Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 888
113
Elore leszogezem, en inkabb hiszek a denever/tobzoska teoriaban, de csak a feltetelezes kedveert: Amilyen buta ember Trump, ez meg csak meg sem lepne. Elofordulhat, hogy az egyszeru kis eszevel erre nem gondolt, mert az azsiai rassz ellen fejlesztettek mondjuk, csak idokozben mutalodott. Eszbelileg 0 az az ember, aki kepes egyik nap kijelenteni, hogy folosleges, nem kell tobb lelegezteto gep, masnap pedig mar o a lelegezteto gepek legnagyobb harcosa, szamonkerve a vallalatokat, miert nem gyartanak, holott o nem irta ala a mar elokeszitett szerzodest. Es mindezt szemrebbenes nelkul. Tisztara olyan, mint az a csaj a 40 elso randi cimu filmbol, akinel reggel ujra indul a nap es fogalma sincs rola mit tett/mondott elozo nap.

... es meg ez volt a jobb valasztas a ket lehetseges elnojeloltbol. Szomoru.
Oké, legyen, de ha denevér/tobzoska, akkor ételben is ott a vírus, annak ellenére, hogy azt mondják ez kizárt? Nagy mértékben nőtt a házhoz szállítás.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 888
113
Hollandiában visszahívják a kórházakból a Kínából vett védőmaszkok felét, mert pocsék a minőségük
Hollandia is - a többi európai országhoz és Magyarországhoz hasonlóan - Kínából igyekszik beszerezni olyan védőeszközöket, amelyek megóvják az egészségügyi dolgozókat a koronavírus fertőzéstől. Elsősorban megfelelő maszkokból van óriási hiányt.
A hollandok 1,3 millió FFP-2-es maszkot vettek, ez olyan szűrővel van ellátva, ami már jónak mondható védelmet nyújt a koronavírus ellen. Ezek megérkeztek, gyorsan ki is szállítottak 600 ezer darabot a kórházakba. A minőségi teszteket csak ez után kezdték el, és a maszkok jó részéről kiderült, hogy nem passzol megfelelően az arca, így nem nyújt védelmet a vírus ellen, és gond van a maszkban lévő szűrőkkel is. Ezért az egészségügyi minisztérium visszahívja a selejtes maszkokat a kórházakból. Szembetűnően gagyi maszkok lehettek, mert a hírről beszámoló NOS szerint sok kórházban hozzá sem nyúltak azokhoz.
A hollandok próbálnak valami más módot találni a maszkbeszerzésre, de nem lesz könnyű dolguk, mert óriási harc megy a védőeszközökért a piacon. Több holland kórházban sterilizálni próbálják az egyszer használatos maszkokat, amelyek javasolt viselési ideje egyébként 4 óra.
Kínából érkezett szállítmány miatt volt már minőségi panasz Csehországban és Spanyolországban is. Utóbbi esetben a kínai követség azt írta, hogy azok még nem a hivatalos tesztek voltak.
Magyarországra is érkezett már gyorsteszt és 700 ezer darab FFP2-es maszk is. Megkérdeztük az operatív törzset, hogy ezeken végeztek-e minőségi tesztet, vagy érkezett-e panasz rájuk az egészségügyből, ha válaszolnak, frissítjük a cikket.

https://444.hu/2020/03/29/hollandiaban-visszahivjak-a-korhazakbol-a-kinabol-vett-vedomaszkok-felet-mert-pocsek-a-minoseguk
Geci 444. Direkt összekeveri a szezont a fazonnal! Fakkszopók. Csak én érzem úgy, hogy azt próbálják sugallni, hogy amit a kormány vett, az szar, mert kínai, és tuti rossz minőségű, vagy csak képzelődöm?
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A Medicalonline-nak adott interjút Babonits Tamásné, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) általános alelnöke, aki többek között arról beszélt, hogy a kamara március 20-án levélben kért soron kívüli intézkedéseket Orbán Viktor miniszterelnöktől, akitől azonban egyelőre nem kaptak választ. A Miniszterelnöki Kabinetirodától mindössze egy olyan visszaigazoló levelet kaptak, amelyben közölték: a levelüket továbbították Pintér Sándor belügyminiszternek, az operatív törzs vezetőjének, és Kásler Miklósnak, hogy áttekintsék. Bár tételes választ nem kaptak, Babonits Tamásné szerint történt néhány intézkedés az általuk felvetett problémák megoldására.
MESZK: előfordult, hogy az egyszer használatos maszk mellé vasalót kaptak az ápolók, hogy azzal fertőtlenítsék

Az Egyesült Államokban szombat estére meghaladta a kétezret az új típusú koronavírusos megbetegedés halálos áldozatainak száma – közölte a Baltimore-ban lévő Johns Hopkins egyetem és kórház. A halottak száma néhány nap alatt megduplázódott: a Johns Hopkins ugyanis szerdán jelezte, hogy a halálos áldozatok száma meghaladta az ezret. A tekintélyes egyetem adatai szerint a vírusfertőzéssel diagnosztizáltak száma szombat estig 121 ezer fölé emelkedett. A halálos áldozatok között van egy csecsemő is. Illinois állam kormányzója, J. B. Pritzker Chicagóban jelentette be, hogy a kisbabánál kimutatták a fertőzöttséget az új típusú koronavírussal, de egyelőre vizsgálják, hogy a kicsinek volt-e esetleg más betegsége is.
Már több mint kétezer halottja van a járványnak az USA-ban

Világszerte 640 778-an fertőződtek meg az új koronavírussal, a halottak száma harmincezer, a gyógyultaké pedig 131 712 – tájékoztatott honlapján a Johns Hopkins Egyetem. A baltimore-i oktatási intézmény összesítése szerint a vírusfertőzést 183 országban és területen mutatták ki. A legtöbben, több mint 21 330-an Európában haltak meg. A diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott az elvégzendő tesztek száma, valamint a számontartás kritériumai is különböznek egymástól.
640 ezer fölött a koronavírusos betegek száma világszerte

Magyarországon, Európában és az Egyesült Államokban is gyorsul az új koronavírus terjedése - derül ki a legfrissebb adatokból. A járvány terjedését korlátozni kívánó erőfeszítések egyelőre csak részsikereket hoznak, miközben a gazdasági veszteségek súlyosak. A koronavírus-járvány hírei percről percre.
Tovább gyorsul a koronavírus-járvány: ábrákon a terjedés

Az elmúlt három hónapban globális méretűvé vált koronavírus-járvány erős hatást gyakorol hazánk gazdasági folyamataira és a lakosság mindennapjait is átírja. (A veszélyeztetettekről itt írtunk.) A KSH szerint a hatások az ország egyes részeit eltérően érinthetik. Ennek mértéke nagyban függ attól, hogy az ottani gazdasági-társadalmi szerkezet milyen jellemzőkkel bír, illetve a leginkább érintett területek vagy csoportok mekkora súlyt képviselnek a térségben.
Koronavírus: ezeket a magyar régiókat roppanthatja meg a járvány
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 888
113
Sztem még a növekvő fázisban vagyunk. 2 hét múlva a nap 1.000 hazai fertőzöttet sem zárom ki. Ez nem riogatás, matek és még optimista is voltam. Én a belga számokat követem, ott kb. 2 hete álltak úgy mint mi most. Ma 1.700 új beteg, 78 új elhunyt.
És a belgák intezkedésekben a szigorúbb nyugati államok között vannak.

Sajnos bármilyen intézkedés is lesz, nincs okunk azt gondolni, hogy mi a tömeges fertőzést megússzuk.A kormány is ezt kommunikálja, hogy ez a következő szakasz, az elkerülésére nincs mód, csak a lassítására.
Nem mondtam, hogy nem, hisz tömegesek a fertőzések, csak azt, hogy nagyobb számú tesztből ez kevesebb megbetegedés, mint kisebb számúból tegnap. Ez a jó rész.
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Trump szerint Amerika kinyit Húsvétkor - vagy talán mégsem. Az esetek és halottak száma no, de nincs kijárási tilalom, ki haljon meg a gazdaságért? - az én szemszögemből. Magyar, angol felirattal.
 
  • Tetszik
Reactions: milagro

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 888
113
Sztem még a növekvő fázisban vagyunk. 2 hét múlva a nap 1.000 hazai fertőzöttet sem zárom ki. Ez nem riogatás, matek és még optimista is voltam. Én a belga számokat követem, ott kb. 2 hete álltak úgy mint mi most. Ma 1.700 új beteg, 78 új elhunyt.
És a belgák intezkedésekben a szigorúbb nyugati államok között vannak.

Sajnos bármilyen intézkedés is lesz, nincs okunk azt gondolni, hogy mi a tömeges fertőzést megússzuk.A kormány is ezt kommunikálja, hogy ez a következő szakasz, az elkerülésére nincs mód, csak a lassítására.
Napi 1000 vagy 1000? Ezer szerintem meglesz a jövő hét végére. (Kedd erős lenne, de a szombat nem.)
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
994
1 529
93
Múlt hét szombaton jött 100.000 gyorsteszt és 30.000 PCR teszt ( ez a pontos). Remélem a mai tegnapi szállitmannyal minimum duplázni fogjuk a meglévő tesztmennyiséget és igy növeljük az napi PCR teszteket. Ez látszik a tegnapi számokból. A felhasználás függ a készletektől. Egyelőre mi mindig növelni tudtuk a napi tesztelések számát. Sok országnál azért latszik néha napi javulás mert ideiglenesen kifogynak.
Tökéletesen egyetértek. A lényeg az, hogy tartalékolni kell, mert amig nincs európai gyártás, vagy jó minőségü gyorsteszt és az ázsia beszállítás kétséges, nem lehet ellőni mindent egy nap alatt. Persze ezt hiába mondom egy másik fórumon én vagyok a tesztellenes fidesznyik, mert tesztelni kell mindenkit, mondá az Úr.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 685
90 776
113
Teszteléshez

Müller Cecília azt is elmondta, hogy jelentősen növelik a tesztelések számát, most már a mobil mentős mintavétel mindenhol rendelkezésre áll, minden gyanús esetben megtörténnek a laborvizsgálatok. Ez fontos is, mert az eddigi tapasztalatok alapján gyorsan le tud romlani a veszélyeztetett csoportba tartozó fertőzöttek állapota, mondta
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Geci 444. Direkt összekeveri a szezont a fazonnal! Fakkszopók. Csak én érzem úgy, hogy azt próbálják sugallni, hogy amit a kormány vett, az szar, mert kínai, és tuti rossz minőségű, vagy csak képzelődöm?

Mi elméletileg a drágábban értékesítő, minősítéssel rendelkező gyártóktól szereztük be a beérkező felszereléseket. De az elején mindenki vett mindenkitől, és hát Kínában vannak olyan gyárak, akik átálltak a jó üzlet reményében maszkok, védőfelszerelések gyártására rohamtempóban, de úgy, hogy nem hogy nemzetközi, még kínai minősítéssel sem rendelkeznek az adott termék gyártásához, nem hogy értékesítéséhet. A szükség viszont nagy úr, szóval nem lepődnék meg, ha még fogunk ilyen történeteket hallani nem megfelelő minőségű eszközökről...!
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Múlt hét szombaton jött 100.000 gyorsteszt és 30.000 PCR teszt ( ez a pontos). Remélem a mai tegnapi szállitmannyal minimum duplázni fogjuk a meglévő tesztmennyiséget és igy növeljük az napi PCR teszteket. Ez látszik a tegnapi számokból. A felhasználás függ a készletektől. Egyelőre mi mindig növelni tudtuk a napi tesztelések számát. Sok országnál azért latszik néha napi javulás mert ideiglenesen kifogynak.

Én is a múlt hetiről tudok, meg hogy a mostani gépekkel elvileg várunk megint nagyobb mennyiségű tesztet, de nem tudjuk mennyit tudnak leszállítani, mert mindenki több 100.000-es vagy milliós rendeléseket adnak le, a gyártó meg értelem szerűen nem tud korlátlanul teljesíteni, mert van egy kapacitása. Elvileg a napokban kellet jönnie mégegyszer a múlt hetihez hasonló nagyobb mennyiségnek, de erről még nem adtak ki adatot.
Ha megtudom és szólhatok is a sajtó előtt akkor mondom, ha nem akkor nem.
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 888
113
A Medicalonline-nak adott interjút Babonits Tamásné, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) általános alelnöke, aki többek között arról beszélt, hogy a kamara március 20-án levélben kért soron kívüli intézkedéseket Orbán Viktor miniszterelnöktől, akitől azonban egyelőre nem kaptak választ. A Miniszterelnöki Kabinetirodától mindössze egy olyan visszaigazoló levelet kaptak, amelyben közölték: a levelüket továbbították Pintér Sándor belügyminiszternek, az operatív törzs vezetőjének, és Kásler Miklósnak, hogy áttekintsék. Bár tételes választ nem kaptak, Babonits Tamásné szerint történt néhány intézkedés az általuk felvetett problémák megoldására.
MESZK: előfordult, hogy az egyszer használatos maszk mellé vasalót kaptak az ápolók, hogy azzal fertőtlenítsék

Maradjunk annyiban, hogy Babonitsné akkora balos, hogy anno Horváth Ágnes seggéből ki se látszott, mondhatnánk alap DK közeli személy ő is.

Végre elkussoltatták a MOK DKs elnökét, miután rémhírterjesztésért feljelentették, erre 24ék előkapták a hölgyet, aki korábban a Péterffy gazd. igazgatója volt amikor a kórház enyhén szólva eladósodott a szakértelem hiányától vezérelve (nem gazd. szakember a hölgy, aki nagyon aranyos, de attól még kb. annyi a hozzáértése, mint a 2002-2010 közötti gárdának a gazdasághoz volt). Na már most, ez a rész: "Az ő mozgósításuk a logisztikában embert próbáló lesz" - max. számára lesz furcsa, mert ha rajta múlna, fogalma sem volna hogyan kellene megoldania, de most erre vannak olyan szakemberek a kórházak mellett, akik ehhez tényleg értenek, nem laborosok, mint ő.

Maradjunk annyiban, hogy vágyvezérelt újságírás rulez, de remélhetőleg ez hétfőtől, legkésőbb keddtől abbamarad!
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Mi elméletileg a drágábban értékesítő, minősítéssel rendelkező gyártóktól szereztük be a beérkező felszereléseket. De az elején mindenki vett mindenkitől, és hát Kínában vannak olyan gyárak, akik átálltak a jó üzlet reményében maszkok, védőfelszerelések gyártására rohamtempóban, de úgy, hogy nem hogy nemzetközi, még kínai minősítéssel sem rendelkeznek az adott termék gyártásához, nem hogy értékesítéséhet. A szükség viszont nagy úr, szóval nem lepődnék meg, ha még fogunk ilyen történeteket hallani nem megfelelő minőségű eszközökről...!

A gyors gyártásnál sajnos több a selejt is. De még azokat is elkapkodják, igaz azokat olcsóbban adják, de ezen ilyenkor nem szabad spórolni, a drágább biztos jót kell megszerezni. (De lehet a hollandok későn rendeltek vagy prioritásban hátul voltak, és nem jutott nekik jó minőségű. Ugyanis a hollandok nem ápolnak jó kapcsolatokat a keleti kormányokkal, inkább semlegesek vagy negatívak, így nem nekik adnak elsőként értelem szerűen.)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 888
113
Sztem még a növekvő fázisban vagyunk. 2 hét múlva a nap 1.000 hazai fertőzöttet sem zárom ki. Ez nem riogatás, matek és még optimista is voltam. Én a belga számokat követem, ott kb. 2 hete álltak úgy mint mi most. Ma 1.700 új beteg, 78 új elhunyt.
És a belgák intezkedésekben a szigorúbb nyugati államok között vannak.

Sajnos bármilyen intézkedés is lesz, nincs okunk azt gondolni, hogy mi a tömeges fertőzést megússzuk.A kormány is ezt kommunikálja, hogy ez a következő szakasz, az elkerülésére nincs mód, csak a lassítására.
Még egy dolog!!!

Hollandia-Belgium között folyamatos az átjárás a munka miatt. Marha nagy számú bevándorló rétegük van, akik folyamatosan mozognak az országban. Szar a hozzáállásuk, ráadásul sok minden nem állt le náluk sem. Két héttel ezelőtt még nem voltak olyan intézkedéseik, mint most. Nekünk 300 után lettek. Ők jóval később léptek.
 
  • Tetszik
Reactions: sata and antigonosz

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 888
113
Én is a múlt hetiről tudok, meg hogy a mostani gépekkel elvileg várunk megint nagyobb mennyiségű tesztet, de nem tudjuk mennyit tudnak leszállítani, mert mindenki több 100.000-es vagy milliós rendeléseket adnak le, a gyártó meg értelem szerűen nem tud korlátlanul teljesíteni, mert van egy kapacitása. Elvileg a napokban kellet jönnie mégegyszer a múlt hetihez hasonló nagyobb mennyiségnek, de erről még nem adtak ki adatot.
Ha megtudom és szólhatok is a sajtó előtt akkor mondom, ha nem akkor nem.

Jövő héten piacra kerül az ötperces koronavírusteszt
https://mandiner.hu/cikk/20200329_jovo_heten_piacra_kerul_az_otperces_koronavirus_teszt
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Érdeklődésünkre, hogy a holland és cseh panaszok alapján rendkívül nagy a selejt aránya a Kínából beszerzett tesztekben és védőfelszerelésekben, mi ezzel kapcsolatban a tapasztalatuk, Müller közölte, hogy "valóban nagyon különböző minőségűek az áruk", ezért átvizsgálják a beérkezett szállítmányokat, mert "nagyon fontos, hogy ezekben megbízhassunk". Kérdésünkre, hogy hány egészségügyi dolgozó van az igazolt fertőzöttek között, és hányan vannak karanténban, Müller azt válaszolta, hogy "vannak egészségügyi dolgozók is, akik pozitív leletet produkáltak, természetesen az ő szoros kontaktjaik jelen pillanatban nem dolgoznak".
A tisztifőorvos a Kínából érkezett eszközökről: "Valóban nagyon különböző minőségűek az áruk"

Szombatról vasárnapra virradó éjjel 3 millió 270 ezer darab arcmaszk érkezett Pekingből Budapestre – közölte a Wizz Air. A magyar kormány által a koronavírus-járvány elleni védekezéshez rendelt egészségügyi eszközöket a légitársaság szállította haza.
Több mint 3 millió maszk érkezett Budapestre vasárnap
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 685
90 776
113

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 888
113
Tehát, te jó ötletnek tartod azt, amit Bolsonaro csinál? Biztos vagy benne, hogy a brazil egészségügy fel van készülve a nyájimmunitásos válságkezelésre?
Vagy bízol a brazilok social distancing képességében? :eek:
desfile-rio-janeiro.jpg

Atalanta-Valencia? Conte, hagyta, balos, mint az állat. De Johnson is sokáig hagyta a sportesemények kapcsán a teltházas meccseket. A németek is. A franciák is.

De tény, én nem hagytam volna megrendezni. De ahogy Miamiban is kiment a nép! Kb. leszarták az egészet, most szopnak.