[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

vendeg2

Well-Known Member
2015. február 6.
513
471
63
view.php
[/URL][/IMG]
view.php
[/URL][/IMG]
view.php
Hát ez nem megy nekem...
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 355
46 163
113
Szerintem a törökök eltúlozták a szír haderőnek okozott veszteségeket. Azt nem vitatom, hogy nagyon hatàsosan használták a drónjaikat, amìg a szírek le nem vadászták őket. A háborút nem csak katonai eszközökkel vívják, az információs háború is zajlik gőzerővel és abba pedig belefér, hogy feljavítják a videóikat egy kis számítógépes grafikával (valaki említette az ARMA 3 ból kiragadott részleteket) és bevágnak máshonnan (pl Líbiából) származó felvételeket.
Nézd már meg a videót, ami tulajdonképpen csak egy gif!
tm_tdmyr_qfl_mn_ldbbt_wlrbt_lmdr_ltb_llnzm_blkml_mn_qbl_ltyrt_bdwn_ty_1.gif

Nyilvánvaló, hogy az autó mellett bal oldalon előremenő figurát kicserélték egy glitches gameből kivett figurával. A csere ráadásul teljesen nyilvánvaló, mert nem a gif elejétől került be a ratyi mozgású "figura". Jól láthatóan a mozgás megváltozásával együtt megjelenik a hátán valamilyen hátizsák jellegű dolog (amikor az autó bal sarkához ér). Ugyanakkor a tömeg a jobb oldalon teljesen életszerű marad végig.
Ha a törökök hamisítanának, akkor egyszerűen betesznek egy másik időpontról felvételt (volt ilyen is), de nem kezdenek egy 20+ os szereplővel tarkított videóba 1 embert beletenni, ráadásul egy animált szart, ami ráadásul olyan mint egy ZS kategóriás gameből lenne kiollózva. :p:D

A kicserélt embernek a jelenet szempontjából semmi jelentősége.
A beavatkozás egyetlen célja a hiteltelenítés volt.
ruexpert.org
:)
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 046
2 738
113
Az EU vezetése helyében pl. a jövőben az egyik legfontosabb prioritásom pont egy korszerű és fiatal kellő méretű atomütőerő megteremtése lenne.

1. Jól értem h "közös" eu (atom)fegyveres erőt akarsz? (Ha igen részemről " very big like")
2. Első lépésként (a topik témájához visszakanyarodva) nem lehetne 4-5 ezer katonát-rendőrt-határőrt összedobni a görög,bolgár - török határra? Ha hozzánk elér a népvándorlàs akkor ide is?
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 467
19 013
113
FoXGb6x0Glk.jpg


Közben a HTS kijelentette , hogy nem ismeri el a moszkvai megállapodásokat. Szerintem pár nap nyugalom után ismét kiújulnak a harcok.
Az egy izgalmas helyzetet teremthet nekik, mert az SAA + orosz kombó innentől teljesen jogszerűen darálhatja be őket, míg a török a megállapodás értelmében nem szállíthat nekik fegyvert... Szuicid megoldás, de hát nem az eszükért szeretjük őket... :D
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 938
113
1. Jól értem h "közös" eu (atom)fegyveres erőt akarsz? (Ha igen részemről " very big like")
2. Első lépésként (a topik témájához visszakanyarodva) nem lehetne 4-5 ezer katonát-rendőrt-határőrt összedobni a görög,bolgár - török határra? Ha hozzánk elér a népvándorlàs akkor ide is?
Igen, jól érted.
Szerintem marhára késő lenne már tegnapra is, hogy az EU mint önálló entitás a kül és hadügyben deklarája azt, hogy a fasz kivan az amerikai utánfutó szerepkörrel, akik amúgy nyíltan be is buktak többször is azzal, hogy lehallgatnak mindenkit, kavarják nekünk a szart nem egyszer, és faragnak gazdaságilag is ahol érnek. Egyszerűen be kéne látni, felé kéne ébredni hogy a cukormáz mögött az van, legalább akkora vetélytársat látnak bennünk mint Kínában, csak mi nem állunk ellent, az Ő szerencséjükre, és pl. az én bánatomra...

Fel kell szólítani őket hogy szedjék a sátorfát, pont annyian lehetnek nálunk az EU-ban akármilyen néven(gyakorlat, csere program, bármi), ahány EU katona éppen náluk van. Atomtölteteik vihetik haza, ahová akarják, hogy biztosítsuk a saját súlyunk a geopolitikában, és meglegyen a válasz elrettentő erőnk akár Kína, Oroszo. vagy igen, épp az USA felé, fejlesztünk és kiépítünk mi is sajátot!!! A tudás meg lenne hozzá...


A NATO nem szól már 3+ évtizede másról, mint hogy amerikai érdekből belehúzgálták az EU országokat különféle morálisan többé vagy leginkább kevésbé támogatható háborúikba, amelyek közül kevéshez volt igazán közünk, vagy fűződött érdekünk.

Igen, nagyon szükséges lenne le ANNYI rendőrt/határőrt/katonát hadihajót és amúgy kb. BÁRMIT küldeni egységesen a görög - török határra, amennyi kell. Ez legyen az elsődleges prioritás, hogy a megszálló erők lepattanjanak, engem az sem hatna meg, ha vérző fejjel.

Nincs ilyen egy normális világban, hogy a törököktől kapott könnygázzal visszatámadnak egy védett határszakaszon büntetlenül agresszív betörési kísérlet közben minden felől ránk szabadított nem egyszer köztörvényes amnesztiát kapott banditák, mindenféle komolyabb retorzió nélkül!
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 892
11 248
113
Idlib situation and recent agreement

Red - Syrian Gov/Army
Blue - recently liberated by Syrian Army
Purple - Agreement zone (joint Russia-Turkey patrol, Nusra withdrawl)
Green - Nusra & other terrorists

ESXrWgUXsAAfo7q
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 596
6 015
113
1. Jól értem h "közös" eu (atom)fegyveres erőt akarsz? (Ha igen részemről " very big like")
2. Első lépésként (a topik témájához visszakanyarodva) nem lehetne 4-5 ezer katonát-rendőrt-határőrt összedobni a görög,bolgár - török határra? Ha hozzánk elér a népvándorlàs akkor ide is?
.
.
A svedek megertek a pusztulasra.... Van itt egy, a korabbi Jobbikra emlekeztetö part, sved demokratak neven, eleg jol is szerepel a valasztasokon, a parlamentben is ott van stabilan, de az összes többi mainstream part hivatalbol utalja es az egesz media kiközösiti egysegesen öket. Na ez a part lekuldött aktivistakat a görög-török hatarra, hogy osszanak szorolapot, meg terjesszek a "menekultek" között, hogy Svedorszag megtelt, ne jöjjenek ide, nincs mar annyi allami tamogatas, mint regen es hasonlok.
Namost erre valaszul alairasgyujtest, Facebook csoportot, es hasonlokat inditott a sok majom sved, hogy JÖJJENEK a menekultek, van hely, es segiteni akarnak a szegeny menekulteken. Es ami a vicc, hogy ezt osztjak is a svedek a Facebookon, mint a cukrot peticio formajaban
.
Agyrem.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 010
113
view.php
[/URL][/IMG]
view.php
[/URL][/IMG]
view.php
Hát ez nem megy nekem...

Nem volt véletlen. Az oroszok figyelnek minden török megnyilvánulást, nyilatkozatot. Erdogan tanácsadója háborúval fenyegetett Oo ellen. Erre ez a terem volt a válasz. :)

Lásd Lavrov demonstratívan nem veszi észre Erdogant, így a török külügyminiszter kénytelen vele kezet fogni. :D

 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 938
113
.
.
A svedek megertek a pusztulasra.... Van itt egy, a korabbi Jobbikra emlekeztetö part, sved demokratak neven, eleg jol is szerepel a valasztasokon, a parlamentben is ott van stabilan, de az összes többi mainstream part hivatalbol utalja es az egesz media kiközösiti egysegesen öket. Na ez a part lekuldött aktivistakat a görög-török hatarra, hogy osszanak szorolapot, meg terjesszek a "menekultek" között, hogy Svedorszag megtelt, ne jöjjenek ide, nincs mar annyi allami tamogatas, mint regen es hasonlok.
Namost erre valaszul alairasgyujtest, Facebook csoportot, es hasonlokat inditott a sok majom sved, hogy JÖJJENEK a menekultek, van hely, es segiteni akarnak a szegeny menekulteken. Es ami a vicc, hogy ezt osztjak is a svedek a Facebookon, mint a cukrot peticio formajaban
.
Agyrem.
Egyértelmű. Ők egyszerűen fel sem foghatom hogy hogyan, mert nem voltak gyarmattartók, tökéletes - nyugodt - jó életszínvonal, tuti egészségügy, szociális háló, szóval minden de tényleg minden adott volt az idillhez, fullra pörgetett fokozaton nyomják a kretént! Rosszabbak a németeknél is, ami azért egy komoly ipari szabvány lett kreténségben manapság!
 

mentuhotep

Well-Known Member
2016. december 20.
373
1 070
93
Egyértelmű. Ők egyszerűen fel sem foghatom hogy hogyan, mert nem voltak gyarmattartók, tökéletes - nyugodt - jó életszínvonal, tuti egészségügy, szociális háló, szóval minden de tényleg minden adott volt az idillhez, fullra pörgetett fokozaton nyomják a kretént! Rosszabbak a németeknél is, ami azért egy komoly ipari szabvány lett kreténségben manapság!

az offtopicolást most már lezárhatjuk?
 

mentuhotep

Well-Known Member
2016. december 20.
373
1 070
93
Idlib situation and recent agreement

Red - Syrian Gov/Army
Blue - recently liberated by Syrian Army
Purple - Agreement zone (joint Russia-Turkey patrol, Nusra withdrawl)
Green - Nusra & other terrorists

ESXrWgUXsAAfo7q

azt mondja meg valaki h a török megfigyelőpontokat az oroszok miért nem bontatják le velük?
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 921
13 090
113
azt mondja meg valaki h a török megfigyelőpontokat az oroszok miért nem bontatják le velük?

Akkor haza kellene őket küldeni. Így meg nem hivatalos túszok.
Amúgy is fölösleges olyan intézkedésekkel mérgesíteni a helyzetet, amiből az adott félnek nincs haszna. A közbezárt megfigyelő pontok semmiben nem akadályozzák Asszadékat.
Az oroszok figyelnek arra, hogy csak a lefejezősöket irtsák és ne égessék fel a hidat Törökország felé. (Na jó, néha véletlenül lepottyan egy-egy bomba a törökökre is, ha túl szemtelenné válnak, de azt lehet Asszadéknak, vagy balesetnek tulajdonítani.) Formálisan járőrözni is együtt fognak a törökökkel, hogy ne legyen olyan nagy arcvesztés Erdogánnak.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 938
113
Akkor haza kellene őket küldeni. Így meg nem hivatalos túszok.
Amúgy is fölösleges olyan intézkedésekkel mérgesíteni a helyzetet, amiből az adott félnek nincs haszna. A közbezárt megfigyelő pontok semmiben nem akadályozzák Asszadékat.
Az oroszok figyelnek arra, hogy csak a lefejezősöket irtsák és ne égessék fel a hidat Törökország felé. (Na jó, néha véletlenül lepottyan egy-egy bomba a törökökre is, ha túl szemtelenné válnak, de azt lehet Asszadéknak, vagy balesetnek tulajdonítani.) Formálisan járőrözni is együtt fognak a törökökkel, hogy ne legyen olyan nagy arcvesztés Erdogánnak.
Így van. Aki látta a Putyó - Erdogan sajtótájékoztatót, láthatta hogy nem szólt másról, mint hogy körbeszopkodták egymást, mélységesen sajnálták a másik fél áldozatait, és sikeresen megegyeztek egy olyan tűzszünetről, illetve helyzet bevezetéséről, ami igazából az oroszok elképzelése szerint íródott, csak úgy kell tálalni, hogy osztottak benne a törököknek is lapot.

Putyinnak a legfontosabb dolog kb. az volt az egészben, hogy nehogy úgy meggyengítse otthon Erdogant, hogy az belebukjon! Tisztán látni kell, ha Erdogan megy, és jön pl. egy 100% amerikai báb Güllen irányvonal helyette, az oroszok hatalmasat buknának vele!