Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 632
113
Nézd!
Kurv@'ra semmit nem látunk ebből az egész dologból, csak a rengeteg anomáliát,
meg azt, hogy haptákba vágta magát az egész világ "parancsszóra"!
..
Indiát pl. bezárják és lezárják! Mai hír! 1.4 milliárdnyi lakosságú ország! Nem törődve azzal, hogy bedől a társadalom, gazdaság, minden!
Botokkal suhongattatják, aki nem fogad szót, láthattad, asszem Fennek linkelte!
Úgy, hogy van az országban ~600 influenzás! FELFOGJUK EZT???

Jah, végülis jobb lenne, ha 1,4 milliárd ember közé beengednék a vírust. Úgy kellene csináljanak mint az olaszok, csak akkor lépjenek, amikor már százezerszám (arányosítottam az olasz adatokat India népességéhez) halnak az emberek.
Tudod egy olyan országról beszélünk, ami szó szerint egy nagy pöcegödör. A fél ország a Gangeszből iszik, a másik fele meg abban fürdik és szarik.
Szerinted mi lenne ott, ha kitörne a járvány?
 
T

Törölt tag 008

Guest
Eleve nem értem, hogy miért építünk ilyen konténerkórházakat, amikor ott a HUNGEXPO! Olyan hatalmas annyi pavilon van, hogy a teljes országos igényt egy helyen el tudná látni, ráadásul ott van mellette egy hotel orvosi szállásnak is és a közelben még több is!

Mint már írtam, ez amúgy is megépült volna mobil börtönnek. Egyszerűen csak folyatták a beruházást, de most pár hónapig kórháznak használják. A hungexpo is be van "ágyazva" már.

-----
Kenya:

Az uhuru parkba kézmosókat állítottak föl, hogy harcoljanak a vírus ellen. Na kitaláljátok mi történt?
.
.
Igen, két nap alatt ellopták a csapokat:

EUBbc1eXkAISrg4
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Jah, végülis jobb lenne, ha 1,4 milliárd ember közé beengednék a vírust. Úgy kellene csináljanak mint az olaszok, csak akkor lépjenek, amikor már százezerszám (arányosítottam az olasz adatokat India népességéhez) halnak az emberek.
Tudod egy olyan országról beszélünk, ami szó szerint egy nagy pöcegödör. A fél ország a Gangeszből iszik, a másik fele meg abban fürdik és szarik.
Szerinted mi lenne ott, ha kitörne a járvány?

Pont erről beszéltem!
A lepra is jobban terjed, nemhogy az influenza!
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Nézd, minden geopolitika nélkül. Az olasz-orosz/szovjet kapcsolatok a Hidegháború legcudarabb éveiben is kimagaslóan jók voltak, ennek bizonyos történelmi okai vannak. Szóval Putyin hülye lett volna ezt nem meglépni, még azt sem írom, hogy kihasználni, mert tényleg kvázi baráti a két nép között a kapcsolat. Ez nem olyan mint a lengyel-magyar két jó barát, amit mi szeretünk hangoztatni, de egy átlag lengyel erről ha tud is, nem nagyon érdekli...! Az olasz-orosz az némileg aktívabb néplélektanilag is, politikailag pedig mindig is aktív volt a két ország közötti kapcsolatrendszer. PR szempontból, egy hatalmas nagy piros pont az oroszoknak, egy tucat teherautó, egy századnyi katona, és milyen jól mutat a szimbolikus segítségünk. A semminél több, meg odamentünk a válsággócba, de azért ennél egy kínai védőruha, maszk, stb. szállítmány ezerszer többet ér. Tudom, ők is küldtek védőeszközöket, meg lélegeztetőgépeket is, példás dolog, de van más célja is. Hogy is mondták ezt régen, segélydiplomácia?!

Ez mind igaz!
Mégis, ha én lennék mondjuk a NATO főparancsnok, avagy csak a NATO legerősebb állama, hagynám ezt?
Nem a sajátjaimat küldeném oda, szerveznék meg közös segítségnyújtást hipp-hopp, mintsem, hogy megengedjek egy ekkora blamázst és presztízsvesztességet?
Járulékosan meg kinyitva a kapukat egy két lehetőség előtt, hogy pl. orosz orvosok közé vegyülve megjelenjenek szaglászók is?
Persze a mai világban az ilyenekre nincs is feltétlenül szükség, de azért mégis, na!
..
Ebben a vírus-sztoriban NATO tagállamok egész sora amúgy is, ha nem is kiütődött, de hatalmas összezavarodottságot szedett be!
Ha ez "hadművelet", akkor azt kell mondjam, hogy katonai szemmel nézve ennek kivédése gyerekcipellőben van esetünkben,
s látva az orosz katonai konvojt Észak-Itáliában, hát nagyon enyhén fejeztem ki magam.
..
Hol a NATO egy ilyen szituációban? Nem kellene esetleg neki logisztikai, orvosi, szervezési stb. támogatást nyújtania?
Persze költői a kérdés, mert 2015-ben sem tettek semmit sem, hagyták, hogy NATO tagállamok tucatjának a területére juthasson be
majd' másfél millió szandálos muzulmán, jobbára papírok, ellenőrzés, felderített háttér nélkül! Partvédelem is nulla, meg azóta is!
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Ez az ember hülyeségeket beszél. Miért nincs akkora nyugalom, mint 2009-ben? Nem, nem a lelkek belső békétlensége miatt. Hanem talán amiatt, hogy 2009-ben nem voltunk a III. világháború küszöbén. Az emberek nem a vírustól félnek elsősorban, hanem attól, hogy a vírus csak egy ESZKÖZ a világháborúban. Van 3 nagyhatalom, az USA, Oroszo és Kína, és ezek háborúznak egymással, amelyben a vírus csak egy kihasználható körülmény a hatalmi játszmáikban. Ettől félünk, ettől van pánik a lakosság körében.
Nem a belső lelki békétlenségünk miatt.
Nem vagyunk hülyék, tudjuk mi a különbség a világpolitikában, geostratégiailag 2009 és 2020 között.
Az, hogy az amerikaiak tankokat küldtek Európába, az orosz hadsereg bennt van Olaszországban, az amerikai is bennt van, és a kínaiak is jönnek.
Ez a 3 nagyhatalom birkózik egymással a mi területünkön.
Ettől van pánik.
Szóval menjen a fenébe a videókészítő a lelki meditációs hülyeségeivel, nem miattam, miattunk van világháborús helyzet.

Biztos, hogy az egészet meghallgattad?
Mert rámutat néhány fontos összefüggésre!
..
Egyébként meg láthatod! Az okostelefon napjainkban már FEGYVER!
Fontos eszköze a pszichológiai hadviselésnek! Bebizonyosodott, hogy tömegpszichózist kelteni, egyáltalán nem egy túl bonyolult dolog.
Reggel tizenixen voltunk a metrószerelvényben. Ellenőrök már nincsenek, ergo gyakorlatilag bárki bemehet!
Tegnap koraeste a nagykörúton meg heten, ha voltak a "négyeshatoson"!
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 679
34 573
113
Az Európai Únió a NATO-val egyetemben teljesen leszerepelt.
A legnagyobb válsághelyzetben cselekvésképtelenséget mutattak, vagy döntéseikkel még súlyosbították is a helyzetet.
Az orosz hadsereg épp most vonult be Olaszországba és egy puskalövés nélkül meghóditották az olaszok szívét.
A NATO elvesztette a háborút Oroszország ellen mielőtt a harc elkezdődött volna.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Ja, és még a globalisták is kihasználják a vírust eszközként, például a készpénzhasználat betiltására, az emberek még szorosabb nyomkövetésére (hiszen most már minden ember potenciális vírushordozó - netán bűnöző??, meg kell figyelni, nyomkövetni, bezárni, semlegesíteni).
Hirtelen a drónok is milyen hasznosak lettek, kezünkbe adták játszadozni őket, vegyél drónt, játsszál vele, aztán ha már megbarátkoztál velük, akkor majd talán elfogadod, hogy az lebeg a fejed fölött és figyeli, hogy kimész-e az utcára.

Aztán ez majd a vírus után is így marad.
Hiszen ki tudja? Jöhet még egy vírus... újabb hullám, újabb mutáció, satöbbi.
Na ez az, ami félelmetes, nem maga a járvány.

És emiatt van pánik, nem amiatt, hogy nem meditálunk a lelki békétlenségünk fölött.

Na ezt viszont hasonlóan látom én is!
Ez az "Operation Coronavirus" erre is felhasználható!
Elég rábökni valakire - pláne ha befolyásos az illető -, kap egy gyorstesztet, aztán egy gyors eredményt is: koronapozitív vagy öcskös, s mész is már a karanténba,
amit nyugodtan nevezhetünk házi őrizetnek is eredményét tekintve!
Aztán a dolog tovább variálható ízlés szerint!
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
Na ezt viszont hasonlóan látom én is!
Ez az "Operation Coronavirus" erre is felhasználható!
Elég rábökni valakire - pláne ha befolyásos az illető -, kap egy gyorstesztet, aztán egy gyors eredményt is: koronapozitív vagy öcskös, s mész is már a karanténba,
amit nyugodtan nevezhetünk házi őrizetnek is eredményét tekintve!
Aztán a dolog tovább variálható ízlés szerint!
Adjad alá a lovat! Reménykedtem, ha senki nem válaszol ennek az idiótának a hozzászólásaira eltünik innen. De nem.
 
  • Tetszik
Reactions: vilmoci

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
21 millió halottat a hivatalosan lekommunikált kevesebb mint 4000 halott helyett NEM lehet elhallgatni.

Figyeljünk már azért az arányokra, könyörgöm!

Ha azt állítja valaki, hogy 3281 hivatalos halott helyett mondjuk van 30.000, azon elkezdek gondolkozni!

Ha azt hogy van 21 millió, azt keresztül hugyozom röhögve!

Sokaknak lehetett egynél több előfizetése is, amiből egyet esetleg elhagyott, mert nem látta értelmét fenntartani...(???)
 
T

Törölt tag 008

Guest
Adjad alá a lovat! Reménykedtem, ha senki nem válaszol ennek az idiótának a hozzászólásaira eltünik innen. De nem.
@haubagoi jó lenne ha nem tűnne el. Ő itt a tizedik ember és időnként Tom Clancyt meghazudtoló módon bejönnek a jóslatai. Abszolút nem fórumromboló troll, csak unorthodox a véleménye. Demokrácia van. belefér.

Sokaknak lehetett egynél több előfizetése is, amiből egyet esetleg elhagyott, mert nem látta értelmét fenntartani...(???)
+holdújév. Lehet sokan a hazautazásukra szereznek egy kínai telefonszámot majd mikor elhagyják Kínát deaktiválják.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Adjad alá a lovat! Reménykedtem, ha senki nem válaszol ennek az idiótának a hozzászólásaira eltünik innen. De nem.

Nem ez volt a célom, de ez a lehetősig is a pakliban van, ez tény!
..
(Annyi a különbség, hogy én ezt messzebbről nézem és nem látok minden egyes manőver mögött belpolitikát! Elgondolkodtatok egyébként, hogy miért zártunk Izrael felé egyből, míg más, sokkal fertőződöttebb országok felé meg nem? Kik vezénylik az Operation Coronavirust? Na és ellenőrzik, kézben tartják még vajon a folyamatokat?)
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Ennek fényében az ulippo által posztolt "Minnyá segítünk! Mi segítünk minnyá a legjobban!" europropaganda elég csúnya barnás árnyalatot kapott....

Aki kereskedelemben dolgozik, vagy van ismeretsége arrafelé ez annak nem meglepetés. Kínaiak január közepéig kb. az összes FFP3 -as maszkot felvásárolták EU szerte, és küldték haza Kínába. Az FFP2 -es maszkoknál ez február közepére realizálódott. Mivel ezeket 90% -ban Kínában gyártják, ezen én nem lepődök meg! A védőruházat területén némileg jobb a helyzet, de azért nem sokkal. Ezek most jellemzően Kínából és Ázsiából szerezhetőek csak be, magasabb áron...!
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Eleve nem értem, hogy miért építünk ilyen konténerkórházakat, amikor ott a HUNGEXPO! Olyan hatalmas annyi pavilon van, hogy a teljes országos igényt egy helyen el tudná látni, ráadásul ott van mellette egy hotel orvosi szállásnak is és a közelben még több is!

Mert abból az egyből ami jelenleg épül, később az eredeti terveknek megfelelően börtön, és börtönkórház lesz.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Ez mind igaz!
Mégis, ha én lennék mondjuk a NATO főparancsnok, avagy csak a NATO legerősebb állama, hagynám ezt?
Nem a sajátjaimat küldeném oda, szerveznék meg közös segítségnyújtást hipp-hopp, mintsem, hogy megengedjek egy ekkora blamázst és presztízsvesztességet?
Járulékosan meg kinyitva a kapukat egy két lehetőség előtt, hogy pl. orosz orvosok közé vegyülve megjelenjenek szaglászók is?
Persze a mai világban az ilyenekre nincs is feltétlenül szükség, de azért mégis, na!
..
Ebben a vírus-sztoriban NATO tagállamok egész sora amúgy is, ha nem is kiütődött, de hatalmas összezavarodottságot szedett be!
Ha ez "hadművelet", akkor azt kell mondjam, hogy katonai szemmel nézve ennek kivédése gyerekcipellőben van esetünkben,
s látva az orosz katonai konvojt Észak-Itáliában, hát nagyon enyhén fejeztem ki magam.
..
Hol a NATO egy ilyen szituációban? Nem kellene esetleg neki logisztikai, orvosi, szervezési stb. támogatást nyújtania?
Persze költői a kérdés, mert 2015-ben sem tettek semmit sem, hagyták, hogy NATO tagállamok tucatjának a területére juthasson be
majd' másfél millió szandálos muzulmán, jobbára papírok, ellenőrzés, felderített háttér nélkül! Partvédelem is nulla, meg azóta is!

Nézd a NATO -n belül a tagállamok igen széles körben, és sokrétűen megtehetnek dolgokat, főleg a nagyobb tagállamok. A NATO vezetése biztos morog a bajsza alatt, de ameddig nem lép életbe a 4. vagy az 5. cikkely, addig igazából a tagállamok kvázi elég tág keretek között azt tesznek, amit akarnak.
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
"Nyikolaj Malisev, Moszkva főinfektológusa a Rosszija 1 televíziónak nyilatkozva nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a járvány "robbanásszerűen, nukleáris reakció mintájára" kezdjen el terjedni. Az orvos elmondta, hogy a SARS-CoV-2 koronavírussal fertőzött személyeket nem fogják kórházba szállítani, ha testhőmérsékletük nem éri el a 38,5 fokot, ha a légzésük szabad, és annak frekvenciája nem éri el a 30-at, és ha a vér oxigéntelítettsége meghaladja a 93 százalékot."
..
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...terjedhet-a-koronavirus-oroszorszagban-422116
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Nézd a NATO -n belül a tagállamok igen széles körben, és sokrétűen megtehetnek dolgokat, főleg a nagyobb tagállamok. A NATO vezetése biztos morog a bajsza alatt, de ameddig nem lép életbe a 4. vagy az 5. cikkely, addig igazából a tagállamok kvázi elég tág keretek között azt tesznek, amit akarnak.

Szerintem azok anyázva káromkodnak is...
Itt volt a lehetőség, lehetett volna most villogni, polírozni a mundért, erősíteni a NATO létjogosultságát, emelni a presztízst.
Ehelyett éppen az "ősellenség" oroszok! által hagyják ezt a nimbuszt "aláásni"!
Mintha vödörrel hordanák az ürgét a gátra egyenesen, ahelyett, hogy a vizet mernék vele...
Ki érti ezt...!?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
Majd 500-al több napi minta, mint tegnap reggel, de 4-el kevesebb napi beteg. Növekszünk, de eddig kontrolláltan.

Magyarország:
261 fertőzött (+35)
223 aktív eset (+28)
28 gyógyult (+7)
10 (-) elhunyt
8005 mintavétel (+1188)
100 kórházi karanténban (+15)
3945 házi karanténban ez nem friss adat

Regisztrált fertőzött: 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 247 magyar állampolgár.

Több mintavételből kevesebb beteg. Március 4. óta van, 16tól van sulibezárás, alakul ez. Papíron legalábbis. Április közepe talán már el kezdi rendbe rakni a dolgokat. Fegyelmezettnek TŰNNEK a magyarok.