YF–23 Black Widow II (Northrop)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

M

molnibalage

Guest
Erről van valami forrásod? Mert nekem ez kicsit valószerűtlennek hangzik.




Így ránézésre nekem nem tűnik egyszerűbbnek és könnyebben gyárthatónak, de ezt nem tudom.



Igen, közben látom is már a Cifu által betett képen. Ma is tanultam valamit.





Nagyobb felbontásban ugyanez a kép
0XtxRju.gif
Ezt a képet azért imádom, mert sok olyan tervezési infó van rajta, amit más gépnél soha nem mutattak meg. Pl. a szuperszonikus területszabálynál a keresztmetszet profilt. Vagy a kabinból kilátás diagramja. Meg a súlypont vándorlás. Asszem talán HTÖ melléklet is lett, de benne van magában a szövegben is ezek miatt.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 379
8 564
113
Ahogy látom az F-23 alternatíva lehetett volna az F-22-nek, vagyis ha az YF-23-at választják ki az YF-22 helyett, akkor is jó gépet kaptak volna.

Ellenben az X-32 - X-35 versenynél az X-32 olyan ronda volt szerencsétlen, hogy esélye sem volt.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 609
8 797
113
Mindig vannak ilyen vélemények. Minthogy nem építették meg, sose tudjuk meg.
A YF-23 megépült, repült is. Azt,hogy melyik gép pontosan mit és hogyan tudott végrehajtani, azt a legjobban valószínűleg Paul Metz tudná megmondani. Ő az a berepülőpilóta aki részt vett mindkét programban, repülte mindkét típust. A kérdés az,hogy mit mondhat el abból,amit tapasztalt.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 315
54 788
113
Sokszor érzem úgy, hogy a Szu-57 tervezésekor ezt a gépet tekintették kiindulási alapnak.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 165
60 925
113
A Szu-57-es a kialakítását tekintve jóval közelebb áll a Szu-27-es családhoz és a Szu-47-es aerodinamikájához, mint az YF-23-ashoz. Ahhoz csak a nagy, pillangó balansz vezérsíkok hasonlítanak.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 284
76 867
113
A Szu-57-es a kialakítását tekintve jóval közelebb áll a Szu-27-es családhoz és a Szu-47-es aerodinamikájához, mint az YF-23-ashoz. Ahhoz csak a nagy, pillangó balansz vezérsíkok hasonlítanak.

Meg a viszonylag távoli hajtoműgondolák a köztük lévő fegyvertérrel.Ha ránézel a Felonra inkább YF-23 mint Raptor.Igazából egy az YF-23 megdugta a SZU-27-et majd a gyerekre rácsaptak egy palacsintasütővel és így lett a SZU-57.
 

amos

Active Member
2015. március 10.
160
59
28
Néhány közeli kép, ahogyan ritkán látszik ez a madár
s5w35gkiues9v8n6l8k4.jpg
[/URL][/IMG]
háát ez nem működik egyelőre
 
M

molnibalage

Guest
Javíts ki ha tévedek, az YF-23 ha kiválasztásra kerül, elvileg szintén forgótárat kapott volna (meg hosszabb fegyverteret). Szóval a méretkategóriában ez egyáltalán nem istenkáromlás, csak ezek a tervezők erre indultak el.

Ebből a kommentből indultál ki?
Mert én soha nem láttam semmiféle rajzot vagy tervet.
Kisméretű rakétáknál nincs nagyon értelme szerintem geometriai okokból a forgótárnak.

Az, hogy az YF-23 fanjai mit terjesztnek a gépről, az kb. pont olyan, mint az Arrow fanok, aki szerint a világ legjobb gépe lett volna az mindenre is.