esküvő példája - és ezzel összevonva a fegyveres lövöldözéssel való ünneplés. Egy, kettő.
Ha pedig a szerb parlament védelmi bizottságának a tagja mondja azt, hogy Szerbiában a fegyvertartásnak van egy beteges hagyománya, akkor elég nehéz lenne ezt rasszizmusnak betudva félvállról lesepregetni.
 

ProPatria

Active Member
2019. június 30.
116
68
28
A szmolenszki katasztrófa 2011-ben volt. Azután egyből kivonták a másik megmaradt Tu-154M-et is. Te komolyan ezt hozod fel példának???
Most 2020 van. A lengyelek semmiféle kooperációban nem állnak a MiG-29-eseik, a Szu-22-eseik, a Mi-24-eseik és a Mi-8-asaik javítása, karbantartása ügyében. Ezt fogd fel.

A szlovák MiG-29AS program, 15 éve, 2005-ben indult. Pável Vlaszlov, az RSzK MiG főpilótája 2007-ben repült az első modernizált géppel, a teljes 12 darabos flottát 2008-ra fejezték be. Amire te gonolsz, az 2014-ben egy három évre szóló szerződés volt a Szlovák Légierő és a RAC MiG között, ami csak a nagyjavításra tért ki, de modernizációt nem tartalmazott, nem is tartalmazhatott.
Na állj, vissza az arccal, és húzd össze magadat. Én nagyjavításról beszéltem a szlovák Mig-29-esek kapcsán, arra hoztam forrást, ezt bizonyítottam. Kicsit kisebb mellénnyel legyél, mert egyre-másra hitelteleníted el magadat! Szóval lejjebb a decibelt, mert minden visszaolvasható most is, pontosan szerepelnek a sorok.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 162
60 903
113
Na állj, vissza az arccal, és húzd össze magadat. Én nagyjavításról beszéltem a szlovák Mig-29-esek kapcsán, arra hoztam forrást, ezt bizonyítottam. Kicsit kisebb mellénnyel legyél, mert egyre-másra hitelteleníted el magadat! Szóval lejjebb a decibelt, mert minden visszaolvasható most is, pontosan szerepelnek a sorok.
Bizonyításnak hoztad fel a szlovákok nagyjavítását, ami nem bizonyít semmit, lásd a magyar példa.
A lengyeleket is példának hoztad, abban is tévedtél.
Van ilyen. Nem szégyen, ha inkább kérdezel.
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 376
7 859
113
Hű de nagy arroganciája lett itt egyes "új" tagoknak.
Röviden tömören. Ebből az oroszfobiából meg a mi akaratunk érvényes marhára elegem van. Józzan ésszel senkinek sincs kedve egy pár arrogáns mindenhatónak képzelt embertől egy "kontrolált nukláris" vagy egyébb háborúban meghalni (megd... ni).
Volt részem értelmes átlag orosszal dolgozni. Ahogy úgyan úgy némettel és franciával. Mindenkivel egy értelmes szinten lehetett vitatkozni a világról és a dolgairol.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 608
8 792
113
Na állj, vissza az arccal, és húzd össze magadat. Én nagyjavításról beszéltem a szlovák Mig-29-esek kapcsán, arra hoztam forrást, ezt bizonyítottam. Kicsit kisebb mellénnyel legyél, mert egyre-másra hitelteleníted el magadat! Szóval lejjebb a decibelt, mert minden visszaolvasható most is, pontosan szerepelnek a sorok.
Hú de kemény valaki... Csak jelezném, hogy egy olyan emberbe sikerült belekötnöd, aki a munkája révén az egész fórum összes tagjánál többet tud a repülőgéphajtóművek 'viselt dolgairól'. Aminek itt nyoma van, csak nem a biztpol topicban. Szóval nyugodtan beleköthetsz a repüléssel kapcsolatos témákban is, ha szereted mindig a rövidebbet húzni.Nagyon új vagy itt,óriási arccal, de jó lenne, ha nem csak bizpolt olvasnál, mert akkor nem ugranál neki olyannak, akinél visszafogottabb embert keveset láttam itt a fórumon. Arról nem beszélve, hogy a fórum haditechnikai részéhez annyit tesz, és tett már hozzá,aminek te a közelében nem jársz. Igaz, hogy arcoskodásban köröket versz rá.
 

ProPatria

Active Member
2019. június 30.
116
68
28
Bizonyításnak hoztad fel a szlovákok nagyjavítását, ami nem bizonyít semmit, lásd a magyar példa.
A lengyeleket is példának hoztad, abban is tévedtél.
Van ilyen. Nem szégyen, ha inkább kérdezel.
Hazudsz, és itt, az interneten, ahol minden leírt szó megmarad, ez nagyon gyorsan kikezdi az ilyen jellemtelen embereket. Hogyan történt kronológiailag a folyamat?
1) Dudi azt mondta, azért javíttattuk az oroszokkal a helikoptereket, hogy nekik kedvezzünk.
2) Azt mondtam, hogy azért ott javíttattuk, mert ott van rá technológiai háttér, a szlovákok is itt nagyjavíttatják a saját cuccaikat.
3) Forrást hoztam a pár évvel ezelőtti szlovák Mig-29-es nagyjavítástól, bizonyítva az állításomat.

Várom a bocsánatkérést, ha nem gumbiól van a gerinced.

Ez a jó a leírt kommunikációban. Utólag nem lehet letagadni. És bár itt összefújja a szél az összetartozót, ha bárki később is visszaolvassa, látja, hogy így történt.
 

ProPatria

Active Member
2019. június 30.
116
68
28
Hú de kemény valaki... Csak jelezném, hogy egy olyan emberbe sikerült belekötnöd, aki a munkája révén az egész fórum összes tagjánál többet tud a repülőgéphajtóművek 'viselt dolgairól'. Aminek itt nyoma van, csak nem a biztpol topicban. Szóval nyugodtan beleköthetsz a repüléssel kapcsolatos témákban is, ha szereted mindig a rövidebbet húzni.Nagyon új vagy itt,óriási arccal, de jó lenne, ha nem csak bizpolt olvasnál, mert akkor nem ugranál neki olyannak, akinél visszafogottabb embert keveset láttam itt a fórumon. Arról nem beszélve, hogy a fórum haditechnikai részéhez annyit tesz, és tett már hozzá,aminek te a közelében nem jársz. Igaz, hogy arcoskodásban köröket versz rá.
Évekóta olvasom a fórumot. Nem egy szűz kislány naivságával kell szembenállva érezve magadat. Molnibalage, roni, és dudi őrzi a szakmai tartalmát az oldalnak. Igazán szakmai fórumhoz illő szinten molnibalage egyszemélyben.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 922
73 343
113
Hazudsz, és itt, az interneten, ahol minden leírt szó megmarad, ez nagyon gyorsan kikezdi az ilyen jellemtelen embereket. Hogyan történt kronológiailag a folyamat?
1) Dudi azt mondta, azért javíttattuk az oroszokkal a helikoptereket, hogy nekik kedvezzünk.
2) Azt mondtam, hogy azért ott javíttattuk, mert ott van rá technológiai háttér, a szlovákok is itt nagyjavíttatják a saját cuccaikat.
3) Forrást hoztam a pár évvel ezelőtti szlovák Mig-29-es nagyjavítástól, bizonyítva az állításomat.

Várom a bocsánatkérést, ha nem gumbiól van a gerinced.

Ez a jó a leírt kommunikációban. Utólag nem lehet letagadni. És bár itt összefújja a szél az összetartozót, ha bárki később is visszaolvassa, látja, hogy így történt.

Lehetett volna a csehekkel, lengyelekkel stb. is javíttatni a magyar Mi-24-es helikoptereket, ott is meg van a technológia és még korszerűsíthették is volna, mert nincs embargó.

A szlovákok tényleg az oroszokkal nagyjavíttatták a MiG-29-esket, mert azt más nem tudja megcsinálni. (A lengyelek maguknak csinálták a MiG-29 nagyjavítást, de két lezuhant példány után nem lett meggyőző az eredmény.) Az orosz eredetű helikoptereiket a szlovákok saját maguk javítják. Ahogy a lengyelek is.
 

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
Valóban nem. És éppen ezért írtam, hogy nem elitet az elittel hasonlítunk össze.
Elég alaposan kifejtettem, végigvezettem, elmagyaráztam, hogy mi az alapvető különbség, szocializációs, kulturális, társadalmi szinten.
Ez pedig nem rasszizmus, mert nem genetikai, hanem szociológiai kérdéskör. De látom, szereted ezt a szót.

Érdekes módon arra sokadik alkalomra sem kaptam választ, hogy mi ad ilyen szoros érzelmi kapcsolatot az oroszokkal, és/vagy a szerbekkel.
Származás? Ortodox felekezet? Politikai szimpátia?

Én már többszörösen válsszoltam megismételt kérdésekre. Erre még egyszer sem jött visssza. Gyanítom, ha lesz is rá, az sem nyílt, őszinte lesz.


Néha a hallgatás jobban szemlélteti, hogy hogyan állunk. Amikez leírtam, ebben az esetben is történelmi tények, valós esetek, semmi genetikához kötött sztereotipizált személyiséget, jellemvonást nem sorolgattam. Minden példának* komplett irodalma van, a nyilvánvalók linkelgetésétől eltekintek.
*Két eset van benne, ami nem ilyen, az egyik egy személyes beszámoló olyantól, aki ott volt - ezt nyilván nem tudom bizonyítani. Ellenben lényegtelen, hogy ezt az egy konkrét példát igaznak vesszük-e, hiszen hatalmas mennyidégben vannak ugyanebből az eseményből más példák is, amikről még a mai napig is perek zajlanak.
A másik az esküvő példája - és ezzel összevonva a fegyveres lövöldözéssel való ünneplés. Egy, kettő.
Ha pedig a szerb parlament védelmi bizottságának a tagja mondja azt, hogy Szerbiában a fegyvertartásnak van egy beteges hagyománya, akkor elég nehéz lenne ezt rasszizmusnak betudva félvállról lesepregetni.
Úgy.
Tehát az orosz kultúrát nem Tolsztoj határozza meg, a németet pedig nem Bach.
Arra célzol, hogy a németekre inkább jellemző Dirlewanger?
Azt mondod szeretem a rasszizmus szót.
Megmutatnád hol használtam korábban?
Ugye azt nekem nem kell megmutatnom miért gondolom, hogy valami pszichológiai okból kifolyólag bárkivel szemben rendkívül gyakran használod a hazug jelzőt.
Azt mondod, hogy többször kérdezted tőlem miért szeretem annyira az oroszokat.
Még soha nem kérdezted tőlem. Pedig már vagy két napja várom ezt a kérdést!
Na nem azért mintha kiszámítható lennél! :)
Valamikor a 80-as években beszélgettem egy elvtárssal aki nagyon lelkes híve volt a Szovjetuniónak. Hozzád hasonló vehemenciával ecsetelte milyen csodálatosak a szovjetek. Amikor minden példájára adtam egy választ, hogy az amcsik legalább olyan jól meg tudják csinálni azt a valamit, végül azt monda, hogy én bele vagyok szerelmesedve az amerikaiakba. (Nem ugyan ezt a kifejezést használtad véletlenül Allesmor kapcsán?)
De én nem voltam beleszerelmesedve az amerikaiakba, és ma sem az oroszokba.
Csak hiányzik belőlem a hitre való hajlam.
Mert te nem gondolkozol soha egy pillanatig sem azon amit írunk neked. Csak azon gondolkozol, hogy bizonyítsd azt amiben hiszel. És a hited megingathatatlan.
Ezért tűnik néha úgy, mintha el sem olvastad volna azt amire válaszolsz.

Ha esetleg kíváncsi vagy arra mi a véleményem abban a témában amiről eddig írkáltunk, olvasd vissza a korábbi hozzászólásaimat, mindent megtalálsz bennük.
 
  • Tetszik
Reactions: ghullaire

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 046
2 737
113
Évekóta olvasom a fórumot. Nem egy szűz kislány naivságával kell szembenállva érezve magadat. Molnibalage, roni, és dudi őrzi a szakmai tartalmát az oldalnak. Igazán szakmai fórumhoz illő szinten molnibalage egyszemélyben.

Javaslat: Hpasp és Cifu hsz-eit mindenképpen keresd vissza.
A biztpolban szakmaiságnak a morzsái sem nagyon vannak, hiányzik de "nincs rá igény".
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 162
60 903
113
Hazudsz, és itt, az interneten, ahol minden leírt szó megmarad, ez nagyon gyorsan kikezdi az ilyen jellemtelen embereket. Hogyan történt kronológiailag a folyamat?
1) Dudi azt mondta, azért javíttattuk az oroszokkal a helikoptereket, hogy nekik kedvezzünk.
2) Azt mondtam, hogy azért ott javíttattuk, mert ott van rá technológiai háttér, a szlovákok is itt nagyjavíttatják a saját cuccaikat.
3) Forrást hoztam a pár évvel ezelőtti szlovák Mig-29-es nagyjavítástól, bizonyítva az állításomat.

Várom a bocsánatkérést, ha nem gumbiól van a gerinced.

Ez a jó a leírt kommunikációban. Utólag nem lehet letagadni. És bár itt összefújja a szél az összetartozót, ha bárki később is visszaolvassa, látja, hogy így történt.
Valami eszement mértékben süt a kommentjeidből a dolgok felszínes ismerete, a totál indokolatlan mértékű hisztérikus és azonnali vádaskodás, a frusztráció és a kétségbeesett önimádat. Gyanítom, hogy a környezetedből nem sok pozitív visszajelzést kapsz a magad által dicsőségesnek vélt tetteiddel kapcsolatban és ez nagyon elkeserít. Féktelen nárcizmusodat militáns hajlamod se elégíti ki.
Súlyos kisebbrendűségi komplexusoddal kapcsolatban kérlek, hogy keress fel egy szakembert.
Ez volt az utolsó kommentem veled kapcsolatban.
 
Status
Not open for further replies.