• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 826
31 831
113
Már már annyira pozitívak hogy felmerül a gyanúm hogy ezért valakik sokat fizettek :) Persze természetes lenne hogy felpörög az ipar a leállás után mert már így is hiány van rengeteg dologból, nem szállítanak a kínaiak rendesen, olyan csúszások vannak hogy nacsak, ezt pedig pótolni kell, de ha felpörgetik a termelést az azzal jár hogy az embereknek közösségbe kell menni, ismerjük azt a jelenetet amikor tolják fel az embereket a vonatokra, az nem csak japánba van így, akkor meg az eddigi karantén nem ért semmit mert ha a gócpontban marad is akkor egész Kína fertőzött lesz rövid úton, szóval ha egy hét múlva be is indul a gazdaság utána olyan forgatókönyv is lehet hogy egész Kína megbénul majd mert brutálisan beindul a terjedés. Márpedig a gazdaságot nem fogják az elvtársak tovább engedni alapjáraton menni, a világon sehol nem hagynák.

Egy idő után lehet, hogy választani kell, vagy bevállalják, hogy megboldogul x millió ember, vagy a gazdaság leállása miatt halnak majd éhen milliók. Sajna nem tudni még mindig, mi a tényleges mortalitás. Vagy ők tudják, csak kozmetikázzák az adatokat, így nem tudja a külvilág. Ha olyan durva a vírus mint egyes hírek állítják, a karantén fenntartása és az éhezés a jobb megoldás, bár előbb-utóbb az elégedetlenkedés miatt be kell majd vetni a hadsereget is, tűzparanccsal a karantént megszegni akarók ellen stb.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 152
113
100+ hsz-el vagyok lemaradva,van már ellenszer?

ezt nem igazan ertem.Ha lesz ellenszer, akkor az max oltas lesz, aminek meg ugye fog kelleni egy kis ido mire aktivalodik a szervezetben. Ezeken a kinaikon a karantenban csak az ido, meg a szerencse fog segiteni sajnos...
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
ezt nem igazan ertem.Ha lesz ellenszer, akkor az max oltas lesz, aminek meg ugye fog kelleni egy kis ido mire aktivalodik a szervezetben. Ezeken a kinaikon a karantenban csak az ido, meg a szerencse fog segiteni sajnos...

Léteznek vírusellenes szerek is, melyek a vírus különböző élet és szaporodási ciklusaiba avatkoznak be. Szóval nem csak vakcina létezik a vírusok ellen.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Alig hinném, hogy ez olyan meghatározó érv lehetne a többség szemében a készpénz használat ellen.
Nem most és nem a kínaiak ismerték fel, hogy a készpénz mikrobiológiai szempontból (is) szennyezett. Ebben semmi újdonság nincs. 10, 15, vagy 20 éve is már meglehetős rendszerességgel vizsgálgatták a bakjegyeket, érméket és állapították meg, hogy vannak rajtuk kórokozók. Mindezt nem feltétlenül abból a célból, hogy a készpénz használatról leszoktassák az embereket.
Bár régóta közismert és közkeletűen elfogadott, hogy a pénz ebből a szempontból is piszkos, nem hiszem, hogy eddig - a nagyon hipochondereken kívül - számottevő arányban lettek volna olyanok, akik egészségügyi okból igyekeztek kerülni a készpénz használatot. Még azok is igencsak kisebbségben vannak, akik készpénz használat után kezet mosnak:
"Egy 12 országra kiterjedő felmérés szerint az európaiak kétharmada véli úgy, hogy nem higiénikus kézbe venni egy pénzérmét vagy egy bankjegyet, mégis csak minden ötödik felnőtt mos kezet, miután pénzhez ért (20 %). Közben egy állat megsimogatása után 47 százalék azok aránya, akik feltétlenül kezet mosnak, a tömegközlekedésben való utazást követően pedig 36 százalék."
Sőt sokan vannak akik megnyalják az ujjukat a pénzszámoláshoz. Emiatt sok olyan mikrobát lehet kimutatni a bankjegyeken, amelyek jellemzően a nyálban találhatók meg.
Egyébként a műanyag bankkártyákon is ugyanúgy vannak kórokozók szép számmal. Elméletileg a készpénzzel ellentétben a bankkártyát lehetne tisztítani, de gyakorlatilag nem teszik.
A Kínában elterjedt mobilos fizetéshez is hozzá lehet tenni, hogy naponta, vagy sűrűbben kellene tisztítani a mobilokat is, mert a felmérések szerint sokkal több (egyik kutatás szerint 7-szer, másik szerint 10-szer, harmadik szerint 17-szer több) mikroba van a mobilokon, mint a WC deszkákon és WC kilincseken.

"Egyébként a műanyag bankkártyákon is ugyanúgy vannak kórokozók szép számmal."

Te úgy fizetsz a bankkártyáddal, hogy odaadod másoknak?
Mert ha nem, akkor nem tudom mit nem lehet azon érteni, hogy míg a készpénz jön-és-megy emberek kezei között, addig a saját bankkártyádat csak te fogdosod. Ha ez nem különbség, akkor nem tudom mi.

"Alig hinném, hogy ez olyan meghatározó érv lehetne a többség szemében a készpénz használat ellen.
Nem most és nem a kínaiak ismerték fel, hogy a készpénz mikrobiológiai szempontból (is) szennyezett.
...
Bár régóta közismert és közkeletűen elfogadott, hogy a pénz ebből a szempontból is piszkos, nem hiszem, hogy eddig - a nagyon hipochondereken kívül - számottevő arányban lettek volna olyanok, akik egészségügyi okból igyekeztek kerülni a készpénz használatot."


De most itt nem erről van szó! Világszerte nyomás van az embereken, hogy készpénz helyett használjanak bankkártyát, tehát egy ilyen vírus megjelenése kiváló alkalom lehet a politikai elitnek arra, hogy letolják az emberek torkán, hogy azért szüntetik meg a készpénzhasználatot, mert jaj az vírusos. Tehát nem az emberek utasítják el a készpénzhasználatot - mert az piszkos - hanem a politikai elitnek alkalom ez arra, hogy méginkább visszaszoríthassák a készpénzhasználatot, mert a banki, elektronikus tranzakciókat jobban meg tudják figyelni.

"Sőt sokan vannak akik megnyalják az ujjukat a pénzszámoláshoz. "

Ehhez csak gratulálni tudok. Látom a villamoson is, metrón is, hogy anyukák puszta piszkos kézzel etetik a gyerekeiket, összefogdossák a fogódzókat, üléseket, táskát, cipőt, babakocsit, mindent, aztán meg utazás közben puszta kézzel rakják a gyerekeik szájába a kaját a villamoson, meg a metrón.
Én nem tudom mi lett ezzel a világgal, nekünk még anno a szocializmusban tanították, hogy evés előtt kezet kell mosni, most meg az anyukák sem mosnak kezet sem evés, sem a gyerekeik etetése előtt. Gyalázat.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Kínában a hupeji kormányzat megtiltotta a járművek közlekedését a tartományban, hogy elejét vegyék a vírus terjedésének. A korlátozás alól kivételt képeznek a rendőrségi járművek és a mentők, valamint a közösségi szolgálathoz kapcsolható más közlekedési eszközök. A tájékoztatás szerint rendszeres egészségügyi vizsgálat alá vetik a tartomány minden lakosát, ami közel hatvanmillió embert jelent. A tartományi vállalatok pedig addig nem folytathatják a termelést, amíg nem kapnak arra engedélyt a kormányzattól.
Koronavírus: hazamehettek a magyarok, hatvanmillió kínai nem ülhet autóba

Tizenkettőre emelkedett a COVID-19-nevű új koronavírussal megbetegedettek száma Franciaországban. Az újabb beteg egy brit állampolgárságú férfi, aki abban a faházban lakott pár napig a francia Alpok egyik síterepén, Contamines-Montjoie-ban, ahol a múlt hétvégén öt megbetegedést regisztráltak
Koronavírus: Franciaországban is egyre több a fertőzött

A hatvanéves férfi az elmúlt időben nem járt külföldön, a hatóságok vizsgálják miképpen fertőződött meg. Február 3-án került kórházba légzési elégtelenséggel, végül tüdőgyulladást állapítottak meg nála. A tárcavezető tájékoztatása szerint az elhunyt egyik hozzátartozója is megfertőződött a kórral.
Koronavírus: újabb országban halt meg egy ember, aki nem is járt Kínában
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 826
31 831
113
Ehhez csak gratulálni tudok. Látom a villamoson is, metrón is, hogy anyukák puszta piszkos kézzel etetik a gyerekeiket, összefogdossák a fogódzókat, üléseket, táskát, cipőt, babakocsit, mindent, aztán meg utazás közben puszta kézzel rakják a gyerekeik szájába a kaját a villamoson, meg a metrón.
Én nem tudom mi lett ezzel a világgal, nekünk még anno a szocializmusban tanították, hogy evés előtt kezet kell mosni, most meg az anyukák sem mosnak kezet sem evés, sem a gyerekeik etetése előtt. Gyalázat.

A túlzott higiénia csak ahhoz vezet, hogy nem lesz normális immunrendszer, allergiák stb... Persze járványkor más a helyzet.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
na ezzel fogjak felbaszni a nepet kinaban..

ha igy fojtassak lesz ott kinai tavasz is..es meg a kulfold be sem kell h avatkozzon...

lesz am jaj a komunista part birokratainak ha a nep elkezdi zavargazni oket

Na de ki az a hülye aki piacra megy árulni vészhelyzetben, a karanténban, amikor ez tilos, mert továbbviszi a járványt jó eséllyel. Biztonságosabb lenne a kormánynak élelmiszercsomagokat osztani, azokat is házhoz vinni, és az ajtó elé lerakni. Így minimalizálni ezen a téren is a tömegek kialakulását, és a vírus terjedését.

Akinek meg több esze van egy molylepkénél az ottaniak között, az rájön, hogy miért tilos piacozni most.
 
  • Tetszik
Reactions: Loken and laiki

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 771
7 008
113
na ezzel fogjak felbaszni a nepet kinaban..

ha igy fojtassak lesz ott kinai tavasz is..es meg a kulfold be sem kell h avatkozzon...

lesz am jaj a komunista part birokratainak ha a nep elkezdi zavargazni oket
Mondjuk a mindenféle hűtés nélkül, a csupasz asztalra kicsapott nyers húsokat látva elég gyorsan elpárolog az ember szimpátiája...
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Mondjuk a mindenféle hűtés nélkül, a csupasz asztalra kicsapott nyers húsokat látva elég gyorsan elpárolog az ember szimpátiája...

azzal egyetertek...

de gondolom az nem csak most van, eddig is igy arultak...lattam azt a hires piacot egy videon, es milyen nyomor volt ott, gondolom a tobbi piacuk sem vmi zuper tisztasagrol hires.

Na de ki az a hülye aki piacra megy árulni vészhelyzetben, a karanténban, amikor ez tilos, mert továbbviszi a járványt jó eséllyel. Biztonságosabb lenne a kormánynak élelmiszercsomagokat osztani, azokat is házhoz vinni, és az ajtó elé lerakni. Így minimalizálni ezen a téren is a tömegek kialakulását, és a vírus terjedését.

Akinek meg több esze van egy molylepkénél az ottaniak között, az rájön, hogy miért tilos piacozni most.

mivel minden megalt ott, gondolom kaja sincs rendesen, az embereknek meg kell enni vmit.
ez hogy van ilyen fekete kereskedelom csak mutassa hogy a kinai hatosagok nem csinalnak vmit jol mert akor az emberek nem csinalnak azt.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
A túlzott higiénia csak ahhoz vezet, hogy nem lesz normális immunrendszer, allergiák stb... Persze járványkor más a helyzet.

Most komolyan azon aggódsz, hogy egy Budapest méretű városban nincs elég kosz, ha az anyuka nem rakja puszta kézzel a falatokat a gyereke szájába a metrón és a villamoson?
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
azzal egyetertek...

de gondolom az nem csak most van, eddig is igy arultak...lattam azt a hires piacot egy videon, es milyen nyomor volt ott, gondolom a tobbi piacuk sem vmi zuper tisztasagrol hires.



mivel minden megalt ott, gondolom kaja sincs rendesen, az embereknek meg kell enni vmit.
ez hogy van ilyen fekete kereskedelom csak mutassa hogy a kinai hatosagok nem csinalnak vmit jol mert akor az emberek nem csinalnak azt.

70 millió embert kell külső forrásból etetni, persze hogy akadnak gondok, De erre nem az a megoldás, hogy kedvezzünk a vírusnak, hadd terjedjen még jobban. Bizony ha nem működik együtt a lakosság lassabb lesz a vírus felszámolása is, és még többet szenvednek. Ezt kéne megérteni. Csak ottlakók között is vannak kevéssé kvalifikáltak akik képtelenek egyszerűbb összefüggéseket átlátni. És ilyenkor lép közbe a hatóság. Persze szar dolog, meg szegény manus, de azért nem kell felmenteni. Ostoba volt, és nem tartotta be az ésszerű rendelkezést. A rendfenntartó sem jókedvében dobálja ki az élelmiszert, hanem mert válsághelyzet van.
 
  • Tetszik
Reactions: Loken and laiki

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 743
4 487
113
Fegyveres rablók csaptak le Hongkongban egy vécépapír-szállítmányra
:D:D
Fegyveresek raboltak el több száz guriga vécépapírt Hongkongban, ahol a koronavírus-járvány miatti pánikban az emberek nagy felhalmozásba kezdtek, így egyre több alapvető termékből van hiány.

Az egyik slágertermék a vécépapír, bár a helyi kormány állítja, hogy a járvány egyelőre nem befolyásolja az ellátást. Mégis, a szupermarketekben nem győzik újratölteni a készleteket, így gyakran alakulnak ki hosszú sorok az üresen tátongó polcoknál.

Vécépapír mellett rizsből és tésztafélékből, illetve kézfertőtlenítőből és más tisztálkodási eszközökből is hiány van már.

A rendőrség most három fegyveres bűnözőt keres, akik hétfő hajnalban egy szupermarket előtt tartóztattak fel egy vécépapírt szállító teherautót Mong Kokban. Ez a kerület a triádok, a helyi bűnbandák egyik hagyományos központja. "A kiszállítót három, késekkel hadonászó férfi tartóztatta fel, akik aztán ezer hongongi dollár (kb. 40000 forint) értékű vécépapírral távoztak" - mondta a hongkongi rendőrség szóvivője.

Hongkongban nagy aggodalommal figyelik a koronavírus-járványt, amit történelmi tapasztalataik indokolnak is. 2003-ban 299 hongkongi vesztette életét a SARS-járványban, amely ugyan Kínában tört ki, de a kínai hatóságok addig-addig titkolóztak, míg Hongkongra is átterjedt. Most tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a tavalyi, fél éven át tartó tiltakozási hullám és az arra adott erőszakos hatósági válasz után történelmi mélyponton van a bizalom a hongkongi vezetéssel szemben. (Via The Guardian)
https://444.hu/2020/02/17/fegyveres-rablok-csaptak-le-hongkongban-egy-vecepapir-szallitmanyra
 
  • Tetszik
Reactions: zeal and Loken

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 960
113
"Egyébként a műanyag bankkártyákon is ugyanúgy vannak kórokozók szép számmal."

Te úgy fizetsz a bankkártyáddal, hogy odaadod másoknak?
Mert ha nem, akkor nem tudom mit nem lehet azon érteni, hogy míg a készpénz jön-és-megy emberek kezei között, addig a saját bankkártyádat csak te fogdosod. Ha ez nem különbség, akkor nem tudom mi.

"Alig hinném, hogy ez olyan meghatározó érv lehetne a többség szemében a készpénz használat ellen.
Nem most és nem a kínaiak ismerték fel, hogy a készpénz mikrobiológiai szempontból (is) szennyezett.
...
Bár régóta közismert és közkeletűen elfogadott, hogy a pénz ebből a szempontból is piszkos, nem hiszem, hogy eddig - a nagyon hipochondereken kívül - számottevő arányban lettek volna olyanok, akik egészségügyi okból igyekeztek kerülni a készpénz használatot."


De most itt nem erről van szó! Világszerte nyomás van az embereken, hogy készpénz helyett használjanak bankkártyát, tehát egy ilyen vírus megjelenése kiváló alkalom lehet a politikai elitnek arra, hogy letolják az emberek torkán, hogy azért szüntetik meg a készpénzhasználatot, mert jaj az vírusos. Tehát nem az emberek utasítják el a készpénzhasználatot - mert az piszkos - hanem a politikai elitnek alkalom ez arra, hogy méginkább visszaszoríthassák a készpénzhasználatot, mert a banki, elektronikus tranzakciókat jobban meg tudják figyelni.

"Sőt sokan vannak akik megnyalják az ujjukat a pénzszámoláshoz. "

Ehhez csak gratulálni tudok. Látom a villamoson is, metrón is, hogy anyukák puszta piszkos kézzel etetik a gyerekeiket, összefogdossák a fogódzókat, üléseket, táskát, cipőt, babakocsit, mindent, aztán meg utazás közben puszta kézzel rakják a gyerekeik szájába a kaját a villamoson, meg a metrón.
Én nem tudom mi lett ezzel a világgal, nekünk még anno a szocializmusban tanították, hogy evés előtt kezet kell mosni, most meg az anyukák sem mosnak kezet sem evés, sem a gyerekeik etetése előtt. Gyalázat.
Gyerekgyomor sokat kibir. Igy kapja meg az immunrendszeruk a kesobbi vedettseget. :)
 
  • Tetszik
Reactions: Morishima