[BIZTPOL] NATO - North Atlantic Treaty Organization

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113
Azt látom hogy te nem akarod észrevenni az elefántot a porcelánboltban. Putyin nyomul Szíriában, Ukrajnában, Grúziában, Belorussziában, Moldovában, Venezuelában és a közép ázsiai államokban stb, stb. Továbbá puccsot szervezett Montenegróban, vegyi fegyvert vetett be Angliában. Itthon kémbankok nyílnak, Svédország területét a tengeralattjáróival sérti meg.

Ez csak a jéghegy csúcsa. A NATO nélkül az új orosz imperializmus megfojtaná a nemzetállamokat.
Az usa is nyomul es szervez puccsokat itt ott szerte a vilagban, inkabb nem sorolom fel, eleg ket szomszedunk lenyomoritasa csak az utobbi husz evbol. Egyszer mi is sorra fogunk kerulni mint a lotto otos.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113
Az a 75.000 amerikai katona az inkább 60.000, de ez a saját ábrádból is kiderül.
Ha már számháborúzunk, akkor mennyi is a szerinted 350 ezres (ez sem annyi!) csatlakozó haderőből a bevethető, felajánlott haderő? Mert a teljes NATO NRF 30.000 fő, míg a VJTF 5.000. Ez utóbbi kb egy dandárnyi multinacionális szárazföldi és légierőt jelent. Nem az új csatlakozóktól, hanem ÖSSZESEN váltásban! Az is olyan állapotban, hogy ....inkább hagyjuk. o_O
És akkor most beteszem ide a nagyjából aktuális helyzetet:
A2-ADl.png

Van még kérdés, hogy miért gyakorolják vadul a NATO erői, hogy hogyan tudnak minél hamarabb átjutni a Suwalki gap-en?
Ez nem arról szól, hogy hogyan fognak suttyomban, mamuszos teve módjára felfejlődni Orosz Anyácska szívének keresztül döfésére, hanem ha Putyinnak úgy szottyan kedve és meglátogatná a Litván tengerpartot valamelyik BMP-jéből kiszállva, akkor legalább arra legyen esélyük hogy a nedves lábának megtörléséhez átnyújthassa neki a NATO parancsnok. Ha reális esélyt akarnánk a Balti államoknak adni (csak esélyt!!!), akkor az lenne a minimum, ha a NATO Response Force fele a Baltikumban, a másik fele meg a Lengyeleknél állomásozzon. Állandó jelleggel!!
Majd tamogatjuk az otletet ha az esztek nem nalunk, hanem Kijevben cirkuszolnak az ukran nyelvtorveny miatt.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
A NATO megítélése szinte mindegyik tagországban kedvező, nálunk az emberek 3\4-ede elégedett vele, lengyeleknek a 9\10-ede.
8F3EFCA9-C8E1-4DEF-8AB9-6D8A2A52A3B7_w1300_r0.png
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
A NATO megítélése szinte mindegyik tagországban kedvező, nálunk az emberek 3\4-ede elégedett vele, lengyeleknek a 9\10-ede.
8F3EFCA9-C8E1-4DEF-8AB9-6D8A2A52A3B7_w1300_r0.png

Azért kíváncsi lennék kiket kérdezgetnek meg (Netán mindig ugyanazokat?)
Mert, hogy van az hogy azok közül az ismerősök közül akikkel tartom is a kapcsolatot sosem kérdeznek meg senkit semmi ilyenről, és nem csak ebben a témában. (Pedig az ország minden tájáról vannak, KÜLÖNFÉLE nemű, korú, munkakörű, politikai irányultságú, ismerősök, és őket se kérdezik sose, pedig vannak vagy 1000+ -an)
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Harjit Sajjan jóval többre vitte a turbánjával mint ti, a kanadai szövetségesek támogatásának is köszönhető, hogy dugába dőlt a "Novorosszia".

Olyannyira dugába dőlt, hogy a Donbassz még mindig nincs ukrán fennhatóság alatt, a legutóbbi választásokon (6 év háború után) Donyeck és Luhanszk megye még ukrán kézen lévő része is a nyíltan oroszpárti jelöltre szavazott, a Krím meg bár közel van, de mégis soha nem látott távolságba került Ukrajnától.
Csak idők kérdése, hogy mikor hullik további darabokra Ukrajna.És ez ellen Kanada sem tud mit tenni, mert Ukrajna menthetetlen állapotban van.
 
T

Törölt tag 008

Guest
......És ez ellen Kanada sem tud mit tenni, mert Ukrajna menthetetlen állapotban van.
Az a Kanada aki azért küzd, hogy ne szakadjon ki a francia Quebec, ne hagyja ott a netto befizető, konzervatív de szarnak se nézett Alberta és ne csatolják Brit
Kolumbiát kínához? Na az nem is fog semmit se tenni. Max küld egy konténernyi szivárványos shining pony zászlót és jókívánságokat. :D
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
A 48% miótta 3/4 ed?
Mióta ULIPPO csak ennyire (se) tud számolni. :D;)
Persze lehet hogy ő csak annyira magyar hogy Hollandiából irkál, és a "nálunk" az neki Hollandiát jelenti. Látszik, hogy pont annyira ismeri Magyarországot mint a matekot. Náluk így "szexuálják meg" a statisztikát ...:D:D:p
 
  • Tetszik
Reactions: KoviUbi and fip7

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 395
4 391
113
Hát érdekesen kerekítesz. Matek órán nem sokat jelentkeztél ugyi!?
Azert egyertelmuen latszik a grafikonbol hogy mennyire belterjes kozeg kialakulhat egy tucatnyi NATO szkeptikus emberbol egy izolalt kozossegi terben. Az a meglepoen marginalis kisebbseg zajt tud csapni egy ilyen helyen mint ez, de kilepve a valo vilagba lenyeguket tekintve inszignifikansak.

Raadasul orom latni hogy mennyire kudarcot vallott a keleti befolyasolasi kiserlet, ekkora elterest alapbol kitermel egy egeszseges tarsadalom. Sok penz lett elegetve hiaba. :)
 
Status
Not open for further replies.