• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

M

molnibalage

Guest
Nem tudom, nekem iszonyat átjön - ha hagyod magad, ha élvezni akarod, akkor tökéletes game.
Nem mindíg csak lőni mag megverni meg úgy májerkedni kelljen egy játékban. Én szeretem a Kojima játékokat, mert próbálnak kikacsintgatni minden irányba, bár a japán játékokkal alapból így vagyok - a nyugati gaming felfogás baromira sekélyes nekem..A keletiek jobban megfognak, de kinek mi.

Aki nem kukacoskodni akar, hanem simán egy enyhén meghökkentő gamet tolni, annak szerintem telitalálat. Aki futószalagon nyomja a gameket és valami világmegváltást várt ettől, annak meg úgyis mindegy mit tolnak elé, mivel nem váltja meg az életét, nem fog tetszeni. Szórakoztatni igen.
Én csak az Otherworld csatornán levő több órás Metal Gear Retroworldot szenvedtem végig. Egy ideig érdekes volt, amíg a valósággal nem kezdte volna összemosni. Kb. annál a pontnál fejeltem le az asztalt, amikor....

Egy tudós visszazsarolásáért Kubai rakétaválság... Realizmus? Hitelesség? Anyám... Kényelmes házasítás? Nem bírtam ki röhögés nélkül.

Aztán jött ez...
Ja persze, magányos ezredesek (ez biztos Khadaffi miatt van, ő is az volt, "enyhe sztereotip gondolkozás) akkora hatalommal bírnak és felügyelet nélkül mindenféle hülyeséget csinálnak, ami még a KB-nek sem menne? Ez a Zskat és röhejes James Bond filmek szint alatt van kettővel...

Azt meg senki nem jelenti be, hogy mikor fog atomháborút indítani, mert semmi értelme. A nagy sztori író eddig sem jut el... Az, aki számára politikai összeesküvés és stb. az egész magja. És ilyen baromságokat tesz bele.

De végső ütés ez volt...
Közös letét? Ellenfelek között...? Ki kezeli...?

Erre jön még rá, hogy a hülye Metal Gear-eket építgetik, a világuralomért, mert atomrakéta platfrom....
...amit aztán egyedül legyak a főhős...
Az, hogy miért kell egy felfegyverzett lépegető szerű hülyeségnek lenni egy lényegében rakétasilónak, az is homályos.

Ezen a ponton kb. eljutottam oda, hogy ezt kb. egy kiskamasz által elképzelt világból rakták össze. Ez egy szamurájok, pisztolyhős cowboyok és totális hülyeség inkoherens egyvelege. Hogy ezért miért vannak oda az emberek, számomra teljesen érthetetlen.

A végén már a folyamatos nanogépes háborús rész nevetséges sztorija és a 20. árulás után már tényleg csak röhögni tudtam, főzni alig, mert aközben néztem végig.

Ráadásul Kojima minden játékán látszik, hogy ő filmet szeretne rendezni, nem játékot csinálni. Csak ahhoz ilyen "kvalitás" az kevés. Bár pont ilyen szar filmeket raktak össze, ergo nem értem, hogy miért nem lett belőle forgatókönyvíró vagy rendező.

Honnan jönnek a fenti gondolatok és Kojima ekézése? Onnan, hogy játszottam 1,5 Splinter Cell játékkal, ahol egy percig nem éreztem elszállt baromságot. Sam Fisher egy különlegesen képzett ember volt, de semmiféle ilyen nevetséges Zskat hülyeség nem volt gyártva és nem legyőzhetetlen gépeket nyomtunk le egyedül, hanem egy értelmes és vállalható történet része voltál.

Igen, nem játszottam egy percet sem egyik MG(S) játékkal sem. Mert a videókon látottak alapján számomra hulladék az egész. Meg konzolom sose volt.

Ez alapján a DS-t lehet, hogy ki fogom próbálni, de az eddig leírtak alapján az erős koppanás és csalódás valószínűségét igen magasra tenném...
 

papi

Well-Known Member
2017. április 22.
1 584
4 670
113
Szerintem pedig fasza kis játékot lehetne összehozni így. Mondjuk kérdéses mennyire lenne közönsége. Mert ugye baromi drága egy AAA játék és meg kell térüljön gazdaságilag. Az meg ugye a 60$-os eladásokból van. Már ha nem akarjuk elkúrni és telecseszni microtranzakciókkal.

Ami kicsit komolyabb, játszottam vele és most eszembe jutott.
Taktikai lövölde vonalon Battlefield 2 Project Reality, OFP Dragon Rising is, ARMA 1/2/3, Squad, Rising Storm/Vietnam, Red Orchestra, Verdun, Il 2 Sturmovik 1946-ig, Cliffs of Dover megvan de ott elengedtem a dolgot. Kicsit kakukktojás, de talán Steal Beast 1. Stratégiai vonalon, Compani of Heroes sajnos a kettő is, Wargame EE/ALB/RD, Hearts of Iron 2/3/4, World in Conlict, Man Of War/Assault Squad.

Egyszerűen nem lehet összeszedni 2x10 normális embert a játékhoz.
Két scenario van.
1 Összeszokott fegyelmezetten játszó csapat vagytok ezért felmossátok mindenkivel a padlót.
2 Véletlenszerűen játszol és szenvedsz azzal, hogy szinte mindenki hülye körülötted. Üvöltés, sztorizás, káromkodás a mikrofonba, vonyít hátul a kölke, szarik rá mit mondasz neki, ragequit, kimegy kávézni, kitabolgat stb.. Ráadásul a játékoknak jellemzően van egy komoly tanulási görbéje is. Mire a legtöbb játékos kitapasztalná, hogy mit, hogyan, miért addigra már rég visszamennek a megszokott CoD, Battlefield, CS GO játékokhoz. A fentebb említett címek között van amelyik milliós eladást produkált, de ha felnézel egy szerverkeresőbe, akkor látod, hogy 200-300 ember online mindössze és szét vannak szóródva 50 szerveren. Aztán az ember ott áll, hogy 5-6 olyan szerver van amin játszanak páran, meg a pingje is elfogadható.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 185
13 454
113
Tud valaki valamilyen online FPS játékot? Olyasmit mint a WOT csak emberekkel?
 
T

Törölt tag 008

Guest
Tud valaki valamilyen online FPS játékot? Olyasmit mint a WOT csak emberekkel?
Mármint unbalanced bugos fost, cheatelt RNGvel és MM-el?
Valami új SMBD klubhoz tartozol? :)

Amúgy ebből van a több. Counter Strike, COD Warzone pl ingyenes, Rainbow Six Siege mondjuk egy fizetős.
Vagy Post Scriptum esetleg Hell let loose?
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 185
13 454
113
Mármint unbalanced bugos fost, cheatelt RNGvel és MM-el?
Valami új SMBD klubhoz tartozol? :)

Amúgy ebből van a több. Counter Strike, COD Warzone pl ingyenes, Rainbow Six Siege mondjuk egy fizetős.
Vagy Post Scriptum esetleg Hell let loose?
Nem bugos fos kell, hanem olyan elven, mint a WOT, ami alapból ingyenes, de ha akarsz akkor pénzért vehetsz mindenféle extrát.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
Nem ingyenes, de az 1000+1 éves Red Orchestra-hoz (3.99€) elérhető Steam-en a Darkest Hour mod amit mai napig fejlesztenek és egy zsebszámológépen is elfut :)
 

Pista a hegyről

Well-Known Member
2018. április 4.
896
2 202
93
Nem bugos fos kell, hanem olyan elven, mint a WOT, ami alapból ingyenes, de ha akarsz akkor pénzért vehetsz mindenféle extrát.

A jó öreg PUBG-t ajánlanám, ha ingyenes kell akkor meg a PUBG Lite, ugyanaz kb csak enyhén butított grafika (így kisebb gépigény, minimumon a szar cserelaptopon is fut, gépem a legjobbkor került szervízbe...) és könnyebb játszani valamivel, de kb annyival hogy kis térképen mutatja a lövések irányát ha rád lőnek. Mondjuk mivel mindig üres kézzel ugrasz és mindent a pályán szedsz össze magadnak, pénzért csak ruhát, álarcot meg ilyen baromságokat tudsz csak venni, bár szerintem ez inkább előny, nincs pay to win mint a wotban. Jó mert ha úgy van solo-ban is élvezetes, de általában egy vagy több barátommal nyomom. De hasonló az új COD Warzone is, az pörgősebb, kevesebbet kell keresgélned a cuccokat hogy fullos legyél, de egyelőre csak 3as csapatok vannak, ha egyedül vagy kapsz két random embert.

Sajna mivel mindkettő ingyenes így van egy rakat csaló, aimbot, átlát a falon stb de ez ilyen műfaj, azért így is lehet nyerni meg játszani.
 
  • Tetszik
Reactions: Mackensen

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 609
113
Warframe már rég nem olyan mint régen, kb csak akkor kezdj bele, ha szereted a farming szimulátort (kb az elején 100-150 óra van benne amikor érdekes, aztán jön a monoton farmolás).
CSGO nekem nem jött be (1.6 és source-vel sokat játszottam általános iskola végén középsuli elején)
Destiny 2 jelenleg rosszabb mint a warframe szerintem.
Ring of elysiummal nem játszottam.
Ezek közül így a ~100 óra élvezet miatt a warframet ajánlom.
 
  • Tetszik
Reactions: Ooorky