Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 874
11 144
113
Hülyeség. Azt vedd, amire a legtöbb gari van. Egyik sem az örökkévalóságnak készül.
Nálunk Beko mosógép két és fél éve szolgál, sokat van használva. Öt év garancia. Mikor vettem, több szakit megkérdeztem, mindegyik azt mondta, hogy olyant vegyek, amire a legtöbb garanciát adják. Legalábbis ebben az árkategóriában.
300 ezer felett kapni olyant is, ami kimegy a világból (MILE), de ebből éppen hatot-hetet lehet venni annyi pénzből. Az meg harminc év garancia. Van még kérdés?

Nalunk a BEKO kombinalt huto/fagyaszto szolgal mar nagyon jol evek ota.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 413
44 018
113
Értsétek meg, hogy a németek is padlón vannak, a fulltesztelés során elfogytak a tesztjeik nekik is, és most ők is ott ülnek tesztek nélkül úgy, hogy közben az egészségügynek is mennie kellene, de nem megy, mert ők is kifogytak (NOban SINCS mindenkinek maszkja!!!, akármit csipog a DK itthon Magyarország kapcsán), viszont emellett még van egyéb lehetőség, nem csak a szemétkedés:
-a németek is jót akarnak, csak maguknak, amíg a sajátjuk nem jön be, visszatartják
-már rég eltűnt, ellopták ->ciki, azért a kekeckedés
-tényleg fiszemfaszom okokból nem adják át
Sivatagi rabló banda ;) !

Nyilván addig nyomni fogom ezt az anti német propagandát, amíg el nem jut mami fülébe, vagy hogy cinkes már nekik hogy fél Mo. TÓÓÓVAJ'-t kiált ha elhangzik a nevük !
Hülyeség. Azt vedd, amire a legtöbb gari van. Egyik sem az örökkévalóságnak készül.
Nálunk Beko mosógép két és fél éve szolgál, sokat van használva. Öt év garancia. Mikor vettem, több szakit megkérdeztem, mindegyik azt mondta, hogy olyant vegyek, amire a legtöbb garanciát adják. Legalábbis ebben az árkategóriában.
300 ezer felett kapni olyant is, ami kimegy a világból (MILE), de ebből éppen hatot-hetet lehet venni annyi pénzből. Az meg harminc év garancia. Van még kérdés?
Nézzenek oda, ugyan ezt a vonalat kaptam el én is... Meg olvastam tucatszor...
Bekora leírták, hogy ár/érték bajnok, gyakran több garival mint bármelyik gyártó! Az se hülyeség hogy nem német ;)!
 
  • Tetszik
Reactions: sata

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 874
11 144
113
Szlovak helyzet, eddigi legtobb uj fertozott /nap. Viszont elkezdtek a nagyuzemi teszteket, eddig napont 300 koruli volt az elvegzett tesztek aranya, ma mar viszont 912. Szovael ezert is ez a nagy ugras. En ugy latom mindenhol sok a beteg, csak nem csinalnak eleg tesztet ahhoz, hogy kimutathassak...

Szlovakia:
42 uj fertozes
269 oszes fertozott
1 kritikus allapotu
0 halott

Jelentősen növelik a koronavírus kimutatása céljából végzett tesztek számát Szlovákiában. Ahogy azt csütörtökön már jelezte a kormányfő, a magánlaboratóriumok is segítenek ebben a munkában az állami laboratóriumoknak. Tíz napon belül mintegy 4000 embert lehet már tesztelni.

https://parameter.sk/269-re-nott-vi...-negy-uj-paciens-bosi-karantenban-tartozkodik

Matovič: "Kevés tesztet csináltunk, így mindnyájan hazudtunk egymásnak, amikor azt állítottuk, hogy jól állunk"

Jelentősen növelni akarja a kormány a tesztelések számát Szlovákiában. Az állami laboratóriumok mellett a magánkézben lévők is tesztelni fognak. Tíz napon belül napi négyezer tesztet tudnak majd elvégezni.

https://parameter.sk/matovic-keves-...tunk-egymasnak-amikor-azt-allitottuk-hogy-jol
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 874
11 144
113
ez meg a legfrissebb: A 7,5 tonna össztömeget meghaladó teherautók előtt lezárták a Lengyelországgal, Csehországgal, Magyarországgal és Ausztriával közös határátkelőket - tájékoztatta a Paramétert az Országos Rendőrfőkapitányság.

Kivételt képeznek az élő állatot vagy romlandó árut szállító, illetve a 'GREEN LANE' megjelölésű járművek. „Olyan teherautókat is beengednek az ország területére, amelyek a Szlovák Köztársaság területén pakolják ki a szállítmányukat” – tette hozzá a szóvivő.

szoval a tranzitforgalomnak annyi, Szlovakian keresztul biztos nem tudjak a nemetek kuldeni a 120.000 magyar maszkot.

https://parameter.sk/szlovakia-lezarta-hataratkeloket-75-tonna-feletti-kamionok-elott
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 917
13 018
113
Sok ezer urnát szállítottak a temetőkhöz. A gyászolókat a rendőrség inti csendre. Hosszú sorokban felhalmozott urnák fotói köröznek a kínai közösségi médiában. Vuhan városában nyolc temetőnél lehet átvenni az elhamvasztott hozzátartozók hamvait e héttől. A fényképeken több ezer urna látható, az egyik intézménynél körülbelül 2500-at számoltak össze, máshol 3500-at. A Bloomberg tudósítása szerint a temetők nem adtak információt az urnák számáról.

Csak nem hagyják abba a rémhírkeltést.
Vuhan egy 11 milliós város. 2 hónapig szigorú karatén volt, így temetések sem voltak. 2 hónap alatt egy 11 milliós kínai városban kb. 15 ezer ember járvány helyzettől függetlenül is meghal. Ehhez most jött bő 2500 koronavírusos haláleset + az a többlet halálozás, ami az egészségügy túlterheltsége és a rendkívüli helyzet okozta hatások (sokk, félelem, bezártság, egyoldalú táplálkozás, stb...) miatt következett be. Valószínűleg simán 20 ezer feletti haláleset történhetett. Ha temetőnként 2500 urnát számolnak (valószínűleg átlagosan kevesebbet, mert jó eséllyel a két legnagyobb számot emelték ki) és 8 temetőnél lehet átvenni hamvakat, akkor az 20 ezer halott. Kb. stimmel. De ebből csak bő 2500 volt koronavírus miatti haláleset.
Erre természetesen mit csinál rémhír keltési szándékkal az újságíró? Rácsodálkozik, a több, mint 2500 urna van. Ez csak valami szörnyű titkot takarhat.
Meg az is gyanús nekik, hogy "Vuhanban még mindig érvényben vannak a temetéseket és sírgondozást korlátozó intézkedések". Az persze nem érdekes az újságírónak, hogy ez mindenhol így van, ahol a csoportosulást hatóságilag korlátozzák és nem azért, mert a halottak számát akarják eltitkolni.
 
T

Törölt tag 2361

Guest

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 917
13 018
113
Koreában 3% alatt volt a bulk tesztelés betalálási aránya, pedig náluk Teguban elég jól volt lokalizálva.

Nálunk is annyi, pedig nálunk a tesztelés protokoll szerint, indokolt esetben történik nem véletlenszerűen tömegesen. 9275 mintavételből 300 találat. Ebből tegnap 1270 mintavételből 39 találat.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113
Tudod hány kutya allergiás a baromfira? A tescos nagyrész hulladék+baromfi Azért olcsó.
Mi csak a Freshnapfban vagy állatorvosnál kaunk olyat amiben 0 csirke van és a blöki megeheti annélkül, hogy utána napokig véresre rágná és vakarná magát.
Pedig ha tudnad mibol keszul a kutyakaja tuti nem venned meg.
 
  • Tetszik
Reactions: Python

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke a Fox Newsnak adott interjúban beszélt arról, hogy szerinte túlbecsülik a szükséges lélegeztetőgépek számát a túlterhelt kórházak. Nem hiszem, hogy 30 vagy 40 ezer lélegeztetőgépre lenne szükség. Időnként még a nagyobb kórházakba betérve is azt látod, hogy csak két lélegeztetőgépük van, most meg hirtelen azt mondják: "Rendelhetünk 30 ezer lélegeztetőgépet?" - idézi Trump szavait a Guardian. Az USA elnöke a lélegeztetőgépek megvásárlását autóvásárláshoz hasonlította a tévében, arra hivatkozva, hogy mindkettő sokba kerül.
Trump: Nem hiszem, hogy szükség van 30 ezer lélegeztetőgépre


Brutális...:

Pénteken 5959 újabb koronavírusos megbetegedést regisztráltak Olaszországban az olasz sajtó közlése szerint. A Corrierre Della Serra oldalán megjelent adatok szerint pénteken 969 újabb halálos áldozatot követelt a vírus a leginkább fertőzött országnak számító Olaszországban. A betegek száma 7,4, az áldozatok száma pedig 11,9 százalékkal nőtt egy nap alatt.
Pénteken közel ezren haltak bele a járványba Olaszországban