[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 011
54 000
113
Dél Idlib, török dróntámadás egy SAA konvoj ellen. Hatalmas veszteségeket okoznak a török...




Ezzel valamit hirtelen kezdeni kellene, a Szírek kifogyna ember ól, technikából, az az Oroszoknak sem jó, akkor hiába pirítják a tenoristákat, ha nincs aki a földön bemenjen, és belakja a feltakarított teruletet.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 134
12 036
113
Elég érdekes a helyzet és van egy vad elképzelésem a megoldás csak a teljes befejezéshez ha az oroszok lezárják a török-szir határ átkelőt, csak itt tud utánpótlás jönni igaz ez egy éles patt helyzetet teremt deszantozás nem kis létszámmal megfelelő bombázás és szárnyas rakétázás mellet.
A törökök vérszemet kaptak, és elmentek náluk otthonról. Ha békét szeretnének csinálni csak egy nagyon kemény és komoly húzással lehet ezt a elérni. természetesen ennek vannak vannak kockázatai, de azok most is előjöhetnek.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 823
81 188
113
Akinci-- a legújabb török támadó drón indulása Idlib felé

Y5yRC6fVEE4.jpg


4c67i1XmBVk.jpg


7ppCmls-4sw.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: anonim999

mentuhotep

Well-Known Member
2016. december 20.
373
1 070
93
a szír hadvezetés sem volt a helyzet magaslatán
Kb. 1,5h órája hozta le a tass.
Orosz VM

.Szíria kénytelen volt lezárni a légteret Idlib tartomány felett ennek tükrében az orosz fegyveres erők nem tudják garantálni a török repülési eszközök biztonságát Szíria felett.

https://tass.ru/armiya-i-opk/7874225

mivel zárják le, ha a törökök közvetlen a repületereket és a légvédelmet támadja??
 
  • Tetszik
Reactions: gacsat

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 651
55 288
113
Állítólag Ankara felszólította Oroszországot, hogy vigye haza a nagykövetèt. Pontos részleteket nem tudok.
Azt hittem, a közeljövőben akart Erdogan és Putyin találkozni.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 134
12 036
113
Kb. 1,5h órája hozta le a tass.
Orosz VM

.Szíria kénytelen volt lezárni a légteret Idlib tartomány felett ennek tükrében az orosz fegyveres erők nem tudják garantálni a török repülési eszközök biztonságát Szíria felett.

https://tass.ru/armiya-i-opk/7874225


Mivel zárják le?
Egy nagy Tuto lakatjuk van a törökökkel szemben. Igaz ha elégerős ember dobja még hatásos is lehet.
Orosz segedelemmel még érdekes is lehet
 
  • Tetszik
Reactions: gacsat

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 134
12 036
113
hmm ok szíriának hadat üzentek de az Orosz nagy követ haza küldése az is az ill azzal azonos jelzésű.
Biztosan végig gondolták ezt Kardigánék otthon ?
Teljes vesztegzárat szeretne?
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Kb. 1,5h órája hozta le a tass.
Orosz VM

.Szíria kénytelen volt lezárni a légteret Idlib tartomány felett ennek tükrében az orosz fegyveres erők nem tudják garantálni a török repülési eszközök biztonságát Szíria felett.

https://tass.ru/armiya-i-opk/7874225
Végül is nem pont így gondoltam, de igazam lett. Vagyis péntek után MÉÉG összesen 1-2 török drónozási napot jósoltam az előjelekből, és az be is következett. Nem tudom hogy mekkora veszteségekkel számoltak, de abban biztosak lehettek, hogy előre tudták, lesznek veszteségek. Volt ennek vajon értelme ? Sajnos azt kell mondanom hogy igen. Ha amúgy alapos indok nélkül mérnek a a török erőkre, annak ellenére is lázadt volna a nyugat és a NATO, hogy a törökök megszálló erő szíriában, és nincs ensz felhatalmazásuk sem a szír területfoglalásra, sem pedig békefenntartásra, a lakosságcserés önhatalmú ötletei végrehajtására sem. vagyis gyakorlatilag minden török tevékenység illegális szíriában. Mivel súlyos veszteségeket okoztak a szíreknek, valamint nyíltan támogatták a terroristákat, és a "jogosultságaikat" már említettem, teljesen kiverte minden külső támogatás lehetőségét a törökök részére. Ez egy fájdalmas és véres áldozat volt, amit a szírek meghoztak, de most már "a király meztelen", elmondta nyíltan, hogy területszerző, birodalomépítő háborút folytat szíriában, minden más csak hazugság a kommunikációjukban. Ennyit kéne látni a stratégia történésekből az elmúlt napokból. Az igazi fekete leves még csak most jöhet a törököknek. Meglátjuk mi lesz, a jövő MINDIG bizonytalan, soha nem lehet biztosan előre megmondani, bármikor jöhetnek meglepetések.

Erdogant súlyos csapás érte líbiában is, mert úgy gondolom, hogy a tegnapi 6 db harci drón lelövése líbiában, úgy, hogy elvileg egy sikeres támadást sem tudtak végrehajtani, egy hatalmas stratégiai katasztrófa. A következő napokban kiszivároghatnak ezeknek a híreknek a részletei is. De már olvasom is közben, hogy diplomáciai műveletek is zajlanak ? Az orosz nagykövet kiutasítása Ankarából ? Ez már a történések progresszív összeomlása a törököknek.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 870
91 386
113
Az utóbbi napok eseményeit látva Asszad kőkemény leckét kapott mennyit ér 33 török katona élete. Nem tudom tartós lesz-e ez a fordulat és a törökök meddig bírják az offenzívát, az oroszok is hozzájuk hasonlóan 1 szinttel feljebb kapcsolnak, de pár dolog meglepett.
Milyen gyorsan, és hatékonyan végez a török légierő a szír csapatokkal. Sem emberéletet, sem technikát nem kímél.
Hiába vannak a szírek évek óta offenzívába, vmi demoralizáltság érezhető a soraikban, hamar feladják a technikát és a területet is. Túl nagy területen indítottak támadást, ez kockázatos volt.
És ami számomra a legnagyobb meglepetés, a dél újra fellázadt Asszad ellen. Hogy mennyire tartós, az majd kiderül. Sztem ebben a szaúdiak keze is benne van.

Mindenestre a kurdok örülgetnek.
Erdogant sosem szabad leírni, most mind Szíriában, mind a menekültkérdésben ő diktál.
 
  • Tetszik
Reactions: Loken and gacsat

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 870
91 386
113
Végül is nem pont így gondoltam, de igazam lett. Vagyis péntek után MÉÉG összesen 1-2 török drónozási napot jósoltam az előjelekből, és az be is következett. Nem tudom hogy mekkora veszteségekkel számoltak, de abban biztosak lehettek, hogy előre tudták, lesznek veszteségek. Volt ennek vajon értelme ? Sajnos azt kell mondanom hogy igen. Ha amúgy alapos indok nélkül mérnek a a török erőkre, annak ellenére is lázadt volna a nyugat és a NATO, hogy a törökök megszálló erő szíriában, és nincs ensz felhatalmazásuk sem a szír területfoglalásra, sem pedig békefenntartásra, a lakosságcserés önhatalmú ötletei végrehajtására sem. vagyis gyakorlatilag minden török tevékenység illegális szíriában. Mivel súlyos veszteségeket okoztak a szíreknek, valamint nyíltan támogatták a terroristákat, és a "jogosultságaikat" már említettem, teljesen kiverte minden külső támogatás lehetőségét a törökök részére. Ez egy fájdalmas és véres áldozat volt, amit a szírek meghoztak, de most már "a király meztelen", elmondta nyíltan, hogy területszerző, birodalomépítő háborút folytat szíriában, minden más csak hazugság a kommunikációjukban. Ennyit kéne látni a stratégia történésekből az elmúlt napokból. Az igazi fekete leves még csak most jöhet a törököknek. Meglátjuk mi lesz, a jövő MINDIG bizonytalan, soha nem lehet biztosan előre megmondani, bármikor jöhetnek meglepetések.

Erdogant súlyos csapás érte líbiában is, mert úgy gondolom, hogy a tegnapi 6 db harci drón lelövése líbiában, úgy, hogy elvileg egy sikeres támadást sem tudtak végrehajtani, egy hatalmas stratégiai katasztrófa. A következő napokban kiszivároghatnak ezeknek a híreknek a részletei is. De már olvasom is közben, hogy diplomáciai műveletek is zajlanak ? Az orosz nagykövet kiutasítása Ankarából ? Ez már a történések progresszív összeomlása a törököknek.
Libiat nem olvastam, de akkor Haftart jobban felkészítették a ruszkik, mint Asszadot.
Visszatérve a törökökre, azt hogy terroristájat támogatnak már ez előtt is közhely volt, nem oszt nem szoroz a pedigréjében. Viszont az kiderült, hogy nagyon elszánt és önjáró.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 134
12 036
113
Kardigán mint otthon mint külpolitikailag halott Orosz-kapcsolatok terén.
Kérdés? Lesz Kardigán Moszkvai látogatás?
Vagy azt is lemondta?
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 870
91 386
113
Kardigán mint otthon mint külpolitikailag halott Orosz-kapcsolatok terén.
Kérdés? Lesz Kardigán Moszkvai látogatás?
Vagy azt is lemondta?
Van ez ügyben is aduja. Egyrészt Putyinnak jól jön a cash, amit kicsekkol a ruszki katonai szajrékért, illetve addig aem Nyugatit vesz, ami stratégiailag is fontos.
Másrészt a török Áramlat nélkül az orosz gázbiznisz is részben ki lenne herélve.

Itt az a kompromisszum, hogy bizonyis szír teruleteket de facto át kelk adni, minimum ideiglenesen a Szuktánnak.
 
  • Tetszik
Reactions: Loken and gacsat

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 007
113
Mindenestre a kurdok örülgetnek.

hogy délen miért tüntiznek, azt értem
hogy a kurdok miért örülnek, azt nem
mert ha az erdogán damaszkuszban hatalomra segít egy zöld színezetű, erősen iszlamista és török báb kormányt, az a déliek és a sivataglakók értékeivel teljesen meg fog egyezni, egy szép nagy és erős - a világon a legerősebb - iszlám kalifátus alá kerülnek
de a kurdoknak reszeltek, mert azok addig fognak ott rojavázni amíg a legközelebbi török-usa alku alkalmával az aktuális usa kormányzat haza nem hívja a katonáit; nehéz lesz megmagyarázni otthon hogy mi szükség még rájuk ott ha nincs már az a gonosz aszadrezsim
és a kurdok következő projektje német- és fransziaország lesz, ahol rojavázhatnak, ha eljutnak oda élve
https://www.kurdistan24.net/en/news/1a30a7db-623d-4016-800b-3d7069c9aaec
https://www.kurdistan24.net/en/news/f132ca3a-380a-48dc-b758-e8a34e9e6c4e
viszont egy damaszkuszi török bábkormány esetén felmerül a kérdés a golannal, és izraellel
mert izrael meg jó eséllyel ebben a felállásban kétségbeesetten visszasírja legkedvesebb ellenségét az aszadot az iráni támogatóival együtt...
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Libiat nem olvastam, de akkor Haftart jobban felkészítették a ruszkik, mint Asszadot.
Visszatérve a törökökre, azt hogy terroristájat támogatnak már ez előtt is közhely volt, nem oszt nem szoroz a pedigréjében. Viszont az kiderült, hogy nagyon elszánt és önjáró.
Nyíltan nem volt rábizonyítható sem a terroristák támogatása, sem a hódító szándékai, de ez olyan hülye volt, hogy nagygyűlésen elmondta, és ezt többé a büdös életben nem lehet visszaszívni. A diplomácia már csak ilyen. Másrészt az EU-t is súlyosan elárulta. Nem csak a németek vannak az EU-ban, a többiekből nem egy fog beinteni a törökök migráns ráengedése az EU-ra miatt, és ezeknek a migránsoknak a nagyrésze már radikális iszlám hívő, nem olyan mint az elején, amikor nagyrészt nem a vallásosak alkották az áradatot.