[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 008

Guest
Amatőrök vagytok. Nem kell elmenni bevásárolni, házhoz hozzák :)
Asszony is itt parázott, hogy menjünk el bevásárolni. LOL
Mondtam neki, klikkeld össze oszt kihozza a tacskó. Hagyuk már :D
 
  • Tetszik
Reactions: ladagrant
R

rejsz felügyelő

Guest
Nem kell vegyvédelmi ruha, bőven elég a kényelmes tyvek ruházat, de az is csak akkor, ha a járványkórházban dolgozol. Egyszerű civilnek semmi szüksége ezekre és ezt nem azért írom, hogy védjem a készleteket a szakdolgozók részére, hanem mert tényleg nincs szüksége többre.
Van nekem itthon néhány festőruhám. Érek vele valamit vagy kezdjek aggódni? :D
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Így van és ismerve a magyar kormányzat teljesítményét senki ne számítson rá, hogy bármilyen segítséget kap. Az igazán nagy kihívás úgyis az lesz, hogy az alcsony műveltségi szintű, egyszerűbb népcsoportok lakta vidéken ne ugyanaz történjen, mint egy XIX. századi kolerajárvány idején a hasonló adottságú északkeleti perifériákon (koleralázadás volt ez a történelmi esemény).
 

igaziigaz

Well-Known Member
2019. február 11.
351
288
63
Amatőrök vagytok. Nem kell elmenni bevásárolni, házhoz hozzák :)
Asszony is itt parázott, hogy menjünk el bevásárolni. LOL
Mondtam neki, klikkeld össze oszt kihozza a tacskó. Hagyuk már :D
És ha a tacskó a virusos? :D Nem jó csináljátok, ki kéritek amit kell, megmondod a futárnak hadja a kapu előtt. Viszed a felület fertőtlenítőt és lefujod a szatyrot és utána viszed be. Mondjuk ne csodálkoz ha ezek után lehet páran hülyének néznek :D
 

igaziigaz

Well-Known Member
2019. február 11.
351
288
63
Ha nem tudják megszervezni az ellátást, akkor (hétfő van, tehát) bukik a kormány.
Tény és való, hogy a felsőzsolcai árvíz idején éhkoppon maradtunk volna (+ se víz, se villany, se gáz), ha nem a - na nem a katasztrófátvédelem - civilek.
Olyan finom húsmentes pőkötet', azóta sem ettem, mint amit a krisnások főztek hetekig.
Mert még a cigányosan is zárva volt:
Kilences kép:
https://galeria.index.hu/belfold/2010/06/07/arviz_a_magasbol/9
A kép a mi házunkat is tartalmazza:
https://galeria.index.hu/belfold/2010/06/07/arviz_a_magasbol/5

Viszont egy nagyvárosra, netán teljes megyére szóló zárás - tartok tőle - kifogna rajtunk.
Dehogy fogna ki.
Vegyi-Sugár Felderítő Jármű (BTR-80 VSF)
► VSF FILM lejátszása



A vegyi-, sugárfelderítő jármű (BTR-80 VSF) a vegyi- és sugárfelderítő elegységek eszköze. Alapvetően a Magyar Honvédség részére, a vonatkozó NATO követelmények figyelembevételével, BTR-80 páncélozott szállító harcjármű bázison került kialakításra.


A felderítő harcjármű olyan beépített, illetve hordozható felderítő-, mintavevő-, navigációs, híradó és számítástechnikai eszközökkel, egyéni, illetve kollektív védelemmel rendelkezik, ami megfelel a vegyi-, sugárfelderítő (NBC) alegységek alkalmazási igényeinek, illetve igazodik annak feladatrendszeréhez.

Rendeltetése a tömegpusztító fegyverekkel mért csapások, illetve az ipari katasztrófák hatásainak felmérése, a szennyezett területek felderítése, a felderítés során gyűjtött adatok feldolgozása és továbbítása.


Beépített és málházott eszközeivel alkalmas:

  • harctéri körülmények között a levegő, a víz valamint a talaj vegyi- és sugárfelderítésére,
  • vegyi-, és sugárszennyezett területek határainak megjelölésére,
  • a mérgező harcanyagok és a veszélyes ipari anyagok azonosítására,
  • NBC paraméterek, a talaj közeli meteorológiai adatok mérésére, tárolására és feldolgozására, jelentések készítésére,
  • a vegyi-, sugár- és biológiai anyagokkal szennyezett területekről mintavételre, a harcjármű helyzetének meghatározására GPS berendezéssel.
:D
 

igaziigaz

Well-Known Member
2019. február 11.
351
288
63
Így van és ismerve a magyar kormányzat teljesítményét senki ne számítson rá, hogy bármilyen segítséget kap. Az igazán nagy kihívás úgyis az lesz, hogy az alcsony műveltségi szintű, egyszerűbb népcsoportok lakta vidéken ne ugyanaz történjen, mint egy XIX. századi kolerajárvány idején a hasonló adottságú északkeleti perifériákon (koleralázadás volt ez a történelmi esemény).
Mindig a faluk buknak el, háborúk idején is. Simán lenne lázadás.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 291
10 353
113
Nem hiszem hogy a veszélyeztetett kategóriában vagyok. Haza nyilván nem szeretném vinni.

Én viszont munkám okán garantáltan hazaviszem; ezért kell fatalistának lenni.
Hogy ment a sápítozás, amikor a kb. egy éves gyermekemet bevittem a munkahelyemre,ahol az egy kórteremre eső TBC-s betegek száma minimum egy volt, a főbejáratot a büfével összekötő, szakrendelőket tartalmazó folyosó meg mindig min. 3-4-et.
- Jajj, mi lesz a gyerekkel, el kapja a TBC-t!
- Ááá, azt már rég hordozza, viszont az MRSA-t csak pár hete, miután utólag megtudtam, hogy egy - civil ruhában, mi másban, csak a városi intézményeket is járó összekötő voltam - konzíliumra vitt betegünk MRSA-s volt.
Megjegyzem; az én gyerekem volt az óvodában az első évben a legimmunisabb.
Amúgy meg nem én lettem TBC-s, hanem a tökig beöltözött, műtőben be/kimosakodott két orvosbarátom...
Szóval nyugodtság van.
Bízni lehet, sőt kell, ennyi.
Ha meg nem jön be, akkor meg hálásnak lenni az eddigiekért.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Mindig a faluk buknak el, háborúk idején is. Simán lenne lázadás.
A városok is bukni fognak, amikor jönnek majd kapákkal, karókkal a soronkívüli ellátásért azok a bizonyos falusiak, akiket a mentősök már jól ismernek! Lassan el kellene gondolkodni a mobilizáción, azokén akik az elmúlt húsz évben szereltek le a rendőrségtől, hadseregtől vagy más fegyveres testülettől és még nincsenek hatvan évesek, továbbá a terepjáró gépjárművekén. A sorozás csak szünetetletve van, milíciára pedig könnyen lehet, hogy nagyon nagy szükség lesz. Most van idő elkészíteni a honvédelmi törvények tavaly decemberi módosítása alapján ezeknek az embereknek a listáit, összevakarni minden lehetséges sorozatlövő fegyvert a rendőrségi és honvédségi raktárakból és legyártatni néhány tízezer karpasszományt, zubbonyt és sapkát, hogyha egy hónap múlva már csúnyának néz ki a BAZ megyei jövő, akkor legyen kit behívni és legyen mivel felszerelni!

Sajnos a koleralázadás mint hasonlat nem eltúlzott, ma még roszabb a helyzet, mint akkor volt. A falusi cigányság műveltségi szintje alacsonyabb, mint a ruszinoké volt kétszáz éve, viszont van mobiltelefonjuk, facebookjuk, hogy szélesebesen terjedjenek rajta az összeesküvéselméleteik arról, hogy akarják őket elveszejteni a parasztok!
 

igaziigaz

Well-Known Member
2019. február 11.
351
288
63
A városok is bukni fognak, amikor jönnek majd kapákkal, karókkal a soronkívüli ellátásért azok a bizonyos falusiak, akiket a mentősök már jól ismernek! Lassan el kellene gondolkodni a mobilizáción, azokén akik az elmúlt húsz évben szereltek le a rendőrségtől, hadseregtől vagy más fegyveres testülettől és még nincsenek hatvan évesek. A sorozás csak szünetetletve van, milíciára pedig könnyen lehet, hogy nagyon nagy szükség lesz. Most van idő elkészíteni a honvédelmi törvények tavaly decemberi módosítása alapján ezeknek az embereknek a listáit, összevakarni minden lehetséges sorozatlövő fegyvert a rendőrségi és honvédségi raktárakból és legyártatni néhány tízezer karpasszományt, zubbonyt és sapkát, hogyha egy hónap múlva már csúnyának néz ki a BAZ megyei jövő, akkor legyen kit behívni és legyen mivel felszerelni!

Sajnos a koleralázadás mint hasonlat nem eltúlzott, ma még roszabb a helyzet, mint akkor volt. A cigányság műveltségi szintje alacsonyabb, mint a ruszinoké volt kétszáz éve, viszont van mobiltelefonjuk, facebookjuk, hogy szélesebesen terjedjenek rajta az összeesküvéselméleteik arról, hogy akarják őket elveszejteni a parasztok!
Hát azért a kaszás kapásokat egy sima jard is lenyomná szerintem. Kivétel ha zombiká válnának. Ha korona virusról kiderül, hogy zombivá alakít, akkor akinek van esze az lesz az első dolga, hogy vagy a rendőrségi raktárt töri fel, vagy az első laktanyát megkeresi ak-ért.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Hát azért a kaszás kapásokat egy sima jard is lenyomná szerintem. Kivétel ha zombiká válnának. Ha korona virusról kiderül, hogy zombivá alakít, akkor akinek van esze az lesz az első dolga, hogy vagy a rendőrségi raktárt töri fel, vagy az első laktanyát megkeresi ak-ért.
Sajnos az a baj, hogy nem vagy tisztában a rendőrség maradék emberanyagának képességeivel jelenleg, pláne nem a létszámával! Ráadásul a jelentős részük az ország viszonylag szűk területéről, Kelet-Magyarországról jár be dolgozni, ez akár a Rendőrség felbomlásának egy tényezője is lehet, ha elszabadulnak az indulatok arrafele, ahol a szeretteiket hátrahagyták és ahová ők is menni fognak egyénileg egy ilyen esetben annyi fegyverrel amennyit csak magukkal tudnak vinni a szolgálatból!
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Ejjjj...emberek...csak szolok...nagyon elmentetek a sci fi-be...milyen rendorok,lazadasok...majdnem mindmeghalunk?

Tul komolyan veszitek.

Ok, lehet venni ezt azt..en is fogok par konzervot stb ...de szerintem felesleges tul komolyan keszulni akarmire...nemtudjuk mi lesz...lehet meguszuk nagyobb gond nelkul.


Amugy meg a sok szakertonek csak mondom h az egyszeru maszk csak abban jo hogy aki beteg az ne taknyoljon mindenkire...vedekezesre nem sokat er, mihast atvizesedik ahogy lelegzel baszhatod..max 15-20 percig vedd, utana kuka...a draga maszkok meg feleslegesek egy egyszeru embernek aki elsetal az elso boltba..kinaban sem az egyszeru emberek nem mennek komplet biohazard felszerelesben az utcan..

Legfontosabb ilyenkor a higienia..mosni kezet amikor csak lehet...stb..
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 031
6 347
113
Néhány hír Ukrajnából:

https://karpathir.com/2020/02/24/st...nai-repteret-szamolnak-fel-odessza-kozeleben/

A közleményük szerint többször jelezték az igazságszolgáltatás felé, hogy semmiképp nem lehet törvényes egy háborús helyzetben lévő országban a fokozott készültségbe helyezett haderőhöz tartozó stratégiai objektum felszámolása.
A légierő egyetlen térségbeli repülőterére az odesszai önkormányzat vetett szemet, amely beépíteni készül a területet. A már másfél éve húzódó pereskedés során az önkormányzat előállt egy olyan dokumentummal, amely igazolja, hogy a katonai objektum területe Odessza város tulajdona.
A hadügy fellebbezett a bíróság döntése ellen, mert szerintük a reptér és környéke a hadsereg tulajdonát képezi. Azon az ország déli régióit védelmező vadászgépek állnak állandó harci készültségben, a repteret használja egyébként a határőrség és a katasztrófavédelem

https://karpathir.com/2020/02/19/hazugsagok-halmaza-ovezi-az-egi-szazadot/

Az Égi század 112 tagjának Porosenko az Ukrajna Hőse címet adományozta. A portál által feltárt tények szerint azonban semmi nem úgy történt, mint azt a hivatalos verzió előadta.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
Vucic: a semlegesség megőrzéséhez erős hadseregre van szükség - megérkeztek Szerbiába Putyin rakétái

A Pancir-Sz1 légvédelmi rendszerek a gyalogsági, tüzérségi és légvédelmi erőket védik kis magasságból támadó harci repülőgépek, helikopterek és manőverező robotrepülőgépek ellen. Az önjáró légvédelmi harcjárművek rakétáinak hatótávolsága körülbelül 20 kilométer. Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter egy hete - Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter belgrádi látogatása alkalmával - leszögezte, hogy Szerbia a katonai semlegesség híve, ezért nem kíván csatlakozni sem a NATO-hoz, sem más katonai tömbhöz, a semlegesség megőrzéséhez azonban erős hadseregre van szüksége. Erős hadsereget pedig önállóan nem tudna felállítani és korszerűsíteni, ebben segít neki Oroszország. Az erős hadsereg a térség stabilitásának és fejlődésének a biztosítéka - húzta alá a szerb tárcavezető. Oroszországot és Szerbiát kulturális, vallási és történelmi kapcsolatok kötik egymáshoz, Moszkva több szinten is segíti Belgrádot, a nemzetközi szervezetekben például akadályozza Koszovó felvételét, mert Belgrádhoz hasonlóan úgy véli, hogy Pristina 2008-as függetlenségének egyoldalú kikiáltása érvénytelen, Koszovó továbbra is Szerbia déli tartománya. Az európai uniós tagságra törekvő Szerbia vezetői az évek során többször is közölték, nem kívánják megszakítani kapcsolataikat Oroszországgal.
Forrás: https://kuruc.info/r/1/208676/
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Zokogtak az Észak-Olaszországból hazaért gimnazisták, amikor megtudták, hogy karanténba kell menniük két hétre a budapesti Szent Laszló Kórházba, erről beszélt az RTL Híradónak Timaffy Judit volt milánói főkonzul, az egyik gyermek édesanyja. Mint fogalmazott, ő maga szólt a tisztifőorvosnak, hogy a csoport hazaérkezik. Rossz zsargon, hogy bedobtam az SOS jelzést, hogy potenciális vírushordozó gyerekcsapat érkezik az országunkba - magyarázta, hozzátéve, ez egy nagyon nehéz döntés volt, mert amikor a gyerekek megtudták, hogy karanténba kell menniük, zokogtak a telefonban.
Az egyik diák édesanyja szólt a tisztifőorvosnak, hogy potenciális vírushordozó a hazaérkező gyerekcsapat

A Japán mellett karanténba helyezett óceánjáró, a Diamond Princess egyik magyar alkalmazottjánál kimutatták a koronavírust, amivel ő az első magyar fertőzött. Itthon még nem tudni fertőzöttről, azonban a volt tiszti főorvos szerint lehetetlen meggátolni, hogy ideérjen. A szakemberek figyelmeztetnek, nem mindenki gyanús, aki Olaszországból jött, még annak sem kell otthon maradnia két hétig, aki hétvégén a karanténhoz viszonylag közeli Milánóban járt. A jelekre azonban oda kell figyelni, hiszen elsőre nem lehet megmondani, hogy valaki náthás vagy koronavírusa van. Lehetetlen meggátolni, hogy Magyarországot is elérje a koronavírus, ez bármikor ideérhet, feltéve egyáltalán, hogy még nincs itt - mondta a hvg.hu-nak Falus Ferenc, volt országos tiszti főorvos. "Lehetnek már itthon is betegek, vírushordozók, csak még nem került kórházba olyan súlyos beteg, akinél azonosították volna a betegséget." Azt mondja, semmi baj nincs abból, ha regisztrálnak egy beteget Magyarországon, főleg, ha behurcolt esetről van szó. Baj akkor van, ha már nem lehet követni, hogy ki a fertőzés forrása, és ő másokat is megbetegít, illetve ha egyszerre van beteg Kelet- és Nyugat-Magyarországon - mondja Falus.
Nem lehet megakadályozni, hogy Magyarországra érjen a koronavírus
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 395
4 392
113
A világvége hangulat kezd eluralkodni.
Hol kellene kezdeni: Higiénia: kézmosás, fürdés minden nap és rendszeres hajmosás. Közös wc deszkát letörölni, (mondjuk én alapvetően még a közös csapot a mosdóban papírtörlővel zárom el). Munkahelyen csak azt megfogni amit feltétlenül muszáj. Beteg munkatársat kerülni, vagy kollegiálisan elküldeni a jó édes anyjába hogy járvány idején dolgozik. Egészséges ételek, immunerősítők, C-vitamin, antivírus szerek (mint amit a HIV veszélyeztetettek szednek, amerikában simán lehet venni, nem tudom itt hogy van). De a legfőbb védelem az egészséges fiatal szervezet a fertőzések ellen.
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti