Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Itthon is ez van. Túl korán lettek kiürítve a kórházak és mindenki a túlterhelt olasz eü helyzetre készül, pedig esélyes, hogy egyáltalán nem(, vagy csak sokkal később) durvul el nálunk a helyzet.

Tudod jobb, volt ez így, hogy akit lehetett hazaengedtek.
1. Ki kellett vonni a 65 év felettieket, így kevesebb a személyzet.
2. A járvány terjedését nem tudod megmondani előre, ez nagyban függ a lakosság fegyelmezettségéből amiben 10-es skálán 7-8-ra vizsgázott a magyar, ami elégnek tűnik a fertőzés kordában tartására.
3. Óvod a meglévő eü. dolgozókat, hiszen így kevesebb a pácienssel lép a kontaktba, ezáltal csökken az esélye, hogy egy nem felderített beteg megfertőz egy bármely kórházi osztály személyzetét.
4. Továbbá, ha mégis beütne egy napi több 100 vagy 1000 új fertőzöttel járó járványszakasz, lesz hol ellássad a betegeket, és nem kell sporcsarnokban, meg a kórházi folyosókon és parkolókban ellátni a földön őket mint Olasz-, vagy Spanyolországban.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Tudod jobb, volt ez így, hogy akit lehetett hazaengedtek.
...
Persze, az durvább volna, ha alul terveznék az üres ágyak számát, de azért egy hétre elég biztosan lehet előre látni. Nem szabadna átesni sem a ló túloldalára, mert már most vannak olyanok, akik számára ez a részleges leállás végzetes volt...
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 917
13 018
113
/Alufóliasapkát fel
Német újságíró bemegy egy kórházba, aminek tele kellene lenni betegekkel, de üres az egész. Bemutat számos hasonló helyzetet és orvosokat akik szerint ez nem orvosi vészhelyzet, hanem politikai, egy globális PSYOP, egy tipikus action-reaction hadművelet és a halálozások beleesenek abba a szokásos ezrekbe ami a természetes okok, köztük influenza miatt van, ezt a statisztika is megerősíti, az idei szezon még enyhébb is mint a többi. https://www.euromomo.eu/
Mikor épp legyintve lelőnéd az egészet, feltűnnek a hozzászólások, ahol sokan kísértetiesen hasonló dolgokról számolnak be a világ más tájairól is, jópár videóval.
https://www.bitchute.com/video/XxeGUIBPVleu/
/Alufóliasapkát le

Hát ez tényleg nagyon alufólia sapkás.

Egészségügyi intézményt lehet alacsony kihasználtsággal találni, hiszen a magán egészségügyi intézmények sok országban felfüggesztették a működésüket (vagy központilag függesztették fel őket). Az állami egészségügyben pedig felkészültek a vírusos betegek érkezésére. Elhalasztották a halasztható beavatkozásokat. Hazaküldtek, akit csak lehet. Felszabadították az ágyakat. Így egy olyan országban, vagy egy adott országon belül az olyan területen található kórházban, ahol még nem futott fel a kórházi kezelést igénylő koronavírusos betegszám, ott bizony teljesen természetes, hogy kvázi üresen áll, vagy alacsony kihasználtsággal üzemel több egészségügyi intézmény.
Főleg ha valaki enyhén szólva is érdekes módon látogatja meg az adott helyet. A muki jól láthatóan éjszaka ment be az adott intézménybe. Egy olyan pavilonjába, ahol nem az érintett betegek vannak. Oda be sem jutott volna, tekintve hogy még a hozzátartózókat sem engedik be ezekre a fertőző osztályokra. Sőt még az is jól látható az épület elrendezéséből, a sok székből, várótermekből, sok ajtóból, amik nem kórtermekhez, hanem sokkal kisebb rendelőkhöz tartoznak és a kihelyezett monitorokból (sorszámos hívórendszernek), a székek egy részének távolságtartási célú lezárásából, hogy ez nem egy fekvőbeteg ellátó épület, hanem valószínűleg a kórház járóbeteg szakrendelője. Ha oda éjszaka bemegy valaki, ugyan mi mást láthatna mint ürességet?
Az is tök természetes, hogy ha egy olyan héten, amikor a 83 milliós Németországban még 3 ezer és 20 ezer közt mozgott a diagnosztizált fertőzöttek száma, megkérdeznek találomra orvosokat, akkor közülük a többség még nem találkozott fertőzöttel, hiszen például a háziorvosi körzetek többségében statisztikai alapon igen valószínű hogy elve nem is volt még fertőzött. Azután csak ezeket kell összevágni egy videóba és kihagyni azokat, akiknek más a tapasztalatuk.
És igen. A tesztek nagy többsége negatív. Kellemetlen is lenne, ha 50% felett lenne a pozitivitási arány. Az még a járvány csúcsán sem biztos, hogy be fog következni bárhol. Nálunk például 3% a jellemző pozitivitási arány.
Azon sincs mit csodálkozni, hogy az amúgy tényleg nem túl erős idei influenza szezonban zuhan az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, hiszen a koronavírus elleni intézkedések és lakossági magatartás természetesen ugyanúgy hatással van az influenza terjedésére is. A koronavírusnál sokkal alacsonyabb alap szaporodási rátájú szezonális influenza simán befullad, 1,0 alá esik az effektív szaporodási rátája és gyors ütemben lecseng.
És ott ahol még nem futott fel a koronavírus halálozások száma, ott az egyéb, természetes okból elhunytak száma nagyságrenddel magasabb és a koronavírus még nem befolyásolja érdemben a halálozási statisztikát. Persze erre is rá lehet csodálkozni, mintha valami nagy összeesküvés része lenne.
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Persze, az durvább volna, ha alul terveznék az üres ágyak számát, de azért egy hétre elég biztosan lehet előre látni. Nem szabadna átesni sem a ló túloldalára, mert már most vannak olyanok, akik számára ez a részleges leállás végzetes volt...

Sajnos 2 napot látsz maximum előre. Elég pár fegyelmezetlen bármikor, és borul a dolog akár 3 napon belül.
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
705
2 999
93
Kezdek elbizonytalanodni ezzel a vírussal kapcsolatban.... A feljebb linkelt német videó, illetve további írások alapján még az is lehet, hogy valóban semmi különös nincs ebben a járványban? Ha így van, akkor miért voltak/vannak tele egyes kórházak akár a folyosón is kezelt betegekkel?
Avagy: mennyire gyakori, hogy egy tengerjáró hajón elhaláloznak az utasok közül néhányan?
Mit gondoltok erről?
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 917
13 018
113
Mo.

447 fertőzött (+39)
398 aktív eset (+37)
34 gyógyult (-)
15 elhunyt (+2)
13301 mintavétel (+1153)
73 kórházi karanténban (+2)
7302 házi karanténban nem friss adat

Regisztrált fertőzött:10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 433 magyar állampolgár

492 fertőzött (+45)
439 aktív eset (+41)
37 gyógyult (+3)
16 elhunyt (+1)
14146 mintavétel (+845)
61 kórházi karanténban (-9)
7302 házi karanténban nem friss adat

Regisztrált fertőzött:10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 478 magyar állampolgár.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 563
80 930
113

Néha olyan egyszerűek, mint farkamon a szőrszál ...

Ha vége, visszaadott minden jogkört annak akit illet, "a hatalmat" is, amit csak a tényleg szélbalosok hiszik, hogy megtart (kétharmaddal már rég megcsinálhatta volna az egészet, sőt, ezt már RÉG meghozhatta volna), akkor kéretik az összes faxomat leszopni egyesével az Independenttől a Common Dreams összes firkászának és szerkesztőjének, ill. szintén egyesével bocsánatot kérni azért amit 1998-2002 és 2010 után műveltek mindenkitől, akinek hiányzik a patásfóbia az agyából!

Hányok az összes széljobbozó bu..melegnyáktól azóta, amióta nyomják. Annyira széljobb Orbán, mint amennyire Hadházy igazat mond ...
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 516
113
https://m.origo.hu/itthon/20200331-...esztegzar-ala-helyezett-tiroli-tersegbol.html
Hazatért 502 magyar a vesztegzár alá helyezett tiroli térségből
Négy autóbuszból és a közel 150 személygépkocsiból álló konvojjal hazatért hétfő éjjel 502 magyar a korábban karantén alá helyezett tiroli településekről -



Miért jottek haza?
Mármint nem baj, sot, csak otthon is az van.
Mi is karantent kaptunk, azért mehet a bánya, mert farmereknek szállítunk kovet, kulonbozo folyamatban lévo éptkezésekhez, ami nem kapcsolódik az éliszer eloállításhoz kozvetlenul, azokat az épíkezéseket bezárták itt is.
 

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 067
9 179
113
https://www.flightradar24.com/multiview/244c9d3d,244c9e54

Közben már úton van az Észak-Amerikából hazatérni szándékozó magyarokért 2 Wizz A321neo. Egyik Los Angeles, másik Miami úticéllal megy. Ha jól olvastam tegnap, akkor a Miami felé tartó visz haza kanadaiakat is, így a kontinensen első megállója Toronto lesz.

Holnap indul haza mindkét gép:
Los Angeles -> New York -> Reykjavík -> Budapest
Miami -> Chicago -> Toronto -> Reykjavík -> Budapest

Ha minden igaz a Wizz-nek jelenleg 8 db A321neo gépe van, ezek most majd mindegyike munkában van: a most említett géppáron felül 5 db kint van Kínában éppen.

 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 230
1 436
113
Nekem inkább az a furcsa az egészben, hogy nincsenek a médiában halottakról, tömött kórházakról képek. Gyógyult betegekkel interjúk...

Nem hiszem, hogy az empátia miatt. Máskor csak egy lövöldözés után is mutatják a hullákat.

Ilyen alapon egy egyszerű influenza járvánnyal is lehetne sokkolni a világot, ha folyamatosan mutatják a pörgő számlálót.

Fura ez az egész.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 563
80 930
113
492 fertőzött (+45)
439 aktív eset (+41)
37 gyógyult (+3)
16 elhunyt (+1)
14146 mintavétel (+845)
61 kórházi karanténban (-9)
7302 házi karanténban nem friss adat

Regisztrált fertőzött:10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 478 magyar állampolgár.
Köszi. Kevesebb tesztből több fertőzött, ez papíron picit szarabb, mint tegnap, de látszik, hogy már csak az megy orvoshoz, akin nemrég jött ki.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 563
80 930
113
Tegnap volt egy cikk, hogy mindenki, ha élni akar, akkor a nem kormánypárti médiából tájékozódik a koronavírus kapcsán.

Nos, üssétek be a googlebe, hogy koronavírus, és számoljátok meg, hogy hány kormánypártibb oldalt dob fel! Tegnap tettem fel szűz telefonra pár dolgot. Én már kiírtottam, de egészen elképesztő volt az irtás előtti hírsáv ellenzéki többsége. Minden szar, főleg Koronavírus, Mészáros, Orbán elől ballibről, sehol egy origo, ps, egyéb. Elképesztő. A Google alapból előrerakja az összes fost, de ezek még pluszban fizetnek is érte milliókat, hogy a mocskuk elől legyen. Na így kezdődött a felvásárlási láz anno, mert csak ezt a sok szart dobta fel a rendszer, ahol minden szar, és pillanatokon belül semmi sem lesz a boltban.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 563
80 930
113
Az megy orvoshoz aki már nagyon szarul van. Mindenki másnak megmondják telefonon, hogy maradjon otthon és ha fullad csak akkor szóljon.

Elvileg szűrnek mindenkit aki szól, de látva a hivatalos számokat, a szűrés is csökken, mindenki otthon kuksol. Tényleg csak az kerül fel betegként, aki nagyon szarul érzi magát és úgy gondolja, hogy akkor őt is teszteljék le.

Az egészségügyi személyzetet úgy tudom naponta szűrik, tehát ez a 45 már csak a nagyon egyértelmű eset. De nem mentünk 500 fölé, és ez érdekes, de egyben jó.
 
T

Törölt tag 008

Guest
...Elég pár fegyelmezetlen bármikor, és borul a dolog akár 3 napon belül.
Pontosan, mint koreában a Shinchonji-s néni aki 6000 embert fertőzött meg, vagy nálunk az idősotthonos aki bevitte az otthonba.

.... Annyira széljobb Orbán, mint amennyire Hadházy igazat mond ...
Este olvasgattam twittert, hát olyan világvégefasisztadiktátorzorbánozás volt a világ összes nyelvén!
Hirtelen mi lettünk a világ központja és minden SJW vagy soribérlistás megmondóember vagy wannabepolitikus aggódott értünk.
2 napja még nem tudták hogy létezik olyan ország, hogy "Hungry or Hungary or what....no I can't believe. This kind of country does not exist. This is just a joke right?" :)