[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 003
113
Ma kaptak a nyakukba egy Tocskát a törökök Neyrabnál. "Csak" 12 sebesült, akiket a török helikopterek evakuáltak

XDu4IgLjf_M.jpg


 

neptun892

Well-Known Member
2016. augusztus 13.
304
484
63
Erdogan öngyilkos hegemóniája

Írta: Stephen Lendman https://stephenlendman.org/2020/03/erdogans-self-defeating-hegemony/

Erdogan a saját maga legrosszabb ellensége. Sikeresen elidegenítette legértékesebb szövetségeseit ellenséges cselekedetekkel belföldön és külföldön egyaránt.

Feldühítette a Trump kormányt, mert kiváló orosz S-400 légvédelmi rakétákat vásárolt az alacsonyabbrendű amerikai Patriot rendszer helyett - ez egy bölcs lépés.

Dühítette az európai országokat azzal, hogy megnyitja a török határokat, hogy menekültek ezrei menjenek a kontinensre, azzal fenyegetve, hogy számuk "hamarosan a milliókban lesz mérhető" - egy kudarc nélküli kísérlet arra, hogy NATO támogatást kapjon Szíria agressziója iránt.

Elidegenítette a németországi Angela Merkelt azzal, hogy azzal vádolta, hogy úgy viselkedik, mint egy náci.

Megbízhatatlannak bizonyult Oroszország és Irán számára azáltal, hogy szemmel láthatóan megsértette az Astanában és Szocsiban vállalt azon kötelezettségvállalásait, hogy diplomáciai úton a szíriai végtelen háború megoldására törekszik - a terrorizmus elleni küzdelemmel szemben az általa támogatott országban.

Számos, határokon átnyúló szíriai beavatkozása a neo-oszmán törekvéseinek - az Eufrátesz Pajzs, az Olívaág és a Béke tavasza - teljesítésének teljes volt és maradt, és meztelen agresszió volt.

Nagyrészt elszigetelte magát a világ színpadáról - miközben azt kockáztatta, hogy otthon elveszíti támogatását, mert könyörtelenül akarja, hogy a feltalált ellenségeket kiküszöböljék.

Mindaddig, amíg Oroszország támogatja Szíria felszabadító harcát Erdogan és Nyugat terroristák ellen, határokon átnyúló agressziója kudarcra van ítélve. Moszkva azt mondta, hogy nem garantálja az ellenséges harci repülőgépek és drónok biztonságát a szír légtérben. Damaszkusz azt mondta, hogy az ország légvédelmi rendszere lelővi őket. A Pentagon és a NATO elutasították Erdogan Idlib-i agressziójának támogatását.

Oroszország nehéz fegyverekkel látja el Szíriát - légi és tengeri hajókkal a Földközi-tenger partján tartózkodó Tartous felé, amely két szíriai kikötőváros egyikében található, ahol Moszkva rendelkezik haditengerészeti létesítménnyel, a másik Latakia.

Az oroszországi szíriai megbékélési központ szerint a „semlegesített” kormányzati erők török jelentései és a nagy számban elpusztított fegyverek jelentősen eltúlzottak.

"Az ilyen nyilatkozatok a török fegyveres erők által a szíriai kormányzati csapatok ellen elkövetett" lövész támadásokról ", és még inkább a szír katonák veszteségeiről ezeknek semmi köze a valósághoz", hozzátette: Ezek az elfogadhatatlan észrevételek eszkalálódnak a konfliktusban, amelyet Moszkva megoldódni kíván, török segítségre szorul, de nem kapja meg.

Erdogan és Törökország háborús minisztériuma - a rezsim által támogatott dzsihádistákkal együtt - teljes felelősséggel tartozik az propaganda és a forró háború ellen Idlib tartományban.

Március 5-én Erdogan Moszkvában találkozik Putyinnal. Nemzetközi támogatás hiánya miatt meggyengülve érkezik; Oroszország nagyrészt képes diktálni a feltételeket, ha egy másik ügyről megállapodnak.Tekintettel arra, hogy Erdogan hogyan működött a háború alatt, ennek teljesítése teljesen más kérdés, Putyin tudta, hogy nem lehet megbízni benne.

Folytatja az al-Nusra és a hasonló terroristák támogatását Idlibben, fegyverekkel, tüzérséggel és korlátozott mértékben légiforgalmi támogatással látva el őket - ez utóbbit csökkentette a török támadási drónok többszöri legyújtása az Idlib légterében.

Ugyanakkor az orosz légi támogatás segített a szíriai földi erőknek a stratégiai város Saraqib visszaszerzésében.

A szíriai arab hírügynökség szerint kedden a kormányzati erők „megszüntetik a török rezsim által támogatott terrorista csoportokat Joubas, Trinbeh, Dadikh és Kafr Batikh falvakban és városokban… Idlib délkeleti vidékén”.

Hétfőn a Kreml nyilatkozata szerint Erdogan, az Egyesült Államok és a NATO számára egyértelmű, hogy Oroszország továbbra is támogatni fogja Szíria terrorizmus elleni háborúját, amelyet Nyugat, Törökország, Izrael és a szaúdok támogatnak.

A szíriai külügyminisztérium nyilatkozata elítélte a török agressziót, és vállalta, hogy harcol és legyőzi azt.

A múlt héten a Times of London véleménye szerint „a szövetségeseinek elidegenítését követő években Erdogannak nincs kihez fordulnia”.

Ahelyett, hogy együttműködési kapcsolatokat folytatna a szomszédos Szíriával és más nemzetekkel, konfrontálódott és ellenséges volt a regionális békére.

Bármi is lesz Erdogan ezen a héten Moszkvába tett utazásából, a szíriai háború nem fog véget érni revansista céljainak és az Egyesült Államok konfliktusmegoldásának elutasítása miatt.

2019-ben egy Algemeiner nyílt levélben a „török despoa Erdogan” felé vádolta őt az ellenséges napirend előmozdításában rejlő hatalom megszilárdításában, amelynek célja „új Atatürk” lett azáltal, hogy keményvonalú bírósági rendszabályt hajt végre, ideértve az ellenségeinek kiküszöbölését otthon és külföldön.

A belföldön mint egy botrányos despota, az elmúlt kilenc évben be nem jelentett háborút folytatott Szíriával, hogy elősegítse revansista céljait, és okokat talált napirendjének folytatására.

A szomszédos államok nem bíznak benne. Oroszország és a Nyugat sem. Neo-török céljai megtévesztőek.

Mindaddig, amíg Törökország vezetője marad és törvénytelen módon működik, az országot a világközösség törvényellenes államnak fogja tekinteni.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 003
113
Maarat al Numan környékén a törökök megsemmisítették a SAA T-72, T-55/62 és ZSzU -23-at

gkrCzVplSL4.jpg

 
  • Tetszik
Reactions: gacsat

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Te már megint másik műsort néztél. Kezdjük azzal, hogy a magyar kormány azt mondta bármit támogat amit Erdogan tesz csak a migránsokat tartsa vissza. Meg nyugaton kb. mindenki ezt mondta. Akik szembe helyezkednek Erdogannal az csak Aszad meg Putyin, még Irán is csak fél gőzzel áll bele, nem úgy mint ők. Izrael aktívan is ott van Erdogan mellett, USA-t nem látni még mit tesz ebben az ügyben, de nem a másik oldalt támogatja az tuti. Rajtuk kívül meg mindenki úgy van vele, hogy örül ha kimarad ebből és nem akar beleszólni. Ez a realitás, nem a te mesevilágod.
Ami a magyar kormány véleményét illeti, mivel a megszabott feltételének a fordítottja történt (Erdogan nem tartja vissza a migránsokat hanem küldi), ez azt jelenti a diplomáciában hogy ettől kezdve semmiben se támogatjuk Erdogant!! Meg ugye nyugaton is mindenki ugyanazt mondta szerinted - akkor végülis ki támogatja Erdogant? Persze Izrael, aki bárkit feltétel nélkül támogat aki Szíriát támadja. Egy platformra állva az ISIS-el!!, hát gratula nekik, sokat bír a gyomruk!! :(:eek:
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Annál ők sokkal jobb cimborák. Szerintem köztük volt olyan megbeszélés is amin elmondta Erdogan, hogy lesz egy kis ijeszgetés de neki őszintébben is beszámolt róla, hogy mik a valódi tervei. Illiberális autokraták összetartanak, a mienk meg annyira parázik a migránsoktól, hogy bármekkora zónát támogatna Erdogannak csak az összes migránst telepítse oda.
Sok minden lehetséges, de eddig még egyetlen migránsról se jött hír, akit Erdogan visszatelepített volna Szíriába, pedig a keleti határai mentén nincsenek harcok!! E. eddig egyetlen helyre telepített migránsokat, és az az EU!! Szóval pont az ellenkezőjét csinálja, mint ami a támogatásának feltétele volt ... :mad::hadonaszos:
 
  • Tetszik
Reactions: Loken

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 003
113
"Washington készen áll, hogy támogassa a NATO-szövetséges Törökországot a Szíriával mesterségesen létrehozott nyílt konfliktusban. - ezt az ígéretet James Jeffrey, az USA speciális szíriai különmegbízottja tette, aki Törökország határvidékét látogatta meg kedden.

"Törökország NATO-szövetséges, így többnyire amerikai gyártású hardvert használja." - mondta.

"Szándékunkban áll, ahogy az elnök Donald Trump is mondta, muníciót biztosítani. Az USA biztossá is fogja tenni, hogy a felszerelés készen áll. Mint NATO-szövetségessel, Törökországgal hírszerzési információkat is megosztunk. És biztosítani fogjuk őket, hogy megvan mindaz, amire csak szükségük van." - közölte az Egyesült Államok"