Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Mateusz Morawieczki lengyel miniszterelnök ma délelőtt azt jelentette be, hogy jövő hétfőtől az összes iskolát, egyetemet, múzeumot és mozit bezárják a koronavírus terjedésének fékezésére – írja a Reuters. Az intézkedés amellett lép hatályba, hogy Lengyelországban még „csak” 26 igazolt koronavírus fertőzöttet tartanak nyilván és nincs halálos áldozata egyelőre a betegségnek.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...met-es-mozit-bezarjak-lengyelorszagban-418927


A sebészi maszk nem alkalmas a védelemre, egy beteget vizsgáló, ellátó orvost nem óv meg a koronavírustól, jelentette ki Kincses Gyula. A Magyar Orvosi Kamara elnöke és vezetőtársai közös sajtótájékoztatón figyelmeztettek arra, hogy az egészségügyi dolgozók megfelelő védelme nélkül nem lesz képes kezelni a járványt az állami betegellátás, és jelenleg egyáltalán nem állnak rendelkezésre az orvosok, nővérek, szakdolgozók védelméhez szükséges eszközök. Kincses emlékeztetett, a kamara éri el a legtöbb orvost Magyarországon a legkönnyebben, éppen ezért örömmel részt vennének a koronavírus elleni felkészülésben is. Egyetlen alkalommal ugyan meghívták a kamarát az operatív törzs ülésére, van tehát valamiféle párbeszéd a kormánnyal, de kijelentette: a kamara szeretne együttműködni a kormányzattal, ám ehhez komoly kormányzati szándék is kell.
Noha úgy tűnik, hogy ez a járvány ügyében megvan, ugyanakkor fontos figyelmeztetniük a lakosságot, jelenleg nem állnak rendelkezésre a megfelelő feltételek a magyar egészségügyben dolgozók biztonságos munkavégzéséhez. Úgy fogalmazott, az az alapállásuk, hogy az egészségügy a kiélezett helyzetben is teszi a dolgát, de ugyanezt várják el a kormánytól is. Mint többször megismételte: Biztosítsa a kormány a megfelelő védelmet az egészségügyi dolgozók számára. (...) A sebészi maszk nem alkalmas a védelemre, csak a fertőzés továbbadását akadályozza, de a kezelőorvosok védelmét nem.
Kincses szerint ugyanis jelenleg sem a háziorvosok, sem az akut betegellátásban résztvevő más orvosok és egészségügyi szakdolgozók védelme nem kielégítő, sőt, lényegében egyáltalán nincs is ilyen, hiszen minden szinten hiánycikkek a védőfeleszerelések.
https://index.hu/belfold/2020/03/11/mok_koronavirus_jarvany_keszultseg_vedelem/


Bár mindenki ismeri a múlt nagy járványait, az újra és újra visszatérő pestist, kolerát, leprát, influenzát, ezek története évezredekre nyúlik vissza. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a sok(nak tűnő) történelmi járvány emléke a valóságban nagyon hosszú idő alatt gyülemlett fel. Az a helyzet, hogy az utóbbi évtizedekben jelentősen gyakoribbá váltak a világjárványok, mint az ezer vagy akár csak száz évvel ezelőtt jellemző volt. Alapvetően három tényező okozta ezt:

az urbanizáció,

a globalizáció

és az állati fehérje fokozott fogyasztása.

A 19. század végéig százévenként átlagosan három világjárvány tarolta le a Földet. Ebben a században viszont már vagy féltucatnyi helyi járvány fenyegetett pandémiával, és több be is váltotta a fenyegetést. A SARS 2002–2003-ban, a H1N1-influenza 2009-ben, a MERS (közel-keleti légzőszervi szindróma) 2012-ben, az ebola 2014-ben, illetve 2016-ban okozott nagyobb járványt (bár kisebb ebolagócok szinte folyamatosan léteznek), a zika 2015-ben. Számos trópusi betegség mellett pedig most az új koronavírus terjed.
https://index.hu/techtud/2020/03/11...ak_mint_regen._es_ezert_mi_vagyunk_a_hibasak/


Ismét felütötte a fejét a koronavírus-járvány Vietnamban, Belgiumban pedig közben meghalt az első fertőzött beteg. Több ország utazási korlátozásokat vezetett be.
https://hvg.hu/vilag/20200311_Koronavirus_Belgiumban_meghalt_az_elso_beteg


A Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár által aláírt, kedd éjjel kiküldött levél értelmében az iskoláknak a koronavírus miatt le kell mondaniuk minden iskolai programot, ünnepséget, tábort, erdei iskolát, külföldi utazást, beleértve a Határtalanul, Erasmus, Erasmus + programot, valamint külföldi nyelvtanfolyamokat, és a Lázár Ervin Programot. A levélben az államtitkár azt javasolja, hogy a hétvégi március 15-i ünnepet is - már, ha egyáltalán megrendezik (ezzel ellentmond önmagának Maruzsa, hiszen két mondattal korábban) minden ünnepség halasztását kéri) - csak osztálytermi szinten tegyék, vagy iskolarádión keresztül.
Mint egy vidéki iskolavezető lapunknak elmondta, mindez számos kérdést vet fel. Például nem tudni, hogy a Határtalanul kirándulásra befizetett pénzekkel mi lesz, hiszen nem az intézményekkel, hanem a tankerületekkel kötötték meg a támogatási szerződéseket. A pedagógus úgy véli, egy sor tervezett program lemondásának módjáról nincsenek szabályok, „összevisszaság lesz, ha jogilag és technikailag nem rendezik a kérdést”.
Egy másik tanár azt furcsállja, hogy túrázni például nem lehet elvinni a gyerekeket, miközben egész nap össze vannak zárva az osztályteremben.
https://hvg.hu/elet/20200311_Iskola...borok_mindent_le_kell_mondaniuk_az_iskolaknak
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Most nen nézi majd senki a pénzt, de a válság után sokan fognak letérdelni. Nagyon remélem, most jobban megússzuk, mint 2008-ban. Újra 6 év szopóágon túl sok lennen az orszagnak.

Relatíve legyünk kevésbé, mint a többiek. Ez a maximum, amit ki tudunk hozni!
Mivel jelentős az agrárium súlya, így lesznek sikereink is!
Nyilván, ha csak autókat gyártanánk, akkor nagyobb baj lenne.
Új autókért nem a következő években fognak sorban állni...
(itt is jön az iskolabezárás és leállások egyébként, legkésőbb hétfőtől)
..
Az érdekelne, hogy akik ezt megcsinálták, hogy tervezik, mi lenne a "hadművelet második fázisa"?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 885
82 407
113
Mateusz Morawieczki lengyel miniszterelnök ma délelőtt azt jelentette be, hogy jövő hétfőtől az összes iskolát, egyetemet, múzeumot és mozit bezárják a koronavírus terjedésének fékezésére – írja a Reuters. Az intézkedés amellett lép hatályba, hogy Lengyelországban még „csak” 26 igazolt koronavírus fertőzöttet tartanak nyilván és nincs halálos áldozata egyelőre a betegségnek.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...met-es-mozit-bezarjak-lengyelorszagban-418927


A sebészi maszk nem alkalmas a védelemre, egy beteget vizsgáló, ellátó orvost nem óv meg a koronavírustól, jelentette ki Kincses Gyula. A Magyar Orvosi Kamara elnöke és vezetőtársai közös sajtótájékoztatón figyelmeztettek arra, hogy az egészségügyi dolgozók megfelelő védelme nélkül nem lesz képes kezelni a járványt az állami betegellátás, és jelenleg egyáltalán nem állnak rendelkezésre az orvosok, nővérek, szakdolgozók védelméhez szükséges eszközök. Kincses emlékeztetett, a kamara éri el a legtöbb orvost Magyarországon a legkönnyebben, éppen ezért örömmel részt vennének a koronavírus elleni felkészülésben is. Egyetlen alkalommal ugyan meghívták a kamarát az operatív törzs ülésére, van tehát valamiféle párbeszéd a kormánnyal, de kijelentette: a kamara szeretne együttműködni a kormányzattal, ám ehhez komoly kormányzati szándék is kell.
Noha úgy tűnik, hogy ez a járvány ügyében megvan, ugyanakkor fontos figyelmeztetniük a lakosságot, jelenleg nem állnak rendelkezésre a megfelelő feltételek a magyar egészségügyben dolgozók biztonságos munkavégzéséhez. Úgy fogalmazott, az az alapállásuk, hogy az egészségügy a kiélezett helyzetben is teszi a dolgát, de ugyanezt várják el a kormánytól is. Mint többször megismételte: Biztosítsa a kormány a megfelelő védelmet az egészségügyi dolgozók számára. (...) A sebészi maszk nem alkalmas a védelemre, csak a fertőzés továbbadását akadályozza, de a kezelőorvosok védelmét nem.
Kincses szerint ugyanis jelenleg sem a háziorvosok, sem az akut betegellátásban résztvevő más orvosok és egészségügyi szakdolgozók védelme nem kielégítő, sőt, lényegében egyáltalán nincs is ilyen, hiszen minden szinten hiánycikkek a védőfeleszerelések.
https://index.hu/belfold/2020/03/11/mok_koronavirus_jarvany_keszultseg_vedelem/


Bár mindenki ismeri a múlt nagy járványait, az újra és újra visszatérő pestist, kolerát, leprát, influenzát, ezek története évezredekre nyúlik vissza. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a sok(nak tűnő) történelmi járvány emléke a valóságban nagyon hosszú idő alatt gyülemlett fel. Az a helyzet, hogy az utóbbi évtizedekben jelentősen gyakoribbá váltak a világjárványok, mint az ezer vagy akár csak száz évvel ezelőtt jellemző volt. Alapvetően három tényező okozta ezt:

az urbanizáció,

a globalizáció

és az állati fehérje fokozott fogyasztása.

A 19. század végéig százévenként átlagosan három világjárvány tarolta le a Földet. Ebben a században viszont már vagy féltucatnyi helyi járvány fenyegetett pandémiával, és több be is váltotta a fenyegetést. A SARS 2002–2003-ban, a H1N1-influenza 2009-ben, a MERS (közel-keleti légzőszervi szindróma) 2012-ben, az ebola 2014-ben, illetve 2016-ban okozott nagyobb járványt (bár kisebb ebolagócok szinte folyamatosan léteznek), a zika 2015-ben. Számos trópusi betegség mellett pedig most az új koronavírus terjed.
https://index.hu/techtud/2020/03/11...ak_mint_regen._es_ezert_mi_vagyunk_a_hibasak/


Ismét felütötte a fejét a koronavírus-járvány Vietnamban, Belgiumban pedig közben meghalt az első fertőzött beteg. Több ország utazási korlátozásokat vezetett be.
https://hvg.hu/vilag/20200311_Koronavirus_Belgiumban_meghalt_az_elso_beteg


A Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár által aláírt, kedd éjjel kiküldött levél értelmében az iskoláknak a koronavírus miatt le kell mondaniuk minden iskolai programot, ünnepséget, tábort, erdei iskolát, külföldi utazást, beleértve a Határtalanul, Erasmus, Erasmus + programot, valamint külföldi nyelvtanfolyamokat, és a Lázár Ervin Programot. A levélben az államtitkár azt javasolja, hogy a hétvégi március 15-i ünnepet is - már, ha egyáltalán megrendezik (ezzel ellentmond önmagának Maruzsa, hiszen két mondattal korábban) minden ünnepség halasztását kéri) - csak osztálytermi szinten tegyék, vagy iskolarádión keresztül.
Mint egy vidéki iskolavezető lapunknak elmondta, mindez számos kérdést vet fel. Például nem tudni, hogy a Határtalanul kirándulásra befizetett pénzekkel mi lesz, hiszen nem az intézményekkel, hanem a tankerületekkel kötötték meg a támogatási szerződéseket. A pedagógus úgy véli, egy sor tervezett program lemondásának módjáról nincsenek szabályok, „összevisszaság lesz, ha jogilag és technikailag nem rendezik a kérdést”.
Egy másik tanár azt furcsállja, hogy túrázni például nem lehet elvinni a gyerekeket, miközben egész nap össze vannak zárva az osztályteremben.
https://hvg.hu/elet/20200311_Iskola...borok_mindent_le_kell_mondaniuk_az_iskolaknak

"Magyar Orvosi Kamara elnöke"

Miért hazudik? Az orvosi maszkok, speckó orvosi maszkok, kivétel a zöld műtősök, a fertőtlenítők, stb. stb. mind államilag lefoglalva, az egészségügyi dolgozók részére félretéve.

MOK1G
 
  • Tetszik
Reactions: zeal and b4l4g3

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 885
82 407
113

2ndt

Well-Known Member
2015. július 9.
2 634
1 384
113
"Magyar Orvosi Kamara elnöke"

Miért hazudik? Az orvosi maszkok, speckó orvosi maszkok, kivétel a zöld műtősök, a fertőtlenítők, stb. stb. mind államilag lefoglalva, az egészségügyi dolgozók részére félretéve.

MOK1G

Gondolom ezt az orvosok nem tudjak...marmint, hogy azt kell mondani, ami a kormany balfek intezkedeseit dicsoiti.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 885
82 407
113
Volt kollégák között..., csak egy részük anno maradt Simicskával, a másik ment az új "pártsajtóba". Most mit vártál, milyen személyes ellentétek lapulhatnak ott, amit még tudatosan gerjeszteni is lehet...?!
Neked azt mondják: szeresd a buzikat, dugjál még ma velük. Dugsz, vagy hazamész az asszonyhoz? Mert Laller kb. ezt kérte volna. És a Szerető félék le is térdeltek, meg a Lukácscsabák is. Pedig mindkettő értelmes figurának tűnt.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 885
82 407
113
Mateusz Morawieczki lengyel miniszterelnök ma délelőtt azt jelentette be, hogy jövő hétfőtől az összes iskolát, egyetemet, múzeumot és mozit bezárják a koronavírus terjedésének fékezésére – írja a Reuters. Az intézkedés amellett lép hatályba, hogy Lengyelországban még „csak” 26 igazolt koronavírus fertőzöttet tartanak nyilván és nincs halálos áldozata egyelőre a betegségnek.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...met-es-mozit-bezarjak-lengyelorszagban-418927


A sebészi maszk nem alkalmas a védelemre, egy beteget vizsgáló, ellátó orvost nem óv meg a koronavírustól, jelentette ki Kincses Gyula. A Magyar Orvosi Kamara elnöke és vezetőtársai közös sajtótájékoztatón figyelmeztettek arra, hogy az egészségügyi dolgozók megfelelő védelme nélkül nem lesz képes kezelni a járványt az állami betegellátás, és jelenleg egyáltalán nem állnak rendelkezésre az orvosok, nővérek, szakdolgozók védelméhez szükséges eszközök. Kincses emlékeztetett, a kamara éri el a legtöbb orvost Magyarországon a legkönnyebben, éppen ezért örömmel részt vennének a koronavírus elleni felkészülésben is. Egyetlen alkalommal ugyan meghívták a kamarát az operatív törzs ülésére, van tehát valamiféle párbeszéd a kormánnyal, de kijelentette: a kamara szeretne együttműködni a kormányzattal, ám ehhez komoly kormányzati szándék is kell.
Noha úgy tűnik, hogy ez a járvány ügyében megvan, ugyanakkor fontos figyelmeztetniük a lakosságot, jelenleg nem állnak rendelkezésre a megfelelő feltételek a magyar egészségügyben dolgozók biztonságos munkavégzéséhez. Úgy fogalmazott, az az alapállásuk, hogy az egészségügy a kiélezett helyzetben is teszi a dolgát, de ugyanezt várják el a kormánytól is. Mint többször megismételte: Biztosítsa a kormány a megfelelő védelmet az egészségügyi dolgozók számára. (...) A sebészi maszk nem alkalmas a védelemre, csak a fertőzés továbbadását akadályozza, de a kezelőorvosok védelmét nem.
Kincses szerint ugyanis jelenleg sem a háziorvosok, sem az akut betegellátásban résztvevő más orvosok és egészségügyi szakdolgozók védelme nem kielégítő, sőt, lényegében egyáltalán nincs is ilyen, hiszen minden szinten hiánycikkek a védőfeleszerelések.
https://index.hu/belfold/2020/03/11/mok_koronavirus_jarvany_keszultseg_vedelem/


Bár mindenki ismeri a múlt nagy járványait, az újra és újra visszatérő pestist, kolerát, leprát, influenzát, ezek története évezredekre nyúlik vissza. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a sok(nak tűnő) történelmi járvány emléke a valóságban nagyon hosszú idő alatt gyülemlett fel. Az a helyzet, hogy az utóbbi évtizedekben jelentősen gyakoribbá váltak a világjárványok, mint az ezer vagy akár csak száz évvel ezelőtt jellemző volt. Alapvetően három tényező okozta ezt:

az urbanizáció,

a globalizáció

és az állati fehérje fokozott fogyasztása.

A 19. század végéig százévenként átlagosan három világjárvány tarolta le a Földet. Ebben a században viszont már vagy féltucatnyi helyi járvány fenyegetett pandémiával, és több be is váltotta a fenyegetést. A SARS 2002–2003-ban, a H1N1-influenza 2009-ben, a MERS (közel-keleti légzőszervi szindróma) 2012-ben, az ebola 2014-ben, illetve 2016-ban okozott nagyobb járványt (bár kisebb ebolagócok szinte folyamatosan léteznek), a zika 2015-ben. Számos trópusi betegség mellett pedig most az új koronavírus terjed.
https://index.hu/techtud/2020/03/11...ak_mint_regen._es_ezert_mi_vagyunk_a_hibasak/


Ismét felütötte a fejét a koronavírus-járvány Vietnamban, Belgiumban pedig közben meghalt az első fertőzött beteg. Több ország utazási korlátozásokat vezetett be.
https://hvg.hu/vilag/20200311_Koronavirus_Belgiumban_meghalt_az_elso_beteg


A Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár által aláírt, kedd éjjel kiküldött levél értelmében az iskoláknak a koronavírus miatt le kell mondaniuk minden iskolai programot, ünnepséget, tábort, erdei iskolát, külföldi utazást, beleértve a Határtalanul, Erasmus, Erasmus + programot, valamint külföldi nyelvtanfolyamokat, és a Lázár Ervin Programot. A levélben az államtitkár azt javasolja, hogy a hétvégi március 15-i ünnepet is - már, ha egyáltalán megrendezik (ezzel ellentmond önmagának Maruzsa, hiszen két mondattal korábban) minden ünnepség halasztását kéri) - csak osztálytermi szinten tegyék, vagy iskolarádión keresztül.
Mint egy vidéki iskolavezető lapunknak elmondta, mindez számos kérdést vet fel. Például nem tudni, hogy a Határtalanul kirándulásra befizetett pénzekkel mi lesz, hiszen nem az intézményekkel, hanem a tankerületekkel kötötték meg a támogatási szerződéseket. A pedagógus úgy véli, egy sor tervezett program lemondásának módjáról nincsenek szabályok, „összevisszaság lesz, ha jogilag és technikailag nem rendezik a kérdést”.
Egy másik tanár azt furcsállja, hogy túrázni például nem lehet elvinni a gyerekeket, miközben egész nap össze vannak zárva az osztályteremben.
https://hvg.hu/elet/20200311_Iskola...borok_mindent_le_kell_mondaniuk_az_iskolaknak

Emlékeztek még a cikkekre az indexen, hogy az illegális bevándorlás (indexes nevén "a menekültek elleni verbális terror") túl lett tolva? Nos, a rémhírterjesztés is túl van tolva. Maradjunk ennyiben. A kettő közötti különbség? Az illegális bevándorlás golyóval ill. finomabb módon kerítéssel megállítható (lásd Ceuta, Izrael, USA ...), de úgy rémhíreket terjeszteni, hogy nincs szérum?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 885
82 407
113
Erdekes, ismeroseim, akik egeszsegugyben dolgoznak vagy pont most mentek orvoshoz nem a kormany narrativajat mondjak, hanem a kamara velemenyet tamasztjak ala.

Baszki, kifejtettem kb. másfél hete, hogy a gyerek okán folyamatosan járok kórházba. Ső, apám, anyósom dögrováson daganatos dolgokkal. Azóta apósom is. Mind idősek. Még sincs pofázás, mert ok sincs rá. Nem tévesztik össze a fizetős egészségügyet a nemfizetőssel, és mégis, tökéletesen kezelik mind a négyüket, jó ellátást kapnak, CTre is 3 nap alatt bekerült apósom (pénteken szólt, hétfőre időpontot kapott), és mára van eredménye is, pedig hétfőn volt, anyósomat műtik, a fiam is javul. A nejem közben a szívével járta meg, mégis, egy nap alatt bejutott mindenhová. Tehát az ismerőseid vagy ellenzékiek és leragadtak az oktatásegészségügy panel baromságon, vagy pedig ne adj isten hazudnak.

A MOK elnöke egy DKs ejtőernyős. Az orvosok, akik ilyen baromságokban részt vesznek, azok pedig főleg baloldaliak. Az oktatásegészségügy szidása pedig ugyanolyan BALLIB nemzeti sport, mint a folyamatos stadionozás és CTzés.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 033
10 068
113
Emlékeztek még a cikkekre az indexen, hogy az illegális bevándorlás (indexes nevén "a menekültek elleni verbális terror") túl lett tolva? Nos, a rémhírterjesztés is túl van tolva. Maradjunk ennyiben. A kettő közötti különbség? Az illegális bevándorlás golyóval ill. finomabb módon kerítéssel megállítható (lásd Ceuta, Izrael, USA ...), de úgy rémhíreket terjeszteni, hogy nincs szérum?
https://888.hu/ketharmad/breking-a-veszelyhelyzet-elrendeleserol-targyal-a-kormany-4233847/
https://888.hu/amerika-london-parizs/csehorszagban-64-re-emelkedett-a-betegek-szama-4233857/
https://888.hu/ketharmad/breaking-u...osztizaltak-uj-koronavirus-fertozest-4233820/
https://888.hu/amerika-london-parizs/macron-rendkivuli-valsagot-elunk-4233807/
https://888.hu/amerika-london-parizs/macron-rendkivuli-valsagot-elunk-4233807/
https://pestisracok.hu/az-operativ-torzs-veszelyhelyzet-elrendeleset-javasolja-a-kormanynak/
https://pestisracok.hu/verellato-30...radasbol-aki-februar-5-e-utan-kulfoldon-jart/
https://pestisracok.hu/a-nemet-eges...arok-lezarasa-nem-allitja-meg-a-koronavirust/
https://pestisracok.hu/soron-kivuli...d-a-koronavirus-jelentette-karok-enyhitesere/
https://pestisracok.hu/a-koronaviru...rok-az-ukran-hajoskapitany-elokeszito-uleset/
https://pestisracok.hu/a-brit-egeszsegugyi-allamtitkart-is-megfertozte-a-koronavirus/
https://pestisracok.hu/ujabb-koronavirus-fertozottet-diagnosztizaltak/
https://www.origo.hu/itthon/20200311-koronavirus-veszhelyzetetrendelhet-el-a-kormany.html
https://www.origo.hu/itthon/2020031...agyar-turisztrkai-ugynokseg-osszefoglalo.html
https://www.origo.hu/nagyvilag/20200310-miert-olaszorszag-lett-a-koronavirus-epicentruma.html
https://www.origo.hu/itthon/20200311-elmaradhatnak-a-valasztasok-romaniaban.html
https://www.origo.hu/nagyvilag/20200311-lengyelorszagban-is-felfuggesztik-az-iskolai-oktatast.html
https://www.origo.hu/nagyvilag/20200311-180an-halhattak-meg-koronavirus-miatt-eszakkoreaban.html
https://www.origo.hu/nagyvilag/2020...llamokban-a-diagnosztizalt-betegek-szama.html
https://www.origo.hu/nagyvilag/20200311-cseh-koronavirusos-adat.html
https://www.origo.hu/nagyvilag/2020...gyobb-mertekben-nott-a-fertozottek-szama.html
https://www.origo.hu/tudomany/20200309-a-leggyakoribb-tevhitek-a-koronavirusrol.html
Azok a rothadt rémhírkeltők mindenhova beszivárogtak, Sorosék megszálltak minket!
 

2ndt

Well-Known Member
2015. július 9.
2 634
1 384
113
Baszki, kifejtettem kb. másfél hete, hogy a gyerek okán folyamatosan járok kórházba. Ső, apám, anyósom dögrováson daganatos dolgokkal. Azóta apósom is. Mind idősek. Még sincs pofázás, mert ok sincs rá. Nem tévesztik össze a fizetős egészségügyet a nemfizetőssel, és mégis, tökéletesen kezelik mind a négyüket, jó ellátást kapnak, CTre is 3 nap alatt bekerült apósom (pénteken szólt, hétfőre időpontot kapott), és mára van eredménye is, pedig hétfőn volt, anyósomat műtik, a fiam is javul. A nejem közben a szívével járta meg, mégis, egy nap alatt bejutott mindenhová. Tehát az ismerőseid vagy ellenzékiek és leragadtak az oktatásegészségügy panel baromságon, vagy pedig ne adj isten hazudnak.

A MOK elnöke egy DKs ejtőernyős. Az orvosok, akik ilyen baromságokban részt vesznek, azok pedig főleg baloldaliak. Az oktatásegészségügy szidása pedig ugyanolyan BALLIB nemzeti sport, mint a folyamatos stadionozás és CTzés.

Na, akkor ugy tunik, hogy kulonbozo tapasztalataink vannak, mert ok sem hazudnak. Ha nincs hazugsag es kulonbozoek a tapasztalatok, akkor valami szarul van csinalva. Ennyi. Es ehhez nem kell politikai allasfoglalas.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 885
82 407
113
De ha "úgyismindmeghalunkakoronavírusban" közben ne adj isten mégis bekerülsz kórházba, és nem hisztized végig a karantént, ahogy én se hisztiztem tizenévesen, az öt éves fiam se öt évesen az intenzívet, szülők nélkül, akkor rá fogsz jönni, hogy az egészségügyben dolgozók érted IS dolgoznak, és az a cél, hogy te meggyógyulj. Anyázni lehet, meg folyamatosan elégedetlenkedni, mint a boltban, a sorban vagy az utakon szoktak a magyarok, de attól még működik az egészségügy, és egyre jobban is néz ki. A László nem mai kórház. Vannak hiányosságai. Volt olyan, hogy a fiam az egyik szobából kijött, majd bement intenzívre, a lányom pedig rá egy héttel úgy, hogy a fiam még intenzíven volt, beszopott egy durva vírust, és ugyanabba a szobába került, ahonnan a fiam az intenzívre, és ugyanúgy rendbe jött pár nap alatt.

Ez a vírus valóban durva, durvább, mint eddig bármi ami Európában fertőzött az elmúlt években, de politikai okokból oktatásegészségügyözni, úgy hogy te is bekerülhetsz, baromság. Majd bent is mondjad a dolgozóknak, biztos szeretni fognak.

Nem felelőtlen irániakból kellene kiindulni. Nekik is van és lesz elég bajuk, ill. akik miattuk bekerültek, azoknak is lesz elég.

Le kellene nyugodni, nem indexhvg44424magyarhang hülyeségeket olvasgatni. 13 fertőzöttünk van. Induljunk ki ebből. 10 éve naponta megbukik azorbán, mindjárt meghalunk imfhitel nélkül, a migráció álprobléma.

Úgy állj hozzá a koronavírushoz is, hogy azok, akik a fentieket szajkózták, és hazudtak, most is ugyanezt teszik, lázítanak, fikáznak, kisebbítenek eredményeket, mert ez a lényegük. 1998 óta ezt csinálják. Csodálkozni bármin totál felesleges!