Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 871
82 368
113

"Egyedül élek, el kell látnom magam. Nekem nem segít senki."
BuTapesten minden önkormányzat szociális része kijár házhoz olyanokhoz, akiknek erre szüksége van. Erre hivatkozni, baromság.

Viszont, tény, hogy 44-45, 56 után újat mutatni ezeknek az embereknek már nehéz.

Családban is van rossz példa. Idős (80+), tavaly óta özvegy nő, Alzheimer gyanús tünetekkel szinte minden nap a piacra jár. Ráadásul tud mindent, orvos volt évtizedeken át. A férje is, a fia is, egy egy unokája is az. Még nem is hülye. Fia külföldön él. Már nem tudjuk megállítani. Ez van. Feladta, koloncnak érzi magát, öngyilkos nem lesz, ha a vírus kiüti, elfogadja, és ő biztosan meghal.
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 061
1 653
113
Nah cseh maszk ügyben, akkor fakenewsolt az index??

"Nem foglaltak le maszkokat
Egy hatóság sem foglalt le maszkokat olyan hatóságok közül, aki jogosult lenne arra, hogy bármit lefoglaljon - közölte Lakatos a Budapesten lefoglalt cseh maszkokkal kapcsolatban."

Na hát erre ezek a majmok nem szántak egy egész oldalas cikket és persze elnézést se kértek. Semmivel se jobbak mint a kormánymédia.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 871
82 368
113
Ha van hozzá értő, jogi végzettségű itt, akkor attól kérdezném: Ez nem tartozik -ha nem, miért nem- valami büntetőjogi kategóriába? Pl.: mint a karantén megszegésekor is járó testi sértés? Nem azért, mert momentumos, vagy bármelyik párt tagja, vagy képviselője; hanem mert felelőtlen, másokra is veszélyt jelentett, tudatosan, hisz az információk birtokában volt és nem is arról van szó, hogy pl. ott dolgozott és haza akart jönni, hanem akkor és oda ment "kiruccanni" ahol már ismerten fertőző betegség volt, majd meg volt az esélye, hogy a vírust széles körben terjessze. A felesége meg az atomerőműbe ment be, ha jól emlékszem, az meg nem a közérdekű üzem működésének megzavarása? -amit akár gondatlanságból is el lehet követni.
Feljelentették pár napja.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 871
82 368
113
Nah cseh maszk ügyben, akkor fakenewsolt az index??

"Nem foglaltak le maszkokat
Egy hatóság sem foglalt le maszkokat olyan hatóságok közül, aki jogosult lenne arra, hogy bármit lefoglaljon - közölte Lakatos a Budapesten lefoglalt cseh maszkokkal kapcsolatban."

Ugye, ugye. Hétfőtől (amikortól meglépik, tök mindegy), az ilyen fake newsokra más világ jön majd. Etika basszák meg. A MÜOSZ meg véleményt formál és még ki is tüntetik érte. Himmlermüller pedig antirázsistá díjat kap. Fasza ország, nem? Sőt, diktatúra.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 957
32 230
113
Nah cseh maszk ügyben, akkor fakenewsolt az index??

"Nem foglaltak le maszkokat
Egy hatóság sem foglalt le maszkokat olyan hatóságok közül, aki jogosult lenne arra, hogy bármit lefoglaljon - közölte Lakatos a Budapesten lefoglalt cseh maszkokkal kapcsolatban."

A választ azért lehet elemezni. Lehet, hogy hatóság nem foglalta le, csak aki átvette, nem küldte tovább.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 871
82 368
113
Nem veszed észre hogy mindenhol probléma a szájmaszk? Előbb golndoltak ők erre hiszen már hamburgba behajózták a miénket mig a többi ország most kapkodva hozatja repülön. Azt már nem írhatód a számlájukra hogy a németek lefoglalták. Nekünk is érkezik hétvégén egy szállitmány repülön. Teszik a dolgukat, utólag mindenki tud okos lenni csak néha az eseményeket is figyelni kellene és nem csak a szarkavaró médiára kellene csak hagyatkozni.
Majdnem 1 milla maszk van csak raktáron a jobbik fajtából. Sima műtősből 6x ennyi. Hagyjuk már a maszkokat! Többszáz lélegeztető jön be hamarosan az országba, de ettől még nem fogják osztogatni. A járvány se tart ott, ahol kellene, ill. személyzet is kell a gépekhez.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 871
82 368
113
Vannak szarkeverő ballib idióták akik alig várják, hogy tíz-ezressével haljon a magyar hogy elmondhassák, hogy a zorbán szar és végre az üres országban újra lophassnak. Ezek azok akik a magyart lecserélnék cigányra, arabra négerre bármire, csak ne legyen esze, gerince és könnyen irányítható rommá lopható csürhét képvisel.

Ezeknek hiába mondod, hogy elmondta a kormány, hogy NINCS, ha van akkor mindenki ráugrik. Az ország összes lobbistája, beszerzője mozgatható külföldi elérhető embere azon dolgozik, hogy maszkot szerezzen és van is igéret több millió darabra + együtt dolgozunk aV4ekkel akiknek most sikeült kontaktot szerezniük. Persze először maguknak, de utána mi is kapunk.

Amikor az első repülő leszáll a maszkokkal napok múlva ezek eret vágnak, mert megint összedőlt egy tervük. Nem, hal ki a magyar.
Van itthon maszk. Tömeges megbetegedés nincs, ami pl. az olaszoknál van. Ha eljutunk ezerig, mindenki kap majd maszkot. Valahol az önkormányzatok már sima maszkokat küldenek ki postán. Hagyjuk már a nincs maszk kérdést. Aki nem lusta, van. Nem akasztják a fejünkre, kell tenni pár lépést, de van.

Viszont azoknak van félretéve raktáron, akiknek majd kellhet, ha esetleg az a helyzet állna elő, mint az olaszoknál.
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3 and aquarell

drqv

Well-Known Member
2015. február 20.
722
1 144
93
Van 5 db elvileg FP2-es maszkom, még netről rendeltem őket két hete már elég drágán, ezeket mennyi ideig lehet használni? Ha felveszek egyet vásárláshoz, rajtam van mondjuk max. fél órát, utána elteszem száradni, és felveszem legközelebb a következőt, akkor ezeket rotálva kiszárad annyira az első, hogy fel lehessen újra venni? nyilván kimosni nem érdemes, mert tönkremegy, fertőtleníteni meg nem lehet, legfeljebb a külsejét.

Ahogy olvastam, a vírus optimális körülmények között kb egy hétig marad fertőzőképes, tehát annyit legalább várni kéne, ha újrafelhasználást tervezel. Az maszkok a használattal folyamatosan veszítenek a szűrőképességből. Az eldobható fajtákat kb egy munkanapnyi közepes-erős igénybevételre tervezik, a te esetedben a séta/bolti bevásárlás gyenge igénybevételnek számít. Még annyit, hogy persze a maszk idővel amortizálódik, de még a lestrapált maszk is jobban véd, mint a legtöbb házibarkács megoldás, a semminél meg főleg.
 

bejczi

Active Member
2020. március 19.
98
164
33
Kiemelés:
"A jelenlegi információk alapján inkább a férfiak tartoznak a veszélyeztetett emberek közzé, mint a nők. Az eddig elhunyt betegek 28%-a nő, 73%-a férfi volt.
..
Az életkorukat figyelembe véve a férfiak esetében az átlag életkor 83,7 év volt, a nőknél 79,5 év. 17 áldozat 50 évnél fiatalabb volt. 5 áldozat 40 évnél fiatalabb volt, mindannyian férfiak, akik a 31 és 39 éves korosztályba tartoztak és már korábban súlyos betegségben szenvedtek. A legtöbb elhunyt a 80 és 90 év közötti korosztályból kerül ki. A halálozások mögött többnyire (97,2%) a légzőszervi problémák, azaz a kétoldali tüdőgyulladás következtében fellépő légzésleállás áll. Emellett kiemelkedő számban hunytak el betegek akut vesekárosodásban (27,8%) illetve szívelégtelenségben (10,8%). A kórházba kerüléstől a halálozásig általában 8 nap telik el.
..
Az olasz polgárvédelem külön kiemelte, hogy a 65 év feletti korosztály különösen veszélyeztetve van, főleg abban az esetben, ha valamilyen, már korábban fennálló súlyos betegséggel küzd. Ilyen betegségek az epilepszia, a cukorbetegség, a súlyos szívelégtelenség, a súlyos veseelégtelenség illetve a rákos megbetegedések.
..
A rendelkezésre álló adatok alapján elmondható, hogy a koronavírus nem közvetlenül érkezett Kínából Olaszországba. Feltételezések szerint egy német üzletember hozhatta be a vírust Lombardiába, még január végén. Érdekes információ az is, hogy az országban lévő fertőzöttek között nincs egyetlen kínai állampolgár sem."
A matekkal gondok vannak.:rolleyes:

Érdekes, ezek a német üzletemberek mennyi gondot tudnak okozni az olaszoknak.o_O
 
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 871
82 368
113
Most megnéztem kb, 20 nap mire ideért hajón az azt jelenti hogy már másfél hónapja megrendelték minimum. Persze és ők nem tesznek semmit és nem rendeltek miközben egész európa most rendelget csak.

Srácok, decemberben!!!!, annak is az elején rendeltek maszkokat amikor ez a mostani helyzet távolinak tűnt. Ami lejön a médiából: mindenkin van külföldön maszk, nálunk nem=tehát, nincs itthon maszk.
Elmondják naponta az itthoni illetékesek, hogy van elég maszk, meg nem is feltétlenül kell maszk mindenkire.
Mire a G média: De nincs! Maszk kell!
Még Gyurcsányné is adományoz 20!!!! darab maszkot a Lászlónak!
Tehát - mivel ők mondják - nincs itthon maszk. Az illetékesek erre már nem tudnak mit mondani, nem foglalkoznak vele.
Ennek ellenére mindenki maszkot készít, varrónők, privátok, nem privátok, és még több lesz. Mindeközben várunk speckó szállítmány maszkokat, a jobbik fajtából, miközben Hamburgon bejött maszkokat einstandolja a Mutti, amit nem, azt az ukri puccsisták.
Ennek ellenére nem egy szállítmány maszk érkezik, hanem folyamatosan jön.
De mivel a szállítás akadozik, nem rögtön, de még géppel is jön majd párszázezer, bizti ami bizti.

Mivel kell lőszer a Gmédiának is, mást úgyse tudnak már hozzátenni évek óta az O1Ghez, így most arra váltottak át, hogy MindmeghalunkmertO1G. Ezt a panelt puffogtatják és közben észre se veszik (mert nem akarják vagy nem merik észre venni), hogy az orruk előtt bukik meg a saját két általuk erősnek tartott paneljük is: az oktatás egy szar és az egészségügy meg pláne. Hiába mondtuk éveken át, nem szar az egészségügy, megy bele a mani, javulnak a körülmények, privatizálni akarták, így jött a mantra: szar. Az oktatás meg ellenük dolgozik, hazafiságra próbálNA nevelni, tehát nekik ez semmiképpen nem támogatandó, így az oktatás is szar. Miközben a semmiből a tanárok éppen megoldják a távoktatást. Ha a semmiből a KLIK és a tanárok meg tudják oldani a távoktatást IS, akkor az az oktatás NEM SZAR. Pont.

És mivel a nagy zajtól azt hiszik ez a népeknek nem megy át, csak sírnak és puffognak, csipognak, mert már mindenki látja, hogy hirtelen meztelen lett a király. A panelok melegebb éghajlatra lettek küldve.

Így már csak az O1G maradt nekik. Azzal pedig választást nyerni ...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 871
82 368
113
Itt is varrogatnak valamit, csoportosan. Vegulis meg negyven eve sem voltak csak ruha maszkok a korhazakban. Nem tudom milyen anyag jo hozza, talan tobb reteg selyem? Abban meg akkor levegot nem kapni. Passz.

89978621_2881934658560431_9159271398013665280_n.jpg

90464244_2881934895227074_3811856906255859712_n.jpg

90266356_2881935001893730_820618471871086592_n.jpg

89830174_2881935125227051_2029527413506965504_n.jpg