Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 795
113
Hatalmas felelőtlenség, hogy nincs hermetikusan lezárva egész Európa és továbbra is érkeznek kontinensünkre Kínából az emberek. Pár napja Pécsre is jött harmincegy diák Kínából, úgy gondolom, az lett volna ésszerű, ha otthon maradnak. Ettől a világjárványtól csak úgy lehetne megvédeni Európát és hazánkat, ha korlátoznák a migrációt és nem érkezhetnének tömegközlekedési járatok a fertőzött területekről és tőlünk sem utazna senki ezekbe az övezetekbe
https://pestisracok.hu/hatalmas-fel...a-es-tovabbra-is-erkeznek-kinabol-az-emberek/
Semmilyen szándék nincs, semmilyen határzárra, ezen már túl vagyunk... Sajnos!
 
T

Törölt tag 008

Guest
Korea: 52 292 elvégzett teszt, 20 716 még vár az eredményre. 1225 karanténban, 24-et kiengedtek a karanténból. 1261 beteg, 12 halott.
A kormány Drive through tesztpontokat állított föl, a gyorsabb tesztelésért.
R658x0.q70

Ha az orvos gyanakszik és felírja a tesztet akkor ingyenes. ha valaki csak kéri akkor 130 USD, de ha kiderül, hogy pozitív akkor visszakapja a pénzt.
Egy DK cég kifejlesztett egy gyors teszt kitet amit 10 perc alatt bárki otthon el tud végezni, igaz közel sem olyan mint a labor teszt, de egy előszűrésnek jó lehet.
Éééééééés, hogy még viccesebb legyen, Északon az afrikai sertés influenza megjelent a vaddisznókban.

Japán: covid teszt+ 2 influenza teszt + vér + vizelet vizsgálat = 150 USD.
Karantén 1 napra 300USD.
Közben botrány is van. Kevés a teszt, az ember, a maszk és a fertőtlenítő. Az embereknek azt mondják ne menjenek teszteltetni, csak ha tényleg nagyon rosszul vannak.
A Diamond Princess hajóról a japánokat elengedték a karantén letelte után teszt nélkül, pedig legalább 1 COVIDes volt.

Azokat a hivatalos személyeket akik felmentek a DP hajóra a karantén alatt szintén nem tesztelték le, pedig 4 később beteg lett. 90-en teljesítettek szolgálatot. Az ok, amiért nem tesztelték, hogy ha pozitívak akkor nem dolgozhatnak tovább.
Közben a minisztérium egyetértett, hogy 41 embert le kellene közülük tesztelni, de az EÜ személyzetet nem fogják, mert elegendően elővigyázatosak voltak.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A kínai koronavírus pár napja jelent meg Olaszországban, majd Ausztriában és Horvátországban is mutattak ki a tesztek fertőzést. Magyarországon egyelőre egy koronavírussal fertőzött ember sincs, pánik viszont a pár héttel ezelőtti helyzethez képest már annál inkább: a kézfertőtlenítőket jó ideje viszik a boltokból, az újabb és újabb vírusos híreknek köszönhetően viszont már hiánycikk lett belőlük.
Nem a fertőtlenítő azonban az egyetlen, amiből már egyre kevesebbet találni, fogynak a konzervek és a tartós élelmiszerek, néhol viszik az élesztőt és a tejet is. A pánikszerű vásárlás inkább a nagyobb hipermarketeket érinti, a kisebb üzletekben (Spar, Aldi, stb.) kevésbé jellemző. Körbejártuk mi is a kisebb-nagyobb áruházakat, illetve olvasóink beszámolója alapján megnéztük, mi most a helyzet koronavírus-para ügyben a fővárosban és messzebb.
Fogynak a maszkok és a fertőtlenítők, de már a konzerveket is viszik itthon a koronavírus miatt


Szóval: Van 1 db akkreditált labor idehaza Bp -en, a háziorvosoknak ma du. jött meg a tájékoztató, frissített email. Saját zsebből kell beszerezniük a védőfelszerelést, maszkot, stb., de nem csak maguknak meg az asszisztensnek, hanem ha észlelnek gyanús beteget, akkor annak is, stb.!

Koronavírus: A kormány szerint kicsi az esély, hogy elkerüli Magyarországot - Az Egyenes Beszéd vendége Komáromi Zoltán egészségpolitikus, háziorvos.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 982
113
Kis helyzetjelentés. Most jövök az Auchanból. Konzerv részleg kvázi üres a száraz tészta tej részleg dettó. Hétköznap van de annyian vannak mintha ünnepek előtt lennénk.
Na ne idegesits, penteken megyek ket honapra vadarolni, honap vege van, birjak ki addig...
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Jo az NR - es? Eddig SL-rol volt szo. Pont ma irattam ki huszat a cegben FFP2NR, bar engem nem a natha izgat meg a tudogyuszi(azt mar hordtam ki labon, melo mellett) inkabb a kaosz. Meg a francnak sincs kedve ures boltba menni jarvany idejen.
Az immunrendszer kell túllőni, felpörgetni, az hatásosabb mint a maszk, meg biztosabb is. Én nem egyszer, hanem sokszor hordtam ki tüdőgyulladást és inflenzát is lábon. Mire kiderül általában annyira túl vagyok rajta, hogy nincs mit kezelni. Amúgy nem minden a konzerv, meg kell tanulni legalább kicsit főzni... :rolleyes::D:D:p Vegyél rizst bőven, sokáig eláll, egyszerű megfőzni, sok-mindenhez jó, és végszükségben üresen megfőzve is biztos az éhezés elkerülése... :D:D:D De azért nem árt, ha van hozzá valami. ;) Ha egyszerűen és kényelmesen akarod főzni segítek hogy hogyan csináld. :)
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Egyre tobb gyogyul meg mint amennyi megbetegszik, es mar csak 8,3% a halott. Gratula.
Jaj azt nem mondtam, hogy gyakorlott fertőzés túlélő vagyok. Tegye fel a kezét, ki már volt több hetes fertőző karanténban súlyos életveszélyes fertőzéssel ? :eek::) már 40 éve heteket töltöttem olyan súlyos mortalítású fertőző betegséggel karanténban, hogy kis túlzással a szomszéd városokat is leoltották, ha volt tünet, ah nem volt, mindenkit. Fogalmuk sem volt, honnét kaptam. Nekem sem. Egy egész egyetemet képeztek ki rajtam amikor már gyógyultam és nem voltam fertőző, de még minden fizikai jele jól dokumentálható volt rajtam. Olyan voltam, mint mint egy újraélesztő tanfolyam próba babája, akin mindenki végig megy. :D:D:D:D:D De én jól bírtam, nem okozott megerőltetést, örültem a medikusoknak, legalább lehet beszélgetni meg hülyéskedni. Apám is túlélő volt, az tífuszt szedett össze valahonnan, az sem derült ki soha, hogy hogyan jött. De nekem sem ez az egyetlen súlyos fertőzésem volt, voltak másikak is, pld. ami szívizom gyulladást okozott. Apám kollégájának a fia 2 nap alatt belehalt. Én lábon mentem az orvoshoz, mindjárt a nagyapám szívgyógyászához. Azonnal el akart viteti kórházba... :eek::D:D:D Én megdumáltam még arra is, hogy elengedjen haza, és el is mentem. Mi ilyen túlélők vagyunk. A fiam folytatta a hagyományt, a segítségével valószínűleg az egyik legalattomosabb a fejlett világban (tőlünk nyugatra is !!!, svájcban, németországban, stb.) minden évben a 0-5 korosztályban sok halálos áldozatot szedő fertőzés túlélésének és a megmentés kidolgozásában nagyon sokat tanultak a segítségemmel az orvosok a fiam estén. Nagyon féltek hogy megy az egész csapat a börtönbe, mert 24 órát nem adtak a túlélésért amikor kitört a botrány. (leordítottam a fejüket és rohadt nagy balhét csináltam, mert már egy hete én tartottam életben a fiamat, mert ezek elcseszték, hiába küldtem be hetente előtte, hogy azonnal vegyenek vért, mert sokkal nagyobb a baj annál, mint aminek látszik, és a vérből ordítani fog a betegség) Azt csináltam amit akartam, én dirigáltam az orvosoknak. Deeee.... túlélte minden maradandó károsodás nélkül !!!! :D:D:D:D A világ (akkor) legdrágább antibakteriális injekcióját akarták beadni neki (svájci volt akkor), a 3 olcsóbb rohadtul drága "csodaszert" kb. 1 perc alatt elvetették. Én is részt vettem a konzíliumon, végül az én opciós javaslatom győzött, 12 óra utáni újbóli mérlegeléssel, ha nem áll meg romlása az állapotának. Megállt... :D:D Egy percre sem maradt a kórházban, vittem haza, bár be volt írva állandóra, de pisszenni sem mertek nekem... Azt csináltam amit akartam... :D:D Ugyanis én tartottam életben már egy hete, 7/24 órában vele foglalkoztam, a kórházban meg nem tudták megoldani hogy 0-24-ben bent legyünk, én meg nem bíztam bennük. (nem is alaptalanul, a ők cseszték el, mert többször leintették a vérvizsgálat kéréseim, holott megalapozott volt, ezért ha meghal a fiam, mentek volna a börtönbe súlyos kötelességszegés miatt !!!!) Azóta szerintem sikerült csökkenteni ennek a fertőzésnek a mortalitását, még a későn orvoshoz kerülő kisgyermekekét is. Kb. fél éve mesélte egy szülő, hogy gyanú alapján vettek vért a a kisfiától, akiről kiderült, hogy nem egy sima megfázás, hanem az életveszélyes fertőzése van neki. Időben volt, semmi súlyos tünet nem lett, simán kikezelték. Na ezt köszönheti nekünk a magyar gyerekorvoslás, megoldottam nekik egy nagy gondot, és a legtöbb kisgyerek ma már túlélő lesz. Valamelyik "cochus" törzs amiről szó van, de nagyon sok hasonló van, így fejből nem tudom. A fejlett világbeli nagyon-magas mortalitását még 2009 körül láttam (hivatalos listákban )a neten kikeresve a kórokozóra. Amúgy nem vagyok orvos, de magas az általános tudásom ebben, az átlagnál messze magasabb.

Ja, amúgy már 1% alatt van a mostani vírus mortalítása.
 
B

b4l4g3

Guest
Jaj azt nem mondtam, hogy gyakorlott fertőzés túlélő vagyok. Tegye fel a kezét, ki már volt több hetes fertőző karanténban súlyos életveszélyes fertőzéssel ? :eek::) már 40 éve heteket töltöttem olyan súlyos mortalítású fertőző betegséggel karanténban, hogy kis túlzással a szomszéd városokat is leoltották, ha volt tünet, ah nem volt, mindenkit. Fogalmuk sem volt, honnét kaptam. Nekem sem. Egy egész egyetemet képeztek ki rajtam amikor már gyógyultam és nem voltam fertőző, de még minden fizikai jele jól dokumentálható volt rajtam. Olyan voltam, mint mint egy újraélesztő tanfolyam próba babája, akin mindenki végig megy. :D:D:D:D:D De én jól bírtam, nem okozott megerőltetést, örültem a medikusoknak, legalább lehet beszélgetni meg hülyéskedni. Apám is túlélő volt, az tífuszt szedett össze valahonnan, az sem derült ki soha, hogy hogyan jött. De nekem sem ez az egyetlen súlyos fertőzésem volt, voltak másikak is, pld. ami szívizom gyulladást okozott. Apám kollégájának a fia 2 nap alatt belehalt. Én lábon mentem az orvoshoz, mindjárt a nagyapám szívgyógyászához. Azonnal el akart viteti kórházba... :eek::D:D:D Én megdumáltam még arra is, hogy elengedjen haza, és el is mentem. Mi ilyen túlélők vagyunk. A fiam folytatta a hagyományt, a segítségével valószínűleg az egyik legalattomosabb a fejlett világban (tőlünk nyugatra is !!!, svájcban, németországban, stb.) minden évben a 0-5 korosztályban sok halálos áldozatot szedő fertőzés túlélésének és a megmentés kidolgozásában nagyon sokat tanultak a segítségemmel az orvosok a fiam estén. Nagyon féltek hogy megy az egész csapat a börtönbe, mert 24 órát nem adtak a túlélésért amikor kitört a botrány. (leordítottam a fejüket és rohadt nagy balhét csináltam, mert már egy hete én tartottam életben a fiamat, mert ezek elcseszték, hiába küldtem be hetente előtte, hogy azonnal vegyenek vért, mert sokkal nagyobb a baj annál, mint aminek látszik, és a vérből ordítani fog a betegség) Azt csináltam amit akartam, én dirigáltam az orvosoknak. Deeee.... túlélte minden maradandó károsodás nélkül !!!! :D:D:D:D A világ (akkor) legdrágább antibakteriális injekcióját akarták beadni neki (svájci volt akkor), a 3 olcsóbb rohadtul drága "csodaszert" kb. 1 perc alatt elvetették. Én is részt vettem a konzíliumon, végül az én opciós javaslatom győzött, 12 óra utáni újbóli mérlegeléssel, ha nem áll meg romlása az állapotának. Megállt... :D:D Egy percre sem maradt a kórházban, vittem haza, bár be volt írva állandóra, de pisszenni sem mertek nekem... Azt csináltam amit akartam... :D:D Ugyanis én tartottam életben már egy hete, 7/24 órában vele foglalkoztam, a kórházban meg nem tudták megoldani hogy 0-24-ben bent legyünk, én meg nem bíztam bennük. (nem is alaptalanul, a ők cseszték el, mert többször leintették a vérvizsgálat kéréseim, holott megalapozott volt, ezért ha meghal a fiam, mentek volna a börtönbe súlyos kötelességszegés miatt !!!!) Azóta szerintem sikerült csökkenteni ennek a fertőzésnek a mortalitását, még a későn orvoshoz kerülő kisgyermekekét is. Kb. fél éve mesélte egy szülő, hogy gyanú alapján vettek vért a a kisfiától, akiről kiderült, hogy nem egy sima megfázás, hanem az életveszélyes fertőzése van neki. Időben volt, semmi súlyos tünet nem lett, simán kikezelték. Na ezt köszönheti nekünk a magyar gyerekorvoslás, megoldottam nekik egy nagy gondot, és a legtöbb kisgyerek ma már túlélő lesz. Valamelyik "cochus" törzs amiről szó van, de nagyon sok hasonló van, így fejből nem tudom. A fejlett világbeli nagyon-magas mortalitását még 2009 körül láttam (hivatalos listákban )a neten kikeresve a kórokozóra. Amúgy nem vagyok orvos, de magas az általános tudásom ebben, az átlagnál messze magasabb.

Ja, amúgy már 1% alatt van a mostani vírus mortalítása.
és nem mellesleg film is készült rólad :D;)
2242736251325126961

203968_sebezhetetlen.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 565
80 942
113
Az immunrendszer kell túllőni, felpörgetni, az hatásosabb mint a maszk, meg biztosabb is. Én nem egyszer, hanem sokszor hordtam ki tüdőgyulladást és inflenzát is lábon. Mire kiderül általában annyira túl vagyok rajta, hogy nincs mit kezelni. Amúgy nem minden a konzerv, meg kell tanulni legalább kicsit főzni... :rolleyes::D:D:p Vegyél rizst bőven, sokáig eláll, egyszerű megfőzni, sok-mindenhez jó, és végszükségben üresen megfőzve is biztos az éhezés elkerülése... :D:D:D De azért nem árt, ha van hozzá valami. ;) Ha egyszerűen és kényelmesen akarod főzni segítek hogy hogyan csináld. :)


+ Zombieland 1-2t esténként megnézni! :)
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Leonidas

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 565
80 942
113
Személyes tapasztalatunk szerint akinek nincs láza és erős köhögése, annál nem is kíváncsiak arra, hogy vírushordozó-e. Munkatársunk egy olaszországi hétvége után próbálta ellenőrizni az állapotát, ám nem járt nagy sikerrel.
Most jött haza Olaszországból? Ha nincs láza, ne próbálkozzon a magyar egészségügyben

Hagyd már abba ezt az index-hvg-444 szintű politikai rémhírkeltést. Szerintem, még te is vágod, hogy NEM BALFASZOK IRÁNYÍTANAK, MINT FERI IDEJÉN! Ez nem vonatkatasztrófa sírással, Bugyi Berni karban kivitele, vagy az eltűnt kisgyerek, sem pedig Húsvét Szilvi virológiai látszatintézkedései, vagy az egri klóros víz leengedése, csak mert ott edzett a helyi vízilabdacsapat a nagyon okos polgármester által! (Igen, a csapvíz és a szappan öli a vírust, a klóros víz meg nem ...)

Minden ballib portál világvégét kreál a helyzetből, csak azért hogy panaszkodjanak és ekézzék a kormányt. Erről szól az egész. Annyi BALfasz járvány volt 2002-2010 idején itthon is (SARS, H1N1, stb.). Hol volt akkor a hvg-index a maga kis rémhírkeltéseivel? Minden akkor szar, ha olyan kormány van, ami nem balos? Hagyjatok már ezzel, baromi unalmas. El lett ez játszva az árvíz, a hó, meg még ki tudja milyen katasztrófák által. Az IMF nélkül végünk, meg a sok baromság 2010 óta ... UNALMAS!

Megjegyzem, a hülye kimegy riporto
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
és nem mellesleg film is készült rólad :D;)
2242736251325126961

203968_sebezhetetlen.jpg
OFF
Milyen film ??? :eek::D:D:D Én ilyenről nem tudok... ;) De tényleg igaz amiket írok/írtam !!!:cool::cool::p Nem akartam jobban feszíteni a húrokat, de lenne mit mesélnem. Pld. csak akkor kezd el emelkedni a lázam, ha tényleg halálosan beteg vagyok. Az apám is ilyen volt. Időnként 0,5 C-al alacsonyabb a testhőmérsékletem, ezt már kórházban is tapasztalták, van hogy 1 évig is tart. Olyan dolgok gyógyultak meg rajtam, amik elvileg nem lehetségesek. Pld. a fél kezemről egy csipesszel emelték le a bőrt 3 nap után, amikorra felpuhult és levált, mert olyan keményre égett, hogy kopogni lehetett rajta, mint az asztallapon. Nyom nélkül újra nőtt a bőr, se égési forradások nincsenek, se a széle nem látszik, hogy meddig volt megégve. Úgy néz az a kezem mint a másik, mint bárki másé, aki nem tudja mi történt vele, sosem tudna rájönni, milyen súlyos égésen van túl. A másik ilyen feltűnő de elvileg nem lehetséges gyógyulás a térdem meggyógyulása, amit egy influenza szétszedett teljesen. Szét akarták vagdosni utána, mert járni is alig tudtam. Nem hagytam... :D:D:D Mondtam hogy ráér, majd 2 év múlva, ha nem gyógyul, ráérnek akkor is szétvagdosni. Kiröhögtek, hogy ez nem fog jobban meggyógyulni többé már soha... :eek::D:D:D:D:D Erre mi történt ? Úgy meggyógyult, hogy azt sem tudom már melyik volt az... :D:D:D Kiskormban is ment már szét a térdem, az is nyom nélkül gyógyult... :):p 3x egymásután ráestem, és totál feldagadt az egész. heteken keresztül szívatták le a "lét" róla, volt amikor naponta 7 deci jött le. Azt nem mesélem el hogy nézett ez a lötyi, mert még a végén nem tudnátok ma enni... :eek::D:p Lenne még mit mesélnem, de már ez is bőven sok volt.. Mostantól foglalkozzunk a vírussal és a megelőzéssel, ne velem. Az most fontosabb... Oké ? :):p
ON
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3