Érdekességek a világ országaiból

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 575
113
Téged miért is tiltottak ki minden BIZTPOL topicból?

Mert a 2016 augusztusában kinevezett moderátor nem érti a politikai iróniát, szarkazmust, gúnyt. Másik dolog, hogy nekem saját véleményem, gondolkodásom van a politikáról. A reálpolitikát , pragmatirmust részesítem előnyben, tehát a bipólusú világrendet. Ugyanaz a véleményem még ha passzátszél iránya meg is változik :) Ez egyeseknek szúrja a szemét.

Viszont a tiltással a fórumozók voltak károsítva...
Én nem könyörögtem magam vissza mint a véglegesen kitiltott ulippo. :D
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 617
113
Miért a NATO ki ellen jött létre?
De különben mindenki ellen, aki a GDP-jének a 2%-ánál többet költ a haderőre. Oroszország 2018-ban kb. 4%-ot költött a haderőre, de persze ezt dollárban. Hogy ezt te rubelben ellensúlyozd, ahhoz minden EU országnak minimum 5-6%-ot kellene kiköhögnie. Háát ez nem túl reális... :rolleyes:
Ha minden ország maga gyártaná az összes fegyverét, akkor elég lenne szűken a 4%.
Szovjetunió ellen.
Mindenki aki a 2%-nál többet költ? Érdekes elgondolás, én maximum csak a szomszédainkat tudom elképzelni támadó szerepben, más belátható időn belül nem lesz, képzeld csak el holnap Spanyolország inváziós sereget állít, átmasírozik fél európán és megtámad...
Oroszország kb a lehető legnagyobb baklövését követné el, ha minket vagy bármely más kke országot fegyveresen megtámadna, mit érne el vele? 3 legfeljebb 4 hét alatt lenyomná lengyeleket, 4-5 nap alatt elérné a kárpátokat, 6-10 nap alatt elérne az osztrák határig és utána? A legszebb mese jelenleg az orosz önkényes támadás, az már reálisabb, hogy kiprovokálják de akkor is 6-10 napot adok nekünk, letettük a fegyvert.
 
  • Tetszik
Reactions: ghostrider

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 123
45 467
113
Viszont a tiltással a fórumozók voltak károsítva...
:cool::cool::cool:
Ez mekkora COOL szöveg! Le kéne cserélned az avatart Ibrahimovic-ra, vagy Rodman-re. :p:D
Te figyu! Saját bloggot is indíthatnál! Ott te vagy az admin, az "atyaúristen". Viszont ott neked kell tartanod a segged a leírtakért. Itt meg, per pillanat elsősorban a Moderátoroknak.
Tartalommal is el tudnád látni, meg lehetnének rajongóid is! Meg úgy pénzt is kaphatnál érte, - minimum a hírdetésekből.
(Meg lekoptathatnál pár NBH robotot a HTKA fórum követéséről ;))
Mindezt viszonylag kevés malíciával írom! Tényleg!

DE épp az imént dicsértelek meg a másik topicban... úgyhogy szerintem mindenki jobban jár a mostani státuszoddal. Na peace!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 983
113
Ez mondjuk kísértetiesen hasonlít arra, hogy néhány éve még pontosan ugyanezt mondtátok Ukrajnára is. Moszkvában mintha semmit se tanultak volna ebből, olyan a hozzáállásuk Minszkhez, amivel már Kijevet is elvesztették. "Nélkülünk nem tudnának megélni, csak egy kis leckét kapnak, hogy megjöjjön az eszük, aztán úgyis minket választanak, mert nélkülünk senkik és semmik". Ez a hozzáállás egyszer már elbukott, vajon megér még egy próbát?


Így is lehet hozzáállni, de lehet hogy inkább tejben-vajban kéne füröszteniük Belaruszt mint az egyik utolsó szövetségesüket, nem pedig csapelzárással zsarolni és beolvasztással fenyegetni. Túlságosan biztosra veszik, hogy Belarusz úgyis az övék, de ugyanilyen biztosak voltak Ukrajnában is és mégis másként alakult. Ugyanezzel az elbizakodottsággal mondták néhány éve rájuk, hogy csak elzárják a gázcsapukat télen és majd remegve kúsznak vissza hozzájuk.


Pontosítsunk, csak a tárgyalások folytatásában állapodtak meg, semmi másban. A 127$ amit te irányadónak neveztél az orosz fél száma, meg van egy belarusz szám is, ezen megy az egyezkedés. Ami meg a világpiaci árú olajat illeti, ilyen feltételek mellett a belarusz érdek egy világpiaci árú mix lehet, piaci áron 4-5 forrásból összeadni egy mixet, mert az áruk hasonló viszont ebben a felállásban egyik forrás sem tudja megzsarolni őket.
De most oszinten, feldobod a lasztit hogy azt irtuk ukrajina gazdasaga orosz fuggo es nem tudnak megelni nelkule? Csapjuk le hogy lam lam mar 6 eve bizony nem is tudnak? 6 ev alatt nem tudtak bekotni a gazdasagot se semmit nyugati szinvonalra, verkeringesbe, pedig zofort zold lampat kaptak mindenre, de nem megy. Csak szlavokat kuldik ki nyugatra millioszam penzt keresni amibol van egy kis bevetel az orszagnak. Mas semmi. Nezem ezt a sok nyomorultat itt, sut beloluk a sertett buszkeseg, de fillerekert elvegzik a csicska munkat, mindent megtesznek csak maradhassanak. Ez aztan a szep uj vilag, duborog az ukran gazdasag.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 123
45 467
113
Még a hsz-met is meghamisítod?! Látni, hogy egy legalja ember vagy....
:D:D:D
Ha hamisítási szándékom lett volna, akkor nem idézem be
(így egy kattintásra van mindenki az eredeti hsz.-tól), hanem csak simán idézőjelbe teszem! Nem gondolod?
Arra szerettem volna rávilágítani, hogy az ""Orosz veszély" kamu"-ra meg vagy sértődve, de bezzeg a "Nato veszély" kamut előszeretettel terjeszted! Na akkor ki milyen ember is?
Én meg rendszeresen le vagyok ügynöközve! :rolleyes:
 
R

rejsz felügyelő

Guest
Rejtett kamerás felvételek oroszok őszinte spontán reakciójáról amikor meglátják Putyint
Ilyen videót bármelyik ország bármely politikusáról lehetne csinálni, sőt az ellenkezőjéről is; olyat amiben a képet meglátva extázisba esnek, csókolgatják azt, szelfit lőnek vagy diszkréten recskáznak rá egyet.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7
T

Törölt tag 1526

Guest
Ilyen videót bármelyik ország bármely politikusáról lehetne csinálni, sőt az ellenkezőjéről is; olyat amiben a képet meglátva extázisba esnek, csókolgatják azt, szelfit lőnek vagy diszkréten recskáznak rá egyet.
Jó ötlet! Szólj Putyinnak, hogy csináljon egy olyan verziót amelyen exázisba esnek tőle, csókolgatják és recskázz rá te is rejsz felügyelő :D
 
R

rejsz felügyelő

Guest
Jó ötlet! Szólj Putyinnak, hogy csináljon egy olyan verziót amelyen exázisba esnek tőle, csókolgatják és recskázz rá te is rejsz felügyelő :D
Ha megpróbálod eltrollkodni akkor is tény marad amit leírtam. Ugyanolyan mint mikor gettósodott lepra kerületeket mutogatnak mondván hogy xy városban ez az átlag. Persze, lófaszt. Bázelben is lehet olyan videót csinálni ahol mindenki csöves bűnözőnek tűnik meg minden drogtanyának, és Ulánbátorban is lehet olyat ahol mindenki milliomos instagram-influenszernek.

Az általad betett videó is csak egy fos propaganda-poszt, nem reprezentálja az orosz lakosság véleményét. A nevemmel meg ne foglalkozz Pistám, csak egy szóvicc egy netes poén-zenekartól.
 

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 666
12 377
113
:D:D:D
...
Arra szerettem volna rávilágítani, hogy az ""Orosz veszély" kamu"-ra meg vagy sértődve, de bezzeg a "Nato veszély" kamut előszeretettel terjeszted! Na akkor ki milyen ember is?
Én meg rendszeresen le vagyok ügynöközve! :rolleyes:
A putyini éra alatt történt események tükrében az az álláspont jóval barnásabb árnyalatú, mint az ellenkezője...
Csak pár gondolat.
Orosz bázisok/katonai egységek olyan NATO országok határai mentén/közelében, amelyekkel Oroszország területileg nem határos: 0
NATO vagy olyan NATO tagországok bázisai/katonai egységei Oroszország határai mentén, amelyek Oroszországgal nem határosak: ~négyjegyű szám.
A putyini éra alatt NATO vagy NATO tagállamok által katonailag és nyíltan megtámadott országok száma: 5(vagy 6)
Ugyanekkor Oroszország által katonailag és nyíltan megtámadott országok száma: 0(vagy 1)
NATO vagy NATO tagországok állandó katonai bázisai nem NATO tagállam területén: >100
Orosz állandó katonai bázis(ok) Oroszország területén kívül: <10
De ide hozhatnám a hadi kiadásokat, az aktív katonai egységek számát akár abszolút, akár relatív értékben, mind-mind a NATO vagy akár csak a NATO tag USA többszörös fölényét mutatná Oroszországgal szemben.

A számok, arányok és az elmúlt két évtized politikai/katonai manővereinek tekintetében az oroszoknak több félnivalója lehet a NATO-tól, mint fordítva.

Ugyanakkor a fentieket - az egymásra gyakorolt veszély vonatkozásában - nagyon erősen zárójelbe a teszi a mindkét oldalon meglevő és pariban álló atomütőerő. Így aki az ilyen-olyan veszéllyel riogat folyamatosan az vagy teljesen tudatlan vagy végtelenül ostoba*. Esetleg fizetett ügynök, de ez megint más lap...

*cseppet árnyalja ezt a véleményemet a nyugaton időnként felbukkanó "megnyerhető atomháború" toposz... mindenesetre bízom benne, hogy ez csupán néhány hagymázas őrült médiahack kísérlete és nem kormányközeli körök komolyan fontolóra vett eshetősége.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 617
113
Jó ötlet! Szólj Putyinnak, hogy csináljon egy olyan verziót amelyen exázisba esnek tőle, csókolgatják és recskázz rá te is rejsz felügyelő :D
Feladatot kaptál, be kell bizonyítani, hogy az egész ország szereti a tehéntejet és a kakaót is.
Fogsz 6x10 magadfajtát, majd lementek egy forgalmas térre 6 különböző városba (mondjuk a mai sajtótól (tőled) kitelne, hogy csak 10 embert viszel 6 városba mert úgyse veszik észre...), eljátszod, hogy spontán leszólítod az embereid és felteszed a nagy kérdést:
-Uram/Hölgyem szereti a tejet?
-Igen!
-A kakaót is?
-Azt is!
Holnap hozod a híreket, Magyarországon mindenki szereti a tejet és a kakaót is!
Ha valaki megkérdezi és a laktóz érzékenyek? Na látod itt kezdődik a.... (ide már nem írok inkább)

Még pár extra észrevétel, milyen hosszú az eredeti videó? Miért nem a teljes videót osztotta meg? Miért vágta össze úgy, hogy a Putyint utálók legyenek többségben? .... csak alap kérdések.