Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 890
82 462
113
A mai Karácsony demagógia elképesztő ...
Mindezt annak fényében, hogy:
"Az akkreditált laborok mind az ÁNTSz hatósugarában vannak, a nem akkreditáltak eredményeit
felhasználni nem szabad, hamis biztonságot ébreszt: több kárt csinálnak vele, mint amennyi haszna van."
Nem lesz itt értelmes szűrés, csak pénzkiáramlás értelmetlenül haveri zsebekbe, mindezt válság közben. Ráadásul mintha erre nem lenne kerete a fővárosnak, mert nagy ésszel eltörölték a tartalékokat.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 312
8 004
113
Az a szerencse, hogy jól emlékszel! o_O
A magyar hang elég jobboldali neked?
Péntek reggel maga fejtegette az iskola bezárások szükségtelenségét, illetve károsságát az MKIK évadnyitó ülésén.
Ehhez képest delutánra már be is jelentették a hétfői bezárást.
Az nem jut el az agyadig, hogy ezzel messze nem Orbánt akartam becsmérelni. Bár arcvesztéssel járt, de meghozta a helyes döntést. Bolsonaro ehhez túl buta.
Nekem ez inkább úgy jött le, hogy valamilyen szinten a jobboldali média "önjáró" mondják a mantrát, közben meg már más a helyzet... minden esetre érdekes volt...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 890
82 462
113
Sajtóhírek szerint megvan az olimpia új időpontja
https://www.origo.hu/sport/egyeni/2...-2020-2021-uj-idopont-nob-new-york-times.html

És ha jövőre kezdődik minden elölről, mindezt úgy, hogy még a mostani se ért véget, sőt, annak közelében sincs?
A vége lassan ez lesz:
shanghai_olympic_stadium_2044_thewanderingearth.jpg
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 890
82 462
113
Nekem ez inkább úgy jött le, hogy valamilyen szinten a jobboldali média "önjáró" mondják a mantrát, közben meg már más a helyzet... minden esetre érdekes volt...
A Magyar Hang minden, csak nem jobboldali. Amúgy meg nem jobbról van azonnal rakat fake news. A mostani Gmédia olyan, mint a rabbi, akinek mindig van egy jó ötlete ameddig a beteg meg nem hal, mint 2008ban történt ...
 
  • Tetszik
Reactions: megazez and zeal

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 312
8 004
113
A Magyar Hang minden, csak nem jobboldali. Amúgy meg nem jobbról van azonnal rakat fake news.
De ugyanez ment a többi "királyi" adókon is. Én legalábbis ezt tapasztaltam. Minden esetre pont akkor jelentették be a suli bezárást amire én is tippeltem... Addigra a románok már bezárták s ők is tv-n meg neten keresztül akartak tanítani. Várható volt.
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 967
32 258
113
A Magyar Hang minden, csak nem jobboldali. Amúgy meg nem jobbról van azonnal rakat fake news. A mostani Gmédia olyan, mint a rabbi, akinek mindig van egy jó ötlete ameddig a beteg meg nem hal, mint 2008ban történt ...

A Magyar Hangot az a G-nap után a Magyar Nemzetnél maradt, addig legalábbis jobboldali újságírók (leszámítva néhány ezután náluk feltűnt szerzőt) írják. Ők jobbosok voltak, csak most persze hatalmas sérelem van bennük a Fidesszel szemben. Simicska a G-nap után a Jobbikot próbálta támogatni velük elsősorban. Aztán a választások után szélnek lettek eresztve, a MN-t és a Hír TV-t is visszafoglalták az orbánisták, az elárvult Simicska-gárda pedig jobb híján megcsinálta a Magyar Hangot, a Kötöttfogást, a Válasz Online-t (a volt Heti Válasz után) stb. Sajátos jobbról jött, de egyre inkább "dékásodó" szubkultúrát alkotnak (régóta létezik a különböző általában személyes sértettségek miatt szenvedélyes orbánfóbiássá váló (volt?) jobber értelmiségi a magyar politikában, Debreczeni József volt az első jelentős talán, ő gyorsan el is jutott Gyurcsány szégyentelen nyilvános imádásáig... aztán ilyenek voltak a volt MDF-esek (két hullámban is), legutóbb meg azok, akik a "G-nap" után lettek antiorbánisták). Bár azért még néha érdemes rájuk is nézni.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 364
46 166
113
Nem voltam egyértelmű, itt nem az iskolákról, hanem a most péntekiről beszélek. Az iskolák kapcsán a KLIKKben volt vita a mikorról. A pedagógusok ("ballib szaGszervezet"), akik úgy képzelték el, hogy ne legyen tanítás, vége, mint egyéb országokban, azok ezt a vége és majd folyt köv valamikor, addig pihi, lehet menni pihenni) támogatták, a KLIKK nem azt a verziót. Így az iskolaigazgatókkal a KLIKK átbeszélték, és a szakszervezet ellenében egy működő verziót hoztak létre, ami a szülőket és a tanárokat is leterheli. (A szaGszervezetet azóta nem is hallottuk ...). Nem véletlen pár baromtól a rengeteg tananyag. Egyfajta bosszú ez, főleg ott, akik Classroomon nyomják, még minimális munkával is jár. Nálunk vegyes a kép. Skype és Classroom. A Skype jobb és megvan az érzete annak, hogy tényleg óra folyik. A Classroom kevésbé menő, mert sok tanár nem tudja kihasználni a lehetőségeit. Ez van. Visszatérve, ezek a döntések max. az előkészítés okán nehezek. Senki sem akarja azt, hogy a gyerek fertőzze a szülőt és nagyszülőt, és viszont, de 1xűen ki kellett találni, hogy mit tegyenek azért, hogy ne legyen érvénytelen az év. A pénteki rendelet volt az, ahol a plakátokon látszódott, hogy előre tervez a kormány és a dátumok is megvannak. Jobb ez így, hogy a részleteket nem ismerjük. Nem játszottam meg tegnap a lottót, nem volt időm feladni, a mobilon ott volt a hat szelvény amit feladtam volna, és lett volna egy négyesem és egy hármasom. Ez van. Leszarom. Remélem egészségesek maradunk. A többit megvesszük! :)
Szerinted az iskola bezárás megfelelően volt lemenedzselve?
Sokkal inkább bosszú volt a minisztérium részéről a dolog a tanári kar, és a szakszervezet számára.
Nem lett volna észszerűbb a 1-2 hét rendkívüli tanítási szünetet elrendelni (erre lett volna törvényi lehetőség is!), esetleg a tavaszi szünetet előrehozni és hozzácsapni? 2-3 hét pedig elég lett volna arra, hogy a tanárok, iskolák tankerületek kidolgozzák az egységes működési rendet, valamint a technikai hátteret.?
Az iskolák bezárása után is a 2. héten még távoli segítségben toltam az ügyfeleim gyerekeinek a gépén a rendszerek telepítését.
Nálunk a kölykök nem vesznek részt online órákon. A tanárok küldenek tanulni valót simán e-mailben megszerkesztve (vagy átszerkesztem, vagy rohadt sok selejtet gyártok, ami karantén idején jó dolog!), word documentumban (ez egyel szerencsésebb), küldenek infókat a Krétán keresztül, meg van, hogy egyes infók csak Facebookon kerülnek körbeküldésre. Az informatika tanár, meg az angoltanár meg a Teams-et erölteti, amihez megint külön accountot hoztak létre a gyereknek. Hja a hozzávaló jelszó majd csak 4 nappal később jött meg!
De másik felhasználóknál telepítettem Vibert, Skype problémákat oldottam meg. Zoomban nem működő kamerát orvosoltam - részben.
Múlt héten valami olyan magyar rendszerbe kellett regisztrálnom, mert az elsős gyerekem környezet dogáját meg tudja csinálni, aminek minden második kattintásra az volt a válasza, hogy "error". Az újbóli kattintásra meg elindul....PFFF.
Komolyan, a regisztráció 3x annyi időbe telt, mint ameddig a gyerek kitöltötte az 5 kérdéses dogát!
Tudod ez mi volt a minisztérium részéről? Bedobták a gyeplőt a megbokrosodott lovak közé.
Ennek persze voltak politikai okai, de inkább szerintem ez volt a legjobb ötletük arra hogy valami is működjön annyi idő alatt, amennyit kaptak rá.
 
  • Tetszik
Reactions: hendrick

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 890
82 462
113
De ugyanez ment a többi "királyi" adókon is. Én legalábbis ezt tapasztaltam. Minden esetre pont akkor jelentették be a suli bezárást amire én is tippeltem... Addigra a románok már bezárták s ők is tv-n meg neten keresztül akartak tanítani. Várható volt.

Az Operatív Törzs azt mondta reggel, és később is, hogy ők egyelőre nem javasolják. Sajnos nincs előttem mi volt akkor, meghallgatni sem fogom, mert leszarom mi volt akkor, de ami előttem van, hogy a hétpárti összeült ahol a Fidesz is mondta, hogy igen. Orbán amikor beszélt péntek reggel a SZOKÁSOS interjúban akkor az Operatív Törzsre támaszkodott, mint VÉLEMÉNY, sőt, mintha a kommunikáció is erről szólt volna, hogy az OT szerint egyelőre még nem szükséges ("szakemberek szerint"), majd azt is tudom, hogy mondta, bár "a párton belül is vannak akik szerint ..." És amikor kijött a hétpárti, majd a tanárok, akkor előre hozták. Este nyolckor volt a bejelentés. Hétfőn még lett volna tanítás, ha pénteken nem történt volna semmi, pont azért, hogy ÉRTELMESEN lezárhassák, a gyerekek se úgy menjenek be, különösen a negyedikesek nyolcadikosok (remélem értik a más rendszerben járók is), hogy vsz idén soha többé nem találkoznak, de nem vártak vele. Ez szerintem is oké szakmai szempontból, de max. taktikailag, emberileg ez nagy törés lesz minden végzősnek és alsósnak ill. nagycsopisnak/bölcsisnek ...
Viszont a tanároknak így nem egy napja, hanem kettő volt rá, hogy megoldják (a fiamék sulija másnap szombatra, a lányoméké következő hét szombat-vasárnapra oldották meg).
Hétfőn így is bementek páran, mert nem lehetett egy nap alatt a munkahellyel megbeszélni a hogyantovábbot szülőileg, páran továbbra se tudták megoldani az ovit, még mindig van megőrző, és a suliba is be kell járnia váltásban a tanároknak. A 65 év felettieknek nem.

Az enyémek akkor már rég betegségből lábadoztak itthon. Nagyon nem érintett bármi is az időpont. A fiam alsós, ő nem értette, de skypeon oktatják őket, naponta lát minden tanárt aki tanítja. (Én meg a többieket ha belehallgatok az olvasásba, matekba. Tanulságos. :) )
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 890
82 462
113
Szerinted az iskola bezárás megfelelően volt lemenedzselve?
Sokkal inkább bosszú volt a minisztérium részéről a dolog a tanári kar, és a szakszervezet számára.

Ugye, ugye. Ez a lényeg. Azóta csöndben is lettek a szaGszervezetek. Hogy ez bosszú volt, vagy a magukat politikusnak gondoló szaGszervezeteknek a politika politikailag vágott vissza? Nem tudom, de ebben jobb a kormány, és NEM A KORMÁNY KEZDTE!

Egységesítés vészhelyzetben olyan esetben, amiről még februárban se tudtuk, hogy mi lesz belőle?

Egyébként fingfűrészelés lett volna két hétig, ahogy egy hétig az is volt a lányom sulijában, és ugyanez lett volna a vége, hisz nem volt tapasztalata ebben senkinek. Akinek volt, az hazudik. Két hét helyett két napot kaptak rá. Az egyik kedvenc volt szarzsák tanárunk is megszopta. Konkrétan tudom, hogy így nem tudott lemenni a Balcsira baszkurálni a hajójukat, és hétfőn már szervezhette is az órát.

Megjegyzem, két hét türelmi időt így is kaptak a sulik és lásd, sikerült megszervezniük egy hét alatt, tehát működött, mert működnie kellett vészhelyzetben. Persze láttam, hogy az informatikusok vagy számítógépekhez, programokhoz értők (tanárok, szülők, stb.) ha túl bonyolult volt a rendszer, megszopták, de ennyi. Ez van.

A fiamék a Skypeot választották (korábban a Kréta helyett is a Szivacsot nyomatták), az mindenkinél volt, és mivel 25 fő alatti az osztály, faszán sikerül is dolgozni. A hülye mindenhez IS értő szakbarbárok pedig megint okosabbak mindenkinél, és ott vagy nem megy, vagy szarul, vagy még mindig vitatkoznak, és a vége az, amit írsz, hogy Két embernél volt gáz két napig, de egy program újratelepítés és a tablet tárhelyének kipucolása megoldotta. Akinek nem volt se mobil, se tablet, nem ment a Skype, ott a KLIKK vagy magánszemélyek kb. keddre segítettek. Tényleg, ugyanúgy le a kalappal az értelmes, nem lusta tanárok előtt, mint az egészségügyben dolgozók előtt, és ka mindegyiknek, aki tüncizni járt munka helyett és baromságokra qurt el időt. Az a tanár aki rendszeresen készül, az meg tudta oldani, hisz órán is ezt adta volna fel, aki nem, az nem. idősebb tanároknál volt gond, de még ők is megoldották. A lányom ofője sem szereti a gépeket, de amikorra kellett, mindent megcsinált és napi szinten segíti a gyerekeket. Ja, és a fiam Skype része kapcsán pedig megmondta, hogy megpróbálja ő is, bár sosem használta, de ma már teszteltük a szülőkkel és működött szombaton. Hétfőn szerintem a srácoknak is fog. Normális órát fognak tartani. Érdekes lesz. Mellette classroom is párhuzamosan a feladatok okán.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 890
82 462
113
A Magyar Hangot az a G-nap után a Magyar Nemzetnél maradt, addig legalábbis jobboldali újságírók (leszámítva néhány ezután náluk feltűnt szerzőt) írják. Ők jobbosok voltak, csak most persze hatalmas sérelem van bennük a Fidesszel szemben. Simicska a G-nap után a Jobbikot próbálta támogatni velük elsősorban. Aztán a választások után szélnek lettek eresztve, a MN-t és a Hír TV-t is visszafoglalták az orbánisták, az elárvult Simicska-gárda pedig jobb híján megcsinálta a Magyar Hangot, a Kötöttfogást, a Válasz Online-t (a volt Heti Válasz után) stb. Sajátos jobbról jött, de egyre inkább "dékásodó" szubkultúrát alkotnak (régóta létezik a különböző általában személyes sértettségek miatt szenvedélyes orbánfóbiássá váló (volt?) jobber értelmiségi a magyar politikában, Debreczeni József volt az első jelentős talán, ő gyorsan el is jutott Gyurcsány szégyentelen nyilvános imádásáig... aztán ilyenek voltak a volt MDF-esek (két hullámban is), legutóbb meg azok, akik a "G-nap" után lettek antiorbánisták). Bár azért még néha érdemes rájuk is nézni.
Ők azok a bizonyos médiaGk. Értékrend nélküli megélhetésiek. Annyira voltak jobbosok és konzervatívok, mint én balos és marxista, maoista. Megélhetésiek voltak, de liberális újságnál már nem termett babér, ott tele volt a kaptár, így átmentek Lallerhoz anno, majd miután Laller lelépett, meg kellett élniük vmiből, nem lehet mindenki Kálmán Olga ....
De nem akarok politizálni a média kapcsán. Számomra is sok olyan újságíró volt a MNnél, akin nagyon meglepődtem (Lukács Csaba pl.), de LÁTTAM MÁR ILYET felsőbb szinten évekkel ezelőtt. Pl. hattúliban, olyat aki dec. 5. kapcsán rossz döntést hozott, és ma egy senki, pedig akkor volt vki még jobbos körökben is, csak megtagadta a létét, és bár volt pár jobb éve, az új sajátjai IS simán, rá egy évvel megszopatták. Mára szimpla, megkeseredett nyugdíjas, szélbalos aktivitással, pedig saját magán múlt, hogy végigcsinálja-e, esetleg dec. 5 kapcsán időben lelép (kolozsvári származású emberről van szó, ottani rokonakkal). Rossz lóra tett, nem lépett le, majd most le se mindenki által, pedig simán államtitkár is lehetett volna belőle akárhány alkalommal, esetleg most is sima hattúli szakértő (legalábbis a képessége és ismerősi köre alapján simán).
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Szerinted az iskola bezárás megfelelően volt lemenedzselve?
Sokkal inkább bosszú volt a minisztérium részéről a dolog a tanári kar, és a szakszervezet számára.
Nem lett volna észszerűbb a 1-2 hét rendkívüli tanítási szünetet elrendelni (erre lett volna törvényi lehetőség is!), esetleg a tavaszi szünetet előrehozni és hozzácsapni? 2-3 hét pedig elég lett volna arra, hogy a tanárok, iskolák tankerületek kidolgozzák az egységes működési rendet, valamint a technikai hátteret.?
Az iskolák bezárása után is a 2. héten még távoli segítségben toltam az ügyfeleim gyerekeinek a gépén a rendszerek telepítését.
Nálunk a kölykök nem vesznek részt online órákon. A tanárok küldenek tanulni valót simán e-mailben megszerkesztve (vagy átszerkesztem, vagy rohadt sok selejtet gyártok, ami karantén idején jó dolog!), word documentumban (ez egyel szerencsésebb), küldenek infókat a Krétán keresztül, meg van, hogy egyes infók csak Facebookon kerülnek körbeküldésre. Az informatika tanár, meg az angoltanár meg a Teams-et erölteti, amihez megint külön accountot hoztak létre a gyereknek. Hja a hozzávaló jelszó majd csak 4 nappal később jött meg!
De másik felhasználóknál telepítettem Vibert, Skype problémákat oldottam meg. Zoomban nem működő kamerát orvosoltam - részben.
Múlt héten valami olyan magyar rendszerbe kellett regisztrálnom, mert az elsős gyerekem környezet dogáját meg tudja csinálni, aminek minden második kattintásra az volt a válasza, hogy "error". Az újbóli kattintásra meg elindul....PFFF.
Komolyan, a regisztráció 3x annyi időbe telt, mint ameddig a gyerek kitöltötte az 5 kérdéses dogát!
Tudod ez mi volt a minisztérium részéről? Bedobták a gyeplőt a megbokrosodott lovak közé.
Ennek persze voltak politikai okai, de inkább szerintem ez volt a legjobb ötletük arra hogy valami is működjön annyi idő alatt, amennyit kaptak rá.
Normális iskolánál az első hét próbahét volt. Elég zökkenőmentesen ment a dolog, ahhoz képest, hogy elég gyorsan rendelték el. Megmondta a Miniszterelnök, hogy dolgoztak eddig is egy online oktatási rendszeren, de senki nem volt felkészülve, hogy ilyen hamar be kell vetni; még 1-2 év hátra lett volna.
Nálunk, úgy, hogy több iskolával kapcsolatban vagyunk vagy így, vagy úgy, vagy így is úgyis, nagyobb zökkenők nélkül ment a dolog.
 
  • Tetszik
Reactions: megazez

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 892
11 248
113
Most érkeznek a repülőkkel sok egyéb más felszerelés mellett. A szlovákoknak pár napja összesen 3000 felhasználatlan tesztjük volt és felhasznált tesztek száma nem érte el a 2000-et.
Nekünk megérkezett. 100.000 gyors teszt és pár ezer nagylaboros teszthez alapanyag, továbbá még többet is próbálnak szerezni, de ez a korlátozott gyártási kapacitások miatt nem tudni mikorra és mennyit sikerül. A hasonló méretű országok között 1-nek sincs ennyi rendelkezésre álló tesztje. És szerintem hétfő-kedd magasságában el is kezdik nyomni a tesztelést nagyobb számban, mert végre nem csak 10-20.000 tesztünk van.

A gond ezzal az, hogy a gyorstesztekkel nem lehet kiszurni a koronavirusos betegeket, azok arra jok csak, hogy a mar meglevo tudogyulladasnak meg tudjak allapitani, COVID-es vagy sima tudogyuszi. Szoval felesleges ekkora mannyisegben a kinai gyorsteszt, erre mar Szlovakiaban is rajottek. Szlovakia szerezhetett is valahonnan rendest testeket, mert mar 3, napja 1000 koruli teszte vegeznek naponta. Szoval a kinatol Szlovakianak ajandekban adott 300,000 mas forrasok szerint 500.000 gyorsteszt felesleges. PR ajandek csupan.

Matovič beszélt arról, hogy szeretné a jövőben megtízszerezni a koronavírusra vonatkozó tesztelések számát, ami azt jelenti, hogy az eddigi 300 körüli tesztet hozzávetőlegesen 3 ezerre emelni.


Beszélt arról, hogy többféle módon is igyekeznek megbízható vírusteszteket szerezni, mert a gyorstesztek szerinte nem jó semmire. A hétfői nap folyamán vagy kedden legkésőbb kiderül, sikerül-e 200 ezer ilyen tesztet szerezni.

https://parameter.sk/matovic-meg-ak...elesek-szamat-de-ehhez-szuksege-lesz-valamire
 
  • Tetszik
Reactions: laiki

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 890
82 462
113
Árvíz védekezést valaki csinált
A gond ezzal az, hogy a gyorstesztekkel nem lehet kiszurni a koronavirusos betegeket, azok arra jok csak, hogy a mar meglevo tudogyulladasnak meg tudjak allapitani, COVID-es vagy sima tudogyuszi. Szoval felesleges ekkora mannyisegben a kinai gyorsteszt, erre mar Szlovakiaban is rajottek. Szlovakia szerezhetett is valahonnan rendest testeket, mert mar 3, napja 1000 koruli teszte vegeznek naponta. Szoval a kinatol Szlovakianak ajandekban adott 300,000 mas forrasok szerint 500.000 gyorsteszt felesleges. PR ajandek csupan.

Matovič beszélt arról, hogy szeretné a jövőben megtízszerezni a koronavírusra vonatkozó tesztelések számát, ami azt jelenti, hogy az eddigi 300 körüli tesztet hozzávetőlegesen 3 ezerre emelni.


Beszélt arról, hogy többféle módon is igyekeznek megbízható vírusteszteket szerezni, mert a gyorstesztek szerinte nem jó semmire. A hétfői nap folyamán vagy kedden legkésőbb kiderül, sikerül-e 200 ezer ilyen tesztet szerezni.

https://parameter.sk/matovic-meg-ak...elesek-szamat-de-ehhez-szuksege-lesz-valamire

És ez ugyanaz a két teszt?