[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 743
4 487
113
Búcsú a totális összecsapástól?

Oroszország és Kína mindent elkövet az amerikai hadiipari hegemónia megtöréséért
Tóth Gy. László
a szerző politológus

Tudjuk jól, hogy a legnehezebben megválaszolható kérdések mindig a jövőre vonatkoznak. Ennek ellenére nagyon valószínű, hogy a birodalmak összecsapására, azaz a harmadik világháborúra mégsem kerül sor, mert egy ilyen világégés után nem maradna senki és semmi. Sem győztes, sem vesztes – még túlélő is alig. Egy harmadik világháború ugyanis elképzelhetetlen a nukleáris fegyverek bevetése nélkül, ami viszont az egész emberiség elpusztításával járna. Egyetlen birodalomnak sincs esélye sikeres és válasz nélküli első csapás végrehajtására.

Az Amerikai Egyesült Államokban elsősorban a neokonzervatívok hittek abban, hogy nukleáris fegyverzetük képes lehet Oroszország nukleáris fegyverzetének semlegesítésére, de lassan már egy évtizede belátták, hogy ez egy irracionális feltételezés. Vlagyimir Putyin már 2011-ben kijelentette: Oroszország az egyedüli ország, amelyik maximum fél óra alatt képes Amerika elpusztítására.

De ez fordítva is igaz: Amerika is képes Oroszország megsemmisítésére, ezért egy esetleges háború az emberi civilizáció végét jelentené. Furcsa módon az emberiség további létezésének az egyik legnagyobb biztosítéka, hogy egy nukleáris fegyverekkel megvívott háborúnak nem lenne győztese, csak vesztese. A kollektív öngyilkossághoz pedig nehéz támogatókat találni.

És ezt ma már minden magas rangú döntéshozó tudja. De ez mégsem jelenti azt, hogy a fegyverkezési verseny ne folytatódna. Ennek egyik oka, hogy az Amerikai Egyesült Államok egész gazdasága a hadiiparra épül. Ez az első világháború után kialakult gazdasági struktúra lényegében megváltoztathatatlan, hiszen mindmáig rendkívül sikeresnek mondható.

Ezzel magyarázható, hogy az ország igyekszik kilépni a korábban kötött – a katonai egyensúly fenntartását biztosító – rakétavédelmi szerződésekből (ABM), és nem kíván tárgyalni az új katonai játékszabályok kialakításáról sem. Az Amerika által felmondott INF-szerződés következtében az 500–5500 kilométeres hatótávolságú nukleáris rakéták gyártásában új verseny indult.

Az Egyesült Államok arra hivatkozva tekinti érvénytelennek a szerződést, hogy Oroszország titokban megszegte az egyezményt. Mindennél árulkodóbb azonban, hogy néhány nappal a szerződés felmondása után az Egyesült Államok elkezdte az INF hatálya alá eső eszközök tesztelését!

Az vitathatatlan, hogy az Egyesült Államok nagy katonai fölényben van vetélytársaival szemben, ideértve Oroszországot is. Utóbbi gazdasági ereje eleve lehetetlenné teszi, hogy fegyverkezési versenybe kezdjen Amerikával. Moszkva mindössze arra törekszik, hogy erősen korlátozott lehetőségei ellenére nukleáris hadereje képes legyen egy esetleges megsemmisítő támadásra adandó azonnali válaszcsapás végrehajtására, illetve bárhol hatékonyan fel tudjon lépni érdekei védelmében.

Racionálisan szemlélve a helyzetet a jövőben a nagyhatalmak egy végzetes totális összecsapás helyett valószínűleg lokális, úgynevezett helyettesítő (proxy) háborúkban tesztelik majd az új fegyvereiket. A birodalmi érdekek ütközésén kívül erre kiváló lehetőséget kínálnak az etnikai, vallási és kulturális ellentétek miatt kirobbant helyi konfliktusok.

A 2018-ban hadicélokra fordított összegek nagysága sok mindent elárul. Az Egyesült Államok 581 milliárd, Kína 129, Szaúd-Arábia 80, Oroszország pedig 70 milliárd dollárt költött fejlesztésekre, illetve a hadsereg fenntartására. De 2019-ben Amerika körülbelül 780 milliárd dollárt költött fegyverkezésre. A hadrendbe állított nukleáris bombák és töltetek száma: Oroszország 1910, Egyesült Államok 1800, Franciaország 290, Nagy-Britannia 120. A többi ország csak tartalékba helyezett eszközökkel rendelkezik.

A fegyverkezés terén lezajlott változásokat jelzi, hogy míg 1995-ben az Egyesült Államok és szövetségesei a világ védelmi költségvetésének nyolcvan százalékát adták, ma ez 52 százalék.

Orosz fejlesztések: fókuszban a hadsereg és a flotta
Miután az Egyesült Államok hadiipari fejlesztései világszerte ismertek, az alábbiakban a kevésbé reklámozott és közismert orosz koncepciók és eszközök bemutatására koncentrálunk. Egy kérdésre válaszolva Oroszország helyzetének megítélésével kapcsolatban Vlagyimir Putyin orosz elnök III. Sándor cárt idézte: Oroszországnak csupán két szövetségese van: a hadsereg és a flotta. Ennek megfelelően 2011 és 2020 között az állami fegyverkezési program keretében jelentős modernizálást hajtottak, illetve hajtanak végre.

Nyugati szakértők szerint az új fegyverek közül a legnagyobb jelentőségű a 2018-ban bejelentett, Avantgard nevű hiperszonikus, interkontinentális rakétakomplexum sorozatgyártása. A robotrepülőgép hatótávolsága több tízezer kilométer, a hangsebesség huszonhétszeresével halad, alacsony röppályája és manőverező képessége miatt jelenleg nincs olyan védelmi rendszer, amelyik időben megsemmisíthetné. Nukleáris töltet célba juttatására is alkalmas. Hadrendbe állítása 2019 decemberében megtörtént. Vlagyimir Putyin a jövő fegyverének nevezte. Az új fegyvert az amerikai fegyverzetellenőröknek is megmutatták.

Hasonló jelentőségű a 170 méter hosszú, minimális zajjal közlekedő, Borej osztályú tengeralattjáró rakétacirkáló, amely 16 Bulava típusú, atomtöltettel ellátott interkontinentális rakétát képes víz alatti helyzetből indítani. Mindegyik rakétán tíz – különböző célpontok ellen bevethető – robbanófej van, ezek hatótávolsága tizenegyezer kilométer. A National Interest szakértői a nukleáris elrettentés egyik legsikeresebb eszközének tartják ezt a fegyvert, de elismerően írnak a Jaszeny típusú atom-tengeralattjáróról és az Iszkander rakétakomplexumról is.

Az ismertebb fegyverek közé tartozik az új atomrakéta, az RSZ–28 Szarmat, ami a Sátán–2 kódnevet kapta. Hatótávolsága tízezer kilométer, sebessége 25 ezer km/óra. Tizenkét darab, egyenként negyven megatonnás nukleáris robbanófej szállítására alkalmas. Ezek hatóereje kétezerszer nagyobb, mint a Hirosimára és Nagaszakira ledobott amerikai atombombák. A rakéta 2019-ben állt hadrendbe. Katonai szakértők szerint az Egyesült Államok évtizedekig nem lesz képes a Szarmat elleni hatékony védelmi rendszer kiépítésére.

Ugyanez vonatkozik a hangsebesség többszörösével száguldó robotrepülőgépekre és rakétákra is. Ilyen a Burevesztnyik nevű szárnyas rakéta is, amit sebezhetetlennek tartanak. Nem sokat tud róla a világ, de fejlesztés alatt áll a Pereszvet lézerkomplexum is, amelyet új fizikai elvek alapján hoztak létre. Ezzel kapcsolatban minden információt titkosítottak.

A Kindzsál nevű hiperszonikus rakétarendszert Putyin és a szakértők egyaránt egyedülállónak minősítették. Ez a hangsebesség tízszeresét éri el, hatótávolsága kétezer kilométer, és MiG–31-es repülőgépek hordozzák, de a Tu–22M3-as bombázókat is felszerelik majd vele.

A cikk további része itt:
https://magyarnemzet.hu/velemeny/bucsu-a-totalis-osszecsapastol-7791143/
 

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 661
12 358
113
Búcsú a totális összecsapástól?

Oroszország és Kína mindent elkövet az amerikai hadiipari hegemónia megtöréséért
Tóth Gy. László
a szerző politológus

Tudjuk jól, hogy a legnehezebben megválaszolható kérdések mindig a jövőre vonatkoznak. Ennek ellenére nagyon valószínű, hogy a birodalmak összecsapására, azaz a harmadik világháborúra mégsem kerül sor, mert egy ilyen világégés után nem maradna senki és semmi. Sem győztes, sem vesztes – még túlélő is alig. Egy harmadik világháború ugyanis elképzelhetetlen a nukleáris fegyverek bevetése nélkül, ami viszont az egész emberiség elpusztításával járna. Egyetlen birodalomnak sincs esélye sikeres és válasz nélküli első csapás végrehajtására.

Az Amerikai Egyesült Államokban elsősorban a neokonzervatívok hittek abban, hogy nukleáris fegyverzetük képes lehet Oroszország nukleáris fegyverzetének semlegesítésére, de lassan már egy évtizede belátták, hogy ez egy irracionális feltételezés. Vlagyimir Putyin már 2011-ben kijelentette: Oroszország az egyedüli ország, amelyik maximum fél óra alatt képes Amerika elpusztítására.

De ez fordítva is igaz: Amerika is képes Oroszország megsemmisítésére, ezért egy esetleges háború az emberi civilizáció végét jelentené. Furcsa módon az emberiség további létezésének az egyik legnagyobb biztosítéka, hogy egy nukleáris fegyverekkel megvívott háborúnak nem lenne győztese, csak vesztese. A kollektív öngyilkossághoz pedig nehéz támogatókat találni.

És ezt ma már minden magas rangú döntéshozó tudja. De ez mégsem jelenti azt, hogy a fegyverkezési verseny ne folytatódna. Ennek egyik oka, hogy az Amerikai Egyesült Államok egész gazdasága a hadiiparra épül. Ez az első világháború után kialakult gazdasági struktúra lényegében megváltoztathatatlan, hiszen mindmáig rendkívül sikeresnek mondható.

Ezzel magyarázható, hogy az ország igyekszik kilépni a korábban kötött – a katonai egyensúly fenntartását biztosító – rakétavédelmi szerződésekből (ABM), és nem kíván tárgyalni az új katonai játékszabályok kialakításáról sem. Az Amerika által felmondott INF-szerződés következtében az 500–5500 kilométeres hatótávolságú nukleáris rakéták gyártásában új verseny indult.

Az Egyesült Államok arra hivatkozva tekinti érvénytelennek a szerződést, hogy Oroszország titokban megszegte az egyezményt. Mindennél árulkodóbb azonban, hogy néhány nappal a szerződés felmondása után az Egyesült Államok elkezdte az INF hatálya alá eső eszközök tesztelését!

Az vitathatatlan, hogy az Egyesült Államok nagy katonai fölényben van vetélytársaival szemben, ideértve Oroszországot is. Utóbbi gazdasági ereje eleve lehetetlenné teszi, hogy fegyverkezési versenybe kezdjen Amerikával. Moszkva mindössze arra törekszik, hogy erősen korlátozott lehetőségei ellenére nukleáris hadereje képes legyen egy esetleges megsemmisítő támadásra adandó azonnali válaszcsapás végrehajtására, illetve bárhol hatékonyan fel tudjon lépni érdekei védelmében.

Racionálisan szemlélve a helyzetet a jövőben a nagyhatalmak egy végzetes totális összecsapás helyett valószínűleg lokális, úgynevezett helyettesítő (proxy) háborúkban tesztelik majd az új fegyvereiket. A birodalmi érdekek ütközésén kívül erre kiváló lehetőséget kínálnak az etnikai, vallási és kulturális ellentétek miatt kirobbant helyi konfliktusok.

A 2018-ban hadicélokra fordított összegek nagysága sok mindent elárul. Az Egyesült Államok 581 milliárd, Kína 129, Szaúd-Arábia 80, Oroszország pedig 70 milliárd dollárt költött fejlesztésekre, illetve a hadsereg fenntartására. De 2019-ben Amerika körülbelül 780 milliárd dollárt költött fegyverkezésre. A hadrendbe állított nukleáris bombák és töltetek száma: Oroszország 1910, Egyesült Államok 1800, Franciaország 290, Nagy-Britannia 120. A többi ország csak tartalékba helyezett eszközökkel rendelkezik.

A fegyverkezés terén lezajlott változásokat jelzi, hogy míg 1995-ben az Egyesült Államok és szövetségesei a világ védelmi költségvetésének nyolcvan százalékát adták, ma ez 52 százalék.

Orosz fejlesztések: fókuszban a hadsereg és a flotta
Miután az Egyesült Államok hadiipari fejlesztései világszerte ismertek, az alábbiakban a kevésbé reklámozott és közismert orosz koncepciók és eszközök bemutatására koncentrálunk. Egy kérdésre válaszolva Oroszország helyzetének megítélésével kapcsolatban Vlagyimir Putyin orosz elnök III. Sándor cárt idézte: Oroszországnak csupán két szövetségese van: a hadsereg és a flotta. Ennek megfelelően 2011 és 2020 között az állami fegyverkezési program keretében jelentős modernizálást hajtottak, illetve hajtanak végre.

Nyugati szakértők szerint az új fegyverek közül a legnagyobb jelentőségű a 2018-ban bejelentett, Avantgard nevű hiperszonikus, interkontinentális rakétakomplexum sorozatgyártása. A robotrepülőgép hatótávolsága több tízezer kilométer, a hangsebesség huszonhétszeresével halad, alacsony röppályája és manőverező képessége miatt jelenleg nincs olyan védelmi rendszer, amelyik időben megsemmisíthetné. Nukleáris töltet célba juttatására is alkalmas. Hadrendbe állítása 2019 decemberében megtörtént. Vlagyimir Putyin a jövő fegyverének nevezte. Az új fegyvert az amerikai fegyverzetellenőröknek is megmutatták.

Hasonló jelentőségű a 170 méter hosszú, minimális zajjal közlekedő, Borej osztályú tengeralattjáró rakétacirkáló, amely 16 Bulava típusú, atomtöltettel ellátott interkontinentális rakétát képes víz alatti helyzetből indítani. Mindegyik rakétán tíz – különböző célpontok ellen bevethető – robbanófej van, ezek hatótávolsága tizenegyezer kilométer. A National Interest szakértői a nukleáris elrettentés egyik legsikeresebb eszközének tartják ezt a fegyvert, de elismerően írnak a Jaszeny típusú atom-tengeralattjáróról és az Iszkander rakétakomplexumról is.

Az ismertebb fegyverek közé tartozik az új atomrakéta, az RSZ–28 Szarmat, ami a Sátán–2 kódnevet kapta. Hatótávolsága tízezer kilométer, sebessége 25 ezer km/óra. Tizenkét darab, egyenként negyven megatonnás nukleáris robbanófej szállítására alkalmas. Ezek hatóereje kétezerszer nagyobb, mint a Hirosimára és Nagaszakira ledobott amerikai atombombák. A rakéta 2019-ben állt hadrendbe. Katonai szakértők szerint az Egyesült Államok évtizedekig nem lesz képes a Szarmat elleni hatékony védelmi rendszer kiépítésére.

Ugyanez vonatkozik a hangsebesség többszörösével száguldó robotrepülőgépekre és rakétákra is. Ilyen a Burevesztnyik nevű szárnyas rakéta is, amit sebezhetetlennek tartanak. Nem sokat tud róla a világ, de fejlesztés alatt áll a Pereszvet lézerkomplexum is, amelyet új fizikai elvek alapján hoztak létre. Ezzel kapcsolatban minden információt titkosítottak.

A Kindzsál nevű hiperszonikus rakétarendszert Putyin és a szakértők egyaránt egyedülállónak minősítették. Ez a hangsebesség tízszeresét éri el, hatótávolsága kétezer kilométer, és MiG–31-es repülőgépek hordozzák, de a Tu–22M3-as bombázókat is felszerelik majd vele.

A cikk további része itt:
https://magyarnemzet.hu/velemeny/bucsu-a-totalis-osszecsapastol-7791143/
Hátööö.... vannak meredek részek a cikkben és akkor nagyon finoman fogalmaztam.
 
  • Tetszik
Reactions: svajcibeka and boki

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
754
1 913
93
No igen: " Tizenkét darab, egyenként negyven megatonnás nukleáris robbanófej szállítására alkalmas. " 12*40= 480MT, Ha jól emlékszem, a Cár bomba volt kb. 50 MT. 480 MT szerintem elég lenne a Föld pályájának módosítására...
 

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 661
12 358
113
No igen: " Tizenkét darab, egyenként negyven megatonnás nukleáris robbanófej szállítására alkalmas. " 12*40= 480MT, Ha jól emlékszem, a Cár bomba volt kb. 50 MT. 480 MT szerintem elég lenne a Föld pályájának módosítására...
A yellowstone-os résznél kicsit agyfaszt kaptam... A többi sima facepalm.
 
  • Tetszik
Reactions: anonim999

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
480 MT szerintem elég lenne a Föld pályájának módosítására

https://www.wolframalpha.com/input/?i=kinetic+energy+of+earth

A Föld mozgási energiája 6e23 t tnt, annak 4,8e8 t kb. 0,000000000000001 -öd része. Attól most tekintsünk el, hogy ráadásul nem 100%-os hetékonysággal alakul mindaz az energia kinetikus energiává, nem mind egy irányba is mutat, tehát még kevesebb... De gyakorlatilag módosítja, egy icipici résznyit.

Szerintem kicsit több legalább skicc szintű fizikai számítás (napkin math), és kevesebb history channeles szerintem erre is képes kijelentés kéne.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113

JP Morganék szerint meg kilőnek, ha egyszer leverik a járványt!
https://www.rt.com/business/481801-china-economy-recovery-jpmorgan/
..
Meglátjuk!
Szerintem a kínai térhódítás felerősödése következhet, mert százezrek, ha nem milliók hagyhatják el Kínát nemsokára, hogy aztán új életet kezdjenek máshol!
 
T

Törölt tag 008

Guest
....Szerintem a kínai térhódítás felerősödése következhet, mert százezrek, ha nem milliók hagyhatják el Kínát nemsokára, hogy aztán új életet kezdjenek máshol!
Hát az ott nem úgy megy. Először is ki kell jutni a határon. Aztán, ha azt akarják, hogy visszamenj akkor vissza fogsz. Szóval ha lesz is ilyen, az szervezett lesz.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Hát az ott nem úgy megy. Először is ki kell jutni a határon. Aztán, ha azt akarják, hogy visszamenj akkor vissza fogsz. Szóval ha lesz is ilyen, az szervezett lesz.

Egy része szerintem eddig is az volt...
A kínai elhárítás és hírszerzés is óriási fantáziát láthatott abban, hogy mára tele legyenek a világ egyetemei kínai hallgatókkal.
Na meg úgy tűnik Ausztráliában pl. kifejezetten koordinálja a kínai állam sutyiban a felvásárlásokat (cégek, ingatlanok stb.),
persze nehéz bizonyítani...
..
Lehet, hogy akiknek most szaladt tele a hócipője a karanténban a kommunista válságkezeléssel, az amúgy is menne már.
Nem lenne logikátlan elengedniük pár százezret közülük. Feszültség csökkenne belül és épülnének a kapcsolatok kívül,
igazi win-win szituáció!
..
Nem tartom véletlennek, hogy Oroszország és Ausztrália a közelség okán először zárta a határokat, illetve léptetett
életbe szigorúbb intézkedéseket a többi országénál még gyakorlatilag a Wuhan köré vont vesztegzárral egy időben.
..
Ki fog derülni ha lecseng a történet...
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 423
44 116
113
Elesett vagy éppen megmenekült, a kérdés filozófiai :) Inkább egy mongolid- kaukázusi keverék mint hogy Ausztrálisztán legyen belőle.
Ebben egyet értünk. Marha jó lenne megmaradni kaukázusinak, de pálcát kell törni, hogy mikor a jelenkor népvándorlása beüt majd teljes erőből, hogy kik legyenek akikkel az elöregedő Európa maradéka összeolvad majd, az afrikaiak, arabok, netán a távol keletiek, sokat én nem gondolkoznék az biztos.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 962
113
Nyugatisztan az afrikai vonalat valasztja, mi meg talan az osi keletit ahonnet elmeletileg jottunk. Gyakorlatilag meg... volt itt mindenki, utoljara a ket ukran front.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Ebben egyet értünk. Marha jó lenne megmaradni kaukázusinak
Mi magyarok egyrészt nem vagyunk azok, legalábbis az etnikailag nem új (XIX-XX. század) aszimilánsnak számító magyarok vagy fele europo-mongoloid keverék, igaz ezt jobbára csak antropológiában jártasak látják a sok turanid és pamirid típusú magyaron, de ettől még így van.

Másrészt nincsenek fehérek. Legföljebb a búrokat tudnánk befogadni, vagy négyszázezer nincstelen protestáns búr él bádogvárosokban Dél-Afrikában, őket kimenthetnénk onnan mint munkaerőt és amúgy is osztogatni kellene a fehér afrikaiak között a magyar letelepedési engedélyt, ám ezzel kifújt az elérhető fehérember számunkra. Ellenben ezek a nincstelen búrok generációkon át hálásak lennének és jó hazafivá válnának, abban biztos vagyok, az alapján, ami ott velük történik (ők nem a farmer középosztály, hanem az egykori jólétben élő búr kispolgárság és munkásosztály, ami mindenét elvesztette a rendszerváltással és most a feketék szintjén vegetál).

31822C7B00000578-0-image-a-58_1456330407516.jpg


Az az ukrán aki jönni akart az már itt van, a balkániak közül inkább ne, talán képzett szerbeket, de azok inkább németbe mennek. Délszaki fehéreket nincs értelme befogadni, mert a latinamerikai az olyan mint az arab és csak gyengítené Magyarországot.

Szóval marad Ázsia. Kínát, Mongóliát látom lehetőségnek.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal and gergo55

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Mi magyarok egyrészt nem vagyunk azok, legalábbis az etnikailag nem új (XIX-XX. század) aszimilánsnak számító magyarok vagy fele europo-mongoloid keverék, igaz ezt jobbára csak antropológiában jártasak látják a sok turanid és pamirid típusú magyaron, de ettől még így van.

Másrészt nincsenek fehérek. Legföljebb a búrokat tudnánk befogadni, vagy négyszázezer nincstelen protestáns búr él bádogvárosokban Dél-Afrikában, őket kimenthetnénk onnan mint munkaerőt és amúgy is osztogatni kellene a fehér afrikaiak között a magyar letelepedési engedélyt, ám ezzel kifújt az elérhető fehérember számunkra. Ellenben ezek a nincstelen búrok generációkon át hálásak lennének és jó hazafivá válnának, abban biztos vagyok, az alapján, ami ott velük történik (ők nem a farmer középosztály, hanem az egykori jólétben élő búr kispolgárság és munkásosztály, ami mindenét elvesztette a rendszerváltással és most a feketék szintjén vegetál).

31822C7B00000578-0-image-a-58_1456330407516.jpg


Az az ukrán aki jönni akart az már itt van, a balkániak közül inkább ne, talán képzett szerbeket, de azok inkább németbe mennek. Délszaki fehéreket nincs értelme befogadni, mert a latinamerikai az olyan mint az arab és csak gyengítené Magyarországot.

Szóval marad Ázsia. Kínát, Mongóliát látom lehetőségnek.

És mi lenne, ha senkit nem fogadnánk be nagy számban, pláne nem államilag ösztönözve. Hanem végre rendbe raknánk a termékenységi mutatót, és utána nincs gond a népesség elöregedésével. Nem kell az égig nőnie a népességnek a 9-11 milliós sáv bőven jó lenne, csak ebbe kellene visszatornázni az országot saját szaporulattal. Keveredés meg átjáróház mivolta az országnak mindig lesz, belterjességtől nem kell félni, csak nem mindegy hogy pár év alatt idedurgatsz millió főt, vagy ez több évtized alatt szivárog, keveredik és beolvad. Egyesével. Mert tömbben, nagy számban egyszerre sose fognak sehol beolvadni.
A nem idevalókat (akik nem olvadnak be) meg kidobálhatod ha mindig csak egy kevés van belőle. Tömegekkel nem fog menni.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
És mi lenne, ha senkit nem fogadnánk be nagy számban, pláne nem államilag ösztönözve. Hanem végre rendbe raknánk a termékenységi mutatót
Azt nem lehet, az Orbán-kormány iszonyú pénzeket költ rá, nem is tudom mit lehetne még adni a gyerekekért, de mégsincs semmi észrevehető változás. Neked hány gyereked van?

ps. A nemzetgazdaságból hivatalosan hatvanezer fő hiányzik. Ez úgy kétszázötvenezer családos búrt jelentene, És nincs időnk, ha most őket nem hozzuk el, akkor maradnak majd a muzulmánok a kevésbé kannibál országokból, meg latin-amerikai népség, ami csak a vallását tekintve jobb, mert ezekre a búrokra már ráraboltak az ausztrálok is!
 
  • Tetszik
Reactions: Veér Ispán

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 841
5 037
113
Azt nem lehet, az Orbán-kormány iszonyú pénzeket költ rá, nem is tudom mit lehetne még adni a gyerekekért, de mégsincs semmi észrevehető változás. Neked hány gyereked van?

Valami változás azért van, de igazából a gyermekkérdés nem anyagi jellegű. Ennek Európa legjobb példája.
 
Status
Not open for further replies.