[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

mentuhotep

Well-Known Member
2016. december 20.
373
1 064
93
Ha a Nato a torokoket tamogatja, a torokok pedig a lefejezos mersekelten kannibal terroristakat, akkor a Nato tulajdonkepp a lefejezos mersekelten kannibal terroristakat tamogatja. Mi pedig Nato tagok vagyunk, tehat...

de vegyük hozzá akkor az izraelieket is, meg az araboktól még jó pár országot, a világot nem érdekli egyáltalán ez a furcsa érdekszövetség..
a világ normálisabb részének titkosszolgálati információit végre kertelés nélkül nyilvánosságra kell hozni, hátha a normális érzésű emberek az adott terrorista nevelgető államokban észbe kapnak.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 395
4 392
113
https://index.hu/kulfold/2020/02/14...erraktar_bombazas_netanjahu_belga_legiero/amp
"Csütörtök éjjel megérkezett Szíriába a menetrendszerű izraeli légicsapás: Ezúttal a damaszkuszi reptérre érkező iráni lőszerszállítmányt röpítették a levegőbe a Golán-fennsík és Dél-Libanon légteréből kilőtt rakéták."
Netanjahu mekkora arc :D
Az izraeliek nem finomkodnak. Eletrevalo nep.
“Nem tudom, mi történt az éjjel. Talán a belga légierő bombázott.”
 
  • Tetszik
Reactions: Pocok75

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
megint egy helikopter
De muszáj ott repkedni, amikor tudják jól, kaptak kályhacsöveket a nagyonzöldek ?
----------------------------------------------------------

Más
Megvan, hogy miért kaptak idegrohamot tegnap a törökök az Örmény kérdésben, ott a térképen is. Itt van:

"The Syrian People's Assembly unanimously adopts a resolution condemning the genocide of Armenians by the Ottoman Empire at the beginning of the twentieth century"
https://syria.liveuamap.com/en/2020/13-february-the-syrian-peoples-assembly-unanimously-adopts

A Szíriai Népi Közgyűlés egyhangúlag állásfoglalást fogad el, amelyben elítéli a Török Birodalom által elkövetett örmény népirtást a huszadik század elején
----------------------------------------------------------

de vegyük hozzá akkor az izraelieket is, meg az araboktól még jó pár országot, a világot nem érdekli egyáltalán ez a furcsa érdekszövetség..
a világ normálisabb részének titkosszolgálati információit végre kertelés nélkül nyilvánosságra kell hozni, hátha a normális érzésű emberek az adott terrorista nevelgető államokban észbe kapnak.
Ugye ezt te sem gondoltad komolyan ? :D:D Csak gondolkodjunk el Snowden "borításán", és mindjárt világosan látszik, hogy semmi nem változna. De nem csak az ő esete a példa, tucatszám lehet előásni az ilyeneket a múltból. A világ egy mocskos hely, egy inkább az, és sokszor azok is ilyenek, akikről sosem gondoltad volna.
Netanjahu mekkora arc :D
Az izraeliek nem finomkodnak. Eletrevalo nep.
“Nem tudom, mi történt az éjjel. Talán a belga légierő bombázott.”
Persze, minden szállítmányt megpróbálnak szétlőni vagy likvidálni, ami a határaikhoz közel vinné az iráni fenyegetéseket, én is említettem ezt többször, de azért Netanjahu-nak nem kéne nagyarcoskodni.
Mert a végén ide vezethet:
  • Bástya elvtárs: Szerénység! Ne tömjénezze magát! Szerénység! Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység. :eek: :p
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 152
113
Az SAA bejelentette, hogy biztositotta a Damaszkusz - Aleppo (M5) utvonalat. Szerintem meg kicsit korai, de ok tudjak...

The Syrian army announces the securing of the Damascus-Aleppo International Road after completing its control of the surrounding areas
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Megvan az eredménye, hogy minden normális embert lecsuktak törökországban. Véletlenül megláttam egy hírt, hogy pakisztán, ahol mint később olvasgatva 2 napos látogatáson volt Erdogány, támogatja őt "a lefejezos mersekelten kannibal terroristak" (antigonosz után) az Idlibi birodalmuk törökök általi fenntartásával.

A meglepetések csak ez után jöttek, amikor rákerestem gyorsan, hogy mégis ki folyik itt. Már török lapok jöttek elő, és mint tudjuk, MÁR CSAK OLYAN SAJTÓ VAN, AMI ERDOGAN SEGGÉT NYALJA, ugyanis minden más sajtót újságírót az Erdogány által diktált törvények szerint simán le lehet csukni. Igaz hogy ezeknek a joghoz semmi közük, de ameddig meg nem puccsolják Erdoganyt és kormányát, addig élnek ezek a "törvények".

Ezzel a cikkel botlottam bele a hajmeresztő írásokba, amik nagyon is közel állnak a török kormányhoz, majd meglátjátok. Mindössze 1,5 órája tették fel a cikket, ami nekem már 15.-ét mutatott, mert az más időzóna.
Turkish pro-govt think tank head calls for U.S. strike on Syrian govt. forces
https://ahvalnews.com/seta/turkish-pro-govt-think-tank-head-calls-us-strike-syrian-govt-forces

A cím elég beszédes, az amerikaiakat igyekeznek a törökök belerángatni a szír háborúba, hogy mérjenek csapásokat. Nos azok után, hogy Erdogány megpuccsolta a NATO-t, majd Trumpot porig leégette OTTHON a kurdok elleni HÁBORÚVAL (Trumpnak ki kellett vonulni, a választási ígéreti miatt, de megtiltotta Erdogánynak hogy bevonuljon a kurdok ellen, és megszállja a területeiket), szóval ha ezek után Trump összejátszik Erdogánnal és elbukik, akkor külön úgy kell neki. A cikkekből kiderül, hogy az amerikaiak már az Affrini régió megszállását is ellenezték, csak nem léptek közbe. (megj.: ehelyett hagyták megszállni és Erdogánynak szétlővetni az addig érintetlen kurd területeket :mad: ) Hulusi Akar török védelmi miniszter a NATO csúcson "konkrét támogatást kért" az amerikaiaktól, a NATO-tól, és az EU-tól is !!! Mint itt (is) olvasható, főként az amerikaiakat akarta belerángatni legalább részben a háborúba - a (nemzetközi) közvélemény "támogatása" (lázítsanak Assad ellen), "a lefejezos mersekelten kannibal terroristak" (antigonosz után) támogatása fegyverekkel, új javaslatok előterjesztése (az ensz-ben szíria támadása az amerikai megbízotton keresztül, a BT-ben mindenféle politikai indítvány (vegzálás) benyújtása) Háát... itt tarunk... Még egy lényeges, "kimagyarázzák" az oroszok felé fordulást, és "most már táncolnak vissza az US felé". (megj.: minden normális kormányban a bizalmi index Erdogány felé most a nullára esett vissza - viszont az oroszok fapofával szedik be majd továbbra is a pénzt a már eddig megkötött üzletekből) Akire ez az egész cikk épül (a mondanivalója), az Erdogany egyik befolyásos politikai intézetének seggnyaló direktora, Burhanettin Duran.

Íme, ez a cikk az, amivel Burhanettin Duran próbálja irányítani Erdogan és a törökök politikáját.
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/duran/2020/02/14/idlib-krizinin-uc-duzlemi

A "szakértő úr" az oroszok hozzáállását próbálja aláásni, persze félig burkoltan. Utána a kurdokat szidja, az összes szervezetüket, mint "az elsődleges terrorfenyegetés" törökország részére, SÖÖÖT annyira elsődleges ez neki, hogy a menekültek beáramlása ehhez a veszélyhez képest,"csak" másodlagos !!!!! Ne felejtsük el, hogy egy kormányközeli (szagértő) ember mondja ezeket ! Ezután az amerikaiak kritizálása mellett, és az általam is már említett északi bevonulás amerikai (Trump) megtorpedózásán siránkozás után valami új egyezményt emleget, amit Iránnal és Oroszországgal szeretnének aláíratni, és amit állítólag Németország, Franciaország és az Egyesült Királyság is támogat. (Pakisztánt is megemlíthette volna mint újdonsült támogatót... :rolleyes::D:D )
A cikk végén amellett hogy kritizálja az USA-t, az EU-t és a NATO-t, hogy nem futottak "törökország segítségére sietni" (miközben az eddig az Oroszokkal húzott, nem is akart Trump-hoz elmenni, és ezt sokszor hangosan világgá is óbégatta Erdogány... :rolleyes::D:D:D:D:D:D), a "segítség" elmaradásával az USA befolyás csökkenésére hivatkozik, és a régi szoros amerikai - török kapcsolatok helyreállításának elúszásával fenyeget burkoltan.
--------------------------------------------------------------------------

Az én magán konklúzióm: Erdogány és a törökök teljesen megbízhatatlanok, köpönyegforgatók, kurd fóbiások, ami még elmenne, ha nem akarnák ölni őket, az ország sajtója kiherélt, minden gondolkodót lecsuktak, elüldöztek, így eluralkodott az Erdogány melletti elvakultság és a politikai őrület a seggnyalók miatt. (a "ki tud jobban benyalni és nagyobb erőszakot mondani" a kurdok és szíria ellen megy - elképesztő...:oops:)
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
megint egy érdekes hír:
ha van valóságalapja, és megjelenik az ypg - és talán később az sdf? - az saa oldalán aleppótól nyugatra, az új alapokra helyezné szíria jövőjét
de ha nincs is valóságalapja csak annyi hogy kurd fejekben felmerült a gondolat, az is óriási eredmény lenne
A jelenlegi bigottan és agresszíven kurd ellenes Erdogany és törökország miatt (az előző postomban a cikkben van) a kurdok egyetlen jó döntése, ha segítik Assadot a törökök ellen, és segítenek neki "a lefejezos mersekelten kannibal terroristak" (antigonosz után) és a törökök végleges kirakásában szíriából. Persze nem egyszerű a kérdés, mert Assad meg izraelre acsarkodik pontosan úgy, mint ahogy a törökök szíriára és a kurdokra.
 
  • Tetszik
Reactions: Loken

vendeg2

Well-Known Member
2015. február 6.
513
471
63
A jelenlegi bigottan és agresszíven kurd ellenes Erdogany és törökország miatt (az előző postomban a cikkben van) a kurdok egyetlen jó döntése, ha segítik Assadot a törökök ellen, és segítenek neki "a lefejezos mersekelten kannibal terroristak" (antigonosz után) és a törökök végleges kirakásában szíriából. Persze nem egyszerű a kérdés, mert Assad meg izraelre acsarkodik pontosan úgy, mint ahogy a törökök szíriára és a kurdokra.

Azért Izrael megszállva tartja a Golán fensíkot, pénzeli a lefejezősöket,rendszeresen bombázza Damaszkuszt, kicsit nehéz azt "acsarkodás" nélkül kibírni...
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az apc et lebombázták? Mert úgy tűnnik a videon hogy nem atgm el szedték ki őket. Legalábbis azt amelyik a bombatölcsérben füstőlög. A második már sanszosan bekaphatott egy atgm et. Szemből a vezetői oldalon. De ebbe se vagyok biztos?

Nekem inkább tüzérségi támadásnak tűnik, de a 2. APC az lehet, hogy bekapott 1-2 ATGM találatot az elején (?), de hogy azt is megszórták tüzérségi gránátokkal az szinte biztos, mert a hátsó része kvázi hiányzik, és a környéke tele van robbanás és repesznyomokkal. Én inkább tüzérségre tippelek, de ki tudja?!
 
  • Tetszik
Reactions: boki

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
A második videon lehet látni több helyen határozottan külföldi dzsihadistákat. Erdogan egyik fő "tanácsadója" szerint (a korábbi cikkben emlegetett diirektor "szagértője" elemzése és instrukciói szerint, "Burhanettin Duran") ezeket kéne fegyverrel és pénzzel támogatnia főleg az US-nak, az EU-nak, a briteknek ??? :eek::rolleyes: Erről csak egy L'art pour l'art kabaré jelenet jut eszembe, a "Nooormális ???". A NATO-t már említeni sem merem... :oops: